Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz Burt1793 #88 üzenetére

Itt most áttértünk autók fedélzeti rendszereinek taglalására, de nyilván ezek már céleszközök, sokszor a feladathoz igazítva.
    Eredetileg okostelefonokról és az azok kijelzőjén való matatásról volt szó, ami szerintem nagyon veszélyes vezetés közben, de amint te írod, még a céleszközön is ésszel kell csinálni a dolgokat.
    Normálisan felmérve a helyzetet az autó fedélzeti rendszerét lehet biztonságosan használni vezetés közben, de tényleg csak nagyon laza figyelmet igénylő szituációkban.
    De mindez szerintem komoly helyzetfelismerési képességet és önismeretet igényel a vezető részéről, és egyre kevésbé bízok benne, hogy az emberek rendelkeznek ezzel. Többnyire még egy 15 éves fapados kocsihoz is hülyének tűnik a sofőrök tekintélyes része, nemhogy egy okosrendszerrel rendelkező újhoz... többek között szerintem ezért sem jó ötlet a vezetés közbeni érintőkijelző-használatra bátorítani mindenkit.
    De befejeztem az OFF-olást, és elnézést érte.

(#89) Kasya
    Igen, ajánlott, mert a forgalomnál sokkal lassabban haladó jármű is veszélyes, pont ahogy a gyorshajtó is.
    de a lényegen nem változtat az sem, ha 100-zal vagy 110-zel mész a külső sávban, az is túl gyors már ahhoz, hogy megosztott figyelemmel megfelelően reagáljál egy hirtelen változásra.
    Ahol meg korlátozva van autópályán a sebesség, ott az okkal történt, mert valószinüleg még 110-nél is komoly figyelmet igényel a szakasz.

• bulikavagyok

nagyúr

válasz Burt1793 #83 üzenetére

+1. Én is napi szintem látok olyan sofőröket akik a kezükben telefonnal vezetnek, pedig biztosan tudom, h az adott autóban alapfelszereltség a kihangosító. Szerintem túl hülyék ahhoz, h összepárosítsák a telefont az autóval. :W

pengwin: Oké, de mivel jobb az, h az érintőkijelző helyett a sima rádió/klíma gombjait nyomogatod vezetés közben?

• ToniSoprano

addikt

válasz Burt1793 #70 üzenetére

Az előző hozzászólás 2. részében neked válaszoltam, ezt a programot használom gesztusvezérlésre: [link] egyedileg programozható minden benne. Így 5,5 colon nem kell nagyon elérni a telefon alján és közepén lévő home gombot, ami tök fárasztó 5,5 colon, meg instabil, mert nekem kicsi a kezem. Érdekes a szélső gombokat még elérem, mondjuk azt is át lehet programozni pl. home gombra, de kényemlesebb a swipoe nekem, nem kell lefele nyúlkálni a telefon aljához ha home gomb funkciót akarom használni nekem gyorsabb egyszűbb megoldás a swipe mozdulat.

Új hozzászólás Aktív témák