- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
http://prohardver.hu/teszt/intel_core_i3-2100_az_uj_nepprocesszor/ertekeles.html
Itt is van a teszt es mint latszik a komolyabb mutlti tasking, munkára hasznalt alkalmazasok kivetelevel gyakorlatilag mindenhol elveri vagy ugyanannyit tud. Ugyabar te irtad hogy munkara nemigen hasznalod csak mindennapi atlagos hasznalat game, net film stb.
X4 955 nél 400mhzel rösebb ugyebar a te cpu-d, de i3 ba is ez kb egy kifutott szeria leggyengebb tagja, és igazabol az a +400mhz mar sokat amugyse dob.
Atlag 15-17 -ért altalaban megvehetö itt hardverapron, ha kifogod meg ilyen 13-14 ert is van. -
sad_Vamp
őstag
Kezdjük ott hogy míg általában egy 13"gép átlag 1.5kg körül van addig a 15"ös min. 1.8tól kezdődik (3 tábla csokit vihetsz magaddal gépsúly helyett) folytassuk ott, hogy általában a 15"ösökhoz a töltő is nagyobb (+1 tábla csoki) nem utolsó sorban a 13" gépek mérete rettentő közel van egy A4-es lapéhoz, ami jóval megkönnyíti magát hordozást, és nem utolsó sorban a 13" gépeken u.a. a felbontás van mint a 15"ösökön, ergó szebb "retinásabb" a kép is.
Tudom miről beszélek volt 15" és 13" laptopom is (jelenleg is 13"-re tettem a voksom).
-
margithid
veterán
Kinek ez, kinek az jön be. Nekem van 15"-os notim és régen volt 10"-os netbookom. 15öst asztaliként használtam, netbooknak viszont hosszú távon kényelmetlen volt a használata.
Nem tudom 11.6-os vagy 13.3as mennyivel jobb ilyen téren, talán majd egyszer kipróbálom
Amúgy most egy 8"-os tabletet szeretnék ,teljes értékű win 8cal, azt hiszem számomra az lesz az igazi hordozható eszköz, remélhetőleg sokkal jobb üzemidővel mint a 11.6-13-3as notebookok. -
Mercutio_
félisten
Ebből nekem az jön ki, hogy az ovisok járnak csak repülővel
Próbáld meg elfogadni, hogy vannak más emberek más igényekkel, és nekik bizony megfelelnek a 11,6-12,5"-os gépek, amik mellesleg röhögve viszik a FullHD YT-t is. A progmat pedig pont nem az a felhasználás, ahová ne lenne elég egy kisebb gép, szimplán csak az lehet az ok, hogy egyébként minden másra is - és leginkább játékra - a notit használják. Arra már gondolni se merek, hogy attól, hogy valaki progmatos még nem biztos, hogy otthon van az aktuális HW kínálatban
-
Sinesol
veterán
De egyébként ha munkara nemigen hasznalod, akk elég lenne egy 1155ös i3 neked ami ugyancsak hasznaltan olcsobb az ajnarozott x4esednél és átlag mindennapi hasznalat eseten gamek filmek stb esetén siman elveri cpu eröben /mivel legtöbb proginak böven jo a 2szal, mindezt 3ad fogyasztasbol.
Amd-m van nekem is mielött belémkötnel, de irasod alapjan pont egy i3 lenne neked jo es magad sem veszed észre D -
.mf
veterán
"Érdekes, én egyetlen olyan helyet sem találtam eddig ahol a 10-est még elő tudtam venni, ezt a mostanit meg már nem.
Lennél szíves felsorolni párat?
Mert így még egyesek azt találják hinni hogy azért nulla hordozhatóságban a 15-ös a 11,6-öshoz képest mert te megaszontad "Utaztál már repülőn? Akkor nem lenne ilyen kérdésed. Még ha fel is tudod rakni arra a kihajtható kis asztalkára, kényelmes szögben már nem tudod kinyitni, valamint egy akkora tepsi úgy túllóg, hogy egyensúlyoznod kell, mert a súlypontja túllóg az asztalon.
"Szóval senki nem tud olyan helyet mondani ahol egy 11-es laptop még használható de egy 15-ös már nem "
Az, hogy egy óra alatt senki sem tartotta válaszra méltónak, amit írtál, mert annyira nem akarod megérteni, hogy két nagyon különböző kategóriáról és felhasználási módról van szó, még nem validálja azt a csacsiságot, amit írtál. Már megbocsáss, de ez eléggé ovis logika.
-
smkb
őstag
Húha, te valahol nagyon el vagy tévedve. Egy 2,5 kilós 15.6 colos noti nem hordozható kategória (a gyátók sem tekintenek úgy rá). Az bizony már rég a desktop kiváltó, asztali noti. Nem véletlen, hogy minden üzleti noti, amit cipelgetni is kell megbeszélséekre, prezentációkra, max 13.3-as. A kutya sem kíván egy kevés akkuidőt biztosító dögnehéz kevés akkuidőt biztosító asztali notit cipelni. A 13.3-as 1,5 kilós gépek még beleférnek egy női táskába is, tudja is vinni, egy 15.6-os bizony nem. A 11.6 osok meg végképp sokkal könnyebben hordozhatók. Komolyan nem értem miről beszélsz, vagy kit akarsz meggyőzni a 15,6 -os noti hordozhatóságáról, mert láthatóan a gyártók is mind úgy gondolják, hogy biza 14" felett megszűnik a noti cipelés, és ezért is tojnak jórészt erre a méretkategóriára tömeg és akku szempontból. Nem véletlen a 13.3-as méretre fókuszálás. De nyilván, a gyártók is hülyék, hogy nem 2,5 kilós gépeket cipeltetnek a felhasználókkal.
-
Mercutio_
félisten
Dehogynem
Gyerek itthon - és nem egyedül van ezzel a korosztályában - egyetemre jegyzetelni elhordja a 11,6"-ost mert elég kicsi, nem nehéz, és sokáig bírja (nem minden pöttömöt herélnek ki az alulméretezett aksival) szemben, a nagy batár, nehéz, és 70-100k-s árban általában nem túl izmos akku idővel rendelkező 15,6"-osokkal. Hazafelé, vagy ha ingázik a buszon/vonaton tud rajta beadandót csinálni, vagy a kedvenc sorozatát/fimet nézni, mivel 35-55W helyett csak 15W-ot eszik kevésbé melegszik, és csendesebb a hűtése is, + mint írtam az akkuja is tovább bírja.
Ha albiban lakik hét közben ott rá tudja dugni mondjuk a 42"-os laposTV-re és tud a haverokkal mozizni, meg tudja rajta csinálni a beadandókat, amit mondjuk tableten (excell, ppt, word doksik, vagy egyszerűbb cad alkalmazás) aligha, vagy sokkal macerásabban.A többség nem gamer, nem kell neki dedikáltVGA
, game-en kívül minden másra - na jó komolyabb raw file szerkesztésre :és videó kódolásra/vágásra nem - jó a 11,6"- 12,5"-os méret, nem véletlen, hogy van ekkora méretben thinkpad üzleti noti is, van rá igény.
A gond az a "netbook"-okkal, hogy nem ugyanazt érti alatta mindenki, illetve össze vannak mosva a semmire nem jó atomos 10"-os kijelzős szutykok és a fentebb leírt dolgokra tökéletesen megfelelő megoldások. Szvsz az AMD 2 nagy hibája, hogy nem írta elő a gyártóknak valamiféle megkülönböztetését az ő procijaival szerelt megoldásoknak, valamint, hogy belement abba, hogy a brazos-okat berakhassák 14-15,6"-os notinak látszó izékbe.
-
zippofcy
senior tag
Szóval senki nem tud olyan helyet mondani ahol egy 11-es laptop még használható de egy 15-ös már nem
Egyébként a 10-11-es "laptop" de inkább netbook mezőny az amit a tabletek mára szinte teljesen kiszorítottak.
Nem véletlenül. Egy 10-11-es méretű gépet nem tudnak olyanra megcsinálni hogy a desktop gépét is kiváltsa az embernek (munka, játék, net, youtube, szövegszerkesztés, stb). Egy 15-öst mostanra már igen. (Egy telefon áráért.)
Cserébe az a méretcsökkenés amivel a 11-es kisebb a 15-ösöknél, semmire sem elég.
Ahol a 15-öst nem lehet használni pl. buszon állva ott a 10-est sem lehet. Viszont a tabletet azt igen.
Ahol meg le lehet tenni a gépet és mindkét keze szabad az embernek ott a 15-ös is elfér.
Ráadásul a 10-esen gépelni is alig lehet. A 11-es már jobb ebből a szempontból, de arra is át kell szokni. Kérdés használja-e annyit az ember hogy átszokjon rá mikor kell mellé a desktop.Ez a netbook kategória nem véletlenül haldoklik már az ipad elterjedése óta és "fog beleállni brutálisan a földbe" ha nem az idén akkor majd jövőre.
Ami semmire nem jó azt senki nem is fogja megvenni. Mármint a palimadarak elfogyása után(mert sokan gerjednek ám a szálcsiszolt alumíniumra még akkor is ha csak arra jó hogy fogdossák
)
-
.mf
veterán
Ó, itt is megvan a kötelező bohóc, már kezdtem hiányolni.
Mondd, feltűnt-e neked, hogy ezek 11.6"-es notik, ami pedig neked van, az egy 15.6"-es tepsi? Elgondolkoztál-e már azon, hogy ezek talán másra valóak, mint ahogy Smarttal sem a legjobb nagybevásárlást csinálni, ellenben kombival sem élvezet belvárosban szűk helyre parkolni? -
smkb
őstag
15,6 colt sose hasonlíts a 11,6-osokhoz. A 15 ösök a legkomerszebb, legolcsóbb kategória, mert nem kell foglalkozni az anyagminőséggel kicsit sem, lehet bármilyen nehéz meg vacakul elrendezett belül az a noti, a 15,6 colos házba belefér. Hordozhatóságban nulla egy 11,6 oshoz képest. Nem összehasonlítható.
Igazi összehasonlítás a két Acer közt valóban az 1007U-val szerelt V5-131-el lett volna ami 69,000 ft, az akkuideje 5 óra wifivel, majdnem duplája a 122P-nek, és játékok alatt sem igazán marad el az IGP-je, cserébe cpu erő sokkal komolyabb. Mindez féláron.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest