Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
Bluegene
üzenetére
sziasztok,
remélem jó topikba írok a kérdésemmel (úgy látom igen):
gondolkodom, hogy lecseréljem a tescóban vásárolt 60W-os izzóimat philips energiatakarékos izzókra, mert most a xy-ban akciósan kapható.
szerintetek megéri? vagy esetleg ezt a vitát itt kellene folytatni?
azt hiszem 10 hszel ezelött is, elsőre megértette mindenki, hogy miről beszélsz, csak Te nem, hogy nem erről folyik a vita.
megközelítem más szemszögből:
ott az nvidia/ati topikok hegye, teljesen mindegy, hogy 78 vagy 82 fps van egy adott játékban, de mégis vérre menő viták alakulnak ki és a nagy átlag egyszer biztos megnézi frapsal, hogy az ővé mit produkál.
tudjuk, hogy nem számít, de mégis ha egy tesztben fals eredményeket látunk, akkor szóvá tesszük.vagyis akinek számít, hogy a cucca mennyit fogyaszt (van aki csak a tesztet olvassa és ezt szűri le belőle, hogy amd+x watt), az nem a pénzen akar elsősorban spórolni, hanem egyszerűen, ezt tartja fontosnak és így vásárol.
amit mérni lehet, abban mindig menni fog a versengés minden fórumon és minden országban, semmi köze a tűzhely és melegszendvics esetéhez
, de itt én is félreinformálást (nem szándékost vagy részhajlás miattit) látok a tesztben, olvasva az általam megbízható helykről linkelt és észérvekkel alátámasztott hozzászólások után.
sztem itt ezt próbálták megvitatni, semmi mást -
Digitalis
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Azért akadnak hátrányok a ledes lámpával szemben is, pl. már az ára. Normál izzó kb.50Ft, egy spot halogén kb.800-1000 Ft, egy spot ledes csoda kb. 10000-15000Ft. (kínai gagyit nemtom) Viszonylag jó fényerejű, viszont inkább szúrófényt ad, kis szögben világit de azt mondjuk tisztességgel. LED-ek fénye nem folyamatos spektrumú és színvisszaadás is gyatra. Sokak panaszkodnak a természetellenes fényére.
De ettől függetlenül én is ebben látom a jövőt, illetve a többsávos elektronikus előtétes fénycsövek, körfénycsövek fejlesztésében. -
Hequila
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Egyrészt igazad van, hogy az a 20W fogyasztás pénzben nem sok. Viszont van egy másik oldala is a dolognak; ha 20W-tal kevesebbet fogyaszt a proci, kisebb hűtőteljesítményt igényel, így halkabban lehet hűteni. Sokaknál (nálam is) ez a fő indok az alacsonyabb fogyasztású eszközök előnyben részesítésére.
mod: jah, és a LED élettartama közel sem végtelen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Asztalos klub
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de itt én is félreinformálást (nem szándékost vagy részhajlás miattit) látok a tesztben, olvasva az általam megbízható helykről linkelt és észérvekkel alátámasztott hozzászólások után.