1 hüvelykes szenzorral mutatkozott be a Sony Xperia Pro-I

Az "I" az Imaging szót jelöli a termék nevében, amihez a Sony az RX100 VII kompakt fényképező szenzorát választotta.

A Sony új fotós csúcsmodellje hatalmas, 1 hüvelykes szenzorral lépett színre, amit konkrétan a RX100 VII kompakt fényképezőből emeltek át az Xperia Pro-I-be értelemszerűen mobilos környezethez idomítva. A szenzor 2,4 mikron méretűek a pixelekkel 12 megapixeles képeket lő. Bár a szenzor teljes képességeit nem használja ki, így is 20%-kal nagyobb pixelmérettel dolgozik, mint az iPhone 13 Pro Max vagy a Samsung Galaxy S21 Ultra főkamerája.


[+]

Az Exmor RS szenzor elé a Zeiss által fémjelzett, 24 milliméteres lencserendszer került f/2 és f/4 között változtatható rekeszértékkel. A 3D iToF segédszenzor mellett még adott egy 12 megapixeles, 16 milliméteres fókusztávolságú, f/2,2 rekeszű ultraszéles látószögű kamera és egy szintén 12 megapixeles, 50 millimáteres, f/2,4 rekeszű teleobjektíves szenzor kétszeres optikai zoommal.

A főkamera 315 fókuszponttal dolgozik, ami a kép majdnem 90%-át lefedi, így a PD autofókusz gyors mozgás esetén is képes követni a kép alanyát, a Real-time Eye focus (szemfókusz) pedig emberek és állatok esetében is működik. A képek feldolgozását a Bionz X ISP végzi, ugyanaz a képfeldolgozó egység, mint az Xperia 1 III és 5 III esetében. Megmaradt a kétfázisú dedikált exponálógomb, a mellette lévő kör alakú vezérlőre pedig a Videography Pro gyorselérése került.


[+]

Az Xperia Pro-I 4K felvételeket akár ötszörös lassításban, 120 fps képkockaszámmal is rögzít, a vloggerek pedig külön kiegészítővel használhatják ki a főkamera képességeit. A Vlog Monitor egy 3,5 hüvelykes 720 x 1280 pixel felbontású mini kijelző, amit a készülék hátuljára lehet illeszteni.


[+]

A kameraképességeken és szenzorokon kívül maga a készülék mint okostelefon is a csúcskategóriát képviseli a 6,5 hüvelykes, 4K felbontású, 120 Hz-es OLED megjelenítővel; az 512 GB belső tárhely microSD kártyával bővíthető; van 3,5 milliméteres jack és sztereó hangszórópár; adott az IP68-as védelem; az USB 3.2 Gen2 szabványú Type-C csatlakozó, a 4500 mAh-s telep pedig 30 wattos gyorstöltést kezel. A lapkakészlet természetesen a Snapdragon 888-as szériából került ki, amihez 12 GB rendszermemóriát társítottak.

A Xperia Pro-I decembertől lesz elérhető az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Hollandiában és a Skandináv térségben 1799 eurós áron, ami átszámolva nagyjából 657 ezer forint aktuális árfolyamon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés