Új hozzászólás Aktív témák

• doooo

veterán

válasz philoxenia #148 üzenetére

Attól függ, milyen mobillal állnál neki a rózsának (azon túl, hogy milyen távolságból szeretnéd/tudnád fényképezni, stb, stb)...
    Én egy S21Ultrával (ami jóval, jóval olcsóbb ennél a Sonynál, és GSMArenás tesztképekből ítélve jó fényben jobb eredményekre is képes) nem szoktam szenvedni (manuálisan állíthatom a fókuszt, RAW-ban is fényképezhetek, váltogathatok a kamerák között, stb.). Ez a konkrét kép, amit mutattál, bőven reprodukálható szenvedés nélkül.
    Persze az kétségtelen, hogy az új korában is "nagyon nem csúcskategóriás" D5100-am a legtöbb esetben sokkal jobb képet készít, és ha igazán komolyan nekiállnék fényképezni (valami eseményt, vagy utazást, vagy nem Instagramra szánt képet akármiről stb), akkor egyértelműen arra támaszkodnék, és támaszkodom is elsődlegesen. Abban is maximálisan igazad van, hogy ilyesmit sok évre vesz az ember (nem mondom, hogy nem ábrándozok néha, milyen lenne egy milliós géppel fényképezni, a legjobb objektívekkel megspékelve, de anno ez a konkrét gép volt a legjobb, a relatíve könnyen megfizethető kategóriában, ami a nagyrészt hobbis hóbortomat még mindig ki tudja elégíteni, 8,5 év után is.)
    Én speciel a mobilban a kényelmet kedvelem. Például szeretem látni a nagy, gyönyörű képernyőn az élőképet. Na meg mondjuk az automatikus HDR-t is (ami jóval fejlettebb dolog, mint ami -ha nem is az összes, de- a legtöbben fényképezőgépen elérhető)... az szinte csodákra képes néha.
    Könnyebb beállításokkal szórakozni, könnyebb már helyben állítani mindenféle paramétert, olyasmiket is, amiket sokszor csak utómunkával lehet normális fényképezők mellett (és persze az utómunka nagy része azonnal, a mobilon is elvégezhető).
    Illetve nyilván mindig felmerül a "csak mobilt tudok most magammal vinni" helyzet. Ami egy S21Ultrával már jóval kisebb probléma, kompromisszum, mint mondjuk a korábbi S5-ömmel, vagy akár az ezelőtti S9 Plus-szommal volt (a maguk idejében mindkettő élvonalbeli volt).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák