- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Quasi_modo #121 üzenetére
Igazat kell hogy adjak.
Olyan ütemben fossák az új modelleket, hogy mire érdemes lesz WP7-et venni, a mostani generáció már sehol sem lesz.
És ezt bármelyik aspektusból is vizsgáljuk, a gyártóknak komoly veszteség.
De erről nem feltétlenül csak a gyártók tehetnek, hanem nagy részben a Microsoft, hogy nem volt képes egy teljesen elkészült és versenyképes op. rendszert kiadni időre, aminek a jövőre nézve is komoly negatív hatásai lehetnek, mert ha beleivódik az emberekbe a "rossz", sokszoros energiát kell beleölni a csorba kiköszörülésébe.
Aki pedig megveszi, mert szeretne egy premium okostelót, és csalódik, ott még ez a hajó is valószínű elúszik...
"Jó lesz a WP7", ez nem lehet kérdés, csak ez az emberekbe beleivódott szlogen túl sokba fog kerülni a gyártóknak. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gombsadi #116 üzenetére
Én elhiszem, hogy a rendszert lehet ilyen-olyan főzött romokkal nagyon jóvá tenni, de nekem ehhez nem volt kedvem, gyárilag hasítson és akkor nem kell azon aggódnom, hogy megint sikerült kifektetni, vagy akadozik, etc...
Az SGS II, amit a napokban mutattak egy videóval, durva erős hw-val, 2.3-as rendszerrel, és laggolt, biztos jobb lesz, de azért egy MWC-on állítsanak már ki egy olyan készüléket, amitől mindenki hanyatt vágja magát, vagy kezdődik minden elölről és a legtöbb ember az XDA-ra "szaladgál", hátha valaki(k), jobban főz(nek).
-
gombsadi
aktív tag
Most hozhatnam a legendem példának, az a szutyok is vitte a droidot rendesen. De, én arra gondoltam, hogy a defym is megtaltosodott, miautan a launchert lecsereltem. Sőt, a galeriam is tetű, bezzeg a 3d gallery hasit. Ha teheted, próbáld ki a floating image alkalmazást a desire hdn! Csodálkozni fogsz.
-
janos68
aktív tag
Nekem, mint Eu lakosnak kurvára sokat. Ha már ez a gyönyörű bolygó a pénz körül forog, akkor nem ártana ha minél több jutna magunknak. Gusztustalannak tartom, én mint abszolút laikus kivülálló, ezt a windows-os bizniszt. Persze én nem értek hozzá, és lehet ez a világ legnagyszerűbb dolga.
-
janos68
aktív tag
Sajnos a legnagyobb gáz, hogy ez is egy amerikai oprendszer.
Nem értem én ezt az egész Európai Uniót. Támogatni kellene gőzerővel az európai fejlesztéseket, és valamilyen szinten beleszólni az ilyen európai embereket is érintő dolgokban. Gondolom a Symbian-t fejlesztő emberek most rakétákat lövöldöznek örömükben. -
Yeffy
veterán
-
vidobali
aktív tag
Szerintem meg a Nokiának 2009-ben nem az Intel-el kellett volna szövetkezni és MeeGo-zni, hanem már akkor lépni, és nyitni az MS felé, akkor talán az N900 lehetett volna az első WM7 teló és nem ment volna pár hónap alatt a süllyesztőbe.
-
Murderer69
őstag
nagyon helyes hogy a wp7 mellett döntöttek ha a nokia is berobotosodna nem lenne értelme az egésznek tuti nyerő pályán lenne az android így félő lenne hogy bekényelmesedne így legalább faszányos helyzet áll fenn így mind 2 cégnek kaparnia kell és folyamatosan újítania lesz verseny nekünk meg ez kell igaz kicsit félek hogy a microsoft belangyúl így a nokia mellett de nem lenne rossz ha folyamatosan fejlődne testreszabható lenne mert pl nálam csak ennyi az akadálya hogy kipróbáljam a wp7-et....
-
Morden24
nagyúr
30 millió iPhone4-et is eladtak, de egyetlen percig sem feltételezem, hogy a többség tisztában van az OS-el, vagy annak más OS-ekhez viszonyított képességeivel.
De megjegyzem, azt termlszetesen elismerem, hogy SGS-t valószínűleg nem kizárólag olyan emberek veszik, akiknek ez az első okostelefonjuk, sőt: még azt is elhihetem, hogy a többség nagyjából tudja, mire dobta ki a pénzét.
Viszont abban továbbra is biztos vagyok, hogy ha az összes okosteló-felhasználó (ide értve a BB-től a WM-en át az Androidig, iOS-ig, tényleg mindet) halmazát nézzük, akkor nem a többség az, aki változtatgatja a témáit, és még a témaváltogatókon belül sem az egész csoport mondaná, hogy ez neki musthave.Még mindig mondom: természetesen megértem valakinek az igényét a skinelhetőségre (bár vannak OS-ek, amiknek egyszerűen szarul áll; az iOS tipikusan ilyen - a színes, lekerekített ikonkavalkád pl. eléggé megnehezíti, hogy olyan háttérképet rakj be, hogy az összkép utána ízlésesnek legyen nevezhető), de a globális "musthave"-ségét szerintem erősen túldramatizálják itt páran. Nem ezen múlik egy készülék vagy rendszer sikere, megintcsak ld. iOS.
-
gombsadi
aktív tag
Én az MS oldalát néztem, a Nokia hidegen hagy. Az idióta dontesei miatt kar foglalkozni vele.
Majd meglátjuk, mit tud a nokia kihozni belőle. A Maemot kellett volna nyomatni, mert ettől volt nokia a nokia, saját rendszer.
Az boritekolhato, hogy ha hozza nyúl a nokia, akkor a frissitesek lassabban fognak érkezni, mint a nem modositott wpre.
Még nagyon kevés a tapasztalat a wp7el kapcsolatban, a gondok ezután jönnek majd, minnel több tapasztalat gyulik össze
a múltkor amit javasoltal steady stateet, nem tudom leszedni, nem elérhető. Beszelhetnenk ezzel kapcsolatban!mflex:
Gratulálok az értelmes hozzászólásodhoz! Nem gyanús, hogy azt az android, az sgsen a samu agyszulemenye?
-
-
Igen az iPhone és a Wp7 tulajok csoportja közös halmazt alkotnak. Pont ez az egyik gáz vele. Semmi egyebet, újat nem tud felmutatni, és mindazt az iPhone jobban csinálja, valamint az Applenek már jól bejáratott ügyfélköre van.
A statisztikák is mutatják, hogy az Android nem a iPhone felhasználók táborából szerez piaci részesedést, hanem a Symbiantól. Pont ezért is kéne a Ms-nek a Nokia, így dobnak egy "hátha"-t.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
hülyegyerek #22 üzenetére
Nem tudsz saját témát rátenni
A nevedhez illő, értelmes válasz volt
A kollégáid is hasonló cipőben járnak, csak gratulálni tudok azoknak, akiknek a téma legfontosabb, nem az, hogy nincs jól optimalizálva, laggol, lassú etc..., na ez mind nem jellemző a wp7-re.
Mielőtt elfogultnak titulálnának, van iphone4-em is, és 2 hónapig bírtam az SGS android hányadékot, vannak hülyeségei a WP7-nek, de egy android után felüdülés használni.
Nem csodálom, hogy google-nak egy hatalmas jobb horog volt ez...
-
hohoo
senior tag
"ezt a baromságot alá is tudod támasztani valamivel, vagy csak jöttél nagyot mondani?"
A lefizetést mióta szokták nagy dobra verni? Szerződést nem akarsz kérni a kenőpénzekről?
Menj kérjél a bkvsoktól is, hátha adnak valamit
Egyértelmű. Nincs olyan állat aki 1-2 próbacseresznye készüléken kívül wp7-et forgalmazna, és ez logikus, látva a minőségét, és elmaradottságát, na meg a jövőbeli tipikus ms problémákat. -
moonman
titán
"az ms megkente az igazgató tanács megfelelő embereit, és így lett ez az üzlet"
ezt a baromságot alá is tudod támasztani valamivel, vagy csak jöttél nagyot mondani?"Beépített embernek meg ott volt elop."
azt ugye sejted, hogy Elop korábban a Macromedia-nál, az Adobe-nál és még n darab cégnél dolgozott? beépített, mi? -
Kíváncsi volnék egy ilyen felmérés eredményére. Mert szerintem nem ilyen eredmény jönne ki, mint amit itt felvetettél. Persze ez csak magánvélemény.
(#86) hohoo Kárt? Szegény Nokiának most épp nehéz lenne kárt okozni bármivel is. Az MS-nek kell egy olyan értékesítési csatorna, ami csak rájuk koncentrál. Máshogy bukta van. A 4 legnagyobb infrastruktúrával ellátott forgalmazó az Apple, a Samsung, az LG és a Nokia.
Az Apple természetesen leszarja az MS-t, az LG meg a Samsung forgalmazza ugyan a készülékeit, de nem fektetnek rá komoly hangsúly (talán az LG igen, de úgy tűnik mégis kevés volt), most abban bíznak, hogy a Nokia infrastruktúrája összehozza nekik a szükséges említett kritikus tömeget, ugyanis per pillanat a WP7 csak ígéretes tehetség, de nem befutott sztár.
-
hohoo
senior tag
Hát ez van
az ms megkente az igazgató tanács megfelelő embereit, és így lett ez az üzlet. Beépített embernek meg ott volt elop.
Sajnos az ms csak kárt tud okozni mindenhol ahol bármilyen formában megjelenik, ez látszik is a nokia részvényeken. -
moonman
titán
nem a GT540-en van a hangsúly, de szerintem odakint sem tudják többen. szerinted ha a főnökömet megkérdezném, milyen rendszer fut az iPhone-ján, tudná? ha megkérdeznéd 100 járókelőtől - akár az usában - hogy mi az az Android, tudná? és abból a 10-ből, aki esetleg hallott már róla, hányan tudnák, hogy ki fejleszti? mi itt a fórumban természetesnek vesszük ezeket az információkat, de aki nem foglalkozik ezzel, annak ezek keresztrejtvények. (Verizonnál talán jobban ismertebb lehet a név a "Droid" kampány miatt.)
-
Probber
őstag
A Nokia-nak és persze a felhasználóknak is az lenne a legjobb, ha mind a két rendszerrel gyártana készülékeket. Mondjuk ez már biztosan nem tetszene annyira a Microsoft-nak.
-
"Viszont az a bazinagy százalék, amit pl. az Android elért, nem olyan emberekből áll, akik azért vették, mert skinelhetik az OS-üket, hanem azért, mert elérhető áron (köszönhetően az olcsóbb modelleknek) kaphattak egy "okostelefont", amiről évek óta hallják, hogy mekkora királyság, de eddig túl drága/geek/ismeretlen volt nekik."
Mindez igaz is lehetne, ha nem a Samsung Galaxy S lett volna az iPhone 4 után a második legnagyobb darabszámban eladott készülék a piacon. Ami ugyebár majd fél évig a legdrágább androidos telefon volt. Most is csak 1-2 drágább van, de csak az SGS2 megjelenéséig. Az SGS önmagában adta az androidos eladások 15-20%-t. Magyarországon a ZTE Blade, meg hasonlók komoly piaci pozíciót értek el, de ez a világpiacon csak morzsa.
Az SGS pont a testreszabhatóságával jutott oda ahova, a legjobban testreszabható Androidos telefon.
-
-
leviske
veterán
Voh! Akkor mit segít rajta a WP7?
Persze nem gondolom azt, hogy a bevételük jelentős részét ilyen telefonok adják ki, de azért a SE mutatóit is feljebb húzta jelentősen, hogy az Xperia család X10 modelljei versenyképesre sikerültek.
És nem mellesleg az okostelefonok a cég image termékei. Mivel a zászlóshajói a cégnek mindig nagy névre tettek szert, az alsóbb kategóriában is jobban fogytak a termékei. Ez kb ugyanaz, mint PC-n a hardverek. Nem azért hoznak ki a gyártók ultragigaszuperfenomenális termékeket, mert a piac nagy része azt veszi, hanem mert jobban beépül a köztudatba, mint a fejlesztés összegének megfelelő reklám.
-
leviske
veterán
Azzal egyetértek, hogy a választható rendszerek közül a WP7 jobb választás és tényleg amiatt, mert kevésbé lerágott csont, de abba azért belekötnék, hogy a Nokia eddigi mélyrepülése csak és kizárólag a Symbian szereplésével ment végbe és meg lett fűszerezve a piactól évekkel lemaradt hardverrel.
Ha az N900-at 10Q1-ben követte volna az N8, hasonló rendszerrel (600MHz Cortex-A, Maemo) a 12Mpx kamerájával megspékelve, akkor szerintem olyan szemmelláthatóan kezdtek volna kirepülni a gödörből, mint a Xperia sorozattal a SE. (Ha még erre az iPhone 4 megjelenésére még rá tettek volna egy lapáttal a N9 képében, akkor biztosították volna a pozíciójukat egy jó időre a piacon.)
A MeeGo meg max annyiban vett részt a mélyrepülésben, hogy kihúzta a Maemo lába alól a talajt.
-
-
moonman
titán
a Maemo, MeeGo, Symbian trió látjuk milyen sikeresen vitte az elmúlt években a céget. folyamatosan csökkent a részesedésük, a profitjuk és a népszerűségük is. az egyetlen kiút a társulás volt, a lehetőségek közül pedig a leglogikusabb a Microsoft. és igen, bármennyire is hihetetlen, pont a WP7 újdonsága lehet, ami kirángatja a Nokiát a dagonyából, a Nokia ismert neve, elterjedtsége pedig jó lökés lehet a WP7-nek.
-
zack
nagyúr
Jobban járt így a Nokia, hogy az MS-t választotta. Google meg...így járt.
Be akarnak kebelezni mindenkit, csak ez most nem jött össze.
Remélem marad a WP7-nél a Nokia, és távol tartja magát az Androidtól. -
Fecow
aktív tag
Oh, ne haragudj. Szintén Nokia igazgatótanács tag vagy, hogy te viszont így ismered. Mellesleg, ha azt gondolod, hogy egy igazgató tanácsban csak kizárólag maximálisan racionálisan döntenek, vitás kérdésekben ne lehetne tagokat meggyőzni, megvezetni szuggesztióval, akkor neked van kevesebb fogalmad, mint gondolnád.
Más, én egy szóval nem mondtam, hogy azért döntöttek így, mert Elop elintézte, tovább megyek azt gombasadi sem mondta és a téma indító cikk sem mondta. Megint azt kommunikálod amit kommunikálni akarsz, függetlenül attól, hogy illik-e a kontextusba, vagy sem.De menjünk, tovább ha akkor kamuztak, miből gondolod, hogy ez most színigaz?? (Még mielőtt elkezdenéd cáfolgatni, én ezt nem feltétlen gondolom, csak ha már felvetetted, hogy akkor hazudtak). Másik, ha ez tényleg ilyen evidens big deal, miért estek a részvények, ha ez ilyen egyértelmű üzlet, nem épp, hogy emelkedni kéne, hiszen végre feljövőbe mehet a nokia? Nem azért esnek a részvények, mert ez nem egy olyan egyértelműen jó üzlet?
-
miaoumaoi
tag
neked meg sose volt WM a kezedben. pff.. ezt miből szűrted le? Pont, hogy volt, de gyorsan meg is szabadultam tőle. A WP7-et nem ismerem, de biztos az is valami koncepció os lehet.
ja, közben rájöttem, hogy volt tényleg valamilyen windows, amin nem touch verzió ment, pl. mpx-200, de szerintem az is inkább az asztali os lebutított verziója volt. Biztosan jól lehetett buherálni, de egy smartphone-n alapból minden működött, csak az extrák miatt kellett buherálni, illetve csak bővíteni, bár a s60v3-al már eléggé lekorlátozták a usereket, ott kezdődött el a buherálás pl. symbianon.
-
leviske
veterán
Szóval a Maemo/MeeGo a tipikusan "te jó ég, nem tudjuk merre haladjunk" lépés volt a Symbian felvásárlásával együtt, de szerencsére megjelent a Microsoft egy újnak számító rendszerrel a piacon, amire nem mellesleg kevés gyártó mer érdemben építeni és DURR az ötlet, váltsunk arra és ajándékozzuk nekik az összes fejlesztésünket, hogy összehozzanak valamit amivel már tényleg képesek lesznek felmutatni valamit a piacon?
Félreértés ne essék, ha a Google-el társultak volna és Androidot pakolnának a telefonjaikra, azért is mérges volnék, de azért azt lássuk be, hogy a Windows Phone-ra úgy tekinteni, mint megváltás a Nokia számára... enyhe túlzás. De ezt már említettem egy párszor.
MOD: Visszatérve az igazgatótanácsokra: Szerencsés az a cég, ahol azok az emberek tudják is, hogy mit csinálnak. Nem egy nagy név hullott már porba az évek során, mert tehetségtelen, korlátolt emberek ültek a volánnál...
-
miaoumaoi
tag
Szerintem az a nagy helyzet, hogy sokan a "régi" smartphone-iskolából (tehát WinMo és Symbian) gondolkodnak így, akiknek a többsége most minden bizonnyal az Android felé kacsintgat, teljesen érthetően.
Ez hülyeség, a winmo sosem volt smartphone, esetleg valami pda szerűség, de inkább egy 3.1-es windows űbertrágya kivitelben. -
rep3at
őstag
Jobban örültem volna ha a Nokia az Android felé hajlik, így nem lesz egyéniség a telefonjaiban.
-
LordTech
tag
-
moonman
titán
vagy legalábbis ezt kommunikálták kifelé, mert nem volt használható ötletük, olyat meg nem lehet nyilatkozni, hogy fingunk sincs, mit csináljunk. végül azért eszükbe jutott és megszületett a megállapodás.
de ha azt gondolod, hogy azért döntöttek "hirtelen" a Microsoft mellett, mert Elop odament dolgozni, akkor fogalmad sincs, hogy működik egy ilyen vállalat.
-
peterk
senior tag
Ha a WP7 nem jön be neked, az egy dolog. De, hogy emiatt le is írod a platformot (márpedig határozottan ezt tetted) az egyszerű vakság. Nekem pl. nem jön be sem az iOS sem a stock Android - de még a sense sem -, de igencsak hülye lennék, ha emiatt azt mondanám, hogy bukta platformok.
A Nokia-nak szüksége volt egy stratégiai partnerre, mert a symbian kihalóban, a meego sehol, és ha további éveket totojázik, akkor kezdhetne elölről mindent. Választhatta volna azt is, hogy az androidba száll be, és abból csinál valami nokiásított megoldást. Kizárt, hogy ezt ne mérlegelték volna. Végül a WP7 mellett döntöttek, biztos, hogy nem hasraütésre. Nem szeretek jósolgatni, de az alapján amit az MS a platformja mögé tud rakni, én nemhogy a bukását nem látom, de inkább az lepne meg nagyon, ha 1-2 év múlva a nem lenne igen-igen jelentős piaci részesedése.
-
b4zsi-
őstag
Az android romantikus vacsorára hívta a Nokiát csak a randi végén kiderült , hogy a Nokia menstruál és ezáltal elmaradt az összeolvadás...
-
Ricardo
titán
""Meddig tartott Apple-nél, mire lehetett berakni custom háttérképet?"
Nincs is iPhone-m"Ha a skinnelhetőség olyan nagy dolog (a csengőhanggal együtt), akkor hogyan jutott el az iOS oda, ahol van?"
Marketing, ami elhiteti a vásárlóval hogy ha ilyet veszel különb leszel.
"Akik OS alapján választanak, az megint egy más téma. Ott simán elfogadom, hogy kemény utánanézés, vagy legalább indokolt szimpátia/antipátia okán jut el a végső döntéshez, de ha valaki azt akarja bemesélni nekem, hogy Józsipista azért veszi meg az első szmártfónját Androiddal, mert az szkinelhető, akkor menten összeesem "
Ezt vissza is lehetne fordítani, és megnézni hogy az iPhone tulajdonosok mekkora százaléka vásárolta meg készülékét kizárólag a rendszer miatt, és hány százalékuk azért mert juj de szép, mert menő, vagy mert trendi.
Más rendszereknél is elég nagy az aránya azoknak akik nem használják ki az adottságait, ahogy az iOS-nál is van egy csomó ember aki még életében nem töltött le semmilyen alkalmazást.
Összegezve:
Az emberek jó része nem a rendszer, és annak tudásának ismeretében vesz telefont. Ettől függetlenül sokaknak hiányzik ez a fajta testreszabhatóság, amit most is csak azért említettem meg, mert felmerült a "Mi nem testreszabható?" című kérdés. -
erdoke
titán
válasz
ZoliM@ster #35 üzenetére
A Motorola még mindig a nyereségesség peremén egyensúlyoz. Ha megkérdezed, mennyire elégedett egy régi befektető a 2010-es eredménnyel mondjuk az 5 évvel korábbihoz képest, szerinted ujjongani fog?
Ugyanez áll a SE-ra is. Amíg ennyire dinamikusan bővül a smartphone piac, van hely a divathullámon a korábban megbukottaknak is, de pár év, és elér egy sokkal lassabb növekedési ütemet a szegmens, esetleg olyan új innovációk térítik el a piacot, amit csak sejthetünk jelenleg, és akkor ezek a saját innováció nélküli opportunisták megint bajban lesznek. -
Morden24
nagyúr
Ha a skinnelhetőség olyan nagy dolog (a csengőhanggal együtt), akkor hogyan jutott el az iOS oda, ahol van?
Szerintem az a nagy helyzet, hogy sokan a "régi" smartphone-iskolából (tehát WinMo és Symbian) gondolkodnak így, akiknek a többsége most minden bizonnyal az Android felé kacsintgat, teljesen érthetően.
Viszont az a bazinagy százalék, amit pl. az Android elért, nem olyan emberekből áll, akik azért vették, mert skinelhetik az OS-üket, hanem azért, mert elérhető áron (köszönhetően az olcsóbb modelleknek) kaphattak egy "okostelefont", amiről évek óta hallják, hogy mekkora királyság, de eddig túl drága/geek/ismeretlen volt nekik. Most meg két fingás és egy böfögés után kapnak egy X10 Minit. Szerinted ezek azért választják az Androidot, mert átnézve az iOS-t, a Symbian-t, a WP7-et, a Bada-t arra a megállapításra jutottak, hogy ez a leginkább testreszabható? Frászt.A nagytöbbség pont annyira választja tudatosan az Androidot, mint az S40/S60 telókat: semennyire. Készüléket vesz, nem OS-t. Még annak ellenére is, hogy nagyon nyomják a zöld robot propagálását.
Akik OS alapján választanak, az megint egy más téma. Ott simán elfogadom, hogy kemény utánanézés, vagy legalább indokolt szimpátia/antipátia okán jut el a végső döntéshez, de ha valaki azt akarja bemesélni nekem, hogy Józsipista azért veszi meg az első szmártfónját Androiddal, mert az szkinelhető, akkor menten összeesem
-
virkir
veterán
válasz
Quasi_modo #46 üzenetére
Mivan, irónia detektor off?
Vagy nem vetted észre a vigyort a végén?
Pont ezek a fájó pontjaim őskövület symbian hívőként. -
DEJVID
őstag
válasz
Brutális eb #17 üzenetére
Esetleg az eladásokban, de minőségben valószínűleg sosem fogja lehagyni az iOS-t. Nekem van mindkettő, az Androidtól szerintem idén búcsúzom.
-
Rickazoid
addikt
"a Google legnagyobb ellenfele nem az Apple, hiszen azt csupán a prémium szegmens érdekli"
Biztos ez?Amúgy természetes, hogy ők is megpróbálták, a Nokia nevével bármit el lehet adni Európában, akármennyire rossz is, ezért van szüksége a MS-nak is rá.
Az offline navigáció egyébként csak a Google-ön múlik, megvan mindene, amivel megcsinálhatja, mégis ragaszkodik a korlátozott területeken elérhető online navigációhoz. A Marketet is felzárkóztathatná, ha akarná az Ovi Store-hoz, plusz a gyártókkal is lehetne szigorúbb, hogy frissítsenek és optimalizáljanak folyamatosan. Tehát ha akarják és úgy csinálják a dolgokat, ahogy kell, akkor a WP7 később sem lesz nagyobb előnyben az Androiddal szemben, pusztán egy név miatt, de azzal is csak Európában, egy bizonyos szintig. -
virkir
veterán
válasz
Quasi_modo #43 üzenetére
+ Ricardo
Mostan itt ti fikázzátok a WP7-ben lévő leginnovatívabb ficsőröket?
Kb ha ezeket megoldanák plusz lenne egy Situations rá és kijönne egy középkategóriás (árban) Nokia meg lenne a következő telefonom.Morden24
Az elterjedtség meg nagyban függ a szétskinnelhetőségtől amikor pl a felhasználók 99%-nak első dolga valami egyedi csengőhang beállítás szvsz.
Tehát el is jutottunk a 22-es csapdájához. -
Morden24
nagyúr
Meddig tartott Apple-nél, mire lehetett berakni custom háttérképet?
Egyébként szerintem az egész szétskinnelhetőség kizárólag az elterjedtségtől függ. Amint nem létszükséglet az, hogy a rendszer a végletességig könnyen felismerhető és összetéveszthetetlen legyen, engedni fog az MS a pórázon. Persze ez csak saját vélemény.
-
Quasi_modo
nagyúr
Próbáld meg változtatni a háttér színét feketén,és fehéren kívül bármilyenre. Tegyél be valamilyen hátteret a csempék mögé, állíts be saját csengőhangot, tüntesd el azt a fekete csíkot a jobb oldalról
Pont ez fújom én is. Skinezhetőség, aszimmetria.Valamint: bt fileküldés, mass storage, egyéni(mp3) csengőhang. (Mappák?)
-
LordTech
tag
Én is bizom benne, hogy a WP7 kiváló rendszerré forr ki és éppen a versengés, ami ezt lehetővé tenné! A hétvégén a Nokia által okozott hatalmas csalódás sokkból felépülve talán átgondolom, hogy mégis lehet jövője a Nokia-nak, viszont kissé belehúzhatnának, ami a fejlesztések gyorsaságát illeti! Ilyen téren a Samsung, htc kategóriájú gyártók fényévekre vannak!
-
Ricardo
titán
"Mi nem testreszabható? "
Próbáld meg változtatni a háttér színét feketén,és fehéren kívül bármilyenre. Tegyél be valamilyen hátteret a csempék mögé, állíts be saját csengőhangot, tüntesd el azt a fekete csíkot a jobb oldalról...
Ez csak pár olyan dolog, ami növelné a személyre szabhatóságot, és semmiben nem korlátozná a rendszer gyorsaságát, kezelhetőségét. A felhasználónak viszont növelné a komfort érzetét. -
miaoumaoi
tag
Ha csatlakoztak volna akkor most valószínűleg nem Elop lenne vezetőjük.
-
Inarus
addikt
"a Microsoft a tulajdonos, ami nem fogja eladni a Nokiának a rendszert!"
Nyílván nem, de egy bizonyos piaci érdeklődéstől számítva ők elérik a "nekünk mindig lesz hasznunk"-szintet, a gyártók meg csak had versenyezzenek, abból a micro és a júzer jár jól. A Nokia ezen a verseny-terepen tudna első lenni, ahogy anno a symbianos készülékek terén is az lett."Tehát birom a kritikát, nyugi!
"
Megynugodtam. -
LordTech
tag
Nem, szó sincs visszavonulásról. Én ha meggondolatlan kijelentést is teszek, akkor is vállalom, mert gerinces vagyok! Tehát birom a kritikát, nyugi!
Ott arra próbáltam utalni, hogy akinek nem jön be a WP7, annak lehet mondani napestig, hogy mennyire is jó, úgysem fog kelleni! Akinek meg kell, az használja! A Symbian-t meg ne keverjük a WP7-el, mert az egy olyan társaság volt, aminek a részvényesei éppen a gyártók voltak, de itt a Microsoft a tulajdonos, ami nem fogja eladni a Nokiának a rendszert!
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
ez tény.
-
Inarus
addikt
Terelő közhely.
Átgondolatlan kijelentéseket tettél megalapozatlanul, most pedig elegánsan próbálsz visszavonulni, miközben fenntartod a látszatát annak, hogy igazad van és mások próbálnak csak gyengén beléd kötni - mondjuk ezt egész szépen csinálod.A Nokia messze nem lesz olyan sikeres mint régebb, mert egy kis része is a vásárlókörnek, aki ezt az oprendszert választja, azoknak még márkából is kell választani...
Anno a Nokia annyira előrefurakodott Symbian terén, hogy kivásárolta a SonyEricsson-t, lenyomta a Samsugot, az LG-t és a Motorolát (bocs, ha kihagytam pár szereplőt) és bekebelezte a Symbiant! Ha ezt nem is, de vezető pozíciót megszerezheti ügyes helyezkedéssel. + nem csak a készülékeladások hozzák a pénzt egy ilyen partnerségi viszony esetén... -
ZoliM@ster
aktív tag
Nem vagyok annyira a témában,de nézzük mondjuk a Motorolát.A Milestone előtt már mindenki eltemette őket,halott a márka.Majd kijöttek azzal,mekkorát szólt.Aztán Milestone 2,Defy majd most az Atrix.
Ott az LG.Gondolta volna bárki is 1 évvel ezelőtt,hogy most kijönnek egy olyan készülékkel,ami innovációban,újdonságokban agyon alázza az összes többi gyártó kínálatát?Nem vagyok Nokia párti már(pedig még most is az van
,viszont nem az lesz az új),WP7-ben sem hiszek,de szerintem nem szabad kijelenteni,hogy halott ötlet....
-
LordTech
tag
Úri ember nem erősit! És aki úgy érzi, hogy itt igenis próbált minden szóba belekötni és a véleményét másra ráruházni, akkor az vegye magára és gondolkozzon el!
Nem kivánok lemenni vitaszintre, de a vélemények bizony olyan dolgok, amelyek nem passzolnak mindenkivel, de el kell tudni őket fogadni!
A Nokia messze nem lesz olyan sikeres mint régebb, mert egy kis része is a vásárlókörnek, aki ezt az oprendszert választja, azoknak még márkából is kell választani...htc, Samsung, LG,...tehát egyre csak csökken az esély arra, hogy valaki Nokia telefont fog venni! Viszont az átmeneti túlélésre elég lesz!
-
Inarus
addikt
"A népnek nem exkluziv, könnyű felhasználói élmény kell, hanem az kell ,hogy tudja a menüt formálni, tudja az egész rendszert magára szabni, aminek a lehetősége a WP7-ben egyszerűen kizárt!"
Bullshit.
Felső kategóriában, - ahol az igazi versenytárs inkább az iOS, mint a felkapaszkodó Android - a reccenésmentes, egységesen kialakított, hatalmas háttérrel rendelkező rendszereket keresik. A Nokiának ilyen nem volt. Ezért kellett a WP7.(#12) peugeotmate: Szvsz az Androidot.
(#16) LordTech: Mindenki?
Amúgy nem meglepő, ha sokan elégedetlenek voltak. A Windows márkanév mobilok terén olyan volt mint most az Android: sok program, sok variálási lehetőség, ROM-főzés, tákolás, fúrás-faragás. Erre kijön egy iOS-hez hasonlóan kötött rendszer kevesebb programmal. Emlékszem, az Androidot sem fogadta mindenki túl lelkesen, mondván, kevés a (minőségi) program rá. Ennek ellenére mégis életben maradt és sikeres lett. (iOS meg aztán...)
(#20): "szeretném, ha a verseny kiélezetté válna, mert akkor senki nem tunyul" Pontosan ezért nagy előny a júzereknek, hogy a Nokia a WP7-et választotta. Mert sajnos választania kellett.
(#23): "Az okostelefonok fő vásárlóköre a fiatalok."
Ad1.) Bullshit. Amíg valaki a(z általam fiatalnak tartott 15-20 éves korosztályból) a Monte és az X8 között vacillál mert nem tudja, melyiken futnak jobb játékok és melyik játszik le jobban zenét, addig marhára nem az okostelefon a fő keresleti irány. Inkább az "olcsón jobbat keresünk".
Ad2.) Ki számít fiatalnak?
Ad3.) Van erről valami adat? -
Syl
nagyúr
A Google is megpróbálta elcsábítani a Nokiát
Nyilván kevés volt a "leadott" nokiás doboz
-
LordTech
tag
válasz
Quasi_modo #28 üzenetére
Persze, vannak komolyabb emberek is, akik vásárolnak okostelefonokat, ezért is irtam, h fő vásárlóköre a fiatalok!
-
kokyt
senior tag
válasz
hülyegyerek #25 üzenetére
Mi nem testreszabható? Láttatok már wp7-et, vagy S40-et? [link]
Javaslom, nézzetek utána dolgoknak, mielőtt kánonban zengitek a hülyeséget.LordTech:
Értem én hogy egyéni vélemény, de akkor nem kellene általánosítani, meg népakaratot emlegetni. -
LordTech
tag
Nekem nem unalmas, mert élvezem, hogy mindig mozgásban van, mindig történik valami és akármit egyszerűen és gyorsan elérek!
Hanem sokan mondtak nekem véleményt a rendszerről és valljuk be, nem mindenkinek jön be, sőt igen kevésnek! Azt kifogásolták legtöbben, hogy az egyhangú fekete és fehér háttér nagyon unalmas és hamar megunható! Sokaknak nem tetszett a menü összeállitása, miszerint egymás alá van minden felsorolva, ami szerintem igenis kényelmes és komoly előrelépés az iOS nem utánzásában, de a közvélemény, hogy ez is unalmas és nehezen kezelhető, ugyanis sok program esetén sokat kell keresni és betű szerinti kereső sincs! És valljuk be, hogy akinek nem jönnek be a csempék, azok nem fognak 100 ezreket költeni egy ilyen telefonra! Szerintük nem lehet feldobni se egy képpel, se egy jópofa szinnel, hanem egyhangú! Tehát ezt mondták sokan nekem, mikor feltettem a kérdést, hogy mi a véleményed a WP7-ről! Tehát ezekért ne engem oltsatok, mert nem az én véleményem! De messze nem hiszem én sem, hogy olyan sikeres lesz, mint az Android! Azoknak lesz jó, akiknek nem kell egyfolytában alakitani a rendszert, hanem megvan, mint egy szikla és faragatlanul úgy jól van. Én is ide tartozom, viszont az Android sikerét elnézve nem ez lesz a favorit rendszer!
-
LordTech
tag
válasz
hülyegyerek #22 üzenetére
Erről beszéltem. Az okostelefonok fő vásárlóköre a fiatalok. Azoknak meg elmegy az életkedvük is ettől az egyhangú és unalmas rendszertől (a menüre gondolok, mert a felhasználói élmény számomra rendben van)! Habár nekem 100%-ig bejön, rengetegen ellenszenvesnek tartják, hogy nehogy már csak fehér vagy fekete háttérrel dolgozzak a menüben, továbbá nehogy már perceket töltsek azzal, hogy a felsorolt menüben keresek valamit!
-
hülyegyerek
addikt
Kérdezősködtek nálam kollegáim, hogy mennyire jó ez a wp7, mivel régi Nokiások. A válaszom egy mondat volt: Nem tudsz saját témát rátenni. Kb. ennyi elég is volt az embereknek, hogy ne érdekelje tovább őket....
-
LordTech
tag
válasz
Quasi_modo #18 üzenetére
Mindenki maga kell érezze, hogy kire irtam, hogy elfogult, az orráig lát és kire nem! Nem kifejezetten ebben a topicban irt hozzászólásokról beszélek, hanem általánosságban! Sokan pozitivumként fogják fel a WP7 alkalmazását, de valamiért csak estek a részvények árai 20%-ot a nagy bejelentés után! Nekem is minden vágyam, hogy a WP7 komoly rendszerré váljon, mert szeretném, ha a verseny kiélezetté válna, mert akkor senki nem tunyul, hanem neki áll és komolyan dolgozik. Továbbá mai napig gondolkodom WP7-es telefon beszerzésében, csak az nem tetszik, hogy a Nokia szó hallatán már szállunk el a földről és nem látjuk a fától az erdőt!
-
Quasi_modo
nagyúr
Most nem erre gondoltam.
Inkább arra, hogy jelen esetben a Nokia talán nem csak egy lesz a sok közül. Meg a WP7 esetén (még) valamivel kevesebb gyártóról beszélhetünk, mivel ez a rendszer még nem folyik a csapból is.LordTech Én spec. nem állítottam, hogy a WP7 lenne a legjobb rendszer. Viszont a Symbian elmúlásával választanom kell valami mást. (Esetleg WP7 vagy Bada)
-
LordTech
tag
Persze. Mindenki azt választja, amit akar. Csak nagyon furcsa, hogy mikor kijött az OMNIA7 vagy a HD7, akkor mindenki csak rosszat irt a rendszerről, hogy igy nem kiforrt, ilyen kevés alkalmazás van, ennyire nem lehet testreszabni és most, hogy a Nokia is efelé hajlott egyszerre annyira dicséritek, hogy mindjárt a legjobb rendszernek tituláljátok! Annyira látszik egyeseken, hogy elfogultak és másokon, hogy normális felfogásúak!
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #6 üzenetére
Eddig mindig a net miatt kritizáltad a droidot. ebben nem sok különbség van a wp7nél sem.
-
b4zsi-
őstag
szerintem meg az Android próbáljon meg az eddigi telefonokból kihozni a maximumot.... ne a Nokiára pályázzon. A WP7 az egyetlen rendszer ami felveheti a rendszert az IOS-el....
-
LordTech
tag
Most is temetődik. Főleg a Windows Phone 7 rendszer miatt nagyobb bukta, mint a Symbian. A népnek nem exkluziv, könnyű felhasználói élmény kell, hanem az kell ,hogy tudja a menüt formálni, tudja az egész rendszert magára szabni, aminek a lehetősége a WP7-ben egyszerűen kizárt! Nem beszélve mikor az alkalmazások tömegét kell keresni a felsorolt listában betű szerinti kereső nélkül!
-
szaki42
tag
Nemrég temették, most meg megy a harc érte...pár éven belül kiderül, mit tudnak összehozni közösen
-
Quasi_modo
nagyúr
A Nokia jól választott. Ha a Google lenne a szövetségeük, végleg elfordulnék tőlük.
-
gombsadi
aktív tag
Amit kifelé nyomattak a sajtóba, az csak egy dolog, de az MS valószínűleg jobb ajánlatot tett.
Szépen le lett vezetve, hogy a microsoft mit is nyer ezen, és a nokia mit kap. -
peugeotmate
addikt
Helyes, féljenek csak...
-
kolosanyi
veterán
Szerintem nagyon kevés az esély rá, hogy a Nokia meggondolja magát. Főleg miután közölték is a véleményüket ezzel kapcsolatban..
-
Saccco
nagyúr
Most meg mindenkinek a Nokia kell?
Így összeszedve, felsorolva a lényegi dolgokat már érthető, hogy miért is pályáznak rájuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest