Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
Whysperer #132 üzenetére
"..a javításnak tényleg nagy jelentősége van a Bulldozer processzorral szerelt rendszerek esetében, ugyanis a konfigurációk többszálú teljesítményére jótékony hatással van..."
Én meg azt hittem pont a kevés szálat használni vágyó programok profitálnának ezzel, mivel a többi magot nem zaklatná az ütemező, ezért a maradék mehetne nagyobb turbón..
Mondjuk talán nem kéne meglepődni rosszul megfogalmazott cikkeken, amikor még a microsoft se tudja hogy milyen multithreding technológiához is készít javítást (SMT/CMT)
-
Whysperer
addikt
itt egy link mért vették le elvileg a javítást és itt azt mondják ,hogy csak félig volt kész és nem ,hogy gyorsított hanem valahol lassított a fél patch,de a teljes patch már javítani fog rajta rendesen.
I
-
Oliverda
titán
A nem ide tartozó témát a megfelelő topikban vagy a privátban folytassátok.
-
KAMELOT
titán
Ez az optimalizáció nekem fura. Ettől majd jobban megy a bull??
Éppen nézegettem. Még mindig jobban megéri venni i7-920 + alaplapot mint bull-t
VS
i7-920----->45nm 4/8 magos 2.66GHz
FX-8150-->32nm 8/8 magos 3.6GHz -
vinibali
őstag
én sem egészen értem miért nem beszéltek úgy össze AMD-ék az MS-sel, hogy kiadjanak még korán egy patchet. mindenféle összeesküvés elméletet félretéve
vagy esetleg lett volna lehetőség XP alá írt CnQ driverhez hasonló driveres javításra is?
-
P.H.
senior tag
SZVSZ tesz különbséget, valszeg ez csak a Bulldozerre és leszármazottira vonatkozik, különben nem jelent volna meg ilyen későn;
Amúgy most megjelent vagy sem?Elvileg egy sima HT-s CPU-ra is ilyen ütemezés lenne ideális, szóval a know-how (a valós technológiai részletektől eltekintve, amit a Bulldozer bevezetett) az MS-nél már rég megvolt hozzá...
-
DRB
senior tag
Köszi, így már elég világos amit mondasz
, az előbb kicsit bizonytalan voltam.
A Win7 is dobálja ide-oda az egy szálon futó progikat, 4 magos procival(saját tapasztalat).
Remélem nem tesz különbséget proci és proci közt, mert ha csak kizárólag akkor megy ideálisan az ütemező ha FX procit észlel akkor bachatom. Letöltöm és letesztelem, aztán meglátjuk mi történik. -
P.H.
senior tag
Elvileg igen; gyakorlatilag nem mondom biztosra (de a jelek arra utalnak), mivel csak XP-n és a saját 1 szálas programjaimnál mértem le (de azon sokszor, ugyanolyan eredménnyel).
Ami biztos kétmagos CPU-nál:
- egy XP dobálja a szálakat egyik magról a másikra (és úgy látom a fórumokban, hogy a Vista és a Win7 is), hacsak nem állítunk be neki Feladatkezelőben affinitást (pl. egy szálas program esetében csak az egyik magra korlátozzuk a futását)
- XP esetében a jó működés nem csak affinitás-állítással érhető el, hanem azzal is, ha a programot High Priority-re állítjuk Task Managerben - és persze a Task Manager (ami alapvetően High Priority-n megy) tálcán van, csak később nézzük vissza a történéseket.
Hangsúlyozom, High Priority-re, de nem Very High-ra vagy Realtime-ra, mert az (látszólagos) fagyáshoz vezethet.
- egy programozó ha többszálas programot ír, akkor egy-egy szál elindítása előtt kiadhatja az adott szálra Windows-ban a SetThreadAffinityMask() hívást, ami után a szál csak a megadott magokon futhat. Egyetlen programban ezt könnyű lerendezni, 1. szál a 1. magon, 2. szál a 3. magon, 3. szál az 5. magon,..., és így tovább, nem zavarják egymást.Az OS szálvándorolatása természetesen minden olyan microarch-nél káros, ahol alulméretezett cache van az adatok ilyen kényszerű cseréjére (így a Phenom is érintett); viszont nem azonos mértékben.
-
P.H.
senior tag
Ez, amit mondasz, nagyon nem triviális probléma, mivel az OS ütemezője nem elemzi magukat a programokat/szálakat előre, hogy amiket ütemez, az FPU-vagy integer-intenzv kód, csak prioritásokkal és már elfoglalt szálankénti CPU-időkkel dolgozik. Így vagy az a fő célja, hogy legközelebbi (= minél kevesebb modul), vagy az, hogy a legtávolabbi (= minél több modul) magokra ossza el az éppen futó szálakat.
Ezek közt nem tud különbséget tenni, nem is feladata. Az viszont igen (amit valószínűleg itt csináltak), hogy ne "vándoroltassa" ugyanazt a szálat a modulok között, mert az egyértelmű hátrány: ha egy szál egy ütemezésnél a Core0-on fut és a következő ütemezésnél mondjuk a Core6-ra kerül, akkor a Core0-ra becache-selt adatai semmit sem érnek, azokat újra be kell olvasni a Core6 L1/L2-jébe (akár a memóriából, akár a Core0 L2-jéből az L3-mon keresztül).
AMD-nél ez régóta kimutatható probléma: ha egy 1 szálas programot kézzel a Core0-ra rögzítesz (Feladatkezelőben) egy kétmagos CPU-n, akkor akár 10% plusz gyorsulás is elérhető ahhoz képest, mintha nem rögzítenéd; ugyanez a többlet megvan, ha a Core1-re rögzíted. Core 2 Duo-nál a megosztott L2 miatt ez a rögzítés nem jelentett kimutatható plusz gyorsulást. Ugyanígy nem jelent pluszt a jelenlegi Intel processzorokon sem, mivel itt kicsi az L2 és nagyon gyors az L3; a Bulldozer viszont modulonként nagy L2-t alkalmaz és ahhoz képest kicsi - és lassú - a közös L3.
Javítottam.
[ Módosította: Oliverda ]
-
Supra
tag
válasz
KillerKollar #103 üzenetére
Tévedés, nem lehet letölteni.
Az angol oldalon arra a linkre klikkelve egy magyar oldal jön be, a már említett szöveggel.
Érdekes módon ugyanaz a link IE-bül marad az angol nyelvnél, de az sem nagyobb segítség:
"The KB article has no public hotfixes. Please contact support if you need immediate assistance."Nem tenné meg valaki szerencsés, hogy felteszi valahova?
Vagy ad egy direkt linket a fileokra?
-
Whysperer
addikt
amúgy ezzel a javítással 8120 és a 8150-et az i5 mellé soroljátok , akkor a 6100 Black Edition milyen vételnek számít? i3 2100 körül mehet ezzel a javítással?
-
Whysperer
addikt
válasz
FireKeeper #94 üzenetére
Nem én csak arra értettem,hogy pl volt az nvidia 460-as meg a 6850 egy áron kb aztán a 6850-enhez pl ami nekem is van hozzá jutottál már olcsóbban és ahogy javítgatták a drivereket egyre gyorsabb lett és a végén azért majdnem mindenhol gyorsabb volt a 460-nál. igazi nincs nvdia 3d benne ,de megérte megvenni (gtx 460 ára meg nem igen akart esni). Ezért gondoltam ,ha az AMD cpu-nál is lehet hasonló szitu ,hogy oké ,hogy most csak 4% meg ilyenek de atinál is sokszor egyre gyorsabb lett és csomó javításokkal igen csak gyors lett! Ezért van ,hogy mondjuk Én még nem ásnám annyira az FX-et lehet ,hogy ez csak egy javítás volt amire rájöttek ,hogy hja ilyet kellene csinálni és még ezt is fogják finomítani.
-
válasz
KillerKollar #103 üzenetére
Akinek magyar nyelvű a windowsa, annak nem ajánlja fel, ettől még pl. innen le lehet szedni, és működik is, legalábbis nálam. Mérni mondjuk nem lesz időm a héten
-
mikej95
aktív tag
Jó procik lettek volna a Bulldozerek más szoftverkörnyezetben.
-
KillerKollar
őstag
Látom pár ember nem tudta telepíteni/letölteni úgyhogy leírom hogy hogyan kell hátha valakinek segítséget jelent:
"Ottvan fölül hogy Hotfix Download Available View and request hotfix downloads rámész és kiválasztod a számodra megfelelő(x64 vagy x86)-os változatot függően hogy 32 vagy 64 bites az oprendszered,beírod az E-mail-ed és a megerősítő kódot,elküldik mailbe a linket onnan leszeded,kicsomagolod,lefuttatod a telepítőt,újraindítasz és már fönnt is van"
-
04ahgy
nagyúr
Azon is javít. De szerintem (remélem) azon is javít, hogy a 8 modulos CPU-n 4 szálas FPU intenzív programot futtatva ne két modul négy szálára rakja (hiszen ekkor csak 2 FPU van), hanem a négy modulra szétosztva (így a klasszikus 4 mag - 4 szál - 4 FPU felállás érvényesül). Eddig az OS által detektált szálak kb. egyenértékűek voltak (ezért volt HT on esetén néhol rosszabb teljesítmény), és most kapott Bulldozer specifikus optimalizációt.
HGyu
-
lee56
őstag
Ha tuningolsz, akkor kikapcsolod a TurboCore-t nem? Márpedig ez a fix azon javít, ha jól értem. Akkor hogy segít ez a tuningosokon?
Mondjuk még szerencse hogy a procigazdák csak kicsi része tuningol, mindenki másnak valóban hasznos lesz, és így már érthető miért volt annyival lasabb az FX régebbi kevésszálas játékoknál, azért lehetett sejteni hogy a turbó ott valamiért nem működik jól.Én csak azt nem értem a tesztfázisban ez miért nem derült ki, miért kellett hozzá start utáni két hónapot várni, annyira bonyolult lenne a win7 ütemező logika?
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #97 üzenetére
Később biztos elérhető lesz a letölthető verzió is.
Már kétszer szóltak a moderátorok, hogy sok az OFF.
-
04ahgy
nagyúr
Szép karácsonyi ajándék AMD szimpatizánsoknak, no meg a tuningosok is profitálhatnak belőle!
HGyu
-
berVi
senior tag
ezt mondjuk valami jellemzően többszálú programmal kellett volna lemérni (nem játékokkal), ott nagyságrendekkel jobb eredményt érne el ez a dolog imho....
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Whysperer #93 üzenetére
de senki nem mondta, hogy így intel-verő ár/teljesítmény bajnok lesz. ez csak szimplán a prociban lévő lehetőségek jobb kihasználása, ennyi. egy kis javítás, ami adott esetben növeli kicsit a teljesítményt.
az ára meg olyan, amilyen. akinek kell, akinek jó így is a teljesítménye, az megveszi.
aki meg játékra fx-et, vagy akár más túlárazott (és felesleges) proccot vesz, az meg is érdemli hogy kifizeti a felárat...berVi: szövegértelmezés? le van írva a cikkben, hogy az említett javítás az olyan programoknak segít, amik kevés szálat használnak.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #90 üzenetére
Gondolom, ha ilyen CPU van a gépedben és a Windows Update alatt lekéred az újabb frissítések listáját akkor felajánlja.
-
Másodszorra kellett takarítani a topikot. Próbáljunk konstruktívabban hozzászólni a hírhez, és kerülni az OFF-ot!
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet ezt letölteni?
Rákattintok felül a "Hotfix Download Available View and request hotfix downloads" linkre, erre azt írja, hogy "A Tudásbázis-cikkhez nem tartozik nyilvános gyorsjavítás. Ha azonnali segítségre van szüksége, lépjen kapcsolatba támogatási szolgálatunkkal."
-
quex
tag
válasz
fatallerror #45 üzenetére
Teljesen igazad van, hogy többet fogyaszt és sehol a plusz teljesítmény. De úgy látom, hogy ez a fogyasztás már kezd rögeszméddé válni, mert minden hozzászólásodban ezen lovagolsz. Valójában normál, napi 8 óra használat mellett a fogyasztásbeli különbséget nem érzi meg az ember. A processzor teljes élettartama alatt nem fog összesen 5 ezer forintot jelenteni ez az áramszámlában. Azaz adj az árához 2-5 ezer forintot és úgy hasonlítsd össze.
Természetesen a fogyasztás együtt jár a nagyobb hőleadással, így a hűtés egy minimálissal zajosabb lesz. De egy gép elég zajos amúgy is, nincs lényeges különbség. Aki csendes gépet akar, az drágább házra ruház be, amelyben kevesebb rezgő fém alkatrész csöröghet, a falai erősebbek, a rögzítők műanyagok, a ventilátorai nagyobbak és lasabban forognak, jobb hűtőt vásárol a processzorhoz. Ettől lesz csendesebb a gép, nem attól a néhány watt különbségtől.
Ráadásul ha az AMD-s procik valóban jó teljesítményt adnak majd a 3D képmegjelenítésben, ami a hardcore játékosokat leszámítva minden igényt kielégít majd, akkor nem kell hozzá plusz külső VGA, így összességében kevesebbet fogyaszt és csöndesebb lesz, mint az inteles gép.
Pillanatnylag most az Intel vezet, de volt már ez fordítva is és reméljük, hogy még lesz is. Nekünk, mezei felhasználóknak az a jó, ha van választási lehetőségünk. Úgyhogy inkább ne szidd az AMD-t olyanért, ami valójában nem is hibája, mert ha sokan elhiszik, akkor kevesebben fogják venni, az pedig csak az inteles részvényeseknek kedvez, a rajongóiknak nem.
-
havasa
aktív tag
válasz
antikomcsi #82 üzenetére
Elvileg minden update eltávolítható. (jobbklikk a frissítésen-->eltávolítás)
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #69 üzenetére
Mondta valaki (én) ennek az ellenkezőjét?
Megjegyeztem, hogy az én esetemben ez nem sokat ér. És persze a tények ismerete nélkül, vagy azt a pár szót nem megértve rögtön neki kell esni az embernek, mert ugye nyilván hülye vagyok.
Ettől függetlenül azért én is fogom alkalmazni, mert vannak olyan anomáliák, amiket még semmivel nem sikerült magyaráznom, és hátha ez segít.
Az viszont elkerülte a figyelmem, hogyha mégsem kell valakinek, akkor később eltávolítható lesz, vagy szerves része marad az op rendszernek?
-
bmollszeptim
aktív tag
ez örvendetes hír.gyorsan megoldották.
-
X Factor
addikt
válasz
Cybertrone #63 üzenetére
A 2600k-val állították szembe. Az árazása is ennek tükrében készült bár a 70k-t sokkalom egy 8150-ért a 8120 50k körüli (normálisa árfolyamon lehetne alatta is) elfogadhatónak tűnik.
KAMELOT sokak úgy tekintenek rá mint egy kupac szarra. nem én, hanem mások.
-
MaUser
addikt
Azon gondolkodom, hogy mivel ilyen hamar megjött a frissítés, talán célszerűbb lett volna az AMD-nek megvárni ezt (meg persze azért megsürgetni is), mert az az 5-20% is, amit elvileg javít sokat számított volna az első teszteknél.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hibavissza #70 üzenetére
világot nem vált meg a frissítés, de néhány esetben gyorsul kicsit a rendszer kevés szálon, ennyi. nem tudom ezen mit kell izélni.
szófosás meg azért van, mert kb az össze bull-topik azzal van tele, muszáj volt hát itt is hozni a szintet.
-
hibavissza
veterán
nem értem a sok szófosást. valaki, akinek van bull-ja, gyorsan tegye fel a frissítést és böfögjön ide valamit, mert rág a kíváncsiság
-
törölt tag
válasz
Cybertrone #51 üzenetére
A vélemény nyilvánítás szabad, de teljes mértékben kitértél azok elől a kérések elől, amelyek indokokat kértek. Így már csak mellébeszélés. Egyetlen indokot sem hoztál fel eddig. Mindössze ennyi a probléma.
antikomcsi: Az AMD-nek és a többségnek meg az nem számít, hogy Te önszántadból lemondtál bizonyos szolgáltatásokról. Ettől még az AMD megteheti, hogy a többieket próbálja kiszolgálni, sőt, alapvetően ez a dolga.
-
vanhalen
senior tag
Egy aprócska kérdés: Mi a lóf**@szaltszilvásbödönbe korhadt Rocco Siffredi miniegérért nem egyeztettek még a kiadás előtt a Microsoft-al? Akkor már a megjelenés időpontjában tálcán nyújthatták volna a procit az újításokkal és a patch-et. Szervezés?
-
KAMELOT
titán
Kíváncsian várom mennyit fog segíteni ez a frissítés.
(#56) X Factor: Van AMD és Intel. Midnenki azt veszi ami szimpatikusabb. Személy szerint én mindig a legjobb ár / tudás dolgokat veszem. Persze azért itt is nagyban közbeszól a márkahűség.
AMD nem kupac sz.r -
Cybertrone
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #64 üzenetére
És sajnos sok a laikus, aki nincs benne annyira mint esetleg itt egy user... amit a marketing ki is használ
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cybertrone #63 üzenetére
És tény, hogy vannak alkalmazások és játékok, ahol a Bull fölényben van... Máshol meg a SB van fölényben... Ez így van rendjén...
Aki többre számított, az nem volt tisztában a tényekkel...
-
Cybertrone
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #62 üzenetére
Azért a promóciós szövegbe volt más is, de szerintem ezt haggyuk
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cybertrone #59 üzenetére
Senki se mondta, hogy a Bull intel-verő lesz. Még maga a gyártó is csak "versenyképes"-nek nevezte, ami igaz is.
-
DRB
senior tag
Azt írtam "akár" 20%, meg azt is írtam, hogy ettől nem lett sokkal jobb a helyzet, nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg az volt. Egy szóval nem mondtam, hogy most az AMD ezzel megváltotta a világot, csak arra reagáltam, úgy általában, hogy "mindenki" fanyalog, ahelyett, hogy örülne egy kis kis plusz teljesítménynek. Kb ennyi
-
lordhell
csendes tag
számból vetted ki a szót, a sok intel fan azt nem látja, hogy szinte merőben más proci egyvalaminek a kiindulópontja, azt hogy a mai szoftverkörnyezettel nem tudjuk kihasználni az újdonságokat, és nem az AMD hibája. Aki meg maradni akar a régi begyöpösödött architektúránál annak hajrá (bár ennek is megvan a létjogosultsága a mai játékok és programok nagy része nem használja ki egy i5 2500k minden lehetőségét).
-
Cybertrone
veterán
-
X Factor
addikt
válasz
antikomcsi #57 üzenetére
Ha most vennék gépet, én is FX-t vennék (mosolyogj)
Ismerősnek is összeraktunk egyet, 8120 48k volt, megy 4.6-ot egy asrock 990 fx extreme 3 lapban. Mondanom se kell, h. nem bánta meg h. nem 2600k lett bele 70ért, meg z68as lap 40ért.
-
X Factor
addikt
válasz
Cybertrone #51 üzenetére
Igazad is van, meg nem is. Százszor leírták már h. maga a cpu architektúrája erős és helytálló, csak a mai szoftverkörnyezetben ezt nem tudja megmutatni. Lehet püffögni h. bezzeg az i7 meg a sandy, meg a mit tudom én. Persze erősebbek, a legtöbbjük még jobb ár/érték mutatóval is rendelkezik, ezt nem vitatják. Az AMD elindult egy úton, aminek ezaz első lépcsője, mint anno az R600.
Ráadásul aki játszik, mert valljuk be erős konfigot, ha vki nem dolgozik ezért épít (vagy benchel), össze tud rakni egy egyszerű am3+ lapot, meg 50k-t egy 8120ért, kb ennyi egy 2500k is, és itt azért teljesítményben nincs olyan szignifikáns különbség, sőt, ráadásul valszeg olcsóbb a lap mint 1155 alá, és játékokban 1920*1080ban nem lesz semmi különbség, mintegy x4 ph2@ 4ghz vagy egy i5 750 esetében se lenne. Így akinek van rá pénze, igazából semmit nem veszít ha vesz egyet, annak ellenére h. sokak úgy tekintenek rá mint egy kupac szarra.
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #50 üzenetére
Nem értem, mit nem értetek, abban, hogy nálam nem számít. A lényeg azon van, hogy nálam.
Mivel jelenleg 4.5GHz-en használom a 8150-emet, kikapcsolt energia gazdálkodással, (más választás nem is nagyon van) teljesen mellékes ez a dolog.
Az órajel, mindig, minden magon fix, így teljesen mindegy, hogy melyik modul, melyik magja kapja meg a feladatot, TC amúgy sincs.
Tehát, ezért írtam, ha csak ez a lényeg, hogy a szálakat úgy osztja le, hogy a lehető legkevesebb modul dolgozzon, akkor ez nálam nem oszt nem szoroz, mert mindig minden mag a TC órajele felett megy amúgy is.
-
lee56
őstag
válasz
Cybertrone #53 üzenetére
Egy dolog a vélemény, a másik meg a hasznos hozzászólások aránya, a tieidnek kb a felét kapásból törölni lehetne, véleményt mondani eggyel is lehetett volna, de te már valami mást csinálsz..
(#55) antikomcsi : Szóval akkor nem is csak nálad, hanem mindenkinél aki tuningol.
-
Cybertrone
veterán
válasz
#65675776 #50 üzenetére
A véleménynyilvánítás tudtommal szabad nem? az indokot szerintem mindenki tudja... különösebben magyarázni nem kell!
Ennek a procinak nagyobb volt a marketingje mint a tudása, és nagyot csalódott sok ember aki adot a szóra... szerintem ez elég indok, és ezen egy win optimalizáció sem segít! -
törölt tag
válasz
antikomcsi #48 üzenetére
Nem igazán értem mi a problémád. A Bulldozer asztali vonalon tapasztalható nem mindent leverő teljesítménye pl annak is betudható, hogy az OS ütemezője nem képes értelmesen kezelni az architektúrát. Ezt javították most. Miért ne számítana? A teljesítmény ott van a prociban, csak a szerencsétlen ütemező miatt kihasználatlan marad. Kb olyan az eddigi helyzet, mintha Te lennél a világ egyik legjobb síkfutója, de a cipődet gyártó szponzor ilyen-olyan okokból a cipődet felemás magasságúra gyártaná. Potenciálisan benned a teljesítmény, csak ilyen feltételek mellett nem tudod azt kihasználni.
Egyébként ha jól emlékszem a tuning egyik zászlóvivője vagy. Ha nem látod értelmét az architektúrába alapból beépített TDP kereten belüli automatikus tuningnak, akkor mi értelme van szerinted úgy általában annak?
Cybertrone: Szerintem inkább neked kellene elgondolkodnod a dolgokon, nem zsigerből mondani a véleményed. Megindokolni nem sikerült még most sem az állításod. Persze ha az ember nem is akarja.
-
fagy53
nagyúr
Úgy beszélsz erről a 20%-ról mintha egy órajelemelést hajtotál volna végre és ezekután kb ennyivel nőtt a géped teljesítménye a legtöbb alkalmazásban.
Azt hiszem, hogy itt nem erről van szó, egyrészt max 20%-ról lehet szó, másrészt ez a növekedés sem minden alkalmazásnál igaz. Történt valami, de kérdés a felhasználó észrevesz-e ebből bármit is a tényleges használat során... -
antikomcsi
veterán
válasz
FireKeeper #41 üzenetére
Gond az nincs, csak ezek szerint nem sikerült helyesen értelmezned a #14-es hozzászólást.
Nálam ez semmit nem számít.
-
fatallerror
addikt
válasz
Cybertrone #35 üzenetére
úgyértettem h feleslegesen zabálja...
-
DRB
senior tag
válasz
Cybertrone #39 üzenetére
Mindenesetre kaptunk (akár)20% plusz teljesítmény ingyen, így ebben kontextusban nincs miről tovább beszélni. Persze az kétségtelen, hogy nem egy Intel verő jószág ez a Bull
, még ettől a +20%-tól sem. De legalább nem kellett fizetnünk érte(mármint a +20%-ért), ami nem kis szó manapság. Mondjuk azt is lehetne elemezni, hogy eleve így kellet volna az FX-nek megjelenni(AMD csendben jelzi a MS-nak, hogy van itt egy kis probléma, oldjuk már meg valahogy mielőtt még kiadnánk a procit, vagy valami hasonló).
Ezek után akár az is meglehet, hogy aki eddig temette, talán most még is meggondolja magát, már ha nem vett még intelt. -
gordonfreemN
addikt
Sajnos osztom azok véleményét, akik szerint ez sokat nem jelent. De azt nem mondanám, hogy felesleges volt.
Cybertroll: a helyesírás még mindig nem megy, amúgy firefox segít neked, piros hullámos vonallal
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
antikomcsi #36 üzenetére
miért ne számítana? ha ugyanannyi szálat el tud osztani kevesebb modulon belül, akkor az aktív modulok magasabb turbón mehetnek (bár szerintem a javítás működésével te is tökéletesen tisztában vagy, csak azt nem értem, hogy akkor mi a gond?
)
gainwardgs:
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs #38 üzenetére
Szerintem az AMD jobban tudja, hogy milyen processzorarchitektúrát érdemes beépíteni az új generációs GPU-architektúra mellé az adott lapkába. Persze ez csak feltételezés.
Lehet, hogy igazolniuk kellene pár mérnököt a PH-ról.
A feladat persze ugyanaz lesz mindenkinek. Olyan APU-t kell építeni, amelyen belül a CPU és a GPU a leghatékonyabban működik egymás mellett. Nyilván most már nem kell megtervezni, mert megtették a Bulldozerrel és a GCN-nek a jelenlegi mérnökök, de később majd látni fogod, hogy ez a két architektúra mennyire kiegészíti egymást. Ez volt a cél.
-
gainwardgs
veterán
Ez a bulldozer el lett tervezve, kár xépiteni ezekkel a %-al.
-
DRB
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #29 üzenetére
Azért az akár +20% teljesítményért simán érdemes volt megcsinálni/kiadni ezt a frissítést. Nem hiszem, hogy túl nagy erőfeszítésébe tellett a Microsoftnak, és ráadásul még mindenki jól is járt, a MS is, az AMD is, meg mi is természetesen, ritka az ilyen. Ezek után itt a lehetőség a jobb elterjedésre.
-
Cybertrone
veterán
válasz
fatallerror #33 üzenetére
Zabálja az áramot, én azt mondom... de akkor legalább 40%-ot toljon még pluszba teljesítménybe...
-
fatallerror
addikt
megy a kaparás, kár ezért a prociért :/ teljesen jó lenne ha nem zabálná az áramot mint állat
-
Whysperer
addikt
Nem a sandyre van vagy a BD-re szükségem, hanem kezdi megadni a e7300-am magát mert nem mai gyerek és jó sokáig bírta húzva is csak kezd hibázni stb és ha vissza veszem akkor is. szóval venni kell egy új proci alaplap memória packot és mivel nem vagyok az aki fú 200.000-t gyorsan és mivel a cégbe ez a gép van csak és grafikázunk így kelleni fog majd. Szóval akkor megvárom az Ivy-e vagy egy i5 2400-de ha hosszab tárva akarom akkro i5 2500K aztán kiderül.
-
Gerisz
addikt
-
Whysperer
addikt
Mondjuk valami nem fontos prohardveres de akármilyen test jó lenne és nem cask ez a 4 game-s 8) Mert igaz 3.5-on megy a E7300-am ,de it tmost j áron van Angliában az AMD arról nem is beszélve ,hogy a FOnt milyen jó áron van otthon és egy BD-t lehet bevállalnék ha előnyös. Ha nem akkor várok az Ivy-re
-
Vigilante
őstag
Pff nah ha így haladunk, talán az FX8150 beéri a 3éves i7 920-am!
-
gainwardgs
veterán
válasz
Cybertrone #18 üzenetére
-
Cybertrone
veterán
válasz
gainwardgs #17 üzenetére
[moderálva]
Szvsz ez olyan mint a halotnak a csók...[ Módosította: 7 ]
-
gainwardgs
veterán
FUU majd most felélednek a dózerek.....
-
Psych0
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11 üzenetére
"Jófejek ezek a Microsoftnál."
Ez nem jófejség, ugyanezt kellett anno a P4-nél is csinálni.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
A lényeg az erőforrások optimális kihasználása.
-
antikomcsi
veterán
Ha csak a TC a lényeg az egészben, akkor elvileg nálam egy fabatkát sem ér az egész.
-
gtasystem
őstag
kár hogy idén már nem lesz teszt..
jöhetne már valami jó kis proci tesztecske.. -
GeneraL_XTX
veterán
Jófejek ezek a Microsoftnál.
De ez még mindig kevés a Core procik ellen
-
törölt tag
Le van írva a cikkben, hogy az architektúra sajátosságai és az ezt figyelmen kívül hagyó korábbi ütemező miatt nem képes megemelni a lehetséges mértékben az órajelet a proci. Szóval a teljesen hagyományos elgondolású intel architektúrák esetén semmit nem számít az optimalizáció.
-
Löncsi
őstag
Csak Turbo-core miatt van teljesítmény növelés ??
Ennyi erővel az Inteles procik is ugyanakkora mértékben gyorsulnak majd, nem?
daa-raa
Köszi, csak sűrűjébe vetettem magam, átolvasom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #1 üzenetére
Megbeszéltük. Lesz, de nem ígérjük, hogy idén. Beleírtam a hírbe.
-
fondorlatos
aktív tag
Rá is fér a bulldozerre az a plusz 5-20 % amit az optimalizálás jelenthet.
-
Giot
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1 üzenetére
+1
Kíváncsi vagyok mennyit lök a teljesítményén? Jelentős lesz e? -
GIJoe
addikt
Ez igen! Jó irány!
-
TESCO-Zsömle
titán
Fogjátok frissíteni a teszteket, vagy csinálni egy kisebb tesztet a változás mértékéről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Yettel topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox Classic / Xbox 360
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged