- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Légies iPhone halvány színei
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Snowy_owl #106 üzenetére
Samsung markoló Elrontottam a linket és már nem tudtam szerkeszteni.
-
Snowy_owl
őstag
De vájá, és ezek: Samsung markoló
-
törölt tag
Én a klímára rá se nézek, középső kezelőgomb, négyszer megnyomom az alját és 22-ről máris 20 fokra állítottam. Ha viszont a navin kell menet közben valamit csinálni a tartóban lévő telefonon, vagy fel akarok hívni valakit - kihangosítva vagy headsettel nyilván -, akkor oda kell nézni, oda kell figyelni. Persze ott a Siri, de az se mindentudó, pl. fogalmam sincs, hogy egy Bélát hogy mondjak neki, hogy ne a Billába akarjon elküldeni bevásárolni.
-
kromatika
veterán
Mi készül itt?Köszi a cikket.
-
Bardoczy
csendes tag
válasz
bulikavagyok #85 üzenetére
"Oké, de mivel jobb az, h az érintőkijelző helyett a sima rádió/klíma gombjait nyomogatod vezetés közben?"
Ha ezt a témát ilyen messziről kezdjük, nehéz lesz téged (is) meggyőzni a teljesen nyilvánvaló tényekről
Maradjunk annyiban, hogy az érintőkijelzőnek egyszerűen nincs előnye az autóban, kizárólag hátránya. Még álló helyzetben is kényelmetlen. És kib@szott veszélyes vezetés közben.
-
Bardoczy
csendes tag
"Tudom, én vagyok a hülye, és azoknak van igaza, akik már mindent érintőkijelzőn akarnak csinálni, mert az jó, és okos, és szép, és csilivili, és ha mindenbe beleteszik akkor csak jó lehet."
Nem. Nem vagy hülye. Komoly prémium márkák üzleti célra (flotta) szánt típusaiban nincs is benne ez a baromság. Akik nagyon sokat vezetnek évente és tényleg autónak használják ezeket a kocsikat, fel is gyújtanák az érintőkijelzős szarokat. Igény persze van rá az autóiparban, de az ergonómia és az érintő kijelző nem járnak kéz a kézben.
-
tomboy0013
veterán
Óvodás szint ON.
-
.Szaki.
addikt
Engem inkább az érdekelne, hogy van-e jogosítványod, illetve honnan szerezted. Ha még friss jogsis vagy, akkor megértem, idővel nem lesz ilyen gondod.
Ha vezetés közben telefonálni veszélyes, akkor nem lenne benne az autókban a párosítási lehetőség. Semmi veszélyest nem látok abban, hogy BT-n keresztül párosítva a telefont az autóval, a kocsi felületét használva telefonálok. A kormányt sem kell igazából elengedni ahhoz, hogy telefonálhass, mert ott van rajta minden szükséges dolog. Ugyanolyan, mintha a melletted ülővel beszélgetnél. Vagy azt sem szabad? Fura lenne ha egy hosszabb úton egymás mellett ülve egy szót sem szólnának hozzám, de az még furább, hogy ha ezért én nem tudnék koncentrálni a vezetésre. Néma csendben, se zene, se beszélgetés. Akkor minek van az autókban rádió, zene lejátszási lehetőség és Bluetooth is?
Navigáció szempontjából sem tudom mi a bonyolult abban, hogy hosszan megnyomsz egy gombot, bekapcsol a hangutasítás, bekapcsolja a Waze-t, beadod neki a címet, ő meg összerakja neked az útvonalat és már mutatja is. Ez veszélyes?
Hozzáteszem az autókban a rádiót is ugyanúgy érintőkijelzőn keresztül vezérled, mint minden mást is, ha meg ott van a telefontartóban a mobil, akkor nem mindegy, hogy a jobb oldali kijelzőt nyomod meg, vagy a bal oldali telefon kijelzőjét?
A zenét független attól, hogy telefonról, vagy USB-ről játszol le, szintén a kormány elengedése nélkül válthatsz, mert az is ott van a kormányon.
Mi a veszélyes ebben most komolyan? Ami veszélyes az tényleg az, amit itt írtak páran, amikor az idióta (független attól milyen autóban ül) kezében a telefonnal telefonál, vagy épp a tetves közösségi oldalak valamelyikét nyomkodja és képtelen figyelni az útra, hogy valaki épp besorolna, vagy a zöldnél el kéne indulni. Na azokat úgy megbüntetném, hogy egy életre nem térnének észhez. Azt is, akinek az autója képes a kihangosításra, de képtelen párosítani vele a telefont. (Az autók döntő többsége alkalmas rá)
Abban viszont abszolút igazad van, hogy a vezetőnek fel kell tudnia mérni azt, hogy alkalmas-e az adott útszakasz arra, hogy beállítson ezt-azt, de ez az autó más funkciójára is igaz, akár a klímapanel beállítására is. De egy városi, vagy országúti közlekedésben szerintem ez bele kell férjen, sőt akár egy hosszú egyenes szakaszon a pályán is. Hülye nem vagyok, ha tudom, hogy nem tudok most ezzel foglalkozni, akkor várok addig, amíg olyan útszakaszra érek, ahol már lehet foglalkozni vele, de ezért nem kell megállni. Tény, tényleg rengeteg hülye van az utakon, akik képtelenek ezt felmérni, de ez nem csak a telefonkezelésre igaz, hanem magára a vezetési képességeikre is. Ez pedig nem feltétlen az ő hibájuk, hanem azé, aki aláírta, hogy jogosult az illető a jogosítványra.
-
Nincsen autóm, ezért csak annyit tudok mondani, hogy, amikor egy ismerősöm vezeti az autót, és éppen egy autópálya végtelenül egyenes szakaszába érünk, talán annyira nem kell az Úristenhez imádkoznom, ha az illető maga elé rakja a telefont, csinál 3 műveletet rajta, majd gyorsan elintéz egy telefont kihangosítva.
Nyilván nem a girbe-gurba kanyaroknál teszi ezt meg.Bringa közben én is szoktam telefonálni.
Nyilván nem a városban, hanem a Budakalász és Szentendre közötti bringaúton, ahol kéz nélkül is easy win a tekerés.sheratan: +1
-
pengwin
addikt
Itt most áttértünk autók fedélzeti rendszereinek taglalására, de nyilván ezek már céleszközök, sokszor a feladathoz igazítva.
Eredetileg okostelefonokról és az azok kijelzőjén való matatásról volt szó, ami szerintem nagyon veszélyes vezetés közben, de amint te írod, még a céleszközön is ésszel kell csinálni a dolgokat.
Normálisan felmérve a helyzetet az autó fedélzeti rendszerét lehet biztonságosan használni vezetés közben, de tényleg csak nagyon laza figyelmet igénylő szituációkban.
De mindez szerintem komoly helyzetfelismerési képességet és önismeretet igényel a vezető részéről, és egyre kevésbé bízok benne, hogy az emberek rendelkeznek ezzel. Többnyire még egy 15 éves fapados kocsihoz is hülyének tűnik a sofőrök tekintélyes része, nemhogy egy okosrendszerrel rendelkező újhoz... többek között szerintem ezért sem jó ötlet a vezetés közbeni érintőkijelző-használatra bátorítani mindenkit.
De befejeztem az OFF-olást, és elnézést érte.(#89) Kasya
Igen, ajánlott, mert a forgalomnál sokkal lassabban haladó jármű is veszélyes, pont ahogy a gyorshajtó is.
de a lényegen nem változtat az sem, ha 100-zal vagy 110-zel mész a külső sávban, az is túl gyors már ahhoz, hogy megosztott figyelemmel megfelelően reagáljál egy hirtelen változásra.
Ahol meg korlátozva van autópályán a sebesség, ott az okkal történt, mert valószinüleg még 110-nél is komoly figyelmet igényel a szakasz. -
Kasya
nagyúr
Mert az autopalyan csak 130-cal lehet menni...
(#88) Burt1793: +1
Amugy a fo gond az, hogy a legtobb levelezoprogram blokkolja a Google Smart Lock funkciot, ezert mindig kodot kell bepotyogni a telefonba, vagy hatra kellene nyulni az ujjlenyomatolvasohoz akarhanyszor bekapcsolom a kijelzot. Mert ugye az meg pl. navi alatt szeret beegni.
A kijelzot meg biztonsagosabb potyogni vezetes kozben, mint a muszerfalat, mert a kormany mellett helyezkedik el (jobb esetben) es kevesbe veszi le a tekintetet az utrol.
De semmi baj, ha valaki ezt nem tartja biztonsagosnak. Valaki ket auto koze se tud parkolni, mert nincs tererzeke...helyette elmegy par kilometerre arrebb. Masnak pedig a fozes is komplikalt.
-
Burt1793
veterán
Ez igaz, olcsóbb a kijelző, de azt is vedd figyelembe, hogy sokkal több mindent tudnak a mai autók, nem elég pár kapcsoló és gomb, mint régen.
A vezetőnek kell ügyelnie arra, hogy mikor állít a paramétereken a kijelzőn, vannak olyan helyzetek, amikor nem muszáj 100%-kal az útra koncentrálni. Amúgy egy normális autó kijelzőjén nagyobbak a gombok, vannak dedikált gombok, így gyorsan el tudod végezni a dolgodat, még akár autópályán is. Aki meg tudja magáról, hogy ez nehezen megy, szépen lemegy a jobb sávba és elintézi egy kamion mögött. stb...
Itthon mindkét autó elég új, a klímának van külön csavargatós része, de a kijelzőn is lehet vezérelni (VW), a másikon csak a gombokkal (Honda), a rádiót, gps-t, médiát gyorsan lehet vezérelni, de tényleg veszélyes, ésszel kell, tiéd a felelősség.
A VW-ben van egy 128 gb-os sd tele zenével, de ha nincs idő, indul spotify-ról egy lejátszási lista. A kormányon lehet számot váltani, nem veszélyes, le se kell venned a szemedet az útról.(#87) pengwin: Tessék, a marketing azt is tolja, hogy évente cseréld le a csúcs samsungodat, nem kötelező ezt sem. Tényleg sokkal több minden tud az autók fedélzeti rendszere, ehhez nem elég az 1-6 rádió számgomb, egy hangerő és egy potméter... De tudom, egy e46-ban nincs más, ha az alapot hozatja be az ember németországból.
-
pengwin
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #86 üzenetére
Tudom, én vagyok a hülye, és azoknak van igaza, akik már mindent érintőkijelzőn akarnak csinálni, mert az jó, és okos, és szép, és csilivili, és ha mindenbe beleteszik akkor csak jó lehet.
Szerintem egy ergonómiai katasztrófa, hogy mindenhová bekerül, olyan helyekre is, ahol sokkal kényelmesebb és prektikusabb beviteli megoldásokat vált ki.Én elfogadom, hogy erre van igény mert ezt tolja most a marketing, de ne csináljunk már úgy, mintha ez rendben lenne.
(#85) bulikavagyok
Egy fizikai gombot érzel. Saját autódban tudod, melyik a klíma bekapcsológombja, tudod melyik a tekerője, fizikai gombok esetén érzed a lenyomás, tekerés visszajelzését is, nem kell az eszköznek a figyelmed középpontjában lennie. Érintőkijelzőn a visszajelzés a képernyőn jelenik meg, azt kell nézned, ami egy ilyen 6-7"-es, 50-70cm-re lévő kijelző esetén azt igényli, hogy elsősorban arra figyelj.
Ellenben a saját autód fizikai kezelőszerveit ugyanúgy érezheted, mint a sebességváltót. -
-
+1. Én is napi szintem látok olyan sofőröket akik a kezükben telefonnal vezetnek, pedig biztosan tudom, h az adott autóban alapfelszereltség a kihangosító. Szerintem túl hülyék ahhoz, h összepárosítsák a telefont az autóval.
pengwin: Oké, de mivel jobb az, h az érintőkijelző helyett a sima rádió/klíma gombjait nyomogatod vezetés közben?
-
pengwin
addikt
válasz
bulikavagyok #82 üzenetére
igen szerintem mindenki idióta, aki ezt vezetés közben megteszi, és még idiótábbak az autogyárak, hogy érintőkijelzőt szereltek a műszerfalakra.
Balesetveszélyes mert a kezelése több érzékszervedet vonja el a vezetéstől, mint egy tekerőgomb használata, cserébe olcsóbb és egyszerűbb megcsinálni, mintha két tucat fizikai kapcsoló lenne a műszerfalon. -
Burt1793
veterán
Sokkal biztonságosabb kihangosítóval telefonálni, hiszen az olyan, mintha a kocsiba beszélgetnél, vagy azt sem szabad? Egy gomb a kormányon és fel van véve a telefon, a bluetooth meg magától kapcsolódik, amikor beszállsz a kocsiba. Ez lenne az ideális. De nem megy sokaknak a legújabb BMW-ben sem, amikben valószínűleg benne van ez a pár forintos extra (a többihez képest).
-
-
pengwin
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #77 üzenetére
Vezetés közben BÁRMI miatt érintőkijelzőn matatni VESZÉLYES.
Ami csak azért baj, mert az ilyen idióta nem csak önmagát, hanem a környezetét is veszélyezteti.
Kihangosítón sem jobb telefonálni, mint fül mellé tartott telefonnal, miért is lenne jobb?
Ugyanúgy megosztja a figyelmet...
Érintőkijelzős eszközön meg bármit akarsz csinálni, arra oda kell figyelni, nem olyan, mint egy autorádió, hogy csak egy jól kitapintható gombot kell megnyomni, és szól, hanem el kell indítani az alkalmazást vagy vissza kell rá váltani, kiválasztani a kívánt zenét, stb.... menet közben ez veszélyes.(#79) Barkin
Autópályán, 130-cal, GPS-t bekapcsolni, begépelni az uticélt, és egy menüben beállítgatni ami éppen ahhoz a navigáláshoz kell? Szintén hülye ötlet. Erre vannak a pihenőhelyek, ahogy előttem is írta már más. -
feliks
senior tag
Igen, elfogadom, hogy az oled képe szebb, de nekem az életszerű, színhű kijelző a favorit, lehet a fotós (mármint dslr, nem mobil
) hobbi miatt, meg ackis kontraszt arány miatt nem bántja a szememet, de millió százalékig értem ha valakinek az amoled jön be. :d
Sajnos valóban vam mit behozni az applenak. Erre elég jó mérce vagyok, mert bár mindig került a telefonok közé droid, 3g óta többé kevésbé iPhone user vagyok, és a 4S-seml maximálisan elégedett voltam, az 5S anyagminosegével mar nem, de összességében még mindig nagyon szerettem, a 7 pedig egy jó telefon, de már uton útfélen összehasonlítom droidokkal, és gyakran nem a 7 jön ki győztesen, szal kb a rendszer atgondoltsaga miatt tartok még almát, de a következő már lehet nem az lesz ga így megy.. -
-
ToniSoprano
addikt
Az előző hozzászólás 2. részében neked válaszoltam, ezt a programot használom gesztusvezérlésre: [link] egyedileg programozható minden benne. Így 5,5 colon nem kell nagyon elérni a telefon alján és közepén lévő home gombot, ami tök fárasztó 5,5 colon, meg instabil, mert nekem kicsi a kezem. Érdekes a szélső gombokat még elérem, mondjuk azt is át lehet programozni pl. home gombra, de kényemlesebb a swipoe nekem, nem kell lefele nyúlkálni a telefon aljához ha home gomb funkciót akarom használni nekem gyorsabb egyszűbb megoldás a swipe mozdulat.
-
ToniSoprano
addikt
"Ezalatt azt értettem, hogy legyen benne értesítő LED, max akinek nincs rá szüksége, vagy nem szereti, mint pl én, akkor az ki tudja kapcsolni azt."
Nem tudom nekem simán kikapcsolható, az is szabályozható a beállításokban hogy milyen tipusú dolgoknál villogjon, milyen telefon van ahol ezt nem lehet? Elég fura ilyet még nem hallottam."Próbáltál előlapi olvasós, 5 col körüli telefont hosszabb ideig?"
Szerintem is 5 colnál egyértelműen kényelmesebb az előlapi ujjlenyomatolvasó, de nekem 5,5 colnál már nehezebb elérni a telefon alját, és labilis ha oda próbálok nyúlni. (Nem is nagyon használom a home gombot, helyette gesztusvezérlést swipe használok kijelző szélétől befele suhintok és az home gombként működik)
5.5 colon ott már stabilabb a hátlapi olvasó, meg szerintem jobban pontosabban is érzékel, mert jóval nagyobb az ujjlenyomatolvasó felülete: [link] Nekem Redmi Note 3 SE telefon van az még vizes, izzadt kézzel is egész jól érzékel amin meglepődtem, lehet a nagyobb felület miatt.Az biztos, hogy a Samsung S8 S8 pluson baromira rossz helyre került az ujjlenyomatolvasó túságosan fentre, és nem szimmetrikus és nagyon könnyen össze lehet tapicskolni a kamerát, amikor keresed az ujjlenyomatolvasót. Ezt sajnos teljesen elszúrták az S8-ban érthetetlen.
-
ChuckyCheese
tag
válasz
whatwhatwhat #20 üzenetére
Melyik bölcs vezért? A koreait vagy a miénket? Mindegyiktől happy lennék!
-
-
viktorhu
veterán
Ez attól függ, hogyan használod. Ha leteszed az asztalra, kényelmesebb az előlapi ujjlenyomat, ha viszont a kezedben van (sétálsz, buszozol, állsz stb), akkor viszont alapból a kezed is a hátulján van, a mutatóujjad meg pont ott, ahol az olvasó, szinte el sem kell mozdítani, csak pár miliméterrel közelebb vinni.
Én szinte kivétel nélkül mindig kézben tartva használom a mobilt (akkor is, ha mondjuk az ágyban filmet nézek rajta), így egy előoldali lent lévő gombot nehézkesen érnék el a mobilt tartó kezemmel, ha viszont ilyen alap dolgot, mint a kijelző feloldása, nehézkes egykezes módban kivitelezni, az már számomra a használhatatlanságot súrolja.
-
Burt1793
veterán
válasz
ToniSoprano #56 üzenetére
Zsebből elővételnél (is) megszokás kérdése. Nekem az S7 home gombján már kivétel közben ott az ujjam, amikor meglátom a kijelzőt, már rég fel van oldva.
Nem nehéz beírni a PIN-t se, vízben nem megy az ujjlenyomatolvasó, de ha csak vizes a kijelző (nem víz alatt vagyok éppen), akkor megy a kijelző. -
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #64 üzenetére
nekem zsebből elővéve is kényelmesebb elöl. én sem ülő munkát végzek. de ja. kinek a pap kinek a paplan.
-
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
de, én gyűlöltem hogy xiaomin hátul volt. elöl nekem kényelmesebb.
-
Ádám16
addikt
A kijelzőbeégés valós dolog, azt aláírom. Debreceni SES-ben egy S6 kijelzője olyan téren volt beégve, hogy alig láttam a valós tartalmat a beégettől. Ezen kívül az Omnia7, SGS2, L925-öm kijelzői is rendre beégtek, és most a Note4 is kezd, full fehér háttérnél már látom minimálisan a billentyűzetet, bár én elég heavy user vagyok.
Ettől függetlenül mondom azt, hogy mérföldekkel jobb, mint egy IPS panel, de megértem a másik tábort is, akiknek túltolt a színvilág. (Eddig mindegyik kijelzőm cserélve lett garanciában btw.)
A többire pedig +1. Pár éve a konkurenciának kellett behozni az Applet, most ők kullognak szerintem. Az iOS remek, bár vannak hiányosságai nekem, de maguk a telefonok... -
myckie2
őstag
Semmi esély nincs rá, hogy bedőljön egyhamar a Samsung, Annyira diverzifikált a cég, hogy valamilyen formában évtizedekig fent fog maradni. Tegyük fel a lehetetlen, hogy bedől. Akkor a legnagyobb cégek gyorsan felvásárolják a szabadalmakat, a gyárakat, átveszik a munkásokat és megy minden tovább maximum más logóval. Továbbá a piacon jelen vannak olyan cégek amik gyorsan átvennék a Samsung helyét. Processzor gyártásban TSMC, Globalfounries stb., Kijelző gyártásban akár az LG vagy a feltörekvő kínai gyártók.
-
.Szaki.
addikt
válasz
ToniSoprano #56 üzenetére
Én annyit írtam, hogy engem zavar, valamint azt is, hogy ettől függetlenül megadhatnák a jogot az ügyfélnek, hogy maga döntse el, hogy szüksége van-e erre a funkcióra vagy sem. Ezalatt azt értettem, hogy legyen benne értesítő LED, max akinek nincs rá szüksége, vagy nem szereti, mint pl én, akkor az ki tudja kapcsolni azt. Nekem is telefonra jön a céges üzenet, de akkor sem szerettem ha folyamatosan villog az értesítő LED.
-
feliks
senior tag
Nekem pld kifejezetten a "nem veszem meg" érzést hozza majd, ha oled lesz pedig iUser vagyok, bár nem fanboy. Az oled szép, csak rohadtul mesterséges a színvilága mindenféle profilokkal megbolonditva is, másrészt sötétben bántó a nagy kontraszt, harmadrészt beég. Olvastam, hogy megmondták előttem a tutit hogy márpedig nem, mert az mennyire 2012, de ha sorra látok beégett S6okat ismerősöknél, az relevánsabb, mint hogy valaki szerint ez nemlétező dolog
Maradni kellene az ipsnek, visszatenni a jacket, kiadni DS változatot, javítani az előlapi üvegen (röhej, a mostani céges Honor8 nem karcos a magán i7 meg igen)
Plusz behozni a piacot kijelzőarányban, szoftverben (szeretem az iost, de a honor8 éjjel a kamera szoftveres trukkjei miatt lealázza, és ez sztem szégyen) meg minden egyébben -
Innovation...
-
Cyberpunk
félisten
Ideje.
-
ToniSoprano
addikt
Zsebből elővenni sokkal kényelmesebb szerintem ha hátul van az ujjlenyomatolvasó. Asztalról felvenni tényleg kényelmetlenebb, de pl. a whastsappnál az üzenetek tartalma úgyis felugrik amit látokk a ott vagyok. Persze az ujjlenyomatolvasóba integrált megoldás lesz a legoptimálisabb.
(#34) .Szaki: Ha nem vagyok az irodában és visszajövök az értesítési led jelzi, hogy meg kell-e néznem a telefont. Te honnan tudod, hogy jött- értesítés? Az értesítési lednek csak a legfontosabb dolgok vannak beállítva pl. gmail csak elsődleges fiók, de pl. a a reklámokra stb. nem villan meg az értestő led, de egyedileg be lehet állítani milyen üzentre villogjon. A dual simre hogy szerinted felesleges, meg annyi, hogy főnököm nagyon sokat keres havonta, de vicces amikor tárgyalásra két iphonnal jön, mert kisgyereke van és kell egy saját magán szám amin bármikor elérhetik ha baj van és a cégesen beszél pl.. Nálunk a cégnél a beosztottaknak szinte mindenkinek dual simes telefonja van. Szerintem hasznos dolog, és tök jó dolog és tényleg a dual standby megoldás filléres dolog a gyárónak max. 1 dollár lehet a költsége.
Egyébként még Iphonból is fillérekért lehet dual simes telefont csinálni, bár ez nem túl esztétikus, de legalább a második simnek a tokban meg van a helye: [link]
-
Kasya
nagyúr
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Főleg vezetés közben.
-
Kasya
nagyúr
válasz
bulikavagyok #24 üzenetére
De lehet szigorúbb minőségi kritériumok a szerződésben, mint amit a Samu házon belül alkalmaz.
-
madd dogg
senior tag
Qi töltés? Welcome to 2012.
-
Ádám16
addikt
És akkor meglátjuk, hány iUser fogja hanyattvágni magát az új kijelzotol, es mennyire szar lesz a regi elavult IPS...
A 4.7" igazan maradhatna btw, edge to edge kijelzovel azzal is nagy réteget lehetne fogni, mivel a Samsung cseszett a kompaktabb méretű telefonra vágyókra most. -
slimshady
senior tag
Forradalmi újítások.
-
-Ben-
veterán
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Nekem meg baromi kényelmetlen a telefon hátlapján matatni. Vagy csak azért, hogy feloldjam meg kell fordítanom.. áh, nagyon nem tetszik.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Nekem S7 Edgen pont kézre áll a pulzusmérő (ahol az ujjlenyomatolvasó van a 8-on), pedig nincs túl nagy kezem. A 8 háza pedig nem magasabb számottevően.
Én azt mondom legyen egy leolvasó hátul, egy a kijelzőbe építve, meg egy írisz leolvasó, és mindenki boldog lehet
-
macskea
őstag
válasz
#65577472 #36 üzenetére
Magam is így gondolom.
Egyébként nehéz (nem lehet) olyan telefont csinálni, ami mindenkinek megfelel, de meg lehet próbálni olyat csinálni, amit a legtöbben személyre tudnak szabni, és kapnak valami nagyon közelit az elképzeléseikhez. Nekem régen a 4" volt a vállalható maximális kijelző méret, aztán lett a 4,7", most meg már 5.2"-es telefonom van, amit régebben el se tudtam volna képzelni. Szóval az ember igényei is változnak, illetve elfogad régebben taszító megoldásokat is.
(#41)tomboy0013: az enyémen hátul van, a kamera alatt, és nagyon kényelmesnek találom. Úgyis ott lenne az ujjam, gyakorlatilag semmilyen plusz mozdulatot nem igényel. Szóval ez is egy olyan dolog, hogy meg lehet csinálni jól is, meg rosszul is. Nem maga a hátlapon elhelyezés a zsákutca.
-
joey04
titán
Hát nagyon remélem. mert ez a sok baromság mint minimál káva, meg vezetéknélküli töltés meg egyéb faszságok hidegen hagynak, de ha pl a minimál káva miatt ezek is hátulra teszik a leolvasót mint az idióta samu az s8-ban, akkor elmennek a pics*ba. és sajnos erre utal az arcfelismerő baromságról szóló pletyka is.
-
janeszgol
félisten
Ha szeptemberben megjelenik, nem félek, hogy év végére nem fogyna el a 70 milla darab.
-
.Szaki.
addikt
válasz
#65577472 #31 üzenetére
Igény kérdése, 1 SIM kártyát használok, így nincs szükségem a Dual SIM-re, régen pedig amikor nem volt értesítő LED-es telefonom, akkor a következőnél alapelvárássá vált az, hogy rendelkezzen vele, örültem is neki, de egy idő után baromira elkezdett idegesíteni, hogy folyamatosan villog valamiért. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy folyamatosan a telefont csesztetem, hogy most éppen milyen üzenet/értesítés jött.
Szóval ha lenne is az új iPhone-on értesítő LED, az biztos, hogy kikapcsolnám. De persze abban egyetértek, hogy ilyen árkategóriában meg kell adni a lehetőséget az ügyfélnek, hogy eldöntse, hogy van-e igénye ezekre az opciókra és igény szerint ki is lehessen kapcsolni pl. az utóbbi funkciót. -
.Szaki.
addikt
Egy kijelzőbe integrált olvasóval tényleg nagyot robbanthatna az Apple, de elvárni nem várom el. Lényeg, hogy elöl maradjon az olvasó, akárhogyan is helyezik el. Az 5,2" nem túl szimpatikus, de még talán kompromisszum képes, kérdés, hogy a "7S" (?) kijelzője marad-e 4,7"-on és az azt követő generációknál mi lesz a standard méret.
Én továbbra is azt mondom, hogy jó lesz az OLED-es megoldás, csak tényleg mindegyik telefon esetében növeljék az akkumulátor méretét, mert az az egyetlen egy méregfoga az iPhone-oknak. Telefonos témában életem legjobb döntése volt az amikor megvettem az 5S-t, ezt még egyik telefonomra sem mondtam eddig, de ha tényleg használja az ember, akkor azért a Samsung S-szériák ebben előrébb tartanak szerintem. Ha ezt az egy méregfogat is kihúzzák, akkor pláne ki merem jelenteni, hogy az iPhone a legmegfelelőbb telefon számomra. Most is, de akkor szó szerint tökéletes lesz nekem.
-
hemaka
nagyúr
720p-től megszabadulhatnának végre, meg ettől a sokadik bőr designtól is, akkor venném.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
bulikavagyok #11 üzenetére
-
törölt tag
A hajlítható OLED kijelző konkrétan most is lehetne már, csak a többi komponens nem igazán hajlékony, ezért nem annyira megvalósítható egyelőre.
Te sem tudod cáfolni, hogy lenne létező és működő példány belőle, és még annyira sem látsz bele az iparág fejlődésébe, mint ezek az újságírók, akik pletykálnak és híreket írnak róla. Szóval simán lehet, hogy megjelenik az i8-ban, vagy Note 8-ban.
-
-FreaK-
veterán
válasz
#16820480 #23 üzenetére
"One thing to note: Xiaomi’s implementation shows the reader beneath the glass, but not below the actual display"
A kijelzőn keresztül kicsit bonyolultabb megoldani mint egy üveg rétegen keresztül, szerintem.
Még mindig nem mutattál semmit ahol kijelzőbe építve megoldották a dolgot és még mindig csak a pletykákra alapozod az egészet (de dolgoznak rajta, az biztos). Még mindig tartom a véleményem, hogy ez még messze van. Cáfolatot pedig még mindig nem láttam, hogy megvalósították volna.
Azért az ilyesmit szokták demózni jóval előtte. Csak hogy egy példát említsek: hajtogatható OLED kijelző, amiről pont tegnap volt hír. Már évekkel (1-2-3?) ezelőtt bemutatták, hogy megvalósítható, konkrét termék a legújabb hírek (szintén pletyka) szerint 2019-ben lehet legkorábban. Szóval nem csak úgy hirtelen egyszer csak megcsinálják. Persze elképzelhető, hogy ebben az esetben nem így lesz.
-
Fall-N
veterán
Az iPhone 8-ról jöttek olyan pletykák, hogy egy nagy kijelző lesz az előlap, utána pedig kijött az S8 előbb ezzel, minthogy kiderülne, hogy igaz vagy sem. Sőt ha netán beigazolódik is a Samsung előbb kijött ezzel úgyhogy nem lesz világra szóló újdonság. Az meg eddig is megszokott volt, hogy direkt lassan jönnek az újdonságok, hogy cseréljék az almások az előző készülékeiket.
-
-
törölt tag
Persze a videót leszedték már, de volt belőle demonstráció is. Nem tudom miért olyan nehéz elhinni, hogy létezik ilyesmi? Mi kell neked? Hogy a helyi polgármester átvágja a díszszalagot és átadja a város kulcsát az Apple-nek, ahol ezt bemutatják? A legtöbb újításról ilyen szivárgások és pletykák vannak manapság, és persze senki nem hiszi el, aztán egyszer csak bemutatják, és jé, tényleg valóság.
-
Kasya
nagyúr
Kivancsi leszek, hogy lesz e homogenitas gondjuk...esetleg szinkalibracios kulonbsegek.
-
whatwhatwhat
aktív tag
Szerintem a samsungnak a kisujját kéne megmozdítania, és letörölné a föld színéről a Bölcs Vezért és mindent amit képvisel. Egy-egy ilyen óriásvállalat jóval nagyobb erőforrásokkal rendelkezik, mint egy ilyen szánalmas kis ország
Persze nem tudom forrásokkal alátámasztani, de ezt el kell hinned!
Aztán, lehet hogy a kommentem miatt holnapra már halott leszek
-
-FreaK-
veterán
válasz
#16820480 #15 üzenetére
Link1: Ebből az a tény hogy ultrahang alapú a szenzor, de ilyen már létezik, használják is ha jól tudom. (Huawei, Apple talán?). Az hogy "could be built into screens" csak egy találgatás, pletyka.
Link2: Ez az egy tényleges valós infó van róla, de úgy rémlik ezt már régebben jegyezték be, 1-2 éve, de lehet hogy tévedek.
Link3: Megint csak egy pletyka, aminek szerintem annyi valóságalapja lehet, hogy valóban dolgozhatnak a fejlesztésén.
Még egyszer leírom: semmi bizonyíték, bejelentés, hivatalos bemutató nem volt róla hogy ez jelenleg megvalósítható lenne. Ezt csak mindenki szeretné és ezért időről időre felbukkan különböző oldalakon pletyka szinten, az emberek meg beszélnek róla és készpénznek veszik hogy hamarosan lesz ilyen.
-
Fejvadi
nagyúr
Megérdemelne a telefon egy Samsung Bootlogo-t.
-
Bossyy
tag
Azért az milyen, hogy egyetlen beszállítótól függ a világ legnagyobb IT cégének sorsa. Ha bedőlne a Samsung (tudom, nincs rá komoly esély, de azért vannak ott büntetőperek bőven, nyakig az állammal összefonódott korrupcióban, vagy elég ha csak az északi szomszéd beváltja fenyegetését és átdob a határon néhány millió katonát), akkor a mobilpiac két meghatározó szereplője tűnne el a piacról meg néhány 100 millió készülék.
-
-
-FreaK-
veterán
Sokadjára olvasom már ezt, hogy ezt várják az emberek, csak azt nem tudom, hogy mi alapján. Talán egy szabadalmi bejegyzés volt egy pár éve, ami ugye szinte semmit nem jelent, egyáltalán nem biztos hogy meg is tudják már valósítani. Még egyetlen demót sem láttunk, hogy ez a jelenlegi technológiai szinten megvalósítható lenne, és szerintem még jó pár évig nem is lesz az.
-
leslieke
Jómunkásember
Az 5,2" méret tetszene, a többit meglátjuk.
-
jaszy91
aktív tag
Sarcasm ON:
Aztaaa 2017-ben végre bekerül a vezeték nélküli töltés. Vízálló is lesz, nahát... Micsoda fícsőrök. Alig vannak csak lemaradva.
Egyéb világot megváltó újítás??Sarcasm Off.
-
gergotb
tag
Akkor ezek is olyan remek kijelzők lesznek, hogy vibrál, meg szivárványos és könnyen beég?
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok #2 üzenetére
Azok nagyjából hasonló időben jönnek, de igen, nem lenne rossz a Note-ban sem
-
-
törölt tag
Kíváncsi vagyok, hogy ők megoldják-e már őszre a képernyőbe épített ujjlenyomat olvasót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby rádiós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hosszab bemutatót kapott a Mafia: The Old Country
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 - 128 GB - fekete - (146)
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest