- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
renegat1 #16515 üzenetére
Most olvasom, mi volt a gondod. Inteles Sata-val mindig is szopóka volt ahci-zni. Ki kell kapcsolni és annyi, semmivel nem rosszabb. Gyorsabb a natív Intel sata ha jól rémlik. Gsata meg kb. bármelyik ilyen "hozzáadott" vezérlő inkább csak a bootolható raid miatt került rá ezekre.
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16512 üzenetére
Az első szektor törlést kifelejtetted, illetve azt is írtam, hogy hdd-nél felesleges az ahci-t erőltetni, semmi értelme nincs. Viszont tény hogy most az elején kéne egy teljesen működőképes rendszert felállítani, nem miután belaktad. Továbbá a legelső hozzászólásodat megnézve ez tűnik fel: "Matricát cseréltem rajta". Gondolom a proci alján. Miért kellett rajta cserélni? Netán volt valami működésbeli baj a procival, talán ugyanez mint most?
Vagy csak vizuálisan nem tetszett? 100% az a matrica jól lett feltéve? Az ott levő takony előtte fel lett takarítva rendesen? Kép esetleg hogy aki csinált ilyet tudjon rá okosat mondani? Én ahogy kaptam a kici kínaitól úgy beraktam és működött a saját hegesztett biossal...
...mivel úgy kezdtem, hogy elolvastam a xeonosítás leírást aztán hagytam a francba az egészet, mert teljesen másképp kellett megcsinálni
És hát te is gigás vagy... Korábban olvastam olyat hogy a sok okos kihagy ezt-azt a biosból xeonosításkor (mikrokód update), ezt nem kibaszásból hanem azért, mert egyszerűen nincs hely. Én csak azt a mikrokódot integráltam bele ami kellett nekem, bele is fért, tehát semmi máshoz nem lett piszkálva vagy elpiszkálva. Ne add fel, később annál nagyobb lesz a sikerélmény.
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16508 üzenetére
Ha rákeresel a topikban az ahci szóra, lesz találat, nem véletlenül mondtam hogy ez egy szopatós játék lehet. Én is rákerestem hirtelen, van aki ajánlja a hdd/ssd első szektorának a nullázását... türelemjáték, vagy a borospince
De ha nem használsz ssd-t, nem kell erőltetni az ahci-t sem...
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16502 üzenetére
Akkor pedig elvileg a megfelelő mikrokód van benne, érdekes hogy azzal meg pont nem működik. A lap revíziószámát megnézted a szükséges bios miatt ahogy írtam fentebb? Nem biztos hogy különböznek, de lehetséges. Amúgy itt lehet olvasni érdekes dolgokat, hogy sok minden elmászik "xeonosításkor"... szóval ha úgyis kukáznád a lapot, szerintem kipihenve ess neki majd máskor...
Esetleg a 2010-es mikrokód amit feljebb mutatott a topiktárs...
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16498 üzenetére
Elhittem kép nélkül is, de haladjunk!
Hogy az intelmicrocodelist.exe mit mutat leszarom. Amikor indul a gép, a bios kiírja a mikrokód revízióját. Fent a kollega azt mondja a cpid id-je 1067A, tehát A0E-t kell láss revíziónak.
Ha nehézkes a bios megtekintése meg pause, van windowsos program is: [link]
Telepítés után a cpudata fül kell neked, ott a CPUID nálad 1067A, és felette van a CPU revision, na annak kellene neked A0E-nek lennie.
Ezenfelül a CPU technologies fülnél az SS4 ellenőrzés is ott van, és ha ott azt mutatja hogy van, akkor a CPUZ elmehet kecskét etetni. Mesélj majd. -
lamiki
senior tag
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16492 üzenetére
Én ugyan nem hiszem hogy ezek az utasításkészletek függenek a biostól, ettől függetlenül logikus, hogy az új bios kavar el valamit. Meg kell próbálni egy másikat, vagy megcsinálod magadnak (rizikós mindkettő). Az alaplap pontos típusán kívül a rev (revízió) számra is kurvára kell figyelni.
-
mikk2000
őstag
válasz
renegat1 #16444 üzenetére
Mikrokód beírása elvileg nem kellene hogy galibát okozzon, tehát ha neked problémád van, akkor a mikrokód beillesztés nem volt tökéletes. Egyébként az én gigabyte alaplapomhoz sem úgy kellett a mikrokódot megcsinálni ahogy le volt írva... és mivel neked is gigabyte... próbálkozni kell
Nekem is kiír mindig is olyat hogy "This version supports only Hard Disk and CDROM drives", de ez nálam eddig is normális volt SATA módban (az új proci előtt is), és működött minden.
-
lamiki
senior tag
válasz
renegat1 #16433 üzenetére
Honnan töltötted le a moddolt biost? Próbáld meg másik biossal. Itt is itt is van, és itt is xeon mikrokódot tartalmazó bios, mindegyik F10 béta, ha ezzekkel sem menne az USB akkor az F9 bioshoz te is hozzá adhatod a szükséges mikrokódot, az összefoglalóban megleled, hogy hogyan, vagy szerintem itt is segítenek neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest