Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
Ha a WP7 nem jön be neked, az egy dolog. De, hogy emiatt le is írod a platformot (márpedig határozottan ezt tetted) az egyszerű vakság. Nekem pl. nem jön be sem az iOS sem a stock Android - de még a sense sem -, de igencsak hülye lennék, ha emiatt azt mondanám, hogy bukta platformok.
A Nokia-nak szüksége volt egy stratégiai partnerre, mert a symbian kihalóban, a meego sehol, és ha további éveket totojázik, akkor kezdhetne elölről mindent. Választhatta volna azt is, hogy az androidba száll be, és abból csinál valami nokiásított megoldást. Kizárt, hogy ezt ne mérlegelték volna. Végül a WP7 mellett döntöttek, biztos, hogy nem hasraütésre. Nem szeretek jósolgatni, de az alapján amit az MS a platformja mögé tud rakni, én nemhogy a bukását nem látom, de inkább az lepne meg nagyon, ha 1-2 év múlva a nem lenne igen-igen jelentős piaci részesedése.
-
Inarus
addikt
"a Microsoft a tulajdonos, ami nem fogja eladni a Nokiának a rendszert!"
Nyílván nem, de egy bizonyos piaci érdeklődéstől számítva ők elérik a "nekünk mindig lesz hasznunk"-szintet, a gyártók meg csak had versenyezzenek, abból a micro és a júzer jár jól. A Nokia ezen a verseny-terepen tudna első lenni, ahogy anno a symbianos készülékek terén is az lett."Tehát birom a kritikát, nyugi!
"
Megynugodtam. -
Inarus
addikt
Terelő közhely.
Átgondolatlan kijelentéseket tettél megalapozatlanul, most pedig elegánsan próbálsz visszavonulni, miközben fenntartod a látszatát annak, hogy igazad van és mások próbálnak csak gyengén beléd kötni - mondjuk ezt egész szépen csinálod.A Nokia messze nem lesz olyan sikeres mint régebb, mert egy kis része is a vásárlókörnek, aki ezt az oprendszert választja, azoknak még márkából is kell választani...
Anno a Nokia annyira előrefurakodott Symbian terén, hogy kivásárolta a SonyEricsson-t, lenyomta a Samsugot, az LG-t és a Motorolát (bocs, ha kihagytam pár szereplőt) és bekebelezte a Symbiant! Ha ezt nem is, de vezető pozíciót megszerezheti ügyes helyezkedéssel. + nem csak a készülékeladások hozzák a pénzt egy ilyen partnerségi viszony esetén... -
ZoliM@ster
aktív tag
Nem vagyok annyira a témában,de nézzük mondjuk a Motorolát.A Milestone előtt már mindenki eltemette őket,halott a márka.Majd kijöttek azzal,mekkorát szólt.Aztán Milestone 2,Defy majd most az Atrix.
Ott az LG.Gondolta volna bárki is 1 évvel ezelőtt,hogy most kijönnek egy olyan készülékkel,ami innovációban,újdonságokban agyon alázza az összes többi gyártó kínálatát?Nem vagyok Nokia párti már(pedig még most is az van
,viszont nem az lesz az új),WP7-ben sem hiszek,de szerintem nem szabad kijelenteni,hogy halott ötlet....
-
Inarus
addikt
"A népnek nem exkluziv, könnyű felhasználói élmény kell, hanem az kell ,hogy tudja a menüt formálni, tudja az egész rendszert magára szabni, aminek a lehetősége a WP7-ben egyszerűen kizárt!"
Bullshit.
Felső kategóriában, - ahol az igazi versenytárs inkább az iOS, mint a felkapaszkodó Android - a reccenésmentes, egységesen kialakított, hatalmas háttérrel rendelkező rendszereket keresik. A Nokiának ilyen nem volt. Ezért kellett a WP7.(#12) peugeotmate: Szvsz az Androidot.
(#16) LordTech: Mindenki?
Amúgy nem meglepő, ha sokan elégedetlenek voltak. A Windows márkanév mobilok terén olyan volt mint most az Android: sok program, sok variálási lehetőség, ROM-főzés, tákolás, fúrás-faragás. Erre kijön egy iOS-hez hasonlóan kötött rendszer kevesebb programmal. Emlékszem, az Androidot sem fogadta mindenki túl lelkesen, mondván, kevés a (minőségi) program rá. Ennek ellenére mégis életben maradt és sikeres lett. (iOS meg aztán...)
(#20): "szeretném, ha a verseny kiélezetté válna, mert akkor senki nem tunyul" Pontosan ezért nagy előny a júzereknek, hogy a Nokia a WP7-et választotta. Mert sajnos választania kellett.
(#23): "Az okostelefonok fő vásárlóköre a fiatalok."
Ad1.) Bullshit. Amíg valaki a(z általam fiatalnak tartott 15-20 éves korosztályból) a Monte és az X8 között vacillál mert nem tudja, melyiken futnak jobb játékok és melyik játszik le jobban zenét, addig marhára nem az okostelefon a fő keresleti irány. Inkább az "olcsón jobbat keresünk".
Ad2.) Ki számít fiatalnak?
Ad3.) Van erről valami adat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest