-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
korcsi #16304 üzenetére
Hááát, nem tudom erre mennyi esély van. Az alapítvány nagyon titkolja a kártyáit. Lehet, hogy a régi pi-re csökkenő keresletet élénkítették fel ezzel, már hogy a régi bcm soc is fogyjon.
A compute module-ból sem lenne nagy erőfeszítés kihozni új változatot, mégsem teszik. Ha a konkurencia kijön pi2 szintű olcsóbb eszközzel, akkor lehet esélye.
-
yolan
őstag
válasz
korcsi #16150 üzenetére
Ez tiszta sor. A recept a kulcs, nem az elméleti alap. Nem értek ezekhez, nem is áll szándékomban, de idegesítő, hogy az egyik leírás régi, a másik dvb-t leírás címszó alatt dvb-s-ről szól. A tvheadend wiki kaki. Parancssoros leírással sem vagyok előrébb ami asztali os-en mutatja be a dolgokat.
-
wassermann
Topikgazda
Az újraindításra azért nem is gondoltam, mert ha nem használom az XBMC-t, én ki szoktam kapcsolni. De én tényleg nem csinálok vele soha semmit, be van a menüben állítva, hogy automatikusan frissítse önmagát és ennyi. Azt már észrevettem, hogy ritkán előfordul: sokáig szöszmötöl kikapcsolás előtt vagy induláskor de gondolom akkor rendezi le a frissítést.
-
hombember
csendes tag
Köszi. Az lesz a következő, amit megnézek - néztem róla videókat Youtube-on, elsőre nagyon jónak látszik -, csak előbb be kell szereznem egy kártyaolvasót, mert a régi megadta magát.
Lehet, hogy úgy gondolták, hogy a Raspbmc-t használók esetében több lehet a nem informatikus beállítottságú ember, ezért őket igyekeztek védeni egy alap tűzfallal, míg a Raspbian esetében feltételeznek valami hozzáértést :-)
-
Osiris
őstag
Köszönöm!
/etc/network/if-up.d/secure-rmc fájl vége módosítva, így:
logger -t iptables "Configuring ip tables for interface $IFACE"
if [ "$IFACE" != "lo" ]; then
NETMASK=$(get_subnet $IFACE)
iptables -A INPUT -s $NETMASK -i $IFACE -j ACCEPT
# iptables -A INPUT -i $IFACE -j DROP
iptables -A INPUT -i $IFACE -j ACCEPT
fiA kikommentezett sor végét egyszerűen átírtam ACCEPT-re DROP helyett.
@Lin3Lord:
Thx! -
azbest
félisten
-
wassermann
Topikgazda
-
lord.lakli
őstag
openelec és raspbian mellett xbian is alkalmas. Mind a három rendszer xmbc-t használ média lejátszónak.
A raspit a tv-re kötöttem utp-n rooterbe. A noti wifivel kapcsolódik. A notiról játszom le a filmeket, mint távoli gép megosztása. Semmi bajom nem volt eddig vele. A film mellett lévő mappában is megtalálja a feliratot. Lehet feliratot kerestetni, kikapcsolni, váltani.
Miután kezeli a CEC-et, így a TV távirányítójával kezelem lejátszóként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest