- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16485 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
Söptöröttö #16487 üzenetére
akkor az mégsem stabil
ráadásul az aida annyira nem is terheli a gépet
prime95 blend-et indítasz, na az biztos rendesen megterheli a memóriavezérlőt -
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16478 üzenetére
Nem kell szupi tuning cucc. Xarax hozzászólásaira keress rá, P35 vagy wolfdale vagy yorkfield topikban.
Kingmax 1gb 1066-os modul, KLED48F-A8KI5 széria. Több fajta chippel lettek szerelve, érdemes utánanézni pontosan melyik a jobb fajta. Meló után majd írok hogy nálam milyenek vannak. -
jokeph
nagyúr
válasz
-
Laraxior
titán
válasz
Sajnos annyiféle verzió jött ki, hogy a gyártó közel sem garantált a megfelelő modulokra.
A lényeg úgyis a borda alatt van, hogy milyen chipekkel szerelték. De igazából veszel egy 1600-as ramot, azzal vígan mehetsz FSB-vel. Úgyis csak a Quad CPU lesz a limitáló tényező -
Laraxior
titán
válasz
Söptöröttö #16475 üzenetére
Van itthon pár DDR2-es 775-ös tuninglapom, természetesen tartok mellette 4x2GB kiteket is, de OC-ra beszereztem 2x1GB és 2x2GB-ot is. Meg a Quad helyett Duo procit. Igaz így kb már semmit sem ér a rendszer, de ilyen kis OC-s mókára tökéletes.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Söptöröttö #16475 üzenetére
Asus P5E3 Deluxe lapban (X38 DDR3) C2D E8500/Xeon E3120 ment 4,4 GHZ felett is stabilan, Xeon X3360 C1 stepping pedig 466 FSB-vel 3,74 GHZ-et 24/7-ben, léghűtéssel.
A RAM minden esetben 4*2 GB G.Skill Rip Jaws 1600CL9 volt, visszaosztva 1333-1600 MHZ közé.
Ha a 4 GB-os DDR3-as ramokat ki akarod facsarni, arra sokkal alkalmasabb az X58/X79-es platform.
s775-nél nagy plusszt nem ad, max. bencmarkban jól mutat.Most zsákoltam be 3 db X3360 E0 steppinges CPU-t, kíváncsi vagyok mit tudnak.
-
Laraxior
titán
válasz
Söptöröttö #16473 üzenetére
Kevesebb rammal. Anno amikor ezek a nagy FSB-s tesztek születtek még mindenkinek 2x1GB volt a gépben, mindenre is elég volt. Aztán jött a 2x2, 4x2, de az már nem volt az igazi.
-
tlac
nagyúr
válasz
Söptöröttö #16469 üzenetére
performance levelt (trd) állítgasd még, azzal lehet könnyíteni az északi híd terhelésén
-
mikk2000
őstag
válasz
Söptöröttö #16451 üzenetére
Mikor ezek a lapok fénykorukat élték és tuningolták-tuningoltuk, akkor is lehetett tudni, hogy 4 modullal sokkal rosszabb a tuningpotenciál. Én is azt tapasztaltam a saját p965 lapomban, hogy 4 modullal a korábbi fsb közelébe se jutok.
-
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16463 üzenetére
Annak nézz még utána, hogy működés közben mennyi feszt kapnak a memória modulok.
Ha jól sejtem a lap 1,5v-ot ad alapon, a ramoknak meg 1,65 kell.
Szóval jó lenne tudni hogy az általad a biosban megadott 1,71volt a valóságban, terhelés alatt mennyi.Ja, meg annak is jó lenne utána nézni, hogy a ramoknak meddig lehet tolni a feszültséget.
-
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16463 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, de esélyes hogy itt van a hiba. A véleményem az hogy válaszd ketté a tuningot.
Én nyomnék egy bios defaultot és nekiállnék memóriát tesztelni, hogy egyáltalán működik-e a 4x4gb.
Aztán ha rendben működik a ramokkal nekiállnék húzni a procit is. -
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16461 üzenetére
Passzolom, pedig átnéztem az egész archívumomat, csak ezt a képet találtam, de a cpu-nak ennyi fesz nem kellett. Egyébként nem volt sokáig nálam, talán 1-2 hét. Aztán eladtam mert se hűtőm, se tápom nem volt elég ahhoz hogy rendesen meghajtsam.
Én átnézném a lap topikját, hasonló processzorra keresve.
-
emre
veterán
válasz
Söptöröttö #16455 üzenetére
Volt nálam egy C1-es QX9650 DDR2-es X48 vagy EX38 lapban.
A beállításokból csak annyira emlékszek hogy gazdagon igényelte a plusz feszt az mch és a ramok is ha el akartam érni a 9*400-as órajelet. -
jokeph
nagyúr
válasz
Söptöröttö #16457 üzenetére
Vissza tudod/próbáltad a ramokat leosztani 1333 körüli értékre ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Söptöröttö #16455 üzenetére
kiváló.
A ramok 400-as FSB mellett mekkora frekin mennének ? -
Laraxior
titán
válasz
Pont a te lapodat néztem az aprón. Simán megvenném, ha lenne postázás
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Mi a CPU ?
És pontosan mik a ramok ? -
mikk2000
őstag
válasz
Söptöröttö #16447 üzenetére
Giga lapoknál nagyon körülményes egyáltalán az usb-s boot is, legalábbis az enyémnél...
-
renegat1
tag
válasz
Söptöröttö #16436 üzenetére
Szia!
Egyik usb port sem működik. Viszont, ha visszateszem az F9-es BIOS-t és a régi processzort, akkor mindegyik usb port jó. F10b moddolttal sem a régi sem a xeon processzorral nincs usb, csak a windows alatt. -
Laci0071
csendes tag
válasz
Söptöröttö #16375 üzenetére
Köszönöm Szépen a gyors és igen hasznos választ!
A dolog szépsége, hogy ugyan az oldalt már láttam, de a ciril betűk miatt passzoltam is!
Mégegyszer köszönöm! Jár a Pacsi!
-
lamiki
senior tag
válasz
Söptöröttö #15604 üzenetére
Ha másik lapban sem megy akkor meg kell reklamálni, hogy hibás. Ekkor is van még egy esélyed, ha lekaparod, leforrasztod az átalakítót, és szerzel rá egy ragasztott átalakítót.
-
Lordus
senior tag
válasz
Söptöröttö #15597 üzenetére
hat, akkor nem bios lesz :(
proba, hatha az erintkezo takaritas segit. ha nem, akkor sajnos lehet a proci lesz kuka :( -
lenoma
aktív tag
válasz
Söptöröttö #15599 üzenetére
https://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/
Mennie kéne. Nem az első eset lenne, hogy Kínából rendelt hardver hibás. -
tlac
nagyúr
válasz
Söptöröttö #15596 üzenetére
Viszont most olvastam, hogy egyes alaplapok nem biztos, hogy tudják kezelni a túl alacsony CPU VID-et.
az előfordulhat
de azt még lehet ki tudod azzal küszöbölni, hogy a core2-vel megemeled a feszültséget -
lamiki
senior tag
válasz
Söptöröttö #15593 üzenetére
Találkoztam már olyan bios moddal, ami a Xeonnal el sem indult, és másik módosított bios kellett. Azt is nézd meg, hogy a processzor érintkezői mind fényes e, mert olyannal is találkoztam már, hogy 1-2 érintkező el volt oxidálódva, és emiatt nem indult.
-
Lordus
senior tag
válasz
Söptöröttö #15593 üzenetére
tedd vissza az eredeti biost. azzal is be kell bootolnia! akkor kiderül, hogy a bios rossz-e. VAGY rakd vissza a 2 magos procidat, és akkor a moddolt biost teszteld le egy bootolással, biosba lépéssel.
másik: a régi biosod nem volt átállítgatva? lehet, az a gond, hogy fixre be volt állítva a szorzó vagy fsb, és az új proc ezt nem komáza. vagy a feszülstésg, vagy bármi más...
attól még, mert felraktad a moddolt biost, ha előtte nem resetelted a régit, lehet, hogy manuális beállításon hagytál dolgokat.nem akarlak lámának nézni, de ugye a procit jól raktad be (elforgatva)?
-
lamiki
senior tag
válasz
Söptöröttö #15589 üzenetére
Természetesen lehet a letöltött bios is rossz, találkoztam már ilyennel, érdemes máshonnan letöltött biost is megpróbálni, vagy saját magadnak elkészíteni.
De lehet más gond is.
Ragasztott átalakítós vagy forrasztott? Ha ragasztott, akkor lehet csak picit meg kell igazítani, mert rosszul rakták rá, vagy csak elcsúszott picit a szállításkor.
A processzornak előre-hátra és jobbra balra van egy kis kotyogása a foglalatban, ha felnyitod a leszorítót?
Ha nincs, és csak szorosan megy bele a foglalatba, akkor meg kell nézni a 2 kis pöcök a foglalatban hol támassza ki a processzort, és egy tűreszelővel egy nagyon picit bővíteni kell a bemaráson, de csak ott ahol feltámaszkodik. Ezután alkohollal áttörölni az érintkezőket a processzoron, vigyázva, hogy az átalakítót kikerüljed a törölgetéskor. Már többször találkoztam vele, hogy emiatt nem indult az alaplap a processzorral, de egy kis reszelés után igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged