Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zippofcy

senior tag

válasz Sinesol #64 üzenetére

Jah te desktop procira értetted???

Atyaég ... egy PhenomIIx4 @ 3.6 ghz-en ellenfeleként egy i3-ast ajánlani :Y

Mondd jól érzed magad? Számítástechnikával mióta foglalkozol? 2 hét? ;]

• zippofcy

senior tag

válasz .mf #57 üzenetére

Rendben: a repülőn "elfér ugyan de kényelmetlen".
    Biztosan sokan vannak itt akiknek ez szempont. ;]

"ovis logika" - ovis érv

• zippofcy

senior tag

válasz Sinesol #64 üzenetére

Mármint ha van dedikált VGAja. Mert az intel laptop integráltból köszi nem kérek ;]
    Linkje? Ára?

• zippofcy

senior tag

válasz smkb #51 üzenetére

Nem akarok meggyőzni senkit. Mindenki próbálja ki maga.

Azt viszont tudom hogy nekem semmivel nem volt hordozhatóbb a 10-es mint a 15-ös.
    Mivel a 10-es se fért el zsebbe, ahhoz is táska kellett.
    Elővenni meg ugyanakkor tudtam mikor a 15-öst: ha mindkét kezem szabad lehetett (vagyis letehettem asztalra vagy legalább az ölembe). Viszont 10-esen nem tudtam gépelni, 11-esen is lassabban.

De a haverom progmatra járt, ott is mindenkinek 15-öse volt.
    Azt vitték az egyetemre. Nem a 10-11-eseket.
    Amik nem elég hogy drágábbak a 15-ösöknél, de gyakorlatilag használhatatlanok bármi másra mint szövegszerkesztés, excel, browsolás és emailezés.
    Már utube-on se bírják a full HDt, vimeoról nem is szólva.

13-as mennyivel is kisebb a 15-ösnél? 3 centivel? ;]

• zippofcy

senior tag

válasz Enszuke #46 üzenetére

"AMD elnök-vezérigazgatója szerint ezzel vege. Neki sem hiszel?"
    Jah, Obama is megmondta hogy nem figyelték meg az amerikaiakat meg az egész világot. Aztán mikor kiderült hogy mégis akkor azt mondta hogy most már nem csinálják tovább. Becsszóra. Teccikérteni ? :P Van erre egy ide vágó magyar mondás: "Aki egyszer lop mindig lop."

1. dragabb alaplap : mikor a procimhoz vettem, fele annyiba került az AMDhez mint az Intelhez. Mutass linkeket a mostani árakkal, akkor elhiszem.

2. a magasabb fogyasztas miatt dragabb tap: nem cseréltem le a tápom a C2D után, ugyanaz a 450Wos Chieftech maradt. Aztán mikor a VGAmat cseréltem a GTX 275-re, volt pár játék ami alatt kikapcsolt a gép.
    Akkor utánaolvastam és lecseréltem egy Corsair 450W-re. (aki ért hozzá tudja miért erre). Vmi 10 ezret fizettem rá, olcsó volt ez a táp. Azóta is ez van, igaz az 560ti-vel 50-60W-al kevesebbet fogyaszt a gép.
    Mégis melyik intel proci gyorsabb mint az én AMDm és mennyivel fogyaszt kevesebbet?
    Hogy a sok hívőre a guruk rásózzák a 800-1000W-os tápokat, az engem miért zavarna? A tápgyártóknak meg a kereskedőknek is meg kell élni vmiből :D Én alapvetően egy megértő ember vagyok, csak ne az én zsebembe kotorásszanak mert a pénzt könnyebb megspórolni mint megkeresni, főleg itt a balkánon. ;]

Arra azért felhívnám az áramnácik figyelmét hogy a 3x35W-os halogén égőket ugyanabban a hónapban váltottam fel egy 30W-os LED sorral mikor a 170-350W-ot fogyasztó desktopomat a 30-60W-ot fogyasztó laptoppal. Na nálam a gép az napi 16 órát megy, a világítás meg kb. 8-at.
    Mennyivel lett kevesebb a ház áramszámlája?
    10 ezer volt a fogyasztás és 10 mellé a "kompenzáció" amit az áramlopások fedezeteként szed be a kedves szolgáltató (ha minden igaz ezt most fogják illegálissá nyilvánítani de ez most mindegy majd kitalálnak helyette vmi mást, a profit az nem csökkenhet úgyse)
    Szal az addig átlag havi 21 ezer FT-os áramszámla helyett lett .... tádá ... 18 ezer !!!! ;]
    Ezt az óriási különbséget ! Teccikérteni? :P

(Ez a fogyasztás mizéria olyan mint a gázossá alakított autó vagy a dízel: sose hozza be a felárát. Azért adják pont annyival drágábban. Mert a gyártó nem hülye. Csak ha még drágábban adnák akkor már mindenki látná ezt, amit így csak az értelmesebbje ;] )

dragabb hutes vagy nagyobb zaj : Egy OCZ Vendetta 2-őt vettem rá ebayen németből vmi 5 vagy 7 ezer Ft-ért, nem emlékszem pontosan. Asszem árgépen dupla áron voltak de ez se biztos. 3 éve volt.
    Mondj már ennél olcsóbb vagy csendesebb hűtést ami elbír egy 4 magos intel procival?
    Na persze azok termelik az áramot nem fogyasztják, ezért nem hűteni kell őket hanem fűteni mert különben leállnak. Innen származik a "lefagyni" kifejezés. ;]

Szal olyan dolog ez az intel fanboyság mint az apple rajongás: két fajta ember van.
    Az egyik elhisz dolgokat a másikat meg meggyőzik a tények.
    Azok pedig makacs dolgok.
    És tény az hogy a 24 ezres procimnál gyorsabb Intel proci (még ha csak OCvel gyorsabb is) minimum duplaannyiba került volna. Az alaplap hozzá szintén, tizenezer helyett huszonezer.
    Akkor miről beszélünk?? :U

Persze minél több intelfanboy veszi a méregdrága i5-öket vagy a már teljesen felesleges (kivéve szervereket) i7-eket, annál olcsóbban tudom én megvenni az AMD procit ami az alatt a VGA alatt amiért én még hajlandó vagyok pénzt kiadni max 2-3 fps-el lassabb (annyival is csak ott ahol már bőven 60 fps felett járunk vagyis a bekapcsolt vsync miatt úgyse látnám)
    Vegas meg Photoshop alatt a különbség tizedmásodpercekben mérhető, a Procoder 3 meg a 3 órás videót a mostani 2 óra 50 perc alatt leszámolná mondjuk ... mennyivel gyorsabban? 5 perc? 30? 50? Hetente max 1 ilyet csinálok, közbe filmet nézek vagy élem az életem. Ráadásul ez egy sok éves régi program, tuti nem használ sok magot. De ha egyszer ez az egyetlen ami élvezhető minőséget produkál (ez is csak 2 passban)

Mert ha encode alatt játszok akkor 60 fps helyett csak kb 40 a LoL. Az i7 csodaprocival persze 60 lenne.
    Ezért adjak ki érte triplaannyit. Heti 3 óráért. :W

• zippofcy

senior tag

válasz Enszuke #43 üzenetére

A zsarolás? Folyamatosan :D Valami elmarasztaló bírósági ítélet is született már ez ügyben, ha ugyan nem több. Guglizd ki nyugodtan, az Intelnek kb. 2000 óta ez a gyakorlata.

Amúgy a procijaik mocskosul drágák, ár / teljesítmény arányában köszönő viszonyban nincsenek az AMDvel.
    C2D-t 3 éve cseréltem le egy PhenomII-re, itt vettem vkitől újonnan, tesztelt volt a második két mag bekapcsolhatóságára, úgy került vmi 24 ezer Ft-ba. Egy PhenomIIx4 3.6 ghz. Mondanom sem kell ma is mindenre bőven elég. Játékok alatt is csak 100+ ezer Ft-os VGAk amiket nem bír kihajtani és azok is csak kis felbontásokon. Három év alatt kétszer volt kék halálom, videót vágok meg tömörítek rajta közben egyszer sem lépett ki, stb. A két kék halál bootolás után volt gondolom a winfos baromsága.

Pl. egyik haverom azért vette meg anno a 4870x2 VGAt 130 ezerért mert kikapcsolt vsynccel a Quake Arena engine bugja miatt COD4-ben előnye volt a többi játékossal szemben ha 200 fps-el ment neki a gama.
    Vagyis azért költött 300+ ezer Ftot gépre hogy 1024x768-ba toljon rajta egyetlen játékot amiben azok akik havi 25$-t kiadtak a catalyst haxra, szanaszét alázták. ;] (végül is ő is csalt)

Na ebből látszik Einstein milyen okos volt mikor megaszonta hogy "Csak két dolog határtalan: a Világegyetem és az emberi ostobaság. De az elsőben nem vagyok biztos." Mármint abból hogy már akkor megmondta ezt mikor még nem is volt se intel se PCk se online játékok ;]
    (Lehet végtelent mondott nem tudom nem voltam ott ... infinite vagy unlimited vagy vmi más? Mind1 a lényege ez.)

• zippofcy

senior tag

válasz Ice&Lime #41 üzenetére

Az Intel megvesztegeti a gyártókat: "Ha nem csináltok AMD cuccokkal gépeket akkor 10-50%-al olcsóbban adom el nektek a procikat. Mivel az én termékeim úgyis népszerűbbek könnyen kiszámolhatjátok hogy így többet fogtok keresni mintha AMDs termékeitek is lennének de én drágábban adnám nektek a cuccaim."

Ha ez nem vezet eredményre jön a következő lépés:

Az Intel megzsarolja a gyártókat: "Ha továbbra sem tesztek le arról hogy ennek a sufniműhely AMDnek a cuccaival szerelt termékeket is gyártsatok akkor 1. nektek 10-50%-al drágábban fogom adni a cuccaimat így behozhatatlan hátrányba kerültök azokkal szemben akik nem gyártanak AMDs termékeket ezért kapják tőlem a kedvezményt és 2. ráadásul megvesztegetem és megzsarolom a ti termékeiteket terjesztőket / árúsítókat is ugyanezzel. Így aztán rövid úton beleálltok majd a földbe brutálisan és lehúzhatjátok a rolót."

Teccikérteni? Nem bonyolult. "Az erősebb kutya b@szik." ;]

• zippofcy

senior tag

válasz zippofcy #35 üzenetére

Szóval senki nem tud olyan helyet mondani ahol egy 11-es laptop még használható de egy 15-ös már nem ;]

Egyébként a 10-11-es "laptop" de inkább netbook mezőny az amit a tabletek mára szinte teljesen kiszorítottak.
    Nem véletlenül. Egy 10-11-es méretű gépet nem tudnak olyanra megcsinálni hogy a desktop gépét is kiváltsa az embernek (munka, játék, net, youtube, szövegszerkesztés, stb). Egy 15-öst mostanra már igen. (Egy telefon áráért.)
    Cserébe az a méretcsökkenés amivel a 11-es kisebb a 15-ösöknél, semmire sem elég.
    Ahol a 15-öst nem lehet használni pl. buszon állva ott a 10-est sem lehet. Viszont a tabletet azt igen.
    Ahol meg le lehet tenni a gépet és mindkét keze szabad az embernek ott a 15-ös is elfér.
    Ráadásul a 10-esen gépelni is alig lehet. A 11-es már jobb ebből a szempontból, de arra is át kell szokni. Kérdés használja-e annyit az ember hogy átszokjon rá mikor kell mellé a desktop.

Ez a netbook kategória nem véletlenül haldoklik már az ipad elterjedése óta és "fog beleállni brutálisan a földbe" ha nem az idén akkor majd jövőre.
    Ami semmire nem jó azt senki nem is fogja megvenni. Mármint a palimadarak elfogyása után ;) (mert sokan gerjednek ám a szálcsiszolt alumíniumra még akkor is ha csak arra jó hogy fogdossák ;] )

• zippofcy

senior tag

válasz smkb #30 üzenetére

"Hordozhatóságban nulla egy 11,6 oshoz képest. Nem összehasonlítható."

Mondod te. Nekem volt 2005-ben VIA procis tabletem (talán 10-es) aztán a legkisebb inteles Asus eePC (10-es) aztán egy 11-es Acer. Érdekes, én egyetlen olyan helyet sem találtam eddig ahol a 10-est még elő tudtam venni, ezt a mostanit meg már nem.
    Lennél szíves felsorolni párat? ;]
    Mert így még egyesek azt találják hinni hogy azért nulla hordozhatóságban a 15-ös a 11,6-öshoz képest mert te megaszontad :P

• zippofcy

senior tag

Én ezt vettem nemrég, LoL 52-60 fps mediumon, WoW 60 fps a régi, 30 a pandás területeken. Trine 2 50-60 fps, Gunslinger kb. 40-50. Crysis 2 még épp 30 felett van minimumon de az azért nem játszanám ezen (arra ott az 560 ti) a Crysis 3 fut rajta de 20 fps körül lehet, számomra játszhatatlan (de van akinek a 30 fps már "tökéletes" ;] )
    UFO-t is ezen tolom simán jó.
    Kb. a régi C2D 3.5 ghz + radeon 4850-es gépemnek felelhet meg a teljesítménye.
    Netezésre, utubera, szövegszerkesztésre is elég.

105 ezer Ft volt postával, a számlát a haver nevére kértem ő a fele áfát visszaadta vagyis 95 ezerből lett egy tökéletes laptopom.
    Hurcolászom, azóta ezt használom, nem esett szét. Kijelzője nem egy csoda az tény, de van rajta VGA kimenet, az LG monitoromon tökéletes (1680x1050-ben futnak a fenti fps értékekkel a gamák). Amúgy haverom 2 éve vett i7-es Asus-ának pont ilyen randa a kijelzője.
    HDMI kimenete is van, filmet nézni is tökéletesen lehet rajta. Billentyűzete jobb mint a G15-ösöm. (ilyen "lapos" kis utakon járó gombok amit az Apple hozott divatba).
    Mióta megvettem a desktop gépem alig kapcsolom be. Lehet eladom az 560 ti-t, az évi 2-3 játékot amihez nem elég a 7670M végigtolom havernál :D

Ha az enyém 95 volt akkor a tesztben szereplők reális ára: 60 ezer az AMD, 40-50 az Intel.
    De ne vegyetek ilyen szar gyengéket, 100 ezerért már kaptok jót. A sznoboknak a telefonja többe kerül ;]

Két dolog nem tetszik rajta: a kurzorgombok kicsik, a crossfire pedig csak DX10 alatt megy. Ott pont annyit gyorsít amennyivel a játékok DX10-es verziói lassabbak a DX9-eseknél vagyis nesze semmi fogd meg jól. Ráadásul külső monitoron microshutterezik is (gondolom a nagyobb felbontás miatt) vagyis a crossfire kikapcsolva hagyandó.

Amiben viszont nagyon jó: haverom mindkét i7+nvidia GPU-s laptopja csinálta hogy bizonyos játékoknál nem kapcsolt át a dedikált VGAra az integráltról így hiába fizetett értük 300 ezret, lassabban futottak nála mint nálam.
    Ráadásul neki akkuról nem is működik a dedikált GPU (asszem a mostani az 640M) csak annyira lecsökkentett órajelen hogy lehetetlen rajta játszani, én ezen 1 órat tudom tolni a Gunslingert akkuról, ugyanúgy mint konnektorról.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés