- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
30 millió iPhone4-et is eladtak, de egyetlen percig sem feltételezem, hogy a többség tisztában van az OS-el, vagy annak más OS-ekhez viszonyított képességeivel.
De megjegyzem, azt termlszetesen elismerem, hogy SGS-t valószínűleg nem kizárólag olyan emberek veszik, akiknek ez az első okostelefonjuk, sőt: még azt is elhihetem, hogy a többség nagyjából tudja, mire dobta ki a pénzét.
Viszont abban továbbra is biztos vagyok, hogy ha az összes okosteló-felhasználó (ide értve a BB-től a WM-en át az Androidig, iOS-ig, tényleg mindet) halmazát nézzük, akkor nem a többség az, aki változtatgatja a témáit, és még a témaváltogatókon belül sem az egész csoport mondaná, hogy ez neki musthave.Még mindig mondom: természetesen megértem valakinek az igényét a skinelhetőségre (bár vannak OS-ek, amiknek egyszerűen szarul áll; az iOS tipikusan ilyen - a színes, lekerekített ikonkavalkád pl. eléggé megnehezíti, hogy olyan háttérképet rakj be, hogy az összkép utána ízlésesnek legyen nevezhető), de a globális "musthave"-ségét szerintem erősen túldramatizálják itt páran. Nem ezen múlik egy készülék vagy rendszer sikere, megintcsak ld. iOS.
-
-
Morden24
nagyúr
Ha a skinnelhetőség olyan nagy dolog (a csengőhanggal együtt), akkor hogyan jutott el az iOS oda, ahol van?
Szerintem az a nagy helyzet, hogy sokan a "régi" smartphone-iskolából (tehát WinMo és Symbian) gondolkodnak így, akiknek a többsége most minden bizonnyal az Android felé kacsintgat, teljesen érthetően.
Viszont az a bazinagy százalék, amit pl. az Android elért, nem olyan emberekből áll, akik azért vették, mert skinelhetik az OS-üket, hanem azért, mert elérhető áron (köszönhetően az olcsóbb modelleknek) kaphattak egy "okostelefont", amiről évek óta hallják, hogy mekkora királyság, de eddig túl drága/geek/ismeretlen volt nekik. Most meg két fingás és egy böfögés után kapnak egy X10 Minit. Szerinted ezek azért választják az Androidot, mert átnézve az iOS-t, a Symbian-t, a WP7-et, a Bada-t arra a megállapításra jutottak, hogy ez a leginkább testreszabható? Frászt.A nagytöbbség pont annyira választja tudatosan az Androidot, mint az S40/S60 telókat: semennyire. Készüléket vesz, nem OS-t. Még annak ellenére is, hogy nagyon nyomják a zöld robot propagálását.
Akik OS alapján választanak, az megint egy más téma. Ott simán elfogadom, hogy kemény utánanézés, vagy legalább indokolt szimpátia/antipátia okán jut el a végső döntéshez, de ha valaki azt akarja bemesélni nekem, hogy Józsipista azért veszi meg az első szmártfónját Androiddal, mert az szkinelhető, akkor menten összeesem
-
Morden24
nagyúr
Meddig tartott Apple-nél, mire lehetett berakni custom háttérképet?
Egyébként szerintem az egész szétskinnelhetőség kizárólag az elterjedtségtől függ. Amint nem létszükséglet az, hogy a rendszer a végletességig könnyen felismerhető és összetéveszthetetlen legyen, engedni fog az MS a pórázon. Persze ez csak saját vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest