- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
OddMan #14067 üzenetére
Igen, a pár héttel ezelőtti működött Win7-en is. A háttérben a dism -et hívja meg az is, mert abból jött egy hibaüzenet, amit csak a logból tudtam visszanézni, mert olyan gyorsan bezárta. Aztán rákerestem és többek közt azt az írás találtam.
Egyébként elég gyászos. Ssh és webes felületen keresztül is sikerült rendszerösszeomlást okoznom azzal, hogy kiadtam pár parancsot, vagy kattintgattam a felületen. Meg a hivatalos oldal szerint az usb-vel is vannak problémáik.
A broadcom wifi valószínűleg azért működik, mert a tabletekben is tipikusan az van, így ahhoz volt már driverük.
-
azbest
félisten
válasz
OddMan #14059 üzenetére
Érdekes, hogy mennyire érzékeny win alól a külső usb hubhoz vezető kábel minőségére (kvm switch). Linux alól nem tapasztaltam problémát, de win alól meg sem jelentek mindig az eszközök. A billentyűzet és egér is hiányzott az eszközök listájáról. Miután kicseréltem a kábelt, mert közvetlen a pi-be dugva megjelent az egér, így már a hubon át is jó lett.
Se a z rtl8188cus se a ralink 5370-es wifimet nem látta. Ami némileg fura, mert mintha pár hete a régi változattal valamelyik ment volna.
-
azbest
félisten
válasz
OddMan #14062 üzenetére
Úgy látom, hogy szállítanak ide magyarországra. 6 font a cucc, 4 font a szállítás, összesen 10 font. PayPal-lal is lehet fizetni
Egyébként meglepődtem, mert régebben nem volt ilyen. Nem tudtam, hogy alapítottak egy céget a raspi-ra brandelt cuccokkal való seftelésre.
Egyébként Kínából 3 dolcsi alatt kapni realtek chipsetes nano dongle-t.
-
azbest
félisten
válasz
OddMan #14059 üzenetére
Nincs olyan, hogy eredeti. Az alapítvány nem árul wifi adaptert és nincs is raspberry brand adapter.
A listán úgy láttam RTL8188 is szerepel, az elég elterjedt chipsetes.
Egyébként mit jelent, hogy nem működött? Nem jelent meg a képernyőn, hogy van wifi?
Másrészt valószínűleg alapból a win renderen sincs bekapcsolva az usb nagy terhelhetőségű módja, ha valamelyik wifi keveselná a tápot a többi pi-re kötött eszköz miatt, akkor a config.txt-ben be kell kapcsolni és újraindítani. -
wassermann
Topikgazda
Amit írsz, igen: szerintem is valami olyan, mint a reclock. A hangot húzza a videó mellé.
Nem vagyok egyáltalán biztos benne, hogy a beállítással van a gond. Ki kellene próbálnod 480*640-es 23,976-al is. Ha ott is akadozgat, akkkor beállítás (vagy szoftver) hiba, ha ott nincs ilyen gond, akkor tisztán sok a Pi-nek a dolog . (
-
wassermann
Topikgazda
"RaspBMC-ben be lehet azt állítani, hogy ne 24 Hz-el hajtsa meg a képmegjelenítőt, hanem 23.976 Hz-el?"
RENDSZER > BEÁLLÍTÁSOK > VIDEO > KÉPFRISSÍTÉSI FREKVENCIA IGAZÍTÁSASA A FILMHEZÉn egyébként ha nem tudja akkor sem veszem észre: hogy 41 másodpercenként dupláz 1 képkockát : )
-
wassermann
Topikgazda
Amíg a hardveres videodekódoláshoz való licenszeket nem veszed meg, a videót "izomból" kell dekódolnia. Ezeket meg kéne venned!
Plussz ha jó a tápod szerintem is nyugodtan húzhatod (van benn hővédelem). Itt vannak az én tök stabil beállításaim a config.txt-mből (az, hogy a RAM 500-on megy, mindenen nagyot "tol"):
over_voltage_sdram=3
over_voltage=6
arm_freq=1000
core_freq=500
gpu_freq=500
sdram_freq=500
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest