- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Söptöröttö
csendes tag
A ramoknál max. egy századot esik a feszültség a biosban beállítotthoz képest. 1,71V fölé nem merek menni. A CPU és az NB fesz többet esik. Most 1333MHz/cl9 és 9x400MHz-en stabilnak tűnik.
A BIOS default is érdekes, mert ha XMP-s ram van bent, akkor automatikusan belövi aszerint az FSB-t. Tehát jelen esetben a ramot 1600MHz/cl9-re és a procit 7,5x400MHz-re. A feszültségeket pedig találomra az égbe emeli. Általában fordítva szokott történni, hogy a proci gyári specifikációkkal indul el és ahhoz igazodik a ram az SPD alapján. -
Söptöröttö
csendes tag
Köszönöm a képet.
Most beállítottam 8x400-ra, feszültségeket magasra állítottam, de így is pár perc múlva "hardware failure detected" üzenetet dob az aida64, memtest64 fél órája fut és még nem talált hibát.
Az alapgondolatom az, hogy a 4GB-os modulok meghajtásával van baja az alaplapnak. Hivatalosan 8GB-t(4x2GB) kezel, de alapon elbír a 16GB-tal (4x4GB) is. Szerinted okozhatja ez? Lehet ez a probléma? -
headhunter
addikt
Alaplapi hálókártya "beállt" 100Mbit-re, oda kellett vennem egy gigabites kártyát így az elfoglalja a "legalsó rövidet".
Így néz ki a ventilátor takarása, max. 3cm hely lenne. [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Dilemma": [link]PCI-E USB átalakítók (kártyák) portjai megjelennek a biosban, ki lehet kiválasztani a csatlakoztatott eszközöket? (Pendrive, külső SSD, stb...)
pl.: [link]
-
headhunter
addikt
Nem fér el az egész kártya, max. - 4-5 cm magasságban kellene oldalra kivezetnem a PCI-E csatlakozót, ezért is linkeltem több lehetőséget. (PCI-E 16X foglaltban van a VGA kártya és rálóg "betakarja" a PCI-E 1x foglalatot.) [link]
Linkjeim közül már csak ebben látok fantáziát ,"lehetőséget". [link] + egy PCI-E USB 3.0 kártya vagy [link]
-
xeon forever
addikt
Sracok... ÉS relative mindenkihez szol.
Amikor igy 2021 ben egy Dell T3600-ert 16 Giga rammal *Ecc E5 1620 proccal 625W tappal 34 k huf+posta volt jo vetelben @ hasonlo konfig stabilan kicsit tobb.
Egyszeruen jok a hetkoznapokban-...
Kb 1070 vga ig tuti, talan esetleg feljebb is.
Persze kicsit oreg gepek, de van pcie 3.0 sok ramra lehtoseg occson.
Anno a 775 xeon is azert jott kepbe mert a koraban jokat lehetett kihozni belole.
#Emre.
Van itthon T3600 vs T1600
inkabb sulyban nagy a kulonbseg mint meretben a ket haz kozott.
A regi IBM WS hazzal erkezett 771@775 Xeon sokkkal nagyobb volt. -
lamiki
senior tag
Irodai I5-ös brand géphez sem egyszerű vga-t párosítani. Általában kicsi 240-270-320W körüli táp egyedi csatlakozókkal, és nincs 6 pines tápcsati a VGA-knak (ez Lenovo és HP gépeknél egy 1000-1700 körüli átalakítóval áthidalható, Fujitsuhoz nem találtam ilyet, úgy már bármilyen táp bele rakható) vagy sokan csinálják, hogy a SATA ágról táplálják 6 pines átalakítóval, persze itt már óvatosan, mert max 12A-t írnak és ez a legtöbbnél ez is az alaplapon folyik keresztül, mert oda van bekötve a SATA ág, nem a tápba közvetlenül, ezért nem veszélytelen.
Aztán ezekbe hiába raksz nagyobb tápot, általában hosszabb és dupla slotos kártyák is kilőve, mert vagy a SATA csatlakozók esnek a videó kártya alá pl Lenovo, vagy a videó kártya bele lóg a processzor hűtőbe pl HP. Nem úgy lett az alaplap megtervezve, hogy a hosszú, és dupla széles VGA-k elférjenek benne.
Szóval itt sem egyszerű a helyzet. -
emre
veterán
Visszapakoltam a HD5770-et, az 5850-nél még a kép is vibrált 2D-ben, lehet kevés neki az ősöreg Seasonic 400-as táp, mert ehhez 2x6pin kell.Mondjuk cod2 alatt meg nem volt gond vele. A szar vga kábelt is kicseréltem hdmi-re.
A vga hozzászólásokat köszönöm! Valszeg előre menekülés lesz de még nem tudom mi, mert elborult árak vannak. Egy R9 260-270 is 20k, R7-370, R9-280 alig van. Tényleg kénytelen leszek bányász vga-t venni. Mondjuk a szomszéd faluban van egy MSI RX 470 38k-ért, elgondolkodtam rajta.....mert 20-30k között kiábrándító mi van a piacon.
(#16286) mikk2000
Igen, ez is megfordult a fejemben, hogy talán az év végén vagy jövőre fog kapni egy olcsóbb közepes, de fejleszthető irodai brand gépet mondjuk i5-ös procival amihez már könnyebb vga-t párosítani.
-
Speed®
titán
Utóbbi (DSub) miatt nem jó az RX széria, aktív adapter kell hozzá. Szóval nem véletlenül írtam a Maxwell alapú 950/960t, azon még van DVI-I. AMD oldalon a Tonga alapú 285-380 játszana, de fogyasztásra sokkal rosszabbak, nincs értelme a ragaszkodáshoz, ha a másik oldalon jobb dolgok vannak.
-
DannyL81
tag
Nekem GTX 1050Ti van ugyan ehhez a procihoz és patentül mennek a játékok még full HD-ban is. Gyerek Minecraft-ozott, meg Fortnite-ozik rajta. De pl. World of warships is 70FPS full HD-ban.
Előtte GTX 750Ti volt benne az se volt rossz, de a 2GB vs. 4GB különbség erősen érezhető.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
RX460-at javasolnék, egyrészt mert bőven megteszi, másrészt még használtan viszonylag jó áron beszerezhető.
Illetve erősebb CPU mellett játék függvényében kompromisszumokkal helytáll pár éves címeknél is, pláne 1680*1050-ben.És 99%-ban segédtáp nélküliek.
2 ventis változatokat ajánlom inkább, pl. Gigabyte Windforce / Sapphire bármelyik kiadásban. Ha sikerül 4 GB-os variánst találni, kis felárat megér. -
emre
veterán
Kiírtam dvd-re, úgy felment.
De hogy mekkora rakás szar ez a tízes....mondjuk elég kőagyú vagyok ha lenne 64 bites magyar xp még mindig azt használnám
és a 7-est is eléggé megszerettem, maradni is fog egy darabig. Viszont a gyerek gépére kellett a 10-es mert Ő már semmit nem fog tanulni a régebbieken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Opel topik
- Spórolós topik
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- Milyen digitális videókamerát?
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gamer Laptop Eladó i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged