- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #195 üzenetére
Én már előtte beleszerettem a Puppylinuxba, Ezért, amikor először belenéztem egy Androidos teló fájlrendszerébe, azonnal "otthon voltam". Így az Android is "barát" lett. Windows -t nem próbáltam, az IOS -ről meg kb. 10 perc után fogalmazódott meg bennem az a kérdés, hogy:
Ez valami vicc, vagy véletlenül valami gyerekeknek szánt verziót adtak a kezembe? -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #193 üzenetére
Az Android Linux alapú kernelre épül, ezért a főbb tulajdonságaik megegyeznek. Vagyis, az Android rendkívül felhasználóbarát. Csak megválogatja a barátait.
-
tibcsi0407
félisten
Az operációs rendszerek közötti vitáknál maximum szubjektív vélemény alapján kialakított kritikákról beszélhetünk. Így a jogosság kérdéses.
A másik dolog az, hogy kurv@ unalmas már ezt olvasni minden Androiddal kapcsolatos hír alatt. Megjönnek a WP és az Iphone trollok, úgy hogy ráadásul bőven kisebbségben vannak és telefröcsögik az adott topikot baromsággal, meg százéves sztereotípiákkal.
Meg kell tanulni együtt élni azzal, hogy több operációs rendszer van a földön és különböző szempontok szerint az emberek lehet más választanak maguknak, mint amit Te használsz.
Ettől rossz ember lesz? Vagy rosszabb lesz a rendszer? Kétlem. -
#Chris
tag
válasz
tibcsi0407 #189 üzenetére
Ha jogos a kritika azt mondom igazad van. Nekem nem szívügyem egyik szar gyártó seggének a nyalása se, mint nektek. A tények tények.
-
doooo
veterán
-
#Chris
tag
Melyik kolléga mondott szakmai érvet? Az hogy neki mi a véleménye nem érv... ugyanis nem mérhető. Erről ennyit. Droid b*zi és nem több. Attól még nem lesz jobb az OS, mert az a kedvence, max. neki. Mellesleg én úgy mondom, hogy a WP jobb, mint a droid, hogy iphone-om van...
, de ami tény az tény...
-
csongi
veterán
Ne haragudj, de valami Ms alkalmazott vagy, vagy reszedest kapsz az eladasokbol? Teljesen atlepted a valosag dimenziojat. Neked mikor volt a kezedben egy MTK 4magos 1Gb rammal szerelt kinai fostalicska androidos keszuleke? Mar kezd fajni az elvakultsagod
. 4.4 es 5.1 el fenyevekre van egy kategoria levo 535 elott. Akinek ez a keszulek huu de jo es mennyire gurdulekeny, haaaat. Inkabb nem irok jellemzot. Megertem akinek jo a windows de nehogyma a szoftverek csucsa legyen. Biztonsag ide vagy oda, majd akkor is ezt ird ha egyszer feleled cortana.
Volt mar badam, droid 1.5 el kezdtem, most van 8.1, de ez a rendszer egy hulladek a telefonnal egyutt. Frissites ide vagy oda.Teljesen el vagy tevedve. Ez Egy fapad, és no coment. Zenelejetszas vicc. Filmek ficc. Nevjegyzek vicc. Ezek a valtozo kockak.haat a fene esz meg miatta, allandoan valtozik,,, mekkora boldogsag... Egy hatterkepet bealitani nem lehet, ikon kezeles vicc. Alkalmazasok vicc. Stb.
Megertem hogy telefon, csak akkor fel kell tenni egy nyomogombos telefonra, es nem kell eroltetni az okos mivoltat, mert ez sok minden csak nem az.
A keszulekbe meg boszen lathato mindenutt Madein China. Eljen Amerika!!!! -
no more
veterán
válasz
tibcsi0407 #178 üzenetére
Na, ennyi.
(#181) #Chris: Na, most meg már inkább ne frissítsék?
Amúgy, ha megnézed ezt a videót, itt láthatod, mennyire akadozik a droid és milyen lassúak az Androidos telefonok, a WP pedig mennyire szupergyors és stabil.
-
tibcsi0407
félisten
-
no more
veterán
Szerintem érdemes lenne utánanézned, hogy hány telefon kap majd W10-et. Meg fogsz lepődni, mert a jelenlegi Lumiák 90%-a 8.1 marad. Ennyit a frissítésekről. Bár az előbb írtam, hogy az összes gyártó nyomatja a biztonsági frissítéseket, úgy tűnik, nem sikerült megértened. Most majd hátha. A hardver meg elég gyenge érv, hiszen ott az a teszkó által forgalmazott telefon (Op3ndott vagy mi), ami ha jól emlékszem 20 ezer körüli árat kapott és körberöhögi a 950-et is teljesítményben és stabilitásban. Az üzemidő szintén nem volt jó érv, nem bánik jól a w10 az erőforrásokkal.
-
#Chris
tag
Bug minden rendszerben van. Én úgy gondolom, hogy egyik rendszer se olyan bugos (IOS, WP, droid), hogy az alapján dönteni lehessen. Viszont a droid töredezettsége és a frissítések hiánya kirívó. A support-ot folyamatosan lebecsülik, mert hogy az nem speckó... pedig a legfontosabb. Ott van milliárd számra a frissítés nélkül maradt droid és ha találnak valami exploitot, ami működik rajtuk, akkor ennyi volt. Milliárd számra sebezhető a platform, mert frissítést egyik gyártó se fog kiadni. Míg IOS-en és WP-n a régi készülékek folyamatosan kapják a frissítéseket. (most ne jöjjön senki azzal, hogy de az xy gyártó frissít... csepp a tengerben).
A másik az az optimalizálás. Egyszerűen pazarol a rendszer. IOS és WP vonalon jóval gyengébb hw bőven elég ugyan ahhoz a látszólagos teljesítményhez. Jó itt jönnek azzal, hogy de hát aláteszik az erősebb hw-t aztán kész. Ja igen kész, csak az a baj, hogy az akksik nem fejlődnek olyan ütemben. -
#Chris
tag
105 napos uptime? Ismerőseim között 2-3 biztos van. Ugyanis mindenkinek a WP-t ajánlottam, aki nem akart sok pénzt áldozni telóra. És utólag is azt mondom jó tanácsot adtam, mert a szolgáltatónál nagyon le akarták beszélni mindet, de a helyzet az, hogy annyi app van, amennyi egy átlag embernek kell. És szeretik is a WP-t. Másik nagy előny, hogy nem felejti el a gyártó 1-2 éven belül, hogy ilyen telefont is gyártottunk?... és a mai napig gyors, sőt gyorsabb, mint új korában volt (a folyamatos frissítéseknek köszönhetően).
Azt kéne már megérteni, hogy felső kategóriában lehet jó a droid, mert alatta van egy kisebb PC-nyi erőforrás..., attól még a rendszer szar.
ui: Puszi!
-
törölt tag
Kezd alakulni a dolog. Ha csak átlag felhasználóknak gyártanának telót, az sztem nem lenne jó. Szerinted 6GB RAM -ra szüksége van az átlag felhasználónak? Nem az Android a szar, hanem ez a teló nem (csak) az átlag felhasználóknak készül. Ez jellemző is a Meizura. Az előző csúcshardvereiből szokta kihozni az Ubuntu verziókat. Nincs még egy olyan gyártó, aki erős hardverrel hozna ki Ubuntut. Ez sem az átlagnak szól. De, az is benne van a pakliban, hogy az "Androidos jövőre" készül. Az Android N verzió bétája már tesztelhető és ennek az egyik új ficsőrje a multitask-multiwindow rendszer szintű támogatása. Ez az újítás egyértelműen több RAM -ot fog igényelni.
-
csongi
veterán
Erdekes ossze vetes
.
En egy thl400 es az 535 kozott latok elterest. A thl a maga alap androidjaval sokkal hasznalhatobb. Egy alom a win8.1 hez kepest, azonos hardverek mellett. Ezer sebbol verzik a win. Legalabbis felhasznaloi elvezet szintjen. De haten egy falhasznalo vagyok aki elvezne a vasarolt csomag szolgaltatasat. Es itt mar egy kozep kategorias android kb 60-70k arszintem mar tud olyat nyujtani amit az alma 200k ert. Sajna a win jelenleg eltevedt, es ez egyre szembetunobb. A mobil vilagba nem elegendo a pc- n megszokott frissitesi metodus. Ez sokkal dinamikusabb. Itt gyorsabban kell reagalni. Itt lett egy kis elsakkozas. Nem tudom ezt meg oldjak e a jovobe? De jelenleg igeretek hanzanak el, kozben a kerdesekre kikerulo valaszokat adnak.Tovabba minek hasonlitani egy almat egy robottal? Ez a 6 giga rammal szerelt keszulek fele annyiba fog kerulni mint az alma. Ha az apple telefonja 1Mb igen egy mega rammal tud siman futni, fusson. Azert a negyed millaert elvart. Nem azert vesznek majfont mert milyen hardverrel van szerelve. De az ujabb verziok igen is hardver igenyeaebbek, az hogy melyik rendszer mennyivel elegszik meg az mas kerdes. Az viszont nem kerdes, hogy mindegyik oprendszer optimalizalatlan, vagyis sosem lesz az. Ha az lenne akkor nagy beallas lenne a piacon. Gyartanak hardvert de megis a szoftver reszleg mozgatja a piacot. Amennyiben nem lenne fejlettebb ujabbkiadasok nem lenne hardver fejlesztes sem.
Ez ketyere 6giga rammal jon es kesz. Ez elott en is feleslegesnek tartottam. De ha ugyan annyi aramot fogyaszt mi t a 3 giga, akkor johet idovel a szoftverek megtoltik ha akarjuk ha nem.
-
#Chris
tag
válasz
#79335424 #168 üzenetére
Attól, hogy nem bicska, hanem egy nemes acél kés még lehet jó. Ha abban méred a jóságot, hogy minél több dolgot tud (rosszul), akkor abban a tesztben nem jó az IOS, mert kevesebbet tud, viszont azt jól. De ha egy átlagfelhasználó szemszögéből nézed... Ezért is iphone-ból adnak el a legtöbbet.
-
törölt tag
Látszik, hogy mit (nem) használsz egy ilyen kütyün. Én kihasználom a készülékeimet és ezért az IOS alkalmatlan a számomra, mert buta, mint a főd.
-Azért kellenek a mobil eszközök, mert mobil életmódot élek, egyáltalán nincs PC -m, amin iTunes -t futtassak. Nem is értem, hogy arra miért van szükség, amikor egy számítógép van a kezemben.
-Nem tudnék rádugni egy szabványos pendrive -ot adatmásoláshoz.
-Nem tudnék szabványos FTP, vagy Webszervert futtatni.
Szóval, amint egy kicsit komolyabb dolgokra is szeretnéd használni az Iphone -t, megáll a tudománya. Androidon ezek alap dolgok, még egy alsóbb kategóriás droid is tudja. Ami még számít nálam, bár ez már egyéni preferencia, az, hogy Iphone -ból nincs dual SIM. -
#Chris
tag
Ki beszélt itt olyanról, hogy tökéletes lenne bármelyik is? Arról van szó, hogy az android nem azért elterjedt mert jó, hanem mert ingyenes és "jóvan az a parasztnak" alapon mellé még szar is (kiemelkedően). És akkor itt valakik elkezdik védeni. IOS-ben is meg WP-ben is van hiba, ja de az alap működése jól meg van csinálva.
-
bozont
veterán
Csakhogy egy kis on is legyen, Helio X25 soc-cal fog érkezni a Pro6.
-
Sword
őstag
Van itthon több iphone, ipad is,persze android mobilok és tabletek és windowsos tablet is, mint ahogy többünknél.
Aki azt hiszi, hogy az egyik is ezek közül tökéletes, azzal nem érdemes vitatkozni. Azt el tudom fogadni, hogy a tudásért, rugalmasságért és testreszabhatóságért van olyan oprendszer, aminek emiatt jobban meg tudom bocsájtani a tökéletlenségét.Az pedig tipikus szektás hozzáállás, hogy kiemeled, amire tudsz fröcsögni, a többi érvet egyszerűen ignorálod. Nincs értelme több leütést pazarolni a hsz-eidre.
Uff. -
#Chris
tag
válasz
Dominó85 #162 üzenetére
1 éve váltottam droidról IOS-re. 1x nem fagyott le, sőőt meg se akadt. Nem tudom miről beszél az "ismerősöd". Ja és 2x kellett újraindítani 1 év alatt. Mindkét alkalommal frissítés miatt. Nem volt battery drain. Nem volt újraindulós fagyás. Nem volt beáll a kép és ennyi volt fagyás. Nem volt olyan, hogy ki kell venni az akksit annyira megfagy. A legdurvább hiba az IOS-ben, hogy beakadnak az értesítések néha, de az értesítés fület nem is használom kb. sose.
-
Dominó85
addikt
válasz
Runner_fxr #161 üzenetére
Volt CM, MIUII, Lewa rendszeres android telefonod? Tudod a világ nem állt meg szerencsére az iOS-nél. Kétségkívül meg vannak az iOS előnyei, de koránt sem tökéletes rendszer. Mesélj kérlek a fagyásokról. Tudom nem léteznek még is tény, hogy vannak. És felesleges hazudni, mert van nolyan ismerősöm, aki iOS-t használ évek óta és szerencsére nem hord vak szemellenzőt.
-
-
Dominó85
addikt
Fanboy a nénikéd térde kalácsa, az. Azt kellene már felfogni, hogy ha egy androidos téma elindul, akkor senki sem kíváncsi arra, hogy a WP és az iOS... lexarjuk magasról. Tipikus vitaindító HSZ-eket generálsz és nem veszed észre magad. Nem tetszik az android? Akkor el lehet menni az iOS és/vagy WP topikba. De amit te művelsz az nagy fokú trollkodás és a nyugodt tagok hergelése.
iOS:
- kivételesen jól tudják optimalizálni, mivel hardveresen alig pár különböző laphoz kell igazítani.
- beállításai, egyszerűek, mint a faék. Tipikusan az a felület, ami úgy jó a megalkotói szerint ahogyan van
- ergo a felhasználó elégedjen meg vele oszt csá
- agyonárazott hypetermékek, amiket szolgáltatónál már az utolsó porbafingó is megvehet (szóval nem nagy szám, normális ember nem a telefonod alapján ítél meg téged)WP:
- még egyszerűbb a felülete, mint a faék
- elég jól testreszabható csempefelület, izgő-mozgó aksi zabáló widgetekkel
- legalább fekete háttéren fehér menürendszer
- elérhető aplikációk száma korlátozott
- WP alá 2-4GB ram kellene és ott megállhatnának, plusz hardveresen némi lóerő a szutyok Snapi 410 és társai helyettDroid:
- számtalan különböző hardveres eltéréshez kell igazítani a google adott rendszerét
- elérhető apkok száma végtelen, de 90%-uk kukába való
- az apkok fejlesztői nehéz helyzetben vannak
- hardveresen elszaladt a ló a droid világában (brutál hardver még jobban eladható, még ha qrva felesleges is)Szóval ne hogy azt hidd, olyan hatalmas fanboy lennék. Tudom mi jó az android világában, mely rendszer kiforrott annyira hogy nekem jó legyen. Ez alapján választok telefont, saját igény szerint. A WP csempéitől kiráz a hideg. Az iOS felület meg egyáltalán nem férfias, inkább buzeráns színvilágú (nem, nem fiatalos, az másmilyen).
-
#Chris
tag
válasz
Dominó85 #156 üzenetére
Nyíííííílván, ha nem egyezik másnak a véleménye a te fanboy véleményeddel, akkor a másik csak hülye lehet. A valóság az az, hogy fejlesztettem is rá, amíg rá nem jöttem, hogy egy szeméttelep. Erre csak akkor jössz rá, ha beleásod magad. Nyugodt szívvel ajánlom neked is, majd te is rájönnél és felébrednél.
De egy kérdés; Van két azonos hardver pl.: Lumia 635 meg milliónyi droid a lumia HW speckóval. Tedd le egymás mellé és használd. Böngészésnél és facebook-nál különösen kijön mennyire is jó rendszer a droid... A motorháztető alatti meg a második kérdés. Nem az S7-en jön ki a sebességkülönbség, amin desktop win is elmenne
, ha lefordítanák rá...
-
ncc1701
veterán
Appokat droid alatt felesleges kilövöldözni, mert az OS úgyis újra betölti, így végső soron pont az ellentétét éred el azzal, amit szeretnél.
És nem egy alsó kategóriás, 2.3-as droidot futtató teló alapján kéne véleményt nyilvánítanod, mert ez így szimpla trollkodás.
WP, na hagyjuk már, amit a 10-es frissítéssel csinálnak, az tiszta katasztrófa. Meg eleve hogyan jön egy gyakorlatilag halott rendszer ide? -
#Chris
tag
Mondjuk akkor nem szarom le, ha kilövöldözöm az appokat, mert azt hiszem, hogy battery drain-el valamelyik, aztán szomorúan jövök rá, hogy ez ennyire szánalmasan rossz. WP és IOS-en után egy szégyen az android.
(#154) wesder: Soha többé android. Az operációs rendszerek szégyene. A felső kategória is. Az alsó meg a közép egyenesen használhatatlan. Ugyan azon a hardveren a droid használhatatlan a WP pedig tökéletesen megy.
-
#Chris
tag
válasz
Viktor0610 #131 üzenetére
Az miért trollkodás, hogy egy androidos telefonnál rávilágítok arra, hogy nincs optimalizálva és erőmű telefon kell alá?
-
Bass
addikt
Miért is akart Én is ugyan ezt írni :-) B20 nélkül nem kéne egy teló sem manapság.
A másik hogy mi a fenének ennyi ram,a fejlesztők elkényelmesednek,hitvány memóriazabáló appokat írnak amik az,akkukat is taccsra teszik,kedves fejlesztők tessék megtanulni rendszert írni :-)
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #104 üzenetére
Video: azért a végén a csóka 'megcseréli' a két telót...
Szal a gyorsabb a LETV, ha nem jönne át másnak...
-
-
Tikakukac
titán
Rohadt jó a 6GB RAM. Lassan pedig kezdhetjük használni a programozókat is valamire.
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Viktor0610 #131 üzenetére
Éhes
Szerk:
-
m1lan
őstag
Az iOS, ez meg Android. Más elven működnek, más az igényük.
Ettől függetlenül az 1 giga RAM iOS alatt sem lesz több, az untig elég kicsit erős. Több helyen is olvastam már, hogy a Safarinak nem kell sok megnyitott oldal ahhoz, hogy dobjon egy hátast ennyi memóriával felszerelt készülékeken
Ettől függetlenül szerintem sem kell(ene) egy telefonba 6 giga RAM, de legalább időtállóvá teszi jó pár évig. Megfelelő optimalizáció és kevés bloatware mellett ennek a fele is bőven elegendő.
-
erik365
senior tag
Lesz már új E-penis növelő
-
Baggins86
aktív tag
Kicsit olyan, mint a zsiráf meg a paraszt bácsi esete. "Emmeg má hülyeség."
-
-
#Chris
tag
A bowli droidnak kell is annyi...
-
erer1000
őstag
jó azért nem durva ennyire nálunk
igaz munkavédelem heti 1órás tantárgy de eddig 9óránk volt a tanévben mert elcserélte direkt az órát 8.ról 6.ra de akkor másik osztályal is van órája, így a miénk elmarad, ha meg bejön, disznóvágás, kommunista időzés, politizálás megy :'D nem rughatják ki mert nincs helyette másik tanár, ergo pótolhatatlan
de azért a többi tanár az kér is. csak a szóban forgó gyerek puskázik mindent. de ilyen mindenhol van, és nem csak idehaza
pl műhely tanárok simán meghúznak ha szar vagy, de ha kérdésed van segítség kell, segítenek is
on: nyílván jobb ha ramba tudja tárolni, de én azt mondom hogy a fölöslegesen sok memória pazarlás.
-
no more
veterán
válasz
erer1000 #117 üzenetére
De, ha meg vannak nyitva azok az appok, amiket sűrűn használsz, és azokat nem tölti újra soha, akkor máris energiát spórol, nem? Hiszen minden újratöltés pörgeti a procit.
(#126) wesder: Ha tudnád, mik vannak... Mi autóelektronikai-műszerésznek tanultunk, és mindenki 4-esre, 5-ösre vizsgázott úgy, hogy egy riasztót nem tudunk bekötni az autóba (azt sem tudom, hol keressem).
El lehetett beszélgetni a vizsgabiztossal a fociról, Fradiról, meg ilyesmi... Amikor letelt a fél óra, 4-es és viszlát. Ez Magyarország.
-
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #124 üzenetére
gépipari szakképző gépész osztály 12.évfolyam
technikusin sztem se fogja így tartani magát, mechanika beadandót így is mással csináltatja 2000ért -
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #122 üzenetére
áá dehogy
mondjuk stabil 3as mindenből szóval közben azért hallja amit mond a tanár -
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #120 üzenetére
nyílván nem az az elsődleges fogyasztó, de sokmindenen lehet úgy spórolni hogy ne menjen a teljesítmény és a felhasználói élmény rovására, de energiát is spóroljunk, és még a kisebb dolgok is számítanak valamennyi
2100mAh-val 07-22ig kihúzom én 15-20%on szokott lenni ilyenkor. de tényleg felhasználó függű.
egyik ismerősöm külső akku pakkal jár iskolába mert végig játszik max fényerőn. -
tibcsi0407
félisten
válasz
erer1000 #119 üzenetére
Nem a RAM fogja megenni az akksit, hanem a 2k-s kijelző, meg 6" méret, valamint a SOC. A RAM szinte csak sokadlagos a fogyasztásban.
Nálam a Helio X10 3GB RAM-mal 3000-es akksi mellett átlag 4 óra SOT, olyan 1,5 napig húzza. Ha nem piszkálom, akkor elég kétnaponta is tölteni. Sok függ a felhasználói szokásoktól. Volt már 5:00 közeli SOT, nekem az bőven elegendő. -
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #118 üzenetére
nyílván az újabbak kevesebbet fogyasztanak, evidens, és elvárható
ezek 1,5GB memóriák csak 4db-ot stackelve 6GB os mobilok is lehetségesek.20%al fogyaszt kevesebbet, de ha többet teszünk bele, akkor oda a spórolt energia.
mondjuk ha rendes akkut raknak a mobilba amivel rendes használat mellett nap végéig kihúzza akkor tegyék, nincs úgy probléma ! -
tibcsi0407
félisten
-
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #113 üzenetére
"Szerintem senkinek kára nem származik a több memóriából. Max nem használja ki"
ha ott van 6GB a telóban de tfh 2-t használ csak ki az ember akkor már inkább 3GB ból használjon csak 2-t, hisz a ram folyamatosan frissíti magát ami áramot fogyaszt mindig!
Wiki:
"Egy memória cellát egy kondenzátor és egy tranzisztor épít fel. Az információt addig tárolja, amíg a kondenzátor ki nem sül. Az információ elvesztését kiküszöböli a memória frissítése." -
mizoli
addikt
válasz
tibcsi0407 #113 üzenetére
Pontosan így van.
-
mizoli
addikt
Ha megjelenik egy hír kicsit nagyobb ramról, mindig az megy, hogy "minek annyi".
Nem tudom miért fáj egyeseknek, hogy valamelyik gyártó 6, vagy akárhány GB-ot tesz a készülékébe. Akinek ez nem tetszik, nem ilyet vesz, és kész. Akinek meg kell, örül neki. -
tibcsi0407
félisten
válasz
erer1000 #108 üzenetére
Nem lenne ez probléma, ha a piac összes szegmensét lefedték volna, ahogy az Androidos gyártók is teszik. Lehet a belépőszintű készülékeknél komolytalan a nyereségük, viszont a piaci részesedést ezzel növelik meg. Később pedig a belépőszintről sokan magasabbra lépnek, ezáltal lehet egy állandó vásárlóbázis. Ezt a BB nem jól csinálta, túlságosan kötötték az ebet a karóhoz és sajnos ez lett a vége.
-
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #106 üzenetére
ja értem akkor az alkalmazás dolgot.
szerencsére ilyenről nincs szó, funkcionálisan ugyan azt tudják az eddigi appok amiket androidon és bb-n is használok.na ja a árazás :')
én is csak akkor szálltam be amikor estek az árak.
sajnos ez az árazás megmaradt onnan amikor 20-25% volt a market share és 40millios éves eladás volt, amikor pörögtek. -
bozont
veterán
Azt én sem, viszont nekem a Meizu Pro 5 sokkal olcsóbb volt mint az Galaxy S6 Edge (de még a sima S6-tól is, ha nem nézzük az azonos méretet). Igaz nincs b20 és kicsit gyengébb a kamera, viszont ugyanaz a hardver, több ram és belsőtárhely, fogad sd kártyát és elég jó a gyári rom. Igaz nem hibátlan, de melyik az?
A 6GB manapság még lehet hogy sok, később meg majd kiderül, de részemről 2gb a minimum és 3-4gb az ajánlott a gördülékeny használathoz. -
tibcsi0407
félisten
válasz
erer1000 #105 üzenetére
A BB-t egyrészt az árral szúrták el, meg ahogy írod is, a marketing is gyenge volt. Innen már nem nagyon lehet visszajönni, pedig üde színfoltja a piacnak. (még ha pici folt is)
Azért is írtam, hogy az alkalmazásokról főleg a WP esetén tudok nyilatkozni. Most itt nem arról van ott sem szó, hogy nincs 1-1 alkalmazás meg, hanem, hogy fele annyit tud, vagy fele olyan jól néz ki, mint az Android-os "tesója".
-
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #104 üzenetére
nem a rendszer minősége határozza meg a rendszer piaci arányát.
sajnos a BB 10 és mobilok szinte semmi reklámot, hype-ot nem kapott.
32 fős osztályban 4en hallottak csak a BB-rol, így nehéz elterjedni.minőségi appokon nem tudom miket értesz pontosan, írnál néhányat?
tény kb 70.000 app érhető el, de snapchatet leszamitva kb minden megtalaltam. WP-m nem volt, csak 1 ismerősömnek van így arról nem igazán tudok nyilatkozni. Videót 1ora múlva megnezem ha hazaerek -
tibcsi0407
félisten
válasz
#79335424 #102 üzenetére
Igen, egy tempfs jellegű rendszer nem lenne utolsó.
(#103) erer1000
Sajnos a Blackberry és a WP helyzetéből is láthatjuk, hogy még sem olyan fenékig tejfel ott sem az élet.
Azt hiszem pontosan a nagyobb RAM és erőforássok tették lehetővé Androidon, hogy az alkalmazások sokkal jobb minőségűek. (itt csak a WP-vel tudom összehasonlítani, mert azt használtam korábban)
Ez a video egész jól megmutatja, hogy milyen az, ha rosszul bánik az Android a memóriával és milyen, ha jól. Kb 2. percnél jön az igazán érdekes rész. -
erer1000
őstag
válasz
tibcsi0407 #99 üzenetére
BlackBerry tulaj vagyok, fentebb leírtam mi mennyit használ a korábban említett fórum társ androidjához képest.
sokat számít az optimalizálás amit sokszor elhagynak.
tobb ram, nagyobb fogyasztás valamivel, ergo optimalizálással nagyobb akku időt is ki lehetne hozni.
PC-t ne keverjük teljese ide. ott rendes multitasking van, ami mobilok közt nem igazán mondható el mindenhol.
azt nem nevezzük annak hogy YT böngészőbe megy megnyitunk más programot és zene leáll stb
8GB ramos mobillal töredékét nem tudod csinálni iegy 8GB os akár Ddr2 PChez képest
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #99 üzenetére
Sztem az is tök jó lenne, ha Androidon a felhasználó tudna saját használatra tárhelyet leválasztani a ram -ból. Pl. logolásokhoz, amiknek a kiírogattatásával nem terhelné fölöslegesen az erőforrásokat és a fizikai tárhelyet.
-
Wesder
titán
válasz
tibcsi0407 #99 üzenetére
Ezek szerint nekik PC-be is elég az 1-2GB
-
tibcsi0407
félisten
Egyetértünk. Még továbbra is az a sztereotípia él (jellemzően Iphone és WP tulajok köreiben), hogy az Android optimalizálatlan és akadozós, etc.. Itt is, mint az asztali rendszereknél nem hátrány a több RAM, mert annál több dolgot tud előtölteni a rendszer és a RAM-ban bőven elfér, ami szerintem egyáltalán nem probléma. Aki pedig sokallja, vegyen 1-2 GB RAM-mal rendelkező telefont.
Én személy szerint nagyon várom ezt a Pro6-ot. A Pro5 is egy szuperül sikerült készülék minden tekintetben, így azt hiszem, hogy itt sem fog senkit csalódás érni.
-
Wesder
titán
Csak sajnàlni tudom azokat, akik még mindig 2011-ben élnek, és azt hiszik hogy ROM-olni kell Androidon hogy működjön... Azt sem igazàn értem, miért fáj a 6GB RAM. Teszem azt, egy Nexus vagy HTC esetében lesz 6GB, akkor az is sz@r és optimalizálatlan lesz? Bezzeg majd a 3GB szifon RAM-nàl üdvrivalgàs meg tapsvihar lesz biztosan. -.-"
-
Dominó85
addikt
-
redbrad
újonc
Kinek van szüksége ennyi RAM-ra? Inkább optimalizálni kéne elkezdeni.
-
erer1000
őstag
hatterszolgaltatasok, maga a rendszer és mindegy alap lokaki 1GB
messenger+face 47MB
Kamera 20,2MB
Galéria 40MB (ha számít valamit 3194 képem van)
Viber helyett whatsapp 21MB
instam nincs,
Zene lejátszó 42MB
endomondo 32MB
böngésző 63MB 4 fül esetén (index mobilarena jofogas 2ful.)
ha 5.nek megnyitok egy youtubet és zenét onnan játszom, +30MB és háttérben is megy
email szikronizalas, push stb az alap 1GB ba benne van rendszer indulastol. igen, gmail + windowslive accha sokáig nincs kikapcsolva a telo akkor a rendszer appok 1rol 1,3GB ra
felhiznak, jelen esetben február 14 óta nem volt kikapcsolvareal racing 3 87MB
385MB kb a fent említett appok
okosora app flipboard és instagram nincs csak nekem, de a fentieket egybe véve 2GB ba lazán elvagyok.
játéknak real racing 3at vettem ha nem baj.multitasking, nem tölt újra semmi,Nem akad
szóval hova kell 6GB? -
Halkow.
senior tag
Ennyi ram van a notimba és a régi asztali pc-ben együttvéve...
-
törölt tag
+1.
A 6 GB folytatása...
"A Sensation az első telefon, amely megkapta a Qualcomm kétmagos processzorát, a Snapdragon MSM8260-at, amely 1,2 GHz-en ketyeg. Ez az első chipset, ahol a magok képesek egymástól függetlenül skálázódni, ami azt jelenti, hogy ha az egyik mag fullon pörög, akkor a másik elmolyolhat mondjuk 200 MHz-en is, ha éppen ennyi teljesítményre van szükség. Ez kíméli az akkumulátort, ezáltal növekedhet az üzemidő. A grafikai gyorsításért az Adreno 220-as GPU felelős, ez szintén új fejlesztés. Mindehhez 768 MB RAM és 1 GB ROM tartozik, tehát a hardver papíron nagyon-nagyon masszívnak tűnik."
Hja, 2011-ben íródott; 5 éve.
Most: [(#64)]
Lássuk, 5 év múlva...
(Never say the never.)
-
monti0222w
addikt
Nem jobb, ugyanazt nyújtja csak olcsóbban, és ez a lényeg! A B20 meg áthidalható, ha mégsem akkor vesz az ember egy B20-t tudót.
Aron1988: Nem kell főzött romokat cserélgetni hisz jó a gyári is, az csak egy lehetőség azoknak akik szeretnek ilyenekkel foglalkozni, a párom is vígan el van a M1 Note-al a gyári rendszeren. Az értesítések is jönnek időben, nem úgy mint annak a kollégának aki erről panaszkodott feljebb.
-
csongi
veterán
Ebben igazad van, de ez van. Olyat kell nézni amiben benne van. nekem a Vodával, eddig nem volt gondom. 900/2100 3G készülékem volt. Igazai Vidék, Csongrád, Békés, Bácskiskun Megyék. Ahol mobilnet sem volt szinte telefonálási lehetőség is gyatra kategóriába került át. Megértem, a b20 hiányát, de akkor is a szolgáltatóknak kellene ehhez alkalmazkodni. Sajnos itthon a frekvencia törvény a fellendülés magas fokát képzi. Ha jól emlékszem a frekvencia kiosztásnál pont ez volt az egyik sarkalatos pontja, ami mellett érveltek a szolgáltatók, hogy a 800Mhz nem lesz elég jó. Ha tévedek elnézést, régen volt.
Amit te keresel készüléket még nem gyártották le szerintem
De remélem a Projekt ARA meghozza a várva várt áttörést. A számomra megfelelő készülék sincs forgalomba, de nem tudok mit kezdeni a dologgal, megalkuszom azzal ami van, és árban elérhető. Engem minden boldoggá tenne jelenleg ami nem Win10 van -
Kornel
veterán
LTE sav, itthon a voda szinte csak azt hasznalja, de mar a masik ket szolgaltato is az iranyban fejleszt.
A kinai telok jo resze nem tudja, mivel naluk nem hasznaljak ezt az LTE savot. (800 MHz)
Bp-en kb. mindegy, ha van 3G, boven eleg mindenre, de videken van ahol csak 2G es 4G (b20) van csak, ott nagyon fajo lehet a hianya.
Illetve a vodanak 99%-os 3G lefedettsege van, tehat vodas mobilnettel se olyan fajo a b20 hianya, hisz jo esellyel lesz 3G-d mindenhol.Crytek: el vagy tevedve.
A kinai telok 90%-aban nincs b20...
Csak a dzsunka B vagy C esetleg D brandeknel, akik otthon nulla telot tudnak eladni, es megprobalnak ramenni az EU piacra.
A xiaomi meizu leTvEco szrk ra, hogy a csoro magyarnak nem megy a negygé...
Nem belolunk elnek, soha nem is belolunk fognak. -
-
Crytek
nagyúr
Azzal , hogy drága nincs baj. Ha az embernek kell megveszi.
De sajnos ahogy a xiaomikban sem a meizuban sincs B20kornelka: Emiatt only a hazai szolgáltatok okolhatóak senki más.
Biztos világvége lenne ha véletlen 2100-on szornák a szottyos jeleiket mindenhol az kb a legutolsó csöves noname szarba is benne van. -
Sword
őstag
válasz
Aethelstone #35 üzenetére
Nekem is jó a fekete fehér Junoszty, a hangja rossz, mellette ül a zongorista... Mipöcsnek színes tv? Sőt, hallottam már olyanról, hogy HD, UHD, 3D felesleges 2-3 betűs kombinációk...
Ehhe
-
Scholes9
nagyúr
troll on: vajon milyen oprendszert futtat majd?
troll off -
Sword
őstag
A Samu optimalizálatlansága csak egy jó példa a jelenségre.
De ha csak 1 Gb RAM-od van, sosem fog beleférni beleférni 4-6 Gb-nyi cucc, erre kisebb fogadásokat mernék tenni
1 Gb RAM-ból megeszik több száz megát maga a teló (oprendszer, ilyen olyan processek, gps és még ezer dolog) soha sem lesz olyan, hogy beraksz háttérbe egy progit és bármennyivel később ott folytatod, ahol abbahagytad. Ki fogja lőni a memóriából és az egész appot tölti be be nulláról ha újra akarod használni. -
Sword
őstag
Pedig marha egyszerű.
Nem kell újratölteni az alkalmazásokat, miután háttérből újra elő akarod venni. Ott folytatod, ahol abbahagytad. Nézz meg egy Samsungot, háttérbe rakod a chrome-ot, 2 perc után újra fogja tölteni az oldalt, nem tudja megjegyezni, hogy hol tartottál az olvasásban az oldalon és ami vicc, hogy újratöltés után a régi állapotú oldal elejére rak még csak nem is valójában frissít.
Míg mondjuk egy Asus Zenfone 2-n (4 Gb RAM) akár több játék is belefér a memóriába "félbehagyva", max. kirak pause menübe. -
laci_csk
senior tag
Az mire jo az a 6GB?
Ezentul a RAM-on is fogunk ta'rolni? -
-
válasz
fornettisuti #61 üzenetére
Aztán jön néhány lelkes fejlesztő, gyártanak hozzá egy remekbe szabott főzött ROM-ot, és vígan fog szaladni bármi a telefonon. Jó lesz ez
-
fornettisuti
veterán
van eros soc es sok ram ezen felbuzdulva meg trehanyabbul fogjak megirni "optimalizalni" az appokat hovatovabb a rendszert. jo lesz ez.
-
csongi
veterán
A kijelzo utan gondolom a ram is samaung, es ha az uj fejlesztesu akkor a 6Gb kevesebbet eszik mint az elozo genereciobol a 3Gb. Ha a regit kapja gyalazatos uzem idore szamithatunk.
de ezt a bakit csak nem kovetik el.Kenytelenek emelni, mert a cpu igp sebeasege olyan mertekben no, hogy a keves rammal vissza lenne fogva
es nem csak a mennyiseguk de az olvasasi irasi sebesseguk is no. Ez van. -
SmikOne
tag
MX4 Pro Flyme 5.1.3.0 (Stabil)
Nem egyedi a probléma, nem csak ezen a készüléken van ezzel baj. Az M2 note-topikban is lehet róla olvasni... 4-es flyme rendszer alatt is ezekkel szenvedtem, ott még kevesebb sikerrel... Nagyon megszerettem ezt a telót de ezek sajnos túl nagy hibákSzerk: Ha tudsz segíteni esetleg azt szívesen meghallgatom.
-
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #49 üzenetére
Nálam az opera 32 füllel van nyitva. Néha mellé a gyári böngésző három-öt füllel, plusz kényszerből a facebook lite. Mint minimum. Ha erősebb lenne a telefon, többet nyitnék meg.
-
Kornel
veterán
Aki fanyalog, az nem probalt meg "sok" RAM-al telot.
Mar 2 es 3 GB kozott is erezni a kulonbseget, erre jonnek itt a nekem 1 GB is eleg sztorik -
BalanceR
addikt
Remek!
Nagyon ügyes vagy, hogy egy fantasztikus cég remek termékét választottad! Nagyon okos vagy.
Használd csak tovább a hibátlan Szupertelefonod, és mond csak el a világnak, hogy milyen jó érzés apple terméket használni. Mert Te különleges vagy.Na, és most hogy megetettem a trollt, mehet tovább a topic...
( De tényleg, miért van az, hogy egy gyártó megjelenik valamivel, ami addig nem volt, új, és haladó szellemű, és máris jönnek az almafanok, hogy mekkora béna már...
Mert ugye a Note milyen sz@r, mert 5 col, a 4 col bőven elég, aztán az apple is érdekes módon tepsi lett, ugyanez volt a ram méretével, meg a processzorokkal, meg a kamera felbontással, meg az értesítési sávval, az alkalmazásváltóval, meg reggelig sorolhatnám... És majd ha 5 év múlva ezeknek a trolloknak az I9sében 6 GB ram lesz, majd jól elmondják , mekkora előnye van a Galaxy s16 32GB ramjához képest...) -
Aron1988
tag
Teljesen fölösleges e-pín méregetés. IOS-en az 1GB mindenre untig elég, lásd iphone6.
-
holozis_HUN
addikt
Z3-on megnyitom a facebookot, instagrammot, chrome-ot 3 lappal, messengert, twittert, kamerát, albumot, zenelejátszót, gmailt, tárcsázó, névjegyzék, üzenetek, hearthstone és még rengeteg minden, fel sem tudom sorolni és még mindig egyet sem zárt be és volt 300 mb szabad
ja ez 3 gb ram. Nem használnak azok az appok annyit. Elférek bőőven 3 gb-on
chrome + messenger + lifelog és még van 1.5 gb szabad ram 2.7-ből (300 mb a vidikártyának)
A memóriakezelés a lényeg.
-
Crytek
nagyúr
Lehet benne 12GB-is B20 nélkül semmit nem ér ahogy a többi mejzú se
-
hemaka
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Ennyire nem fogy?
-
-
doooo
veterán
A kínai Samsung... Exynos, Edge..
-
Fejvadi
nagyúr
6 giga már nem kevés. Én a 3-al is tökéletesen elvagyok.
-
BalanceR
addikt
Hát így soknak hangzik, de manapság, amikor már nem gond a tárhely, ezért az app fejlesztők tömörítés, optimalizálás helyett az IAP becsempészéssel foglalkoznak, elkellhet...
Ha most megnézünk egy átlagos usert, aki, normálisan használja a telót, akkor nem olyan nehéz megtölteni a 4 Gigát, de a hatot is meglehet idővel:- Maga a rendszer mondjuk Lolly alatt 300-400MB
- Háttérszolgáltatások ( Sync, Gsm, Wifi,BT provider, bizbasz csillagszóró) 200MB
- Launcher Pár widgettel 200MB, ( Ha durvább , UI, touchwiz, akkor 900MB)
- Fut a háttérben a Facebook 300MBItt van vége az 1 Gigának
- Megy a messenger 200MB
- Kamera , mert cuki a kutya 200MB
- Galéria a fenti okból 100MB
- Insta hashtag jajjdecukimármegintbundás 200MB
- És a Viber is aktív 100MBKB itt töltenek újra a 2GBosok
- Az okosóra appja 300MB
- A valósághoz nincsen háttérzene, ezért a zenelejátszó 100MB
- Navi is kell, mert loggoljuk az utunkat : Endomondo 200MB
- Közben böngészés Chromeban 4 ablak 400MB
- Ezalatt szinkronizál a Gmail 100MB
- Youtube link (200 MB) a Flipboard (300MB) appban nem ritkaIde már 4GB kell
- Zombigyilkolás, vagy egy kis Drift az unalom ellen 600MB
-
törölt tag
Alakul ez! Jöhet a 6GB az Ubuntu Edition -be és megvan a vas az asztali üzemmódhoz.
-
Aethelstone
addikt
Jaj....mipöcsnek?
-
Csak ne lenne hajított kijelzős... A falra tudnék menni tőle
-
törölt tag
Témához:
128 GB / 128 GB / 128 GB.
Ha valaki nem értené...
- rendszer memória;
- rendszer háttértár;
- cache.Puff...
Szerk.: szerverphablet...
-
SmikOne
tag
Bika hardver gondolom egy elcseszett Flyme Os-el... Imádom az MX4 PRO-mat de el kell adnom a rendszer miatt :|
-
batai15
félisten
a zenfone 2 elég durca telefon ilyen szempontból.
Itt már tényleg az kellene legyen hogy gyakorlatilag minden telefonon lévő app egyszerre fusson. -
Wesder
titán
Aki a sok RAM miatt sír az vegyen sufni GSM-ben Galaxy Youngot...
-
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #15 üzenetére
Én is elvagyok az 1GiB RAM-os LG G2 minin is, viszont össze sem hasonlítható a használati élmény a THL T100s 2 GiB rendszerével. És az is tudott sokat malmozni bizonyos appok esetén.
-
erik88
aktív tag
válasz
SkyLine3000 #15 üzenetére
attól, hogy te nem ismered attól még van "neve"...
nem minden a samuról meg az iphonról szól -
Balint1408
aktív tag
6 Gb Ram(?) ehhez képest egy Iphone 6s is elmegy 2Gb Rammal, vagy akár a Galaxy S5-öm is 2 Gb-vel.
-
SkyLine3000
addikt
Nyilván egyszerűbb belepakolni 6gb ramot, mint úgy megoldani egy telefon (és nem asztali számítógép!) oprendszerét, h elég legyen neki a fele is. Én 2gigán is jól elvagyok. Még nem volt olyan, h ne lett volna elég.
Ez csak a szokásos, "nekünk van a legnagyobb e-péniszünk" fszság. Aztán majd jön egy nevenincs kínai gyártó 8 gigával... -
-
falijja
őstag
Durva a meizu, mindig a legerősebb hardvert nyomja a csúcsba...
-
Matada2.3
veterán
Legyen, de inkább optimalizálnának jobban..
-
RyanGiggs
őstag
Abszolút felesleges a 6Gb ram!
Miért nem raknak bele mindjárt 8Gb-ot, annyi van az asztali gépembe is! -
ncc1701
veterán
Majd a 16G RAM lesz az igazi. Szigorúan 16G tárhellyel.
-
Forest48
aktív tag
Talán neked nincs, vagy csak észre sem veszed, hogy mikor kellene még egy kis plusz. Szetintem sosem elég, nyugodtan tárolja csak ott a dolgokat, ha meg van elég szabad, akkor a tárhely írásának gyorsaságát is meg lehet vele növelni...bár ezek manapság már alapból is elég jók szerencsére.
-
-
Sanyi19
őstag
Hirtelen azt hittem egy S6 Edge.
Ez a 6 giga nagyon felesleges, 2 GB-nál nagyobb rammal szerelt készülékre nem tudom kinek van szüksége jelenleg.
-
lexter00
őstag
Az asztali gépemben nincs ennyi ram
-
^Clown
addikt
Pro 5 sem volt már semmi eresztés, de ez... sok fog múlni az OS-en, mennyire sikerül optimalizálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Egyéni arckép OFF
- Filmgyűjtés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OpenWRT topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest