Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
luxandras
csendes tag
Én szintén hasonlókra használom (illetve fogom használni egyes esetekben), szoba szinten fűtés állítása, fürdőszobában reggelenként időzítve, adott esetben távolról.
Mivel ehhez minden szobába kell hőmérséklet szenzor, így rögtön olyat vettem, ami mozgást is detektálja. Ezzel megoldottam az égve felejtett lámpák problémáját is, ha nincs mozgás egy ideig a helyiségben, akkor lekapcsol. Ezzel ellentétes a parasztvakítós üzemmód, amikor mozgásra felkapcsol ha sötétebb van. Ennek nálam mondjuk praktikus haszna nincsen, de jól néz ki és ha lehet, akkor már miért ne.
Másik példa - reggeli fürdőszoba, az RGBW hangulatvilágítás színéből látom, hogy számítsak-e aznap esőre.
Harmadik - amire nálam mondjuk nincs lehetőség (társasház) - amikor valaki csönget, akkor egy kamera készít róla egy képet. Hazaérsz, máris meg tudod nézni, hogy ki keresett, amíg nem voltál otthon.
Ami még nekem az érdekes az a fogyasztásmérés (ezen mondjuk még kell egy kicsit bütykölni), különböző nagyfogyasztóknak illetve az egész lakásnak mérem az áramfogyasztását, illetve a bejövő csövön a vizet is. Nyilván mindig kimehetnék a villanyórához, de így egyszerűbb.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a rendszerrel elég sok mindent meg lehet oldani, ha az embernek van türelme és kedve programozni. (Bármilyen kicsit is összetettebb dolgot jobb LUA-ban megírni, mint grafikusan összeklikkelgetni.) Ezek egy részét meg lehet könnyen oldani máshogy is, de az, hogy ezt egy központi rendszerben teszed, az lehetőséget ad olyan összefüggések felépítésére, ami határozottan kényelmesebbé teszi az életet.
Az árát mondjuk nem hozza be, de nálam nem is ez volt a cél, inkább a kényelem, a rendszerrel való ismerkedés és a szórakozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Filmvilág
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest