Hirdetés
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #74 üzenetére
A flash-ről annyit, hogy nincs alternatívája. Nem a dzsatubéra gondolok, hanem arra a pár millió flash játékra, amit lehetetlen más módon elérni. Plugin mentes=konkurencia mentes. De ehhez fűzd hozzá a silvelight-ot is. Akkor miről is van szó? Az a windowson kívűl min is megy, hogy annyira szabványos?
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #72 üzenetére
Még mindig nem értem akkor, hogy most mi a bajod a guglival? Mindenkinek ugyanúgy kötelessége már kiadni az adatokat. A legtöbb infó ugye az email-ekben és levelezésekben van. A gmail mennyivel rosszabb, mint a hotmail? A google+ mennyivel rosszabb, mint a facebook? A ms is ugyanúgy, ugyanazzal a módszerrel pénzt keres a windows live-fal.
Tehát a lényeg: Miért pont a google a rossz, miközben mindenki más is ugyanazt csinálja?
De hogy ms téma is legyen: nekem az elmúlt hónapból a következők hírek jutnak róla eszembe:
win8 mellett nem engedélyezett már a linux használata.
Win8 új felületén betiltják a flash-t.
Win95 megjelenését hátráltatták, hogy az office jobb legyen a novell megoldásánál.
És ezek tények, ide nem kell mögé gondolni semmit, ez nyíltan azért van, hogy tönkre tegyék a konkurenciát. Ha neked ez barátságosabb, akkor tényleg nem fogunk egyet érteni sosem. -
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #70 üzenetére
Komolyan azt írtad/sejteted, hogy a gugli abból él, hogy kiadja/eladja a bizalmas információkat?
Ha így van, akkor én is vennék párat. Hol lehet? -
floatr
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #67 üzenetére
Az általad idézett két cikk közül a korábbi nem véletlenül egy bulváros profilú újságból való. A másodikkal kapcsolatban persze lehet paranoiásnak lenni, csak apró dolgokról jótékonyan megfeledkezik ilyenkor mindenki:
-- kopipésztes kódra hivatkoztak -- én ezt a részét simán el tudom hinni, de cáfolat sem volt még róla, hogy márpedig ők ezt szándékosan, gonosziból csinálták így. Ráadásul együttműködtek a hatóságokkal, akik viszont érdekes módon egyből meg akarták kapni a rögzített adatokat (japersze bizonyára csak az adatvédelem miatt
)
-- nyitott wifi kész öngyilkosság
-- titkosítatlan kapcsolatot bárki bármikor tud követni, akár wifin, akár szolgáltatón keresztül
-- a ms is hasonló térképezéseket végez, de nekik állítólag amiatt engedik élből, mert egy svájci stróman cégen keresztül teszi, akit papíron felelősségre lehet vonni EU-n belül
-- a titkosszolgálatok nem csak a gugli adataihoz férnek hozzá, hanem az itthoni nyomkövetős reklámszolgáltatókéhoz is, meg a ms adataihoz is.Bárki bármit csinál a neten, annak valahol nyoma marad. Erre utalt Schmidt, amikor azt mondta h "If you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place."
Amúgy meg nekem eddig nem volt gondom a gmail-el.
Annak meg én kifejezetten örülök, hogy ezzel a módszerrel kérdés nélkül eltávolítják a malware-t. Ha kérdeznek, akkor lesz olyan, aki másképpen válaszol -- semmi értelme.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #63 üzenetére
1, Mit kezdene velük?
2, Miért nem csinálta eddig?
3, Ha csinálta, akkor hogyan nem derült ki eddig?
4, Mutass már bármi rosszat, amit a gugli csinált! Bizony! Jöhet az összes szenny a gugliról, ami ténylegesen kiderült, és nem a paranoiából számazik?
És most ne olyanokkal gyere, hogy lefényképezett az utcán embereket, meg megtudta, hogy milyen wifik vannak a közelben. Mert ezt bárki megteheti, aki arra sétál.
De most komolyan! Mindenki a cég vesztét akarja. Folyamatosan perelik valami miatt. A gugli meg mindig megalkudott. Ha a fentit csinálnák, akkor nem az lenne az első, hogy összeszedik a bíró, a felperes, a jogász összes szennyét és sunyin megnyernék a pereket?És végül: Miért csak a guglinak kell fizetnie a market után a mobilszolgáltatóknak!!! közel 30%-ot? Tiszta nonszensz, de mégis megteszik.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #61 üzenetére
A ms könyvelője vagy?
Egy cég a bevételeiből ''él'', és a ms-nál ugyanúgy ott vannak a reklámok is a listán.Másrészt meg a célzott reklámoknak számomra is csak előnyei vannak. Ilyen célzott reklám pl. a Mobilarénán a wayteq libra reklám. Tudják, hogy az itt látogatókat ezek érdeklik. Ha csak az oldal nézettségét néznék, hogy hű, de látogatott, és a képünkbe nyomnának egy mosóport odafenn, kétlem, hogy annak sok látogató örülne.
De ez a tv-s reklámoknál is így van. A műsort szétbontják nézettség szerint (korosztály, nem, stb). Jó, most ne a magyart vegyük, de hidd el, hogy az usában az amerikai foci közben nem nyomnak intim betét reklámokat. Az, hogy a gugli személyreszabott ajánlatokat tud tenni, az csak abból származik, hogy van rá lehetősége, nem pedig abból a célból teszi ezt, hogy mindenki magánéletét nyomonkövesse, és valójában bizalmas adatokat lopjon tőled. -
debrejo
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #37 üzenetére
És értelmet nyer a pénzt vagy életet mondás:-)
-
Dunbar
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #37 üzenetére
+1 Mintha a Google nem is pénzt, hanem hatalmat akarna gyűjteni, elég durvának látom (lehet paranoiás vagyok).
Egyébként bárki perel, az köcsög, kivéve ha Apple-t pereli, mert akkor hős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- Motoros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest