- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
csontraket #161 üzenetére
Elvileg 2-3 év múlva már kaphatóak lesznek ezek a HDD-k, addigra viszont szerintem legjobb esetben is a fél terás SSD-k lesznek ténylegesen elérhető áron (<25k), vagy még azok se. Persze ne legyen igazam
.
-
bteebi
veterán
válasz
hokuszpk #118 üzenetére
Ezt én is kerestem. De itt van:
"1457664 is the capacity of a DOS-formatted 3.5" IBM PC floppy disk in bytes. In the most common configuration, they have 512 bytes per sector, 18 sectors per track, 80 tracks per side, and two sides. This is 512*18*80*2=1474560. So where is the missing 16896 bytes? The answer is simple: A formatted floppy disk have exactly one boot sector and a 32-sector cluster which holds the FAT table and the root directory entry. That is exactly 512*33 = 16896 bytes."Egy rövid időre megijedtem, hogy rosszul emlékszem, de szerencsére nem
.
-
bteebi
veterán
válasz
hokuszpk #108 üzenetére
Az utóbbiban hirtelen azt hittem, hogy igazad van, de egyébként nem. Amúgy meg basszus, egy prefixum akkor is független a mértékegységtől, csak a nagyságrendet jelöli. Persze nem fogunk egyetérteni, de annyira azért nem drámai a dolog
.
#108: Az 1,44"-es floppy az 1457664 byte (de menő vagyok, fejből tudom
), ami 1,38 MiB.
-
bteebi
veterán
#101: És tényleg igaza van
. Objektíven.
#102: Erre még nem gondoltam, de egyébként nincs igazuk. Az 8 GiB, csak nem úgy mondják.
Az SI prefixumok a mértékegységtől függetlenül állandók (1 kg az 1000 g, 1 kB az 1000 byte, 56 kbit/s az 56000 bit/s, az 1 GHz pedig 1000 MHz, és nem 1024). Tényleg zavaró és megtévesztő ez a használat, és nehéz ezt elfogadni, de a hiba nem az SI-ben van, hanem a fejekben. Mondjuk még mindig jobb, mintha fordítva lenne.
-
bteebi
veterán
válasz
Đobostorta #87 üzenetére
Ott a pont!
-
bteebi
veterán
Ez szerintem nem kérdés. Kell, és a minőség/felbontás növekedésével egyre inkább kelleni fog, mert tovább fog nőni a tárhelyigény. Lassan már majd mobilokkal is 4K videókat meg 20 megapixeles képeket lehet készíteni (a minősége, és így az értelme persze erősen megkérdőjelezhető), szóval igény idővel mindneképp lesz ezekre.
Az már más kérdés, hogy még nagyon sokáig nem lesz egy átlagos gépben >10 terás HDD.
-
bteebi
veterán
Várjuk szeretettel
. Elsőre elég lenne 10 TB is, csak jó áron legyen. Sajnos a mostani "jó" árakkal számolva is kb. 100 ezer Ft-ba fájhatna, az meg nem kevés. De attól többe fog, inkább 150-200k-ba, mert hát új technológia, és új flagship. Vagy még többe?
2017 még nagyon messze van a jóárasodáshoz, ráadásul úgyse fog minden a tervek szerint haladni. Az azt jelentené, hogy verseny van, de nem lesz
.
Az meg szerintem valahol értelmetlen, hogy egyszerre ennyi, vagy annyi adatot veszít az ember. Ami fontos, arról legyen backup, minden másra meg ott a... tudjuk. Ha meg minden fontos, vagy legalábbis semmit se akarunk elveszíteni, akkor meg sokkal inkább 2×10 TB RAID1-ben, mint 2×5×2 TB - ez utóbbi tárhelyben ugyanannyi, csak épp 10 db HDD 2 helyett. Többet is fogyaszt jóval, bár cserébe legalább biztonságosabb valamivel. Tegyük hozzá, a RAID1 se ad megdöbbentően nagy biztonságot, amellé nem ártana még egy "offline RAID" is (nem használt HDD csak backup-ra, mondjuk szülőknél, rokonoknál), amire mondjuk hetente szinkronizálva vannak az adatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest