- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Hasonlót már korábban is linkelt valaki, de ez annyira vastag és otromba, hogy én még promónak se adtam volna ki. Ha jól emlékszem az LG mutatott be korábban egy feltekerhetős képernyőt, ami kb. 0.5 cm-en volt megoldva. Na, szerintem olyan kellene.
A videó elején lévő Apple/Huawei, Mr. Bean-es szösszenet viszont nagyon jó.
-
icp1970
senior tag
Kíváncsi leszek,mennyire lesz ez az össze hajthatóság a gyakorlat sikeres.
-
janeszgol
félisten
Én is így gondolom. 4-5 éve nagyon vártam az összehajtható készülékeket, mert a hagyományos kialakításból az 5 col is nagyon sok nekem. Aztán bejött ez az új dizájn, ami kukázta a vágyam az összehajtható telefonokra. Az embereknek meg szerintem nem kell 6-7 colnál nagyobb telefon(!!!), nekem sem, talán estleg más eszköz. Viszont a tableteket meg kukázzák majd ezek a Surface-ek és társaik, szerintem.
-
Zé.
tag
Az ,,új korszak", a kihajtható kijelző, mint mindenre jellemzően v.színűleg gyermek-
betegségei lesznek, az első generációnak. De ,,olybá" tűnik, hogy ez lesz a következő
lényeges előrelépés mind a kijelző, mind a kamera fejlesztésben...
A noch-al kapcsolatban nekem sem tetszik, értem én a kávátlanítási törekvést de...
Nekem sokkal szimpatikusabb lenne a fölső rész ívesre kialakítása, így kulturáltan
elférne a kellékek. Igaz, így káva lenne, de szerintem dizájnosabb lenne...
Na de izlések és pofonok... -
judas13
addikt
Én is hinni akarok az új korszakban, Ez az állóvíz a megapixel majd RAM növeléssel meg most a kávátlanítással+ persze az elmaradhatatlan szörnyszülött noccsal, mindez sokáig vagy már egyáltalán nem tartható. Szintet kell lépnie a mobiliparnak. A parasztvakítás korszaka lejárt.
-
Zé.
tag
Igen, Musk - de ö más történet!
,,Az okostelefonok piaca elérte a zenitet, megállt a növekedés, az emberek aránylag ritkán cserélik le a telefonjaikat, olyan vásárló meg már nagyon kevés van, aki élete első telefonját venné. Ebből adódik, hogy az eladások jó esetben stagnálnak, de inkább csökkennek, és az egész iparág a kiutat keresi a szorult helyzetből."
[link]
A Huawei történetét tudjuk, mindenesetre innovációban kétségkívül az élvonalba fejlődött...
Ez várható egyébként az OLED TV piacon is, 2020 után a kínaiak nagy valószínüséggel elkezdenek
minőségi TV tömeggyártást. Mindenesetre Januárban meglátjuk, én kivárok... -
Kasya
nagyúr
A Huawei-re nem tudok alapozni. Ok az elmult evekben, mikor is elhataroztak a nagy terjedest es piaci fejlodest, lathatoan nagy erofesziteseket tettek a marketing iranyaba hogy ez sikeruljon. Az emberekkel olyan technologiakat akarnak elhitetni, ami nincs, vagy kezdetleges. Johet a savazas...
Steve Jobs utan a legeselyesebb a tronra jelenleg talan Musk.
-
Zé.
tag
,,Mindenesetre az, hogy az LG évek óta ott van a kijelző-technológia élvonalában és jó pár, a témába vágó szabadalma is van, minden okot megad arra, hogy ne kételkedjünk. Ráadásul már legalább egymilliárd dollárt fektetett egy olyan dél-koreai gyárba, ahol flexibilis kijelzők készülnének."
[link]
Három nagy mobilgyár versenyez, fejleszt kérdés az, hogy mennyire lesznek tartósak?...
[link]
Sorolhatnánk a technológiai fejlődést, a kapacitív érintő kijelző, az ikonos menürendszer, stb.
Vajon ki lesz az új Steve Jobbs, aki forradalmasította a mobilhasználatot?... -
Kasya
nagyúr
A butatelefonos időkben nagyon népszerű, és igen elterjedt volt a kihajtós tipus!
A PDA idokben pedig nepszeru volt a ceruza, illetve a mobiloknal a billentyuzet. Megis mindketto szinte teljesen eltunt mara.Hiaba lesz (tegyuk fel) ott a technologia, hogy minosegben hozzak az elvart szintet (amit az eddig latottak alapjan nem hiszek), az alkalmazasok akkor is kellenenek. Maskulonben a szervizre is kivancsi lennek.
En jelenleg meg erosen ketelkedem, hogy megerett ez a koncepcio a piacra vezetesre. -
Zé.
tag
A butatelefonos időkben nagyon népszerű, és igen elterjedt volt a kihajtós tipus!
Igaz, itt a képernyőnek egybe kell lenni, de a vastagsága engem nem zavarna...
Az ár a meghatározó, ha kb. két-három év múlva megfizethető lesz, a fiatalok
körében, ill. a netezőknek ez lesz az új őrület!... Mellesleg nem kellene elől-hátul
kamera. A kávaőrület elmúlik, a hagyományos újjlenyomat olvasó is tökéletes.
Megérintve elől, majd utána kinyitva, és remélhetőleg lesz hely mindennek...
Sőt, ha az egykori Motorolla dizájnt, a fölső lépcsős kialakítást ismét tovább-
fejlesztik, akkor a vastagabb részbe sokkal jobb optika is elfér, mivel van hely.
Én úgy döntöttem, hogy inkább kivárok, a V30 helyett ilyesmi lesz, - megvárom...
Egyszóval egy új korszak kezdődik el szerintem hamarosan! -
Don77
tag
Persze az, borzalom. Inkább az a vicces hogy a jó kína inkább kijön egy kb félkész termékkel, valszeg el is ad belőle pár darabot; minthogy várna még. Nem véletlen higy a samsung, lg stb még vár. Mert ebben a formában még közelebb áll a techdemohoz mint a kész termékhez... 1300$-ért
-
Wucky
senior tag
Összehajtható kijelzőre a teljesen lapos(max 1 mm) lenne a reális. Már 10 éve meg volt ez a technológia. Azóta sincs piacon. Nem kell rá semmi sallang. Bluetooth benne van,stb. Teljesen átlátszó 1 milis összehajtható mobil. 😅
-
Friczy
senior tag
válasz
SkyLine3000 #6 üzenetére
Pedig egyszerű. A telefonnak két feltételt kéne egyidejűleg teljesítenie. Minél nagyobb legyen használatkor, és minél kisebb használaton kívül. A jelenlegi - lassan 6" körüli tipikus kijelzőméret egy meglehetősen nagy tepsi, hordozásra nem idális. Ezt az ellentmondást tudná feloldani a telefon, ha használaton kívül össze lehet hajtani.
-
Mr.Silkó
veterán
Ez így mind igaz, de egyelőre nem vagyok rákényszerítve a váltásra, akár csak ha a noccsot nézzük, elég sok az alternatíva még (Samsung mobilok például), jelenleg még a 18:9-es kijelző sem a mindennapjaim része (iPhone 8 Plus, 16:9-es képarány), bár volt már ilyen eszközöm.
-
somogyib
őstag
Abban igazad van, hogy a fém és üveg hátlapnak annyi (bár ki tudja, hogy mit tudnak kihozni a laborokban).
Én is inkább a "nagyobbra kihúzhatós" képernyőkben látnám a jobb megoldást és nem a félbehajthatósban, de nekem ez is bejön (persze ha túl vastag lenne, az már tényleg nem jó).
Mindenesetre szerintem lenne előnye a hétköznapi használatban is, nem csak speciális céleszközként."számomra pont a mostani készülékdizájn az, ami bejön"
De ha trend vátozik, akkor nem tudsz majd mást választani.
(lásd: notch).
-
Mr.Silkó
veterán
Nem ugyanaz a két dolog véleményem szerint. Amikor megvettük a feleségemnek anno egy nyomógombos Sony Ericsson után a Samsung Galaxy Minit, hatalmasnak tűnt a 3,12"-es (vagy mennyi) kijelzőjével, de nem változtatta meg számunkra alapjában véve a mobilhasználatot, viszont ez a hajlítható dizájn, amit évek óta ígér a Samsung, most meg már az LG és több kínai mobilgyártó is állítólag ugyanezen a koncepción dolgozik, egy szó mint száz, ez a dizájn teljesen felboríthatja az eddigi készülékek piacát, totál más anyaghasználatot, kialakítást és felhasználási kört előre vetítve, nem csak egy sima méret és kijelző növekedést elindítva, mint anno az első nagyobb okostelefonok (pl.: Galaxy Note). Nem vagyok a változás és az újítás, fejlesztés ellen, csak számomra pont a mostani készülékdizájn az, ami bejön, a masszív, fém/alumínium keretes, üveg házas masinák, nem örülnék, ha mindenki idővel áttérne az egyelőre beláthatatlan élettartamú és fizikai strapabíróságú majdani hajlítható készülékekre.
Ezek mellett nem látom értelmét a köznapi felhasználásban a feltekercselhető/csuklóra csavarható/összehajtható kialakításnak, bizonyára lenne haszna ennek mondjuk bizonyos munkaterületeken (orvostudomány, reklámpiac, vendéglátás, stb.), de nem feltétlenül az átlag ember magán jellegű felhasználásánál.
-
törölt tag
Nem tudom elképzelni, hogy ez jó legyen. Persze van akinek a slider is tetszik.
-
Button
aktív tag
Humoros, de 4 éve várom a flex3-at és nem képesek kijönni vele.
Akkor ezzel mit akarnak? -
palkat
csendes tag
Az igény a nagy kijelzőre, így az összehajtható telefonokra is, nem Európában, hanem Ázsiában jelentkezik. És mindaddig, amíg az eladások nagyobbik hányada oda datálódik, kétlem hogy érdekelné a gyártókat az ahhoz képest elenyésző európaiak igénye. Főleg, hogy mivel nincs más, így mi is vesszük ami van, ki ki saját igényei szerint válogatva a meglévő kínálatból.
-
Don77
tag
Közben szépen csendben kína beelőzött mindenkit
Royole Flexpai
[link] -
Mr.Silkó
veterán
válasz
SkyLine3000 #6 üzenetére
Nem vagy egyedül, én sem értem ennek a koncepciónak a köznapi felhasználási előnyét.
-
SkiDev
őstag
Akkor én máris nyújtom befelé a mechanikus tokot, amelyik egy gombnyomásra feltekeri a telefont.
Meglátjuk mi sül ki belőle, én csak félek, hogy a használhatóság rovására fog menni ez a tekergetés. Egyelőre vagy a ZTE Axon féle megoldást tudom elképzelni vagy mint egy hajlítható vonalzót... Utóbbival nem szívesen találkoznék ugye, mert biztos nem lehet kényelmes.
-
judas13
addikt
Nem tudom mikorra fog kiforrni ez a technológia (ha a Samu évszázadok óta tartó hitegetését nézem akkor soha) de én azért már várom.
Csak felcsavarom a mobilom és már indulok is. -
arn
félisten
Nem az a kerdes, hogy melyik gyarto rak le az asztalra osszecsukhato mobilt, hanem az, hogy melyiket lehet utana kinyitni, es hasznalni.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #6 üzenetére
Tedd el ezt a hsz. jövő ilyenkor jót fogsz majd kuncogni, egy ilyennel a kezedben.
-
sKie^
tag
válasz
SkyLine3000 #6 üzenetére
A valasz a 6-7" koruli telefonoknal keresendo. Az emberek szeretnek minel nagyobb kijelzon tartalmat fogyasztani, ezert vannak ekkora telefonok. A meret viszont csak ugy novelheto, ha valami trukkot kitalalunk, mert egy 7"-es telefont nem konnyu a zsebedbe belegyomoszolni. A kavamentesites a sztar jelenleg, de ugye az is veges. Igy ossze kell tudni hajtogatni a tabletet, hogy felbehajtva (eleg vekonyan), elferjen az ember zsebeben, akar telefonkent funkcionaljon, aztan ha esetleg sorozatot tamad bedve hazafele enzni az illetonek, egyszeruen szethajtja es voila.
A miertjet, hogy erre valojaban miert van szukseg, ne firtassuk. Marketing, meg ha megtehetjuk, az mar eleg indok ra, hogy megtegyuk elv.
-
Nem értem mi ez a nagy mizéria?! Minden mobilt össze lehet hajtani - legalább egyszer.
-
ak76
senior tag
Gondolom mindegyik gyártónál átfogó, és mindenre kiterjedő alaposságú közvéleménykutatások, piaci igényfelmérések előzték meg ennek a
roppant innovatív, létfontosságú technológiai kialakításnaka kifejlesztését, nem pedig a gyártók totális ötlettelensége hívta életre ezt a marhaságot... -
Fancy-boy
addikt
Szóval mire megjelenik a Nokia 9 már elavult is lesz.
Vagy gyorsan koncepciót váltanak és csúszik még 1 évet. -
SkyLine3000
addikt
Biztos én vagyok maradi, de minek kell egy telefont összehajtogatni? Mi ez, zsebkendő? Megint egy baromság. Ha lesz az ilyenekből vmi, éppúgy ki fog maradni az életemből, mint ezek a noccsos vackok.
-
Kasya
nagyúr
Kivancsi leszek, hogy a dupla kijelzos telefonra ggatjak majd ra, hogy osszehajthato, vagy tenyleg egy kepernyos telefont mutatnak be.
-
Hallosz
senior tag
Esetleg alternatíva lehet, ha mindkét oldalra raknak kijelzőt, így nem kell forgatni a telefont, és drágább is lehetne.....
-
kbyte1024
veterán
Először rakjanak végre össze egy rendes mobilt, aztán hajtogassanak
-
mjani1172
addikt
A kapkodás garancia a sikerre, és bug mentességre.!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Versenyfutás indult, ki mutat be először összecsukható kijelzős mobilkészüléket.
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- iPhone 13 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4236
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest