Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rasky
senior tag
Na már van fekete is...most tényleg.

Legalábbis email jött, honlapon még nem...
-
Mp3Pintyo
senior tag
Pedig kellene 1 ilyen 1 olyan a családba. Lehet kettőt rendelni?...

-
DarkChild
senior tag
Na, arany már van készleten

-
Graphics
Jómunkásember
Nemrég volt a kezemben az A1, meggyőző a gyári droid élmény.
Atomgyors, azonnal történik minden.
A készülék nagyon szép, jó helyen van az ujjlenyomatolvasó is.Ezt megint megcsinálta a Xiaomi, ezzel megint beletrafáltak a tutiba.
Aki hezitál, ne tegye szerintem, a kamerát gyorsteszteltem, gyorsabb a fókusz mint az RN4-esbe.
-
bepken
veterán
egyébként ki milyen színre pályázik? nálam fekete lesz a befutó, bár szívem szerint szürkét vennék, ha lenne olyan.... az aranyban nem vagyok biztos, hogy túl férfias (illetve inkább csak a fehér előlap zavarna)
-
bepken
veterán
válasz
8nemesis8
üzenetére
valószínűleg fogták a Mi 5X specifikációt és összerakták ennek a reklámanyagával...szakmából ötös!

egyébként ezt a termékleírást hogy nézem, még több dolog el van írva...pl 4K videó felvétel fHD helyett
de ami talán elriaszt pár potenciális ellenfelet: úgy hírlik, nincs ám gyári fájlkezelő alkalmazás!!!

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
betyarr
veterán
srácok,tudja valaki,hogy a stock droidban van még egyáltalán beépített SIP kliens,vagy már kivette a google a szoftverből?
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Orange SK
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem vágott a kártyám, múlt éven cseréltem.
-
8nemesis8
veterán
Nézegetve az edigitalt, rájöttem, miért 90

Ők egyedi MIUI rendszeres A1-et rendeltek
-
-
Mp3Pintyo
senior tag
Ez nagyon nem vicces
dolgozni is kellene 
-
-
bepken
veterán
válasz
bankipeter
üzenetére
1-2 hétnél biztos nem korábban, de pár visszajelzés addigra biztosan lesz itt a fórumon.
-
rasky
senior tag
Készleten van, rendelhető.
-
bankipeter
csendes újonc
Azt tudjátok esetleg, hogy teszt mikor várható?
-
bepken
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
olyan két hónapja volt, hogy először kértem értesítést RN4-es készülékről, azóta még vagy 3x rányomtam, több email címre is (mind gmail) - soha nem kaptam még semmit
pedig volt már többször készleten azóta.(#857) nxferenc! én néhány teszt képet szeretnék kérni, ha lehet

hátha tényleg nem csúcskategóriás képeket lő és páran eltántorodnak
-
Roxbury
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
En is, de lehet nem jon meg az ertesites azt irtak itt. 😀
-
-
$p@rr0w
őstag
Ülök itt és frissítgetem az Eustock honlapját.

-
Mp3Pintyo
senior tag
A bemutatón elhangzottak alapján én az eredeti minőségre tippelek. Szerintem az jár hozzá. Hiszen a "butított" esetén minden más felhasználónak is korlátlan volt és van most is.
-
TotO'
aktív tag
válasz
tomboy84
üzenetére
A készüléken futó Android One korlátlan, magas minőségű fotók tárolására alkalmas, felhő alapú Google Képek tárhellyel és megosztott mappák kezelésével érkezik. Párosítsd a Xiaomi eszközöd továbbfejlesztett kamera alkalmazását a Google Photos felhőszolgáltatással, amely korlátlan tárterületet biztosít jó minőségű fotók feltöltése esetén
Ez is onnan van, nem tudom, hogy most ez csak marketing szöveg, vagy elfedni próbálja, hogy korlátlan, de csak "jó" minőségig, ami alatt érthet 8mp-t
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tudtam hogy nagy, de így kézben mégis más. De megszokom 😀
-
lcee79
addikt
Nekem a sony igazából android terén nem okozott csalódást, elég gyorsan jöttek a frissítések, szinte stock android van rajt, pár sony-s cuccal, de mondjuk én főzött rommal használom, kb 5 háttérfolyamat fut amikor nem használok semmit, láttam olyan telót amiben minimum 40 fut ilyenkor a háttérben

akksi nagyon jól bírja.
De ami nem tetszik a kijelző minősége az nagyon gáz a sonyhoz képest, a htc one x-emnek sokkal jobb volt és az 2012-es (azt használtam 2 évig, a sonyt meg 3
)
Jelenleg ugye a mérete is már kicsi, főleg ha nem telefonálásra akarom csak használni. (márpedig nem)
A fő probléma 6-osnál nincs újabb android hivatalosan, de még igazából az xda developeren sem nagyon...
Nem is mondanám kecsesnek sem a 8.6 mm-es vastagságával..Ja és egyszer tönkrement a kijelző és garanciában kicserélték az egész telefont így most a példányom nem 3 éves csak 1, de a tipus már 3...
És egész nap PC-k előtt ülök így nem a telefont nyomkodom folyton.
Arról meg nem is beszélve, hogy a feleségem mennyivel jobban preferálja, hogy nem 200 ezer körül akarok telefont venni

-
-
tomboy84
tag
Eustock oldalán a leírásban ez van:
A MI A1 az első telefonunk, amelyen a szoftver élményt a Google biztosítja. Szövetkeztünk a Google-lal, hogy elhozzuk neked a nyers Android élménnyel rendelkező telefont, amely biztonságos és friss, és tele van a kedvenc Google alkalmazásaiddal. Élvezd és használd ki az A1 nyújtotta előnyöket a dupla kamerával és a korlátlan fotó feltöltési lehetőséggel (magas minőségben) a Google Képek alkalmazás segítségével. Az Android One előre telepítve tartalmazza a Google Képek, a Google Zenelejátszó és a Google Asszisztens alkalmazásokat.
A Google Photos egy biztonságos online felhő tárhely*, ahol végtelen számú, magas minőségi beállításokkal rendelkező fotót tárolhatsz és oszthatsz meg, mindezt teljesen ingyen. A képek automatikusan rendezve vannak és kereshetők, így mindig, mindent könnyedén megtalálhatsz.Ez alapján én úgy értelmezem, hogy teljesen korlátlan minőségtől függetlenül. (remélem)
-
törölt tag
Kb. 2 órája van nálam a telefon. Azóta nyúzom. Állat. Egyetlen hibája hogy óriási. iPhone SE-ről váltottam, enyhén nagy a különbség.
-
TotO'
aktív tag
Most a korlátlan GooglePhotos backup itt is 8 MP-ig tart, afelett meg a Drive tárhelyet csökkenti, vagy abszolút korlátlan, ami eddig a Nexus/Pixelek esetén volt? (feltételezem csak az előbbi, de az viszont nem extra, mert midnenki számára elérhető, nemde?)
-
bepken
veterán
-
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem aki majd venni akar ilyet, az sokat ne agyaljon rajta, mert máskor a 4A-kat is pikkpakk elkapkodták.
Ha ma vagy holnap felkerül, egyből kattanok rá.
-
-
tomboy84
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én nem is akarom összehasonlítani, tényleg nem egy ligában játszanak.
-
-
bepken
veterán
válasz
emzeperix
üzenetére
tényleg no offense, de kérlek mondd el, miért fontos egy 60ezres telefonba képstabilizátor? miért szempont ez?
egyébként meg: [link] - az eredmény szerintem ugyanaz, telefonon is meg tudod csinálni (vagy persze gépen kb bármilyen szerkesztő programban)
a hang mondjuk ettől függetlenül is szörnyű lesz
(ha már bele akarunk kötni valamibe) -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szürke importból 120-125k az S7, akárhogy nézem az 55-60k különbség
Használt vs. új összehasonlításnak megint csak semmi értelme. -
-
bepken
veterán
nem ismerem a készüléket, de Sony telefonom már volt korábban, igaz teljesen más kategóriában (Xperia Sola) - viszont annyit tudok, hogy a Sony volt, aki kikergetett az android világából, másfél évig inkább egy nokia butafont nyomkodtam, minthogy még egy percig Sony telefonom legyen! persze utána beleugrottam egy még nagyobb hülyeségbe, a Windows Phone-ba...szóval lehet, velem van a baj, pedig nem vagyok egy mazochista alkat

itt, ahogy olvasom és látom a tesztekben:
- szó nincs bloatware szarokról, össszvissz 3 db MIUI alkalmazás lesz rajta. azok is azért, mert egyszerűen kellenek.
- nincs erőforrás zabáló GUI (bár én imádtam a mókolt MIUI-t korábbi telefonokon, biztos királyság natív formában is. csak sok helyen olvasni, hogy lefogja néha a rendszert)
- lesz 2 évnyi szoftveres támogatás, főverzió frissítéssel, ráadásul közvetlenül a guglitól, ezt az időt pedig szerintem 4GB RAM mellett még bőven ki lehet majd húzni. (nem úgy, mint említett korábbi telefonjaimon, ahol minden egyes frissítéssel kevesebb memóriám maradt, ergó azt is szétcseszték, ami addig döcögve elketyegett valahogy)
- és igen, jelenlegi telefonomat (5") én is kicsinek érzem, pedig amikor megvettem, a lapát kezemmel majdnem elejtettem egy párszor
az, hogy most milyen minőségű képeket készít a kamera....jó nem mondom, hogy hidegen hagy, de szerintem felesleges bárkinek is ez alapján mérni a telefon valódi értékét. én tesztképek alapján azt mondom, rendben van a kamerája. jó fényviszonyok mellett a portré képek például szerintem bámulatosak! makró képeket sajnos még nem nagyon láttam, ott általában gyenge teljesítmény szokott lenni ebben az árkategóriában (ezt mondjuk sajnálom)
(#828) tomboy84! én pixel hibával kapcsolatban olvastam viszonylag sok visszajelzést. illetve volt egy videó, ahol gyerek olyan kijelzőt mutatott, amin szinte "csillogtak" a pixelek fekete háttérnél.
(#830) Viktor0610! ja igen, a videó hangminősége itt is szörnyű amúgy. de ha tippelni lehetne, szoftveres probléma, amit talán javíthatnak. mert nekem nagyon olyannak tűnik, mintha a zajszűrő mikrofont nem is használná. - bár ennél szerintem a remegő kép nagyobb probléma

-
-
lcee79
addikt
Szerintetek sony xperia z3 compact-hoz képest lenne ez a teló bármiben visszalépés?
(kamera 20 megapixeles reklámszlogenje most nem számít, valójában ha bármit be akarok állítani akkor 8 megapixeles
és nem csúcskategória semmiképp)Régen kis méretű telefont akartam, de most meg túl kicsinek érzem, bőven jobban passzolna egy nagyobb, de nem nyomom egész nap a telefont, így nem akartam rá 2-300 ezreket költeni.

-
tomboy84
tag
válasz
emzeperix
üzenetére
Rajta vannak a témán különben: LINK
Sőt a kommentek között valaki azt írja, hogy neki működött apkmirroros Google Camerá-val. De ez a hiszem, ha látom
Azért van pár dolog, ami "feloldásra" vár. FM Rádió csak szerviz menüből megy, alkalmazás nincs rá. EOS már volt említve. Camera2 API is mehetne. Fast Charging érdekes szintén, a SoC elvileg tudná.
Ami engem kicsit aggaszt, átnézve a XDA és MIUI fórumokat, hogy sok a hibajelenség. Persze új készülék, és ez a legnagyobbaknál is előfordul. Mondjuk mindegyik olyan volt, ami egyből előjött, szóval cserélték.Ettől függetlenül ár/érték arányban remek készülék, én ma biztos megrendelem.
-
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Azért érdemes nézelődni, mert nekem még ma sem érkezett meg az előző két telefon beérkezéséről szóló e-mail... (Note 3 SE és Note 4)
Délutánra mondta eustock, hogy érkezik... -
Csorbi
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Nincs előrendelés, azért kapod az értesítést, hogy onnantól kezdve indul a rendelés.
-
TotO'
aktív tag
-
emzeperix
tag
EIS aktiválás 5X-en: [link]
Remélem működni fog az A1-en is...
-
kontrobi
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem kell ebbe a képbe belelátni semmit sem, csak látni kell hozzá!
Samsung ISO800-al fotózva ami már azért egy mobilnál elég zajt genereál, a Xiaomi meg ISO2000 és telephoto vagyis zoomolva van. És az még oda sincs írva, hogy mennyire!
Ergo ennek így abszolút nincs összehasonlítási alapja.Ha mindkettő ISO 100-on lenne fotózva azonos záridővel - a körülmények fényviszonyok itt azért azonosak mint látható - akkor lehetne igazán összehasonlítani a két képet.
Azóta az oldalra felkerült képekből én azt látom, hogy a Xiaomi A1 fehér egyensúlya nem jó.Egyébként sem látom sok értelmét minőségi fotót várni egy mobiltól, azt meg pláne nem, hogy összehasonlítjuk őket. Kicsi az esélye annak, hogy egy nyaraláson elsütött gyors kép ugyanazon verziója, ugyanazon fényviszonyok és egyéb körülmények között ugyanarra az oldalra egymás mellé kerüljön fel. Mert csak akkor látni a különbséget.
Persze az igények különbözőek.

-
bepken
veterán
azt közel mindegyik teszt videóban megemlítik, hogy az ujjlenyomatolvasó picit lassabb a kelletnél. létezik, hogy ezt szoftveresen tudják majd orvosolni? - nem dől majd össze a világ, de zavarna, mert más Xiaomi modelleknél meg épp dicsérni szokták a gyorsaságát.
illetve még egy kérdés. ha esetleg pixel hibás lesz a készülék, akkor garanciában cserélik? vagy ugyanúgy, mint pl egy laptopnál, erre nem vonatkozik a garancia? mondjuk netes vásárlásnál a pár napos elállási jog az úgy tudom, mindig megvan, ráadásul talán még indoklás nélkül.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bizony, ennyiért szinte ingyen van
Mondjuk nekem speciel sajnos még várnom kell a vásárlással...
(#800) Duliee
(#801) PowerBuldog:
nem tudom honnan szerzik be, de én is a nettó árat nézem az áfa visszaigénylés miatt és még úgy is rossz ajánlat. Lesz ez még olcsóbb, van egy olyan érzésem. -
junior11
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Persze, értem. Jelenleg még Xperia Z2-őt használok, semmi gond vele, csak már nincs rá új frissítés. Azzal még mindig megvan a 2 nap nálam.
-
-
junior11
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Hát aktív használattal a 2 nap bizony nagyon is jó lenne szerintem. A stock droid szerintetek mennyire "buta" egy pl. miui, emiu, samsung experience, sony xperia stb. rendszerekhez? Amúgy az S625 mennyire lenne visszalépés az S801-hez képest? Ahogy néztem, kb. egy szinten vannak teljesítményben...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Mivel Android One lesz rajta, és nem a MIUI agresszív memóriakezelése:
- illetve abból következtetve, hogy a gyári Nougat közeli romok kedvezőbben fogyasztottak pl az RN3-ason, RN4-esen,
-így szerintem az RN4 2 napját aktív nyúzással simán hozza. -
junior11
veterán
Nem rossz, a kamera lehetne jobb is, az akksi viszont csalódás számomra...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

dolgozni is kellene