- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Egyrészt a ms nem gyárt alaplapokat, így nem tudhat nyilatkozni arról, hogy a "kis sárgák" mit gyártanak a "nádfedeles kunyhóban". Egyelőre annyi van, hogy megköveteli ezt a funkciót, és alapesetben bekapcsolva. Az EU egyelőre nem reagált, de borítékolom, hogy a default üzemmód megköveteléséhez lesz egy-két szavuk, ha lépnek az ügyben, pláne hogy egyre több EU-s intézmény és tagállami szerv dobja a ms megoldásait.
Ha a véleményemre vagy kíváncsi akkor, legyen, meg legyen bekapcsolható, de ne borítsák már el mindenki agyát ezzel...
-
Воланд
titán
Erre majd akkor térjünk vissza, ha megjelent a Win8, mert jelenleg ezt tényként kezelni egyrészt hülyeség, másrészt meg megint ott van a "valószínűleg" szó.
Jelenleg az a felállás, hogy a Microsoft cáfolta, hogy márpedig ez nem lesz kikapcsolható. Az, hogy megköveteli ennek meglétét egy dolog, de ha az oem partner nem teszi ezt kikapcsolhatóvá és ezzel sérül a piaci verseny, nos akkor az oem gyártón fog csattani az eu ostora, ezt meg egyik gyártó sem fogja felvállalni.
szerk.: forrás lemaradt, Who is in control? rész a lényeg
-
floatr
veterán
Kicsit elnagyolt megfogalmazása annak, hogy a win8 matricás gépeknél default bekapcsolt UEFI "safe boot" nem teszi lehetővé önálló alternatív oprencerek telepítését, és sok esetben valószínűleg ez az opció nem lesz kikapcsolható. Bár kétségtelen h ez az EU szűrőjén fenn fog akadni.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Depression #75 üzenetére
a flashnek egyelőre tényleg nincs alternatívája, de úgy látszik az MS ebben az Apple politikáját követi. a silverlight pedig már rég nem csak egy plugin, hanem inkább programozási környezet.
-
Воланд
titán
válasz
Depression #73 üzenetére
A "win8 mellett nem engedélyezett már a linux használata." nem tény, hanem bullshit.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #74 üzenetére
A flash-ről annyit, hogy nincs alternatívája. Nem a dzsatubéra gondolok, hanem arra a pár millió flash játékra, amit lehetetlen más módon elérni. Plugin mentes=konkurencia mentes. De ehhez fűzd hozzá a silvelight-ot is. Akkor miről is van szó? Az a windowson kívűl min is megy, hogy annyira szabványos?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Depression #73 üzenetére
az eredeti kijelentésemet tartom, amiben mindössze annyit állítottam, hogy a Google a szolgáltatásiból él (melyek közvetetten adathalász funkciót is betöltenek), és habár ez igaz az MS szolgáltatásaira is, mégsem az a fő profilja, nem ebből él, tehát kisebb a priorítása.
win8 mellett nem engedélyezett már a linux használata.
de engedélyezett, csak a Linux nem támogatja, és így is csak egy funkciót kell átállítani az uefiben.Win8 új felületén betiltják a flash-t.
hogy a szabványos és pluginmentes weboldalak elterjedését segítsék elő.Win95 megjelenését hátráltatták, hogy az office jobb legyen a novell megoldásánál.
ez lehet így volt, win95-ről nem tudok túl sokat.de a kapitalista cégek inkább egymásnak tartsanak be, mint a fogyasztók adataival babráljanak.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #72 üzenetére
Még mindig nem értem akkor, hogy most mi a bajod a guglival? Mindenkinek ugyanúgy kötelessége már kiadni az adatokat. A legtöbb infó ugye az email-ekben és levelezésekben van. A gmail mennyivel rosszabb, mint a hotmail? A google+ mennyivel rosszabb, mint a facebook? A ms is ugyanúgy, ugyanazzal a módszerrel pénzt keres a windows live-fal.
Tehát a lényeg: Miért pont a google a rossz, miközben mindenki más is ugyanazt csinálja?
De hogy ms téma is legyen: nekem az elmúlt hónapból a következők hírek jutnak róla eszembe:
win8 mellett nem engedélyezett már a linux használata.
Win8 új felületén betiltják a flash-t.
Win95 megjelenését hátráltatták, hogy az office jobb legyen a novell megoldásánál.
És ezek tények, ide nem kell mögé gondolni semmit, ez nyíltan azért van, hogy tönkre tegyék a konkurenciát. Ha neked ez barátságosabb, akkor tényleg nem fogunk egyet érteni sosem. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Depression #71 üzenetére
konkrétan nem abból, hogy kiadja, hanem az internetes szolgáltatásaiból és reklámaiból. annak, hogy a kormányok ebből a tömérdek mennyiségből lekérhetnek személyes adatokat, a jelenlétével van baj, mert az nem üzlet, hanem adathalászat.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #70 üzenetére
Komolyan azt írtad/sejteted, hogy a gugli abból él, hogy kiadja/eladja a bizalmas információkat?
Ha így van, akkor én is vennék párat. Hol lehet? -
Sweet Lou 6
addikt
igen, nem mintha az MS a binggel meg a skype-al védettebb lenne, ugyanúgy kiadják az összes felhasználói adatot, vagy lehallgatást biztosítanak, mert ez a törvény. de legalább nem ebből él.
a malware eltávolításával teljesen egyetértek, csak rossz belegondolni, hogy mi mindent tud távolról csinálni a user tudta nélkül a telefonon. -
floatr
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #67 üzenetére
Az általad idézett két cikk közül a korábbi nem véletlenül egy bulváros profilú újságból való. A másodikkal kapcsolatban persze lehet paranoiásnak lenni, csak apró dolgokról jótékonyan megfeledkezik ilyenkor mindenki:
-- kopipésztes kódra hivatkoztak -- én ezt a részét simán el tudom hinni, de cáfolat sem volt még róla, hogy márpedig ők ezt szándékosan, gonosziból csinálták így. Ráadásul együttműködtek a hatóságokkal, akik viszont érdekes módon egyből meg akarták kapni a rögzített adatokat (japersze bizonyára csak az adatvédelem miatt
)
-- nyitott wifi kész öngyilkosság
-- titkosítatlan kapcsolatot bárki bármikor tud követni, akár wifin, akár szolgáltatón keresztül
-- a ms is hasonló térképezéseket végez, de nekik állítólag amiatt engedik élből, mert egy svájci stróman cégen keresztül teszi, akit papíron felelősségre lehet vonni EU-n belül
-- a titkosszolgálatok nem csak a gugli adataihoz férnek hozzá, hanem az itthoni nyomkövetős reklámszolgáltatókéhoz is, meg a ms adataihoz is.Bárki bármit csinál a neten, annak valahol nyoma marad. Erre utalt Schmidt, amikor azt mondta h "If you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place."
Amúgy meg nekem eddig nem volt gondom a gmail-el.
Annak meg én kifejezetten örülök, hogy ezzel a módszerrel kérdés nélkül eltávolítják a malware-t. Ha kérdeznek, akkor lesz olyan, aki másképpen válaszol -- semmi értelme.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Depression #64 üzenetére
1. nem ő használná fel természetesen. viszont a titikosszolgálatok hasznos eszköze lehet.
2. dehogynem csinálta. pl.: [link] vagy [link]
3. 1-2 kiderült, de miután ezeket "botrány" néven közlik, gondolom sokkal elővigyázatosabbak, nehogy csorba essen a szent Google nevén.amint írtam, a titkosszolgálatok bármikor hozzáférhetnek a google összes adatához:
"Ha valaki olyasmit csinál, amiről nem szeretné, hogy kiderüljön, leginkább ne használjon keresőt. Az ugyanis tény, hogy ránk is ugyanúgy érvényesek az Egyesült Államok törvényei, és a megfelelő indokok mellett a hatóságok felkérhetnek arra, hogy szolgáltassunk adatokat valakiről a nálunk tárolt információ alapján". (Eric Schmidt)de amúgy még az is idegesítő volt, hogy még mikor volt gmailes címem, 10-ből átlagosan mindig egy levelemet nem küldte el. nem tudom milyen szűrést használtak, de kicsit erősre lehetett beállítva, ha egy szimpla személyes témájú levelet veszélyesnek bélyegzett.
és végül: miért csak a Google nem kérdezi meg, hogy belepiszkálhat-e távolról a mobilodba?
-
Blyan
félisten
válasz
Depression #62 üzenetére
A célzott reklám nem ezt jelenti, és nem így alkalmazzák.
A kollégám múlt héten unta magát, és félnap RC helikopteres YT videókat nézegetett, azóta a benti gépén majd minden oldalon az egyik google advertising valamely RC Modelleket forgalmazó bolt. -
Syl
nagyúr
válasz
Depression #64 üzenetére
Végre valaki, aki tárgyilagosan szemléli a dolgokat. Nem csak a szokásos "vesszen a gugli", "vesszen az épöl" stb. jelszavakat skandálja!
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #63 üzenetére
1, Mit kezdene velük?
2, Miért nem csinálta eddig?
3, Ha csinálta, akkor hogyan nem derült ki eddig?
4, Mutass már bármi rosszat, amit a gugli csinált! Bizony! Jöhet az összes szenny a gugliról, ami ténylegesen kiderült, és nem a paranoiából számazik?
És most ne olyanokkal gyere, hogy lefényképezett az utcán embereket, meg megtudta, hogy milyen wifik vannak a közelben. Mert ezt bárki megteheti, aki arra sétál.
De most komolyan! Mindenki a cég vesztét akarja. Folyamatosan perelik valami miatt. A gugli meg mindig megalkudott. Ha a fentit csinálnák, akkor nem az lenne az első, hogy összeszedik a bíró, a felperes, a jogász összes szennyét és sunyin megnyernék a pereket?És végül: Miért csak a guglinak kell fizetnie a market után a mobilszolgáltatóknak!!! közel 30%-ot? Tiszta nonszensz, de mégis megteszik.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Depression #62 üzenetére
,,nem pedig abból a célból teszi ezt, hogy mindenki magánéletét nyomonkövesse, és valójában bizalmas adatokat lopjon tőled."
ezt ugyanúgy nem tudod bízonyítani, mint én az MS könyvelését.
-
Depression
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #61 üzenetére
A ms könyvelője vagy?
Egy cég a bevételeiből ''él'', és a ms-nál ugyanúgy ott vannak a reklámok is a listán.Másrészt meg a célzott reklámoknak számomra is csak előnyei vannak. Ilyen célzott reklám pl. a Mobilarénán a wayteq libra reklám. Tudják, hogy az itt látogatókat ezek érdeklik. Ha csak az oldal nézettségét néznék, hogy hű, de látogatott, és a képünkbe nyomnának egy mosóport odafenn, kétlem, hogy annak sok látogató örülne.
De ez a tv-s reklámoknál is így van. A műsort szétbontják nézettség szerint (korosztály, nem, stb). Jó, most ne a magyart vegyük, de hidd el, hogy az usában az amerikai foci közben nem nyomnak intim betét reklámokat. Az, hogy a gugli személyreszabott ajánlatokat tud tenni, az csak abból származik, hogy van rá lehetősége, nem pedig abból a célból teszi ezt, hogy mindenki magánéletét nyomonkövesse, és valójában bizalmas adatokat lopjon tőled. -
Syl
nagyúr
Én nem látok semmi különbséget az MS és a Google gyakorlatában. Mindketten teljes erőbedobással dolgoznak azon, hogy megszerezzék az ember privát életét. Mindent töltsünk fel hozzájuk. A kontaktokat, a képeket, dokumentumokat stb.
A wp7-et nem lehet outookkal (offline) szinkronizálni, mert "az már nem menő". Rögtön mindent küldjünk a live-ba.
Szóval én a két óriás közé simán beteszem az egyenlőségjelet, már ami az adathalászatot illeti. -
Blyan
félisten
válasz
Depression #58 üzenetére
Erre már nincs mit mondani, ha szerinted ez összeesküvés elmélet.
-
Depression
veterán
Azt hittem, hogy lemaradtam valamiről, de most már legalább megnyugodtam, hogy te az összeesküvéselméleteidet tekinted tényeknek.
#59 Ugyanmár! Kértem tőled bármilyen bizonyítékot, te meg azt írtad, hogy nyilvánvaló az, amit te elképzelsz. Bocs, de semmi érvvel hülyeséget írni a legkönnyebb, és ezt nevezik összeesküvéselméletnek.
-
floatr
veterán
Szerintem meg gáz, és remélem a B&N/motorola perekben bukja a dolgot, ami meg esetleg IP-ként megállná a helyét, arra meg a felügyelet ad egy "fair and reasonable" kötelezvényt, a gugli meg a maradékot megkerüli.
Remélem megbeszéltük
(#55) Blyan ettől e reklámáradattól alig láttam mit írtál
Kötelező megadni a telszámodat? Kötelező akár még a g+-on is megadni bármi konkrét adatodat? Közben meg pl a francia kormány minden lépését loggolja mindenkinek ész nélkül, a skype lehallgatható lesz stb... kár ezen tovább pörögni, mert te is eléggé be vagy állva
-
Blyan
félisten
Mégis fizetik, és a drága mindeningyenvanhiszénjóvagyok Kugli meg aszisztál ehhez.
És tudod mit! A Ms-nak van igaza. Tejeljenek csak, bőségesen.(#54) Depression
Mit kell mutogatnom? Nézz már körül, kereső, social network, videómegosztó portál, kutyagumi, minden arról szól, hogy minél többet tudjon meg a felhasználókról, hogy még testreszabottabb módon reklámozza tele azokat.
Amúgy a gmail fél éve kéri a telefonszámomat, mert ha elveszítem a kódomat nem tudnák hova küldeni.
De ha megadom egyből sokkal nyugodtabb lehetek.
-
floatr
veterán
Ami az android részét illeti az egésznek, azt a piaccal együtt kell nézni. Elég jó alternatívát adott a gyártóknak a _semmihez_ képest (ti apple zárt, a winmo/symbian bukóban volt). Mostanra meg eléggé megvetette a lábát ahhoz, hogy semmiben lehessen venni. Ehhez képest a gyártóknak még akkor is megéri a dolog, ha kiperkálják a ms-nak a wp7 árát, miközben az androidban ő általuk érintett technológiai rész a wp7-nek is egy elég kis subset-je -- see: még egy utálatra adó ok, 1-2 dodót senki nem sajnálna, de a wp7 árát... Nem véletlenül problémázik pár gyártó ezen.
-
Blyan
félisten
Nem, egy szóval nem mondtam, hogy gáz, az ellen ágálok, hogy jobb lenne, mint a MS.
Mert nem az, kicsit sem. A minden ingyen van, cserébe szarok Rád dolog számomra, semmiképpen sem emelik ki a tömegből és ennyi.. Már pedig ez van.
Én még nem láttam Google felelősségvállalást, és ami még érdekesebb - a Google hivatalos partnerei sem láttak még ilyet. -
Blyan
félisten
Valóban az okra vagyok kíváncsi, de ez vagy Te, és talán még 5 ember, aki ilyen (számomra kissé ideologizált) érvvel meg tudja ezt fogalmazni, ám a többségnek, Google, király me' android meg izé, a MS meg genyó, mert mijaza win, meg különben is.
Az adathalászást továbbra is fenntartom , mert ami a Google az ingyenesség alatt csinál, annak ez a konkrét és nem titkolt célja.
Szóval lehet mutogatni, hogy a másik, meg a piaci szereplők, meg az akármi, mások mégsem ebből élnek. -
floatr
veterán
Ja, aszittem, hogy valóban az okra vagy kíváncsi, nem csak úgy értetlenkedsz
A jelennek az oka a múltban van. Ami adatot meg a gugli lenyúl -- sztem ezt már beszéltük máshol, csak akkor sem akartad érteni -- azt mások is ugyanúgy nyúlják, többek közt épp a ms. És persze jöhet megint az álnaiv válasz, hogy ki mire használja, aztán megint felfedezhetjük, hogy jéé a ms is a reklámpiacon pedálozik... stb.
Jól kitalálták ezt a gugli FUD-ot a ms-nál, mert mostanában így mindenre rá lehet fogni, hogy szar, mert gugli, ellopja a lelkedet vááá, holott ezeket az adatokat minden netes piaci szereplő tudja. Már csak az a kérdés, hogy milyen adatokról is van szó, és hogy meg lehet-e kerülni -- igen, meg, jobban, mint a ms termékeket a jelenlegi hétköznapi tech és consumer piacon -- dehát mit érne egy jó kis FUD, ha két mondatnyi magyarázattal mindenki megértené, hogy miről van szó.
-
Blyan
félisten
-
floatr
veterán
Mindenféle hangulatkeltés célja nélkül írom, ha másoknak esetleg nem így jönne le. Nem kell vele egyetérteni, de ha annyira ég benned a tudni vágyás, akkor ez is egy szempont:
A ms az ibm-el való bizniszeléstől kezdve rengeteg erkölcsileg és jogilag is problémás ügyletet intézett. Ezekkel kapcsolatban voltak perek, ítéletek, egyezségek, jópár elévülés, ígéretes kisebb és nagyobb vállalkozásokat tett tönkre -- többek közt az "ingyenesen" adott kapcsolt termékeivel is, amiket az egyéb eladásaiból finanszírozott keresztbe -- és ezzel a törtetésével letarolta az informatikával kapcsolatos piacok jelentős részét. Van aki persze csak azt látta, hogy ingyé exploder, meg hogy szubjektíve jó táblázatkezelő/szövegszerkesztő, de ezeknek a hátterében mocskos kis játszmák voltak, amiről a mezei felhasználó nem feltétlenül tudott.
Akiket tönkretett, most gyakorlatilag mind a guglinál, az adobe-nál, sun/oracle-nél, novellnél meg hasonló cégeknél kötöttek ki. Ezek a cégek különböző taktikákat dolgoztak ki a túlélésük érdekében, gyakran a ms ellenében. A sun defenzív, és nyitott volt, talán túlságosan is, ami a veszte lett; technológiailag nagyra becsülték őket, és a védekező stratégiájuk miatt általában nem volt vele baja a IT-világnak. Az oracle ezzel szemben még a ms-nál is agresszívebb gazdasági politikát folytat, ami már joggal bánt sokakat (persze a sikere miatt is adódik a dolog, viszont amit pl a sun örökséggel is művelnek, az tech-barbarizmus).
A guglinál is azt a taktikát lehet látni, amit a sun-ra volt jellemző, bár eleinte lényegesen naivabbak voltak, mert a webes keresési és hirdetési piacon korábban nem volt ilyen jellegű háború, mint amibe a terjeszkedésük kapcsán belecsöppentek ("i'm gonna fucking kill google"). Az "adathalászat" is relatív, mert amit ők gyűjtenek reklámcélzáshoz, azt gyakorlatilag minden mai szereplő tudhatja. Amit csinálnak technológiai szinten, azzal én személy szerint jobban ki vagyok békülve, mint ami a ms csodacsapat csöpp kezeiből ránk hullik áldásként. A "másolós" témához annyit, hogy hozzáállásban más a két cég nagyon: a ms baromira álszent, már a win történelme a kezdetekben is arról szólt, hogy "összeollóztak" valamit, aztán azt foggal körömmel védték, és így van ez a mai napig akár a legpitiánerebb jogilag hozzájuk kötődő ötletig is. Ezzel szemben amit a a gugli kezei közül kiadott, azt AFAIK bárki retorziótól mentesen használhatta, továbbgondolhatta. -
Blyan
félisten
válasz
Depression #40 üzenetére
Minden terméknek van EULA, és TOS része, sosem gondoltad volna, mi?
-
debrejo
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #37 üzenetére
És értelmet nyer a pénzt vagy életet mondás:-)
-
Dunbar
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #37 üzenetére
+1 Mintha a Google nem is pénzt, hanem hatalmat akarna gyűjteni, elég durvának látom (lehet paranoiás vagyok).
Egyébként bárki perel, az köcsög, kivéve ha Apple-t pereli, mert akkor hős.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Depression #9 üzenetére
Komolyan ?? Besz@rás.
-
blex
senior tag
válasz
Depression #36 üzenetére
nem hiszem, hogy egyetlen szabadalomról van szó
-
Blyan
félisten
válasz
Depression #36 üzenetére
A guglit meg azért illik gyűlölni, mert nincs még egy olyan vállalat a világon, ami feltétel nélkül ingyen szolgáltat bárki számára.
Nem gyűlölöm, van gmailem, volt androidom, sőt g+-on is ott vagyok, bakfitty.De mondok valamit, ami nem fog tetszeni senkinek, de ez van.
A Google, kicsit olyan mint Faust Mefistoja: Odaad mindent ingyen (még azt is ami nem az övé), cserébe csak egy dolgot akar, a lelkedet (azaz mindent rólad, mindent).
Ezzel nincs baj, mert ezt az emberek leszarják, csak el is felejtik. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
tothmaxy182 #12 üzenetére
én meg pont fordítva látom. az MS-nek max a pénzed kell, a Google-nek az életed...
-
Depression
veterán
Igen, ez pont olyan szabadalom, mint a lekerekített sarkok. Illetve nem, mert ez megkerülhetetlen okostelefon esetén.
A gugli nem keres rajta közvetlenül, így nincs miért felelősséget vállalnia. A pénzt a gyártók szerzik. És ez így nem is baj, ők beépítik a készülékek árába.
A szemétség ott kezdődik, hogy a ms több pénzt kér a bootloaderért, mint a komplett wp7 licenszeléséért.Egyik kutya másik eb, szokás mondani. Aki a ms pártját akarja fogni, és szidalmazza a guglit, hogyan lehet biztos abban, hogy a ms a bing-gel, a windows live-fal, wp7-tel nem ugyanazt csinálja. Egyikre oldalról sincs bizonyíték.
Továbbá illik kettészedni a ms-ot, mint céget, és a termékeit. Abból, hogy szuper jó lett a windows 7, nem következik az, hogy a cég vezetése barátságos. Nem véletlenül írtam az előbb azt, amit. A ms a windows bevezetésének idejében rengeteg kétséges dolgot művelt, méghozzá politikai szinten is.
A guglit meg azért illik gyűlölni, mert nincs még egy olyan vállalat a világon, ami feltétel nélkül ingyen szolgáltat bárki számára. Hogy nézett volna már a világ, ha az alma a siri-t mindenki számára ingyen elérhetővé tette volna, és nem köti méregdrága alma termékhez? -
Blyan
félisten
Én arról beszéltem, hogy most nem azt kell vizsgálni, hogy ez mennyire jogos vagy sem a mi kis világunkban, ahol a jó mindig legyőzi a rossza (
), hanem azt, hogy a törvény adta jog szerint ezt megteheti a MS, vagy sem.
Már pedig azt megteheti, hogy licencdíjat kér és meg is teszi - ami nem ugyanaz, hogy egy egy piacon betiltatni akarja a konkurenseket. De ez most nem is ide tartozik. -
David75
őstag
válasz
tothmaxy182 #23 üzenetére
Amit idéztem abba nulla alátámasztás volt arra a kijelentésre, hogy a google helyzetében csúnyábban viselkedne az ms.igaz vagy sem?
Én nem tudom az xbox-al mi a bajod...
Syl: Szerintem az apple féle is jogos, viszont a bíróság döntése semmiképp se az.
Az ms-nél meg teljesen jogosnak érzem az egészet, a betiltás szerintem túlzás.
Amúgy az jó vicc hogy az ingyenes android lassan drágább mintha wp7-et rakna a telefonra az adott gyár -
Blyan
félisten
Te inkább azt írd le, a Google ezekért miért nem vállalja a felelősséget, és miért a saját gyártóit szopatatja? Kit érdekel mi a szar az az überfejlesztés, ha egyszer licencköteles, csessze meg? Kurvára mindegy, lehetne ez akár a telefon sarkait körül ölelő oxigénytömeg is - ha egyszer fizetni kell utána.
Még mindig ott tartunk, hogy a Google-nak kellene mindezeket kifizetnie, hogy a gyártóit és az ököszisztámáját megvédje. És még az is lehet, hogy sokkal kevesebb ütné a MS markát, ha csomagban fizetne Google mittomén 200 milliót egy évben - így meg lassan az egyik fő bevételi forrása lesz.
És oké vicc, hogy így van, és ezt megteheti, aláírom. De ez ellen kizárólag a Google tehetne.
-
tothmaxy182
őstag
Hee? Neked már tényleg az agyadra ment a Microsoft... Totál kulturáltan elmondtam a véleményemet arról, h miért szimpatikusabb nekem a Google üzletpolitikája az MS-énél...
Az általad idézett mondatot meg pl az Xbox példájára alapozom... Pénzzel mindent el lehet érni, ezért írtam az alattomosságról.
De olvasd már el légyszíves mégegyszer a kommentemet, mégis milyen utálatról beszélsz? Én bírom a Microsoft termékeit (pl az általad is emlegetett Win 7 maga az istenkirályság), de neked már tényleg minden apró ellenérv, vagy a Microsoft üzletpolitikájával való legkisebb egyet nem értés is utálatot jelent! -
Syl
nagyúr
Valaki írja már le, mik azok az űber-fejlesztések, amik miatt fél mobilvilág fizet az MS-nek.
-
Blyan
félisten
válasz
tothmaxy182 #16 üzenetére
Nincs benne egyoldalúság, mert én nem istenítem ,vagy nézem le a Google és/vagy a Microsoftot. Mindkettőnek látom a hasznát, és a kárát is.
A kérdésem az volt, hogy mitől istencsászár a Google állandó jelleggel bezzeg a Microsoft meg egy görény szar szemét - ugyanis most ez az egyik fő csapásvonal amit a fórumon meg lehet figyelni.
-
janos68
aktív tag
-
David75
őstag
Azért kell utálni az ms-t mert a kékhalálos időkbe menő lett szarozni a windows-t és ms=win. (én is utáltam a 98-at meg az xp-t, ahogy tudtam váltottam is vista-ra ami már jobb volt, nem is értem miért szidták azon kívül hogy nem fogták fől hogy ilyen 512mb rammal geci lassú lesz. A w7 pedig nekem rc2 óta nagyon jó)
És ez mellé ott van az a mentalitás hogy minél drágább egy cég cucca annál jobban kell utálni.(ha kapsz a pénzedért minőséget ha nem)
Ezért a google a legkedvesebb mert a legtöbb cucca ingyenes és androidos telefont is kapsz 20k-ért ha szar ha nem.
A második az ms akit lehet utálni a fent felsoroltak miatt elvégre drága a windows.
A harmadik maga az ördög pedig az apple nem is sorolom miért...
tothmaxy182:"De megnyugtatlak, ha a Microsoft profilja lenne az ingyenesség, akkor a Google-nál sokkal alattomosabb dolgokat is bevetnének a felhasználók adataiért... De nekik ez nem érdekük (egyelőre)..."
Hú ez nagyon megalapozott, gondolom érzelemből írtad mert nulla ész érvet látok. Azt viszont látom hogy megy az elfogult utálat.
-
Воланд
titán
válasz
tothmaxy182 #16 üzenetére
Nem, nem rád céloztam, általánosságban beszéltem. Te normálisan megfogalmaztad a mondanivalódat. A tartalmával lehet max vitatkozni, de most inkább ezt passzolnám, nem aludtam eleget mostanában.
-
tothmaxy182
őstag
Már megbocsáss, de én nem mondtam olyat, h az MS nem csinált semmit... Csinált, és azt jó pénzért árulja!
Ha a Google is pénzért adná a cuccait, akkor nekik sem lenne szükségük adathalászatra, mert nem kéne telepakolniuk a termékeiket reklámokkal.
De megnyugtatlak, ha a Microsoft profilja lenne az ingyenesség, akkor a Google-nál sokkal alattomosabb dolgokat is bevetnének a felhasználók adataiért... De nekik ez nem érdekük (egyelőre)...De egyébként a Te hozzászólásod is elég egyoldalúságot tükröz!
woland_y2k: Remélem ezzel nem rám céloztál, mert nekem egyetlen fikázás sem hagyta el a számat... Szarozás meg végképp nem!
-
Blyan
félisten
válasz
tothmaxy182 #12 üzenetére
A MS sosem csinált semmit, csak perelt és jogászokat küldött mindenhova, ezt én már értem, csak eddig nem volt világos.
Szóval ennyi? A Google csinált egy világméretű adathalász ökoszisztémát, amelyet öröm használni, és ettől sokkal jobbak, mint a Microsoft.
Jó, hát ez egy vélemény, és én elfogadom.Más?
-
tothmaxy182
őstag
Én nem szoktam szidni egyiket sem, de ugyanúgy nem is istenítem őket!
VISZONT, ami sztem hatalmas különbség a két cég között (és ami miatt a Google számomra sokkal szimpatikusabb), hogy a Google nem perekkel és jogászokkal próbálja elintézni a dolgait... Készítenek egy csomó marha jó szoftvert (vagy megveszik őket, pl youtube, picasa), és azt próbálják felfuttatni, ha pedig bebukják (pl wave), akkor hagyják a francba, és továbblépnek. Ha valami sikeres, akkor azt pedig ezerrel fejlesztik és nyomatják az emberek arcába... És mindezt általában ingyen (persze semmi sincs ingyen, de a pofádba nyomott reklámokkal meg lehet barátkozni)... A Microsoft (de ide tartozik még nagyon sok másik cég is, pl Apple) teljesen más úton halad, ami számomra sokkal kevésbé szimpatikus!
Szumma: Minden vállalatnak a profit az első, csak vannak szimpatikusabb módszerek, és kevésbé szimpatikusak!Szubjektív véleményemet olvasták, béke és szeretet!
-
Blyan
félisten
Én azt remélem mindez a Google-lal együtt történik meg.
Emberek, valaki mesélje már el nekem, a MS mivel ártott többet Nektek, mint a Google? Vagy fordítsuk már meg, mivel ártott kevesebbet a Kugli, mint Mikrofos?Várom a kimerítő válaszokat, mert mindenhol azt kell olvasnom, hogy a Google mekkora király ( gyakorlatilag a világ legnagyobb, ráadásul legálisan működő adathalász vállalkozása).
-
janos68
aktív tag
Remélem sikerül megélnem azt a napot, amikor a fagyi visszanyal és az MS szétoszlik egy gigászi szivatás eredményeként. Szép álom. Sajnos csak álom.
-
Depression
veterán
válasz
tothmaxy182 #8 üzenetére
Azt a szabadalmat lehetetlen megkerülni. Maga a boot létezése van levédetve, és nem annak a megvalósítása.
-
tothmaxy182
őstag
Vajon a Google az ICS-ben már kijavította azokat a dolgokat, amik miatt a gyártóknak most fizetniük kell?
-
Blyan
félisten
válasz
Depression #6 üzenetére
Ez volt a korrigálás előtt " A Compal is fizet a Mocrosoftnak"
-
Blyan
félisten
A cím el lett írva.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
enginev3.0 #2 üzenetére
A Windows Phone nem olyan sikeres, mint ahogy várták. És mint tudjuk a pénznek nincs szaga, azaz mindegy honnan jön, csak jöjjön.
-
b4zsi-
őstag
Kapnak naponta egy kis fröccspénzt
-
leslieke
Jómunkásember
Aranytojást tojó tyúk az Android az MS-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Android és Chrome platformok miatt is licencdíjakat fizet a tajvani Compal.
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest