- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
Szia!
Köszi a választ, és a segítséget!Most épp ez az FM-Transmitter egy régi Androidos telóba van bedugva, de sajnos már az akksi se bírja tovább mint 1 nap (állandó töltésre meg nem igazán raknám, mert nagyon melegszik az akku), ezért váltanám le rpi-re.
Már nagyon rég a fiókban porosodik, mert amire használtam anno (Kodi) azt most már felváltotta egy nvidia Shield pro készülék. Ergo ne porosodjon, hanem legyen használatban
Szóval, most egy Nexus 20.2 Kodi van rátéve . Ott hogy lehet kodin belül internet rádiót indítani? Eddig csak film addonok voltak feltéve. Gondolom internetes rádiónál máshogy van.
Az, hogy időzítve is legyen kell hozzá vmi scriptet is heftülni.
Igen. Én is így tervezném, de nem értek hozzá, hogy mit kellene beírni, és mindezt hová, mert Kodi alatt nem hiszem hogy lehet scriptet futtatni.--------------------------------------------------------------------------------------------
#46982 cigam
2023-11-15 09:51:15
Nagyon köszi neked is a helpet! 7végén ezt is kipróbálom.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van egy RPI3 B panelem, amit arra szeretnék felhasználni, hogy:
- A zuhanykabinban FM-rádióban tudjam befogni egy választott frekvencián (pl.: 102.5 Mhz-en)
FM Transmitterem már van, ezt dugnám be az RPI-be. Ezen szeretnék beállítani egy olyan opciót, hogy egy internetes rádiót játsszon le folyamatosan. Ezt plussz megspékelve, hogy mondjuk esti 20h-tól 22h-ig. menjen, majd álljon le a stream.
Azért nem szeretném egész nap hogy menjen, nehogy "FM kalózkodás" miatt kapjak valami dá-dá-t
Ha mindez megoldható, akkor szeretném megtudni, hogy milyen linux rendszert kell feltenni eme feladatra egy 8 GB-os microSD kártyára, és milyen parancsot kell beírnom nekem ezekre.
Windows használóként, nagyon zöldfülű vagyok linux terén.
Mindenkinek előre is köszi a segítségért! -
intuicio
aktív tag
Savageboy! Nagyon szépen köszi sikerült!
Viszont lenne még egy kérdés, hátha valaki tud segíteni.
RPI-n sikerült megcsinálnom, hogy GPIO 4 csatlakozó részre rátettem egy kis vezetéket antennának, és e [link] módszer szerint megcsináltam, hogy FM Transzmitterként működjön az adott .wav hang file. Telefonon, Rádión FM adóba be is jön. Tehát ez siker
Viszont én azt szeretném, hogy egy adott shoutcast stream-ről jönne (internet rádió), nem pedig egy .wav hangmintáról a zene, amit úgy szint az FM Transzmitter antennán tudnám hallgatni.
Mert ezt megcsináltam: [link] viszont itt csak akkor hallom a beillesztett internet rádiót, ha a Jackdugóba beteszek egy fülest, és megy a stream zene.
Vagy ehhez tényleg kell egy különálló FM transmitter board? Azaz egyszerre nem megy a két dolog? -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
RPi3-Raspbian Buster Lite op
Putty-on keresztül ha megadom neki, hogy:
sudo git clone git://github.com/electrodog10/Internet-Radio-Rebroadcaster
akkor az a válasz parancs fogad, hogy:
sudo: git: command not found
Mit rontok el?
ifconfig-ban wlan0 elvben jönnek mennek a csomagok, tehát a wifi net az üzemel.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok
Már tettem fel egy kérdést amire kaptam is választ [#35090] de tovább görgetném a kérdéssort
Tehát vettem egy ilyet: [FM Transmitter] és ezt tenném rá egy RPi-3 ra.
A kérdésem, hogy milyen oprendszert kell rátennem, az SD kártyára, és milyen parancsot kell megadnom majd neki, hogy egy adott url linken egy adott internet rádiót nyisson meg, ahogy bekapcsolom a készüléket.
Nagyon köszönöm! -
intuicio
aktív tag
Sziaasztok!
Egy olyan segítségre lenne szükségem, hogy a fürdőszobában van egy Hidromasszázs zuhanykabin, amiben van egy rádió. Pompásan működik, de ami a rádióban megy az kritikán aluli. Szóval ha jól tudom az RPi3 lehet FM Transmitterként használni.
Meg lehet úgy csinálni, hogy RPi3+internetes rádió adná a jelet, és = közvetíti , amit a zuhanykabinban meg is szólaltat. Van rá ilyen lehetőség?
Ha van, akkor hogy, és hogyan kezdjek bele? Köszi a segítséget! -
intuicio
aktív tag
válasz
wassermann #33568 üzenetére
chemand
Nagyon köszi, sikerült is megcsinálni!
Csak úgy hasít az RPi3-on a Kodi, sikerült megcsinálni a MovieShark repot is, mennek a filmek,sorozatok rajta.
És hogy mennyire jó ez az Android alól futtatható kis Yatse: Kodi távirányítós program.Még valami, bár ez már OFF lesz:
A MovieShark repoban lévő cuccokat végignézve nem nagyon volt benne külföldi online tartalom... Van esetleg itt olyan aki tud külföldi repókat? pl XXX érdekelne
-
intuicio
aktív tag
válasz
chemand #33566 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Minap keresgettem neten leírást, és ott spec. egy osmc oprendszert telepített. Ezért is kérdeztem, hogy mit hogy, mert Te pl ezt a libreelec-t írtad
Amúgy filmnézésre van értelme ezt a szettet megcsinálnom? Vagy inkább jobban járnék egy tv okosító boxal? Azt olvastam az android alapu boxok, nem igazán szeretik a Kodi-t.Ui.: Ha esetleg valahol elakadok, írhatok neked pm-et? Alapból vendégem leszel egy sörre
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit új vagyok e témában, ezért előre is bocsi.
Szóval a TV-m egy LG 55UK6950PLB. Erre mint utána jártam nem lehet feltenni a Kodi-t.
Hozzá jutottam egy RPi 3 cuccoshoz. Kérdésem az, hogy erre hogy lehet feltenni a Kodi programot? Gondolom Linux oprendszer kell rátenni. De melyiket? Van esetleg egy olyan youtube link, vagy bármely szájbarágós leírás, ahonnan el lehetne indulni?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magisk
- Google Chrome
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest