- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
ha azt mondod téged nem zavar, hogy minden youtube-os videónál, videás videónál, és még sorolhatnám, azzal nyitsz, hogy bezárod () a reklámokat, vagy azt mondod te még sohasem kattintottál rá egy nap többször is, akkor te ferdítesz.
Akkor szar böngészőt használsz. Én évek óta ha havonta 2-3 alkalommal találkozom reklámmal, lehet sokat mondok.
-
montyx
aktív tag
Miért, a Mobilaréna miből él szerinted? Meg az összes netes ingyenes szolgáltatás?
Azért jobbnak érzem a célzott reklámokat, mint a viagrás spameket!
A google-nek vannak versenytársai: M$, Apple, Symbian, HP/WebOS, Intel/MeeGo etc.
Viszont a google szolgáltatást is nyújt mellé. Ugyanúgy, mint az Apple, csak más fronton.
Az Apple a fizetős médiatartalom után szed pénzt, míg a Google a reklámokból. Az egyikért te fizetsz, a másikért a reklámozó...Az Apple is ugyanúgy indexel mindent amit csinálsz, és tárolja. Ebből élnek a mai IT cégek. Mindegyik. Gyűjtik az adatokat, hogy minél több dolgot el tudjanak adni neked.
Nekem a Google szolgáltatások fontosabbak egyelőre, mint az Apple félék. Ezért választottam Androidot. De ennek ellenére ez a nagy cég diktál, szerintem csak akkor igaz, ha nincs értelmes vetélytárs. Mint pl. a M$ esetében. Nincs alternatíva egyelőre a Windows-okkal szemben. Akkor majd lehet rettegni, ha a google is eléri ezt. De nem fogja még egy darabig az tuti. Ugyanígy az M$ se tudott igazán visszaélni a pozíciójával, csak az innováció lassul le, ha nincs verseny. Ez meg is látszott az XP esetében. 6 évig nem jött ki semmi új...
Ha a google egyeduralkodó lesz, akkor le fog lassulni. A részvényesek döntenek igazándiból arról, hogy mit csináljon egy cég, és a részvényesek nem hiszem, hogy hagynák, hogy a google ellopja az adatainkat...
A másik meg az, hogy a Google hadakozik folyamatosan az amerikai szabadalmi rendszer ellen. Nem tudom, hogy fog e mások ellen akció pereket indítani ezek után, vagy csak reakciókat, azaz csak visszaperel, ha beperelik, de elvileg jó kiindulási alap ez a 21K szabadalom arra, hogy védernyőt nyújtson az androidos gyártóknak. Elég komoly szabadalmai vannak a Motorolának azért! Pl. A Mobiltelefon, mint olyan hehe! -
Picco
addikt
Picco: hány ilyen topik van, ahol a szakmai téma helyett egyes emberek magánélete és egyéni, piti viadalai mennek?
es feltetlen kovetni kell a peldajukat, privatban nem lehetne lejatszani? mert a szavadbol azt veszem ki h ez neked sem tetszik mas topicokban
igaz h biztos oriasi szerepet jatszik a motorola felvasarlasaban a szabadalmak is, amik igy a google kezebe jutnak, de remelem mar csak presztizsbol rasegit a motorola telefonok keszitesere/szoftverere.
jol latjuk h az apple-nek is bejott...nem kicsitoO7:
-
törölt tag
Tulajdonkeppen most is van valasztasi lehetoseg. Jelenleg van mondjuk 2-3 komoly jatekos a mobilpiacon, ami nem feltetlen baj. Ha ennel sokkal tobb lene, akkor nagyon szethuznanak a platformok, mert sok fejlesztonek nem lenne kedve/ideje mindre fejleszteni egy 15-20%-os reszesedesel rendelkezo rendszer sokal kevesbe vonzo, mint egy 30%-os.
Jelenleg is valaszthatsz, van ios meg wp7 is, nem kotelezo a google account. -
Nietzsche_
tag
Én speciel az utóbbi hónapokban biztos, hogy nem... évek óta fejlesztem az Adblock Plus listámat és alapelv nálam, hogy tiltsam a böngészőmben a reklámot még(sokszor alap domain-nel együtt), akkor is, ha érdekelne, ami mögötte áll. Kategorikusan elutasítom az összes reklámot és még a reklámszünetről is elkapcsolok. Mondjuk T-s ként az őrületbe kerget a legjobban zuhanó - utóbbi hónapok száraz statisztikája előfiz. szám szerint - mobil szolgáltató állandó reklámja az android apps-okon.
De szerencsére alkalmazást keveset használok, flash reklámból a dolphin browser meg csak azt mutatja meg csak, amire rákattintok.
Mindenesetre kíváncsi vagyok az elkövetkező 1-2 év mobilpiacán erőviszonylataira. A Nokia ma abból él szinte csak, hogy sok begyepesedett, ragaszkodó ember még azért választja a Nokia komolyabb telefonjait, mert 'az egyedül a jó telefon, mert nokia' és még 'mert abban van legalább nyomógombos, mert nem jó az a' érintős képernyő, mert az unokájéval se boldogulok' (ezzel ki is merül az érvelés - félreértés ne essen, van aki ért hozzá, de a legjelentősebb hányada a nokia vásárlóknak ilyen...). Ál-okos-telefonok. A Windows mobile térnyerésével meg majd a sok naiva fun meg majd pisloghat, mint hal a szatyorban. Mindezek mellett a nokia brutálisan túl van árazva... elég, ha megnézünk pl. egy c2-01, vagy egy x2-est hasonló áru ZTE, Huawei készülékekhez képest. Az SE szintén túl árazott és náluk is elég kevés esélyt látok arra, hogy leszálljanak a magas lóról. A Samsung legalább felhasználó barátabb és használhatóbb a nagy közönségnek és az alsóbb piaci szegmenseken is elég korrekt és népszerű telefonokat találnak ki (lásd pl. a Galaxy Mini-t, amit a QVGA kijelző ellenére úgy visznek, mint a cukrot) és a felsőbb kat.-ban is sikeresek (a galaxy S II-vel sok hozzáértő adta fel a kezdeti iPhone-os terveit és maradt inkább az androidnál). Érdekesek lesznek a trendek, ez az egy biztos.
Az iPhone pofátlanságával is fel kell végre valakinek vennie a versenyt és örülök ennek a döntésnek. Inkább a mindent monitorozó, de ingyenességre törekvő Google, mint a kőkemény anyagi lehúzás alapú üzleti mindenből hasznot csinálok csonka alma, aki mellett eredendő bűn, hogy más is létezni mer/merhet. Arcul csapott a hír, de szerintem ez jót tesz a piacnak...
-
PazsitZ
addikt
- nem lehet annyira zavaró a Google tevékenysége
- nekem nem, de másnak igen, nem vagyok ennyire egoista, azért zavar, hogy másnak az agyát átmossák,
Főként erre reagáltam azt, amit és úgy ahogy.Sejtem, hogy nem jótékonysági célból van a felvásárlás. Sőt a cím alapján is a "szomorú" szó fogalmazódott meg bennem. Mert tudtommal a motorola azért nem kis történelmű és jelentőségű cég volt.
A szabadalmi perek jó része, meg nevetség tárgya, lassan már ovódás szinten konráznak rá egymásra a cégek, de amit lehet kifacsarnak.
(#99) oO7: Csak, hogy rosszul emlékszem-e: a user által kattintott oldalakat és linkeket mint ajánlandó oldal és megnézett oldal be-crawl-olta az ms?
De lehet rosszul rémlik, midnjárt rákeresek. -
Rotate
veterán
az mióta hsz gyűjtögetés, hogy egyetértek valakivel, és hozzáfűzöm az én véleményem is? vagy nekem nem lehet? nem én osztom itt az észt... nézz körül mi az emberek véleménye az összeesküvés elméleteidről, és rájösz, hogy senkit nem érdekel az, hogy itt lázítasz...
nyilván még nem értünk meg rá, hogy megértsük az igédet...
-
Brutális eb
addikt
Igazad van nem élek.
Tök egyszerü ember vagyok akit legalább elkerülnek a big bro parák.
Nyilván felsőbbrendüként ami ebből a hszedből lejött ez számodra feldolgozhatatlan.Moonman!
"hany android reklamot latsz a teveben? es hany windows phone-t? bemesz egy boltba, mit ajanlgatnak? androidot es ajfont. ennyi. a csapbol is a zold robot folyik."
Én ugyan 1 darabot sem mivel nincs tv-m.
És miért nincs wp7 reklám?De ha lenne az sem dobná meg az eladásokat de ez már egy más téma.Jelen pillanatban a microsoft csak űl és szövögeti a terveit a világ leigázására.Míg a többi cég már taról.
Lehet jó lesz ez a stratégia majd 1 év múlva kiderűl.
Bár ha emlékeim nem csalnak pont 1 éve is ezt hallottam a wp7-ről,hogy kell neki 1 év a droidd sem volt nagy szám első évben..... -
PazsitZ
addikt
Látom neked is mindenki hülye csak te vagy helikopter
Ha hotmail-t, binget használsz ők is ugyanúgy összegyűjtik az információkat és használják, mint a google, vagy más.
De pl. a facebook, a gombokkal és embed cuccokkal ugyanúgy szépen feltérképez és rengeteget tud rólad.
Csak neked halkan megsúgom: mindenki ezt csinálja.
Az, hogy most te jobbnak érzed magad, mert épp a google-t köpködöd, és előadod a világuralomra tör szöveget, na az minősít téged.ps: alapvetően igazad van tényleg sokat tudnak rólunk és ezt a tudást használják is, mindegyik szolgáltató.
De az agyát átmossák hülyeségeidet inkább tartsd meg magadnak, köszi! -
Brutális eb
addikt
"Egy darabig nagyon jó, hogy mindent alád pakolnak, minden megvan, ide szinkronizálsz, oda töltesz fel képket, innen ezt a reklámod kapod, onnan azt az ajánlást, végül belekerülsz ebben a szép kis IT-börtönbe és azt veszed észre, hogy nincs is életed, és nem ők alkalmazkodnak hozzád, hanem te hozzájuk
Ezt ugy magadról írtad mert én nem veszek észre magamon ilyesmit.
Tök kellemes pl,hogy kéznél egy térkép nem kell külön papír amikor megyek egy black metal koncertreCsak semmi para a rendszer csak azt tudja bedarálni aki "haggya
" magát.
(#74) =Mentor=
Neged se legyen google parád nem fognak meglátogatni esténként.
Ha meg igen majd egy üveg nokla7 szenteltvíz csodát tehet. -
Rotate
veterán
most nem rosszból... ekkora teher hogy Gmailt kell használni? Legjobb mail szolgáltatás ever... De ott a többi szolgáltatás is, Youtube, Picasa... amióta a Google kezében van a Youtube átment egy-két változáson, és jókon... egyre jobb a minőség, bukkannak fel live broadcastek...
nem értem mi a baj a Google-el... úgy csinálsz mintha a Skynetről lenne szó a Terminatorban...
amúgy meg... ha nem a Google kezében lenne az irányítás... akkor sem lenne több beleszólásod semmibe... VÉGfelhasználó vagy, megveszed, használod amit eléd raknak... kínálat van bőven, tiéd a döntés, senki sem erőltet rád semmit...
szerk. jesszusom neked micsoda összeesküvés elméleteid vannak... most aki használja a cuccait az mitől isteníti? IT-börtön... te honnan szeded ezeket?
-
Borote
addikt
Nem gmail kell, hanem google account, ami mellé jár postafiók is - ezzel tudod igénybe venni a Marketet (rengeteg oldalon szükség van a regisztrációra, ide is csak úgy írhatsz
), meg egy rakás egyéb szolgáltatást.
Nem muszáj használni. Használhatsz más levelezőt is. A programokat is letöltheted máshonnan.A reklámokkal pedig nem tudom mi a bajod. Ha valaki nem képes figyelmen kívül hagyni őket, akkor benne van a hiba
Nem védeni akarom a G-t, csak a ferdítéseket szerintem mellőzzük.
-
enginev3.0
félisten
Szerintem meg inkább a Google mondja(áthúzom mert, nem mondja meg) meg hogy mit csinálj, mint az alma vagy az MS, nekem még mindig a Google a legszimpibb a 3 közül.És mint ahogy eddig is a Google összekapcsolta a szolgáltatásait, remélem hogy a telefon sem fog kimaradni, esetleg ingyen Google+ telefonon, persze onnan el lehetne érni az emaileket is stb..., vagy azért ez túlzás lenne? Én el tudom képzelni, és el is tudnám viselni
Viszont ezek után nem lesz csoda, ha a motorolákon fog a legsimábban futni az Android
-
Rickazoid
addikt
Ha nem a Google diktál, diktál valaki más. Diktál is más, csak a saját célközönségének, ahogy a Google is a sajátjának. Jó régen így mennek már a dolgok, kevés ember méri fel az igényeit, ha a mesterségesen keltett igényeket át lehet venni. De még van egy-két évtizeded, amíg dönthetsz saját magad is arról, hogy mit használsz. Használd ki. Viszont nem most kell ezt felhozni, amikor kivételesen egy a végfelhasználó szempontjából igen előnyös felvásárlás történt. A Google telefonjai lesznek a legjobban támogatottak, nem csak 3 Nexus lesz, hanem több tucat, így a többi gyártó is kénytelen lesz belehúzni, ez pedig nem más, mint verseny.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dacia topic
- Google Pixel topik
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2288
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2287
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2286
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest