Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz Dr. 444Hertz #86 üzenetére

Tudom, én vagyok a hülye, és azoknak van igaza, akik már mindent érintőkijelzőn akarnak csinálni, mert az jó, és okos, és szép, és csilivili, és ha mindenbe beleteszik akkor csak jó lehet.
    Szerintem egy ergonómiai katasztrófa, hogy mindenhová bekerül, olyan helyekre is, ahol sokkal kényelmesebb és prektikusabb beviteli megoldásokat vált ki.

Én elfogadom, hogy erre van igény mert ezt tolja most a marketing, de ne csináljunk már úgy, mintha ez rendben lenne.

(#85) bulikavagyok
    Egy fizikai gombot érzel. Saját autódban tudod, melyik a klíma bekapcsológombja, tudod melyik a tekerője, fizikai gombok esetén érzed a lenyomás, tekerés visszajelzését is, nem kell az eszköznek a figyelmed középpontjában lennie. Érintőkijelzőn a visszajelzés a képernyőn jelenik meg, azt kell nézned, ami egy ilyen 6-7"-es, 50-70cm-re lévő kijelző esetén azt igényli, hogy elsősorban arra figyelj.
    Ellenben a saját autód fizikai kezelőszerveit ugyanúgy érezheted, mint a sebességváltót.

• pengwin

addikt

válasz Dr. 444Hertz #77 üzenetére

Vezetés közben BÁRMI miatt érintőkijelzőn matatni VESZÉLYES.
    Ami csak azért baj, mert az ilyen idióta nem csak önmagát, hanem a környezetét is veszélyezteti.
    Kihangosítón sem jobb telefonálni, mint fül mellé tartott telefonnal, miért is lenne jobb?
    Ugyanúgy megosztja a figyelmet...
    Érintőkijelzős eszközön meg bármit akarsz csinálni, arra oda kell figyelni, nem olyan, mint egy autorádió, hogy csak egy jól kitapintható gombot kell megnyomni, és szól, hanem el kell indítani az alkalmazást vagy vissza kell rá váltani, kiválasztani a kívánt zenét, stb.... menet közben ez veszélyes.

(#79) Barkin
    Autópályán, 130-cal, GPS-t bekapcsolni, begépelni az uticélt, és egy menüben beállítgatni ami éppen ahhoz a navigáláshoz kell? Szintén hülye ötlet. Erre vannak a pihenőhelyek, ahogy előttem is írta már más.

Új hozzászólás Aktív témák