Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Đobostorta #152 üzenetére
"A HDD-re rá van írva, hogy 4 TB, és általában odabiggyesztik mellé, hogy 1 TB = 1 000 000 000 000 byte. "
Na ebben mondjuk nem vagyok biztos. Főleg az olyan megoldásoknál, amikor kapok egy kis átlátszó műanyag "dobozt" benne a HDD-vel. Amin pedig nincs más érdemi infó csak a GB / TB megjelölése.
Keressünk már egy témát, amiben egyetértünk.
Mert még eddig ez nem sikerült.
-
válasz
Đobostorta #154 üzenetére
Tudtommal ott is 4K
-
válasz
Đobostorta #151 üzenetére
De ez az SSD-knél is így van, nem?
-
Dany007
veterán
válasz
Đobostorta #140 üzenetére
"De ebben mi olyan meglepő?
"
Semmi azon kívül, hogy akkor a hdd és egyéb gyártóknak is ezt kéne használni. Igazából jelentősége nincsen szerintem. Legalábbis a részükről.
De ha már a Windows is úgy írja aki, akkor érdemesebb lenne úgy is eladni. Persze a Win nagy GB-t ír, nem pedig GiB-t holott azt mutatja valójában. Tehát a GiB-t látom csak GB-nek írva. A HDD gyártók is GB (TB)-t írnak de ott az ténylegesen is a GB (TB)-t jelenti, nem pedig a valóst. Tehát a Win a valós tárhelykapacitást írja ki, de a "valótlan" prefixummal... A HDD gyártók meg a "valótlan" adatot adják meg a hozzá tartozó prefixummal.
Na ezt most jól összekutyultam, de kezd kirajzolódni nálam a lényeg.Az lenne a teljesen korrekt megoldás, ha a HDD gyártók is 14,6TiB-t írnának és a Win is TiB-t írna. Ha már egyszer ez jelenti az 1024-es váltást...
-
Dany007
veterán
válasz
Đobostorta #136 üzenetére
Ja, értem amit mondasz.
De akkor elvileg nem is lehetne téveszteni... Mert a bi-s mértékegységek egyértelműen 1024-re utalnak, a sima kilo és hasonlók meg a már megszokott ezres.
Mert ugye akkor jelen esetbe annak, hogy 15TB-os HDD nincs is értelme... Mert az 15 ezer GB-ot jelentene... és így tovább egészen bitekig számolva mehetnénk. De a valóságban 13,6TiB tárhelyről van szó, amit konkrétan tudok használni.
Legalábbis én most ezt így tudnám elképzelni, mármint a helyes használatot és értelmezést. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Đobostorta #87 üzenetére
de a windows nem case sensitive
-
bteebi
veterán
válasz
Đobostorta #87 üzenetére
Ott a pont!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Đobostorta #72 üzenetére
de facto 1024 volt a szabvany, es megis mindenki tudta mi mennyi, aztan hirtelen alkottak egy olyat, amit rendes komputerologus sosem hasznal/hasznalt.
aki a bitek vilagaban 1000-el szamol, az mas aljassagra is kepes. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Đobostorta #66 üzenetére
szerintem meg a windows szamitasa a helyes.
amikor igy kezdett szamolni, még 2^10 azaz 1024 volt a kozmegegyezes, a szamitastechnikaban sehol nem volt az 1000 mint valtoszam; kesobb hoztak be a koztudatba, es szabvanyositottak, es diszkgyarto cegek elkezdték nyomni, hogy az 1024 -re a megszokott MB/GB helyett hasznalj MiB/GiB -et.
nemvagyok egy windows fan, de ez szerintem ez nagyon rendben van, hogy nem piszkálták meg a hagyomanyos szamitast. -
válasz
Đobostorta #69 üzenetére
TB-re emlékszem. Most nem tudom megnézni, mert nincs közelemben az a két gép.
Ha benéztem, akkor este megírom. -
válasz
Đobostorta #66 üzenetére
Nálam a Gnome és a KDE4 is 1,82GB-t ír a 2TB-s winyóra és 2,73-at a 3TB-sra.
-
Dany007
veterán
válasz
Đobostorta #64 üzenetére
Mert alapvetően mindenki GB-ban (gigbájtban) beszél ha tárhelyről van szó, Windows és egyéb OS-ek is így írják ki a tárhelyet, így jelölik 15-20 éve biztos amíg vissza tudok emlékzeni... Egész egyszerűen az elmúlt évtizedekben ezt szokták meg az emberek, ez él a köztudatban.
Ellenben a HDD gyártók meg, tök mindegy milyen indokból kifolyólag 1000-es váltószámot használnak. -
djculture
félisten
válasz
Đobostorta #31 üzenetére
Sokkal megbizhatóbbak mint az ssd pl vagy a pendrive, a legmegbizhatóbb mondjuk most még mindig a Mágnesszalagos adattároló rendszerek. De az normál embernek nem elérhető
vittorio7: Ja szép áruk van és 1 év alatt 10 k-t emelkedtek ahelyett hogy csökkentek volna a 8-ast meg itthon nem is forgalmazzák.
-
Kékes525
félisten
válasz
Đobostorta #31 üzenetére
Meglátjuk. (Vak is ezt mondta!
)
-
Kékes525
félisten
válasz
Đobostorta #29 üzenetére
Ez így nagyon jó. Persze az is nagyon fontos, az előbb kimaradt, hogy mennyire megbízhatók lesznek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest