- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kenand
veterán
válasz
lenoma #15702 üzenetére
L-es Xeonok is kevesebbet fogyasztanak (alap órajelen hagyva ). Atomok is, Vannak integrált CPU-s ITX alaplapok. Legújabbakat nem követem, Core duot vettem utoljára újat....laptopot is macbook white 2010-et...azóta csak használtak vannak..
De keress rá a google-ban biztosan lesz találat
-
kenand
veterán
válasz
lenoma #15700 üzenetére
Minél újabbnak.... ezt nézegesd meg
-
kenand
veterán
-
jokeph
nagyúr
válasz
lenoma #15644 üzenetére
Nálam a W7/10 telepítő az MS USB Tool progijával készült, régi gépekhez ideális (szerintem), ezzel csak Legacy módút lehet csinálni, és a hordozót minden esetben NTFS-re formázza.
Simán felkúszott GM965-ös lapra is (desktop lap, mobil 965-ös chipsettel). -
Lordus
senior tag
válasz
lenoma #15531 üzenetére
szia,
őőő, ezeken már réges-rég túl vagyok.
A gépek mindegyike évek óta működik moddolt biossal, Xeon procival.
Az általad linkelt oldalakat is ismerem.
az összefoglalót is.Írtam már, hogy nem vagyok teljesen láma a témában...
A gondom az, - és itt rsanya87 15533-asára is válaszolnék -, hogy X3363 Xeon van a gépekben!
Mindegyikben!Értem én, hogy az EXXXX szériákkal - mert a fórumozók 99%-ának ez van - működik, és némelyikőtök értetlenkedik, hogy "mi a gond a W10 telepítéssel", de amíg a körülmények nem azonosak, addig miért várjátok el, hogy a végeredmény egyforma legyen?
Szerintem - bár nem vagyok informatikus - a cpu lesz az oka, valamiért ez a sorozat így reagál. Szeretném megtalálni az okát, szeretném megoldani, hogy telepíthető legyen rá a win 10, és ebben kérnék tanácsot, olyantól, aki már X3*** sorozattal sikeresen telepítette.
A találgatásokat is szívesen fogadom, de a kioktató, lebecsülő kommentek talán mellőzhetőek.
köszönöm! -
Lordus
senior tag
válasz
lenoma #15513 üzenetére
koszi!
ezek eleg regi gepek, nincs is rajtuk usb3
semmi mas nincs bedugca, csak 1 pendrive.
rufussal csinaltam, mukodik, tobb is. mind usb 2.0as
es tobb c2d vagy i5 gepre telepult. xeonra nem.
nalam lesz a hiba ez bizos, csak nem tudok rajonni.
a bios moddolashoz nem ertek, de ha valaki igen, akkor megkoszonom, ha ranez a moddolt biosra, hogy valoban benne van-e a microkod, mert akkor mar ezt is kizarhatnam... meg kellene egy barmilyen gyenge e4XXX xeont szereznem, hogy az x3363at is kizarjam...
csak azert, mert bosszant, ha valaminek mennie kellene es nem megy, nem tudom megoldani...Meggyi001: ha mar felrakom, akkor friss buildet szeretnek. de ez sem lehet gond, mert 2016-17 korul mar probalkoztam, akkori buildekkel - ugyan ez lett a vege.
-
Speed®
titán
válasz
lenoma #15294 üzenetére
Addig kell menni a finomhangolással, amíg nem romlik a teljesítmény. LinX/IBT erre jó, a GFlopsok mutatják mikor kevés. A gyártónak nyilván nem áll módjában minden darabot egyénileg tesztelni, beállítanak pár olyan értéket, amin a minták többsége hibátlan, aztán mennek a userhez..aki szépen rászánja az időt és jó esetben nyer vele.
-
jokeph
nagyúr
válasz
lenoma #15286 üzenetére
Nem. Akassz rá egy fogyasztásmérőt erre a gépre, csak ne hogy meglepődj.
Amúgy gratula !.
Fogyasztás nem egyenlő TDP-vel.
OC-nál meg minden gyári adat mehet a kukába.
Szerintem is a legjobb egy E5450, E0-ás steppinggel.
Nem beszélve arról, hogy hiába jár OC-val egy L5420 az E5450 órajelén, nem hozza ugyanazt az "erőt". -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15286 üzenetére
Fene tudja ! Fogyasztásban nincs akkora játék szvsz, mint tdp-be, szóval ott eltűnnek az alacsonyabb órajeles, kissebb szivárgású típusok előnyei. Gondolom én, de konkrét mérés nélkül ez nem több, mintha csak gondolnám.
#6413 -at ha megnézed, elég beteg vcore mellett jön-megy egy jó E5450 is akár ! -
Speed®
titán
válasz
lenoma #15284 üzenetére
Nos, igen, ha mindent piszkálsz, nem tudod mitől száll el.
Az, hogy más környezetben mit bírtak a RAMok, mindegy.
Én első körben speckókon belülre visszaosztva CPUznék,
szóval ha kell FSB400 mellé 1200ra is mehet a memória..
Amikor már látod, mi kell a CPU/MCHnak, jöhet a RAM is.Elsősorban nem az órajelen múlik a fogyasztás, a feszen.
Anno mértem, E5440 azonos feszen 3.4Gre húzva +15W,
3.4Gre húzva +0.1V további +25W fűtőértéket produkált..
3.83Gre továbbpöckölve ugyanezen a feszen újabb 20W,
összességében +1GHz/0.1V +60W volt, és ez egy E5440.
Kérdésedre röviden a válasz: egy jó E0 E5450 esélyes rá..
De ki lehet fogni más típusokból is jól sikerült darabokat. -
Speed®
titán
válasz
lenoma #15280 üzenetére
A RAMot hagyni kell gyári késleltetésen első körben és nem szűkítve erőltetni alapfeszen, hátha stabil..mert láthatóan nem az. MCH kérhet egy kis plusz feszt ebben a tartományban max, a proci meg irreális, hogy throttlingol ilyen értéken, ehhez kapcsolódó védelem kikapcsolása a BIOSban esetleg opciós?
333/400 nem szerencsés, szinkronban a legjobb. -
-
kenand
veterán
válasz
lenoma #15218 üzenetére
Sebességben nincs erőlelépés a DDR2 és Dd3 között 775 esetén. Olcsóbb a DDR3 és könnyebb húzni a lapot.
400-as FSB felett már a DD2 biztosan 1:1-ben megy azaz túlhajtott. LAP és RAM dönti el mennyire mehet.
Én hajtottam L5430-at 450-es FSB-vel P3/P45-ös lappal. (DDR2) (Utóbbival 466-on is ment, Black Dragon tuning RAM-okkal ) Most már a polcon pihennek, eltettem őket emlékbe -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15197 üzenetére
Ezt mondtam, a ram terhelés (felhasználás) nagyon nem mindegy ! Lehet memtest évekig fut hiba nélkül pár 100 kb használat mellett, de rányindítasz egy alkalmazást es instant eldobja. Y-crunchert nézd meg. Multithread superpi, ott tudod állítani, mennyi rammal dolgozzon. Egy 6 gb-al ha lefut hibátlanul, akkor a ram-feszt legalább letudtad, mint hibaokozót.
L-es cpum még sose volt, E5450-esem tud szép órajel / fesz kombókat mutatni, de alapórajelen sosem néztem. :)))
[Stock cooleres teszt, csak saját felelősségre]
Egyébként ha monitoroznád, mi is történik Tvgo indítás után, sokkal könnyebb lenne ötletelni ! Értem ez alatt, mit használ, milyen mértékben, stb. -
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15161 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen szorzoval megy a ram. Egyik konnyebb az imcnek, mig a masik kinlodas es nem linearis az osszefugges sajna. 400-as fsbvel mennyin ment a ram ? 333-on probald meg 2.4-el, az 800 mhz lesz. Szukebb timinggal meg jobb is lehet a teljesitmenye. Itt nem feltetlen igaz, hogy a ram orajellel no a savszel, csokken a latency.
-
Speed®
titán
válasz
lenoma #15161 üzenetére
Tuning..sokaknál nem tudta anno a specifikált értékeket 2-2.2V körül..
Tudják általában az 1066CL6ot, feszesebbet ritkán. Cserébe olcsók ;p
Kissé szkeptikus vagyok azzal a 1.5Val kapcsolatban..ki kellene mérni.Keress rá..egy másodlagos időzítés, ill. a memóriavezérlő feszültsége.
Egyébként 400as FSB mellett mehetnek a RAMok szinkronban 800on,
ahol nem melegednek annyira, tehát két legyet üthetnél egy csapásra. -
Speed®
titán
válasz
lenoma #15159 üzenetére
Attól, hogy feltolod az órajelet, nem nő drasztikusan az étvágya, az a feszültségen múlik inkább. Ha nem kell különösebben piszkálni, nyugodtan mehet OCval. Egyébként valószínűleg a RAMokkal nincs jóban, arrafelé lesz a megoldás szerintem (TRFC érték növelése, ill. +MCH feszültség is segíthet, ha 800/CL6/1.8V mellett is hülyül).
-
Thunderace
csendes tag
-
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15150 üzenetére
Tvgo mennyi ramot fogyaszt ? Ha sokat, emelj meg feszt, ugyanis minel tobb ram van hasznalatban, annal nagyobb a fogyasztas es esik a feszultseg. Egyreszt a vrmnel, masreszt magan a memoria nyakon belul is. Memtest, stb. sosem fogja kidobni ezt a "szuk keresztmetszetet". Az, hogy alig lehet megerinteni, nem gond, mivel egy 45-50 fokos dolgot mar nem jo erzes tapogatni, mikozben siman uzemi hofok felvezetoknel. Nyugodtan emelheted.
-
Balrog
tag
válasz
lenoma #14250 üzenetére
Sajnos normális.
A borda, ami rajta van inkább egy dizájnos valami, mint sem hatékony hőleadó közeg.Minden képpen érdemes újrapasztázni. Pláne ha még a gyári van rajta mert az biztosan beton keményre száradt már. Érdemes valami jobb pasztát használni, pl. AC MX-4 vagy hasonló.
Ha gondolod, tehetsz rá valahogy egy ventilátort is. Én raktam az enyémre egy 5cm-es AVC-t amit leszabályoztam és így kellemes langyos a borda. Viszont nem egyszerű felhackelni rá mivel nincs mivel és mihez. Én felragasztottam ragasztó pisztollyal, de nem igazán vált be. Valami mást kell kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged