- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeapro
senior tag
válasz
scarbantia #51 üzenetére
Igen. Szar volt az összehasonlításod.
Linkeltél egy kompakt szerű képet és kihoztad belőle, hogy mennyivel jobb a film.
Csak megmutattam, hogy pár beállítással mennyivel jobb kép hozható ki egy jó DSLR-ből (ez épp Sony, nem Canon) mint mindent automatán hagyva (ami 5D-t használva picit vicces is).
Lehet, hogy ez a kép se jó és egész más beállításokat használva jobb eredményt lehet kihozni, de amíg ezt megteheted DSLR-el, addig filmmel annyit tudsz csinálni, hogy ha természetet fotózol akkor befűzöl egy Velviát, ha meg embert kell fényképezned akkor villámgyorsan kifűzöd, mert az meg arra alkalmatlan.
Digiten sokkal több lehetőséged van. Ráadásul amíg egy Velviának 4-5FE átfogása van addig digiten jóval nagyobb. -
freeapro
senior tag
válasz
scarbantia #46 üzenetére
-
didyman
őstag
válasz
scarbantia #39 üzenetére
(áh, sose lesz olyanom, hacsak nem találok olcsón egy hibásat, amit megjavítok magamnak
)
-
didyman
őstag
válasz
scarbantia #36 üzenetére
Nem, Lab4Art, de a diát ők is viszik valahova-Nem tudom, hova. A Digilab rémlik. Jól hívják, sose volt panaszom velük. Az 5400-as Nikonra én is vágyok.. De egy 2800-as Minolta is eléggé mellbevágó és ott még a Dmaxot nem is láttam leírva, valamiért erről szeretnek hallgatni, ha nem jó
. Az a Minolta valami... xx-2000 típusjelet visel, Nem tudok róla semmit, de mindenféle piszkálás nélkül nagyon natúr tud jól szkennelni, érdekes egy jószág, de gondolom, erre is lett kitalálva. Ha nagyon vacak expó, akkor azért nem megy annak sem, kézimunka van. De ez egy többmilliós nagyítólabor gépezet..
-
didyman
őstag
válasz
scarbantia #32 üzenetére
Én is vidéki vagyok. :-) De járok Pesten egy kézilabor környékén, így megoldott a dolog. Igazad van, ezt magam is így látom, nem akarok digit vs. analóg függvényt ábrázolni, másra és máshogy való, alkalmas, szép és jó a két technológia, én csak abban nem hiszek, hogy a digit kiválthatja azt, amit a film tud, vagy "extraként", tökéletlensége folytán nyújt. Az itthoni szkennerem egy Perfection 4490, ami alapnak jó, a dmax értéke relatív jó, és a szoftvere igen változatosan beállítható az egygombostól a részletesig. De nem perfect.
Szerencsére van ügyfélnél fotólabor masina, annak a szkennerét azért el tudnám fogadni itthonra, elképesztő sebességgel olvas elképesztő minőségben. Annak is van háklija, mert vagy kb. 24 megapixeles képet olvas, tömörítetlenül/tömörítve is , vagy 6 megásat, olyan jpg tömörítéssel, ami valahogy nem szabványos, furcsa artifaktok vannak benne (de messziről jól néz ki).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest