- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zozo0525 #230 üzenetére
Transzparens szivar, nem éppen a 19 éves lányok kedvenc toll típusa. A 146-osomat észre se veszi
Pedig arról órákat tudnék mesélni, hogy milyen fantasztikusan ír és milyen szépen flex-szel. Aztán nézne rám bambán, hogy ennek meg mi baja van.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
válasz
Zozo0525 #223 üzenetére
A feketén az aranylemez rétegek sokkal prominensebbek, a piroson messzeből egyáltalán nem feltűnő az arany mintázat, viszont közelről nagyon szépen látszik. Egyénként a másik érdekessége ennek a tollnak, hogy nem ebonit alapra készül, hanem szantálfa az alap, ezért nem büdös gumi szagú, hanem nagyon kellemes illata van.
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
erre gyűjtök
-
Mgjött a Kanwrite Divine Ganapati tollam Ultraflex heggyel. Meglepően jó a toll. Az ebonit adagoló szárazabb, mint a Fountain Pen Revolution adagoló (teljesen ugyanaz az adagoló, csak az FPR-en szélesebb a csatorna, jobban folyik a tinta). A ház nagyon szép véset sokkal szebb kidolgozású, mint amire számítottam. És a végén kapott egy kellemes lakkozást, így nem éles a minta vésése, kellemes kézbe fogni. A hegy is nagyon jó, nagyon szépen ír, és UEF (0,12mm) vastagságú.
[ Szerkesztve ]
-
Zozo0525
őstag
Ja értem köszönöm szépen
Akkor lehet en is berendelek egyet? -
Egy csomót az alap sorozatból és kettőt a virágosból. Szerencsére olyanokat, ami nincs még.
Közben nem bírtam a hegy-cserebere véremmel, és a piros Wancherhez rendeltem egy JOWO tokos Kanwrite Titanium Ultraflexet ebonit adagolóval. Meg hamár a Kanwrite-tól (Indiából) rendeltem lecsaptam egy tollra is tőlük.
-
Születésnapomra 16 üveg Diamine tintát kaptam
-
-
Egyelőre örülj neki
Lenyúlt már csomó tollamat. Végig szokta bogarászni, és ha lát valamit, ami tetszik neki, lenyúlja. Rejtegetnem kell előle a legszebbeket, mert különben csak sóvárogva figyelhetem, ahogy távozik vele a szobámból
A piros Wancheremet is nagyon féltem, egyelőre a doboz mélyén biztonságban van
A feketét párszor már kézbe fogta...
Az ecsettoll csak grafikai feladatokra jó, én meg botkezű vagyok. Egyáltalán nem hoz lázba, még kipróbálni sem volt kedvem.
-
Ubulhun
tag
-
Én nem ecsetként használom, hanem a Wancher csere töltőtoll heggyel. Lányomnak is vettem egyet Sakura ág mintával, mert Sakura mániás. De azt csak érettségire fogja megkapni, akkor tudom meg, hogy milyen az ecset része
Ha akarja cserélgethet a töltőtoll és az ecset között.
-
Kuretake 物語 (Monogatari) ecset toll és hozzá való kiegészítő Wancher fogó és hegy.
A toll egy olcsított Maki-e megoldás művészi festés helyett stencil sorozatgyártásban, urushi fedőlakkal.
-
Megjött
Most ez szépen elbújik a fiók mélyére tinta és kipróbálás nélkül pár évre. Ha olyan lesz a helyzet valamikor, hogy valami új dolog kell a pillanatnyi boldogságomhoz, majd akkor előveszem újra, és meglepem vele magam. Wancher Sekai Saihi Urusi Kuro-Age Raden és Aka-Age Raden
Ez a szín de kifog a prohardver jpg motorján. A valóságban és a feltöltés előtt a képen is rendes Urushi-vörös a színe, nem ilyen hulla narancssárga.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ubulhun
tag
De akkor megtaláltad, megalkottad a Grál tolladat!
És abból csak egy lehet!
Muveszekboltja.hu valóban elsődleges hazai beszerzési forrásom. Mondjuk nekem is volna még elképzelésem, hogy minek örülnék a kínálatban (Iroshizuku tinták például), de így sincs vesenytársuk kis hazánkban. És ráadásul egyre bővül a kínálatuk. (Legutóbb örömmel vettem észre, hogy a pompás Ukiyo-e sorozaton kívül most már egyéb Taccia tinta is kapható náluk. Tartok tőle, a kíváncsiság el is fog csábítani...)
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ez a tollhegy zseniális. Nem tudok róla lejönni. Nagyon puha, nagyon sima, nagyon szépen ír, nagyon jó az adagolója, nem folyik, nem árasztja el a papírt, órákon keresztül is ellátja a tintával a hegyet. Ma 3 órán keresztül írtam vele folyamatosan. Iszonyat frusztráló, hogy egész biztos, hogy nem tudok még egy ilyet szerezni soha többet.
-
A művészek boltja által járatott sorozat valóban elég alulszaturált, és drága is, de az alap színeik (amit valamiért nem kapni náluk) nagyon jók. Az olcsóbb tintáik töltőtollba, a drága, nálunk kaphatók viszont inkább kanji kalligráfiára valók.
Sajnos a piros Wancher csak jövő héten ér ide, nem érte el tegnap az export vámot
-
Ubulhun
tag
Art Pen 1,1-ben gondoltam a Tacciat próbálni. Azt vettem elő nagyon régen.
Pl. Kyo-no-oto állítólag elég száraz. Azért nem is vettem belőle többek közt, mert emiatt óvakodtam tőle. De lehet, egyszer teszek egy kísérletet valamelyik színnel. Mondjuk többnyire a telítettsége is gyenge állítólag. Az a második negatívum."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Én szeretek jó nagy betűkkel írni, az meg hülyén mutat vékony vonallal.
Taccia általában inkább nedvesebb tinta, mint a 4001, de azért egy próbát megér.
Nekem vannak iszonyú száraz kínai tintáim, valami ilyesmivel is érdemes lehet megpróbálni. Tegnap bontottam fel a Smeile türkiz tintámat, és pont egy nagyon száraz Jinhao 10-be került, alig bírok kiimádkozni belőle valami vonalvastagságot. Az F-es hegy UEF-ként ír vele.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ubulhun
tag
Köszi!
Majd tégy fel fotót a cinóbervörösről is!
B hegyet én nem hogy nem tartok, de még nem is használtam soha. EF, F, és ha tinta színét kicsit jobban ki akarom emelni, akkor M.
Vettem anno használtan egy vágott hegyű 1,1 mm Art Pent, de eddig nem sokat használtam.
Éppen minap jutott eszembe, hogy egyik új Taccia tintámat jó volna azzal is kipróbálni."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Tényleg kicsit szaftos. Inkább tűnik F-nek, mint EF-nek. Érdemes tartani polírozó vászon szettet, pár perc alatt meg lehet javítani. Teljesen fel kell polírozni 12000-ig gömbölyűre, akkor megszűnik a toll írni. Utána csak nagyon kevésszer átfuttatni 3600-on, majd egy keveset 8000-en és végül 12000-rel is. Így szép vékonyra és szárazabbra lehet hozni a hegyet.
A Ferris M800 hegyet kapott, az illeszkedett jól bele.
Percekig tudom bámulni Wancheren a részleteket. Annyira megtetszett, hogy megrendeltem a párját cinóbervörösben. Még meglátom, hogy megtartom-e EF JOWO heggyel, vagy nézek neki is valami EF aranyat. A B-s mellé mindenképpen EF-et akarok.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
Igazából különösebb baj nincs vele.
Rendeltem valamikor tavaly tavasszal két Wancai Minit, egy EF és egy F példányt, hogy kipróbáljam. Tkp. nagyon tetszett, az EF valóban finoman fog (körülbelül, mint egy japán F), de még az F is megfelelt egy európai F-nek. Mivel az EF vonalvastagsága jobban bejött (én is egyre inkább átálltam normál íráshoz a vékonyabb hegyekre), ezért rendeltem az M2-t is EF heggyel. Amikor megjött, csalódás volt, hogy nem felelt meg a Wancai EF írásképének. Gondoltam, rendelek hozzá hegy egységet Aliról szintén. Persze amilyen a formám, rosszat küldtem, és azt is F-es heggyel. Még mindig rászántam egy kis pénzt, gondoltam nem tudnak velem kibabrálni: a Wancai Mini és az M2 hegy egysége ugyanaz. Rendelek egy EF-es Wancait donornak, kikapom az egységet kompletten, becsavarom az M2-be, és öröm, boldogság. Csak kiderült, hogy a kapott Wancai hegye körülbelül ugyanolyan vastagon, nedvesen fog, mint az M2 eredeti darabja...(Ezért írtam, hogy kicsit nagy a szórás a kínai minőségben sajnos.)
Ezen megmérgelődve gondoltam beletenni az öreg Platinum hegyet.
De most már belenyugodtam, marad a jelenlegi felállás, végül is teljesen használható, és ANNYIRA azért nem vastag.
Mivel éppen mindkettő be van töltve - igaz más-más tintátal - este rakok fel majd fotót, hogy láthasd, mennyi a különbség a két vonalvastagság között.)
Egyébként ilyen hegy van az M2-ben és a Wancai Miniben is.:"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Mi a gond az M2 hegyével? Jól értem, hogy az, hogy túl vastagon és/vagy túl szaftosan fog? Milyen hegy van benne? Fotót teszel be? Ha adsz képet az adagolóról és a hegyről is körülnézek, hogy találok-e itthon neked valamit hozzá.
Közben a héten a Ferris egy ilyet kapott:
[ Szerkesztve ]
-
Hoppá, a Perchinnek ebonit adagolója van. Most, hogy csiszolom az adagolót, most derült ki.
Kész, becsiszoltam, tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
Értem!
Nálam fordítva van sajnos. A hegy nem hengerpalást, hanem lapított kissé. Így sajnos eredeti tintavezetővel sem tudom átrakni, és Majohnéval sem illeszkedik.
Most raktam M2-be másik Wancai Miniből származó egységet, de annyira ez sem jó, mint amit először kaptam, első Minivel. Vastagabb, és nedvesebb. Pelikan 4001 Brillant Braunnal próbáltam, és nagyon lassan szárad az írás. De mondjuk azért használható. De ezért is írtam, hogy feladom a kínai tollakkal való próbálkozást. Eddig tapasztalatom szerint túl nagy a szórás a minőség terén.[ Szerkesztve ]
-
A baj, hogy a jowo adagoló a hegynél laposabb, a gyári adagolója és ezzel együtt a hegy is ugyanott ívesebb, ezért légrés van a hegy és az adagoló között.
A hegy jól illeszkedik a többi részhez, az rendben van most is. Lehet vele írni is. Ha kialakul a folyadékoszlop, akkor a hegy és az adagoló közötti rést kitölti és ír a toll. Viszont ha egy 5-10mp-re abbahagyom az írást, a tinta rögtön visszahúzódik és a résből kifogy a tinta, megszűnik írni a toll.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ubulhun
tag
-
Az adagoló és a hegy nem nagyon szeretik egymást...
Nem fekszik fel rendesen és így nincs meg a kapillárishatás, két sor után mindig kiszárad szegény hegy. Ezt még alakítgatnom kell. De az is lehet, hogy a Perchin gyári adagolóját fogom átalakítani a JOWO formátumra. Csak egy apró lapolás hiányzik, azt meg simán lecsiszolom róla.
-
-
Házasság megköttetett.
-
-
Ubulhun
tag
Átlagban nekem is öt tollam be van töltve, de annyit messze nem írok, mint Te.
Ruhái mindig izgatott. Szép felület, bár nekem a forma kevésbé tetszik. Közelebb áll hozzám e Nakaya Long Cigar sorozata.
Hegy F? M?
Mindenesetre használd egészséggel!"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
-
Wancher Sekai Saihi Urushi Kuro-age Raden
-
Ubulhun
tag
Engem tulajdonképpen nem is zavar a kis tintakapacitás. Szeretem cserélgetni a tintákat. A változatosság gyönyörködtet!
Az is gyakran előfordul, hogy inkább átteszem adott konvertert/patront másik tollba, csak kíváncsiságból, vagy mert rájövök, hogy abban a tollban jobban szeretem adott tintát."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
válasz
Zozo0525 #165 üzenetére
Azért van ennél biztonságosabb és szélesebb körben használható teletöltési eljárás. Nem tekerem teljesen ütközésig fel a dugattyút amíg a hegy a tintában van, hanem az utolsó 5mm-t csak akkor tekerem, amikor kivettem a tintából és felfelé tartom a hegyet. Ezzel kiürítem az adagolót, és az összes tinta a konverter aljába kerül. Még mindig felelé tartva szépen óvatosan kiengedem a levegőt a konverterből, és addig tekerem, amíg a tinta megjelenik a hegy aljában. Ekkor biztosan semmi levegő nincs a tollban. Vissza a tintába, szívás, és teljesen tele lesz a konverter, az adagoló, és egyes Pilotoknál (ahol van) a puffertartály is (pufferes Pilotoknál lehet, hogy 2x kell eljátszani ezt a folyamatot). Ez működik minden konverterrel és minden dugattyús tollal is.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
válasz
Zozo0525 #165 üzenetére
Köszi! De magamat ismerve nyakig tintás lennék ezzel a módszerrel.
Inkább töltöm fecskendővel, még ha azzal nem is lehet a kapacitást teljes mértékben kihasználni. Meg leginkább patront töltök újra. A Pilot patronokba is egész sok tinta fér.
-
Ubulhun
tag
Valóban szép.
Kérdés, hogy milyen a minőségellenőrzés a gyártás során, mekkora lehet a szórás a darabok közt.
De igazából tollakkal én már úgy érzem, el vagyok látva. Inkább tintákra áldozok pénzt.Zozo0525 #163
CON40 van nekem is egyetlen Pilot konverterként, és azt én is nagyon utálom. Fecskendővel töltöm, ha használni akarom..."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ubulhun
tag
Én - miután csalódás volt a Majohn M2 - úgy döntöttem, hogy maradok a japán tollaknál. Megszoktam, megszerettem a kategóriánkénti vékonyabb hegyet is már a japán hegyeknél. PENBBS-en még gondolkodtam, de rájöttem, hogy annyiért kapok Platinumot, Sailort is, így azt is elengedtem.
630-asból kétféle formát látok Alin. Melyiket vetted? Milyen színben? Amiket én láttam, kínai tollhoz képest nem voltak olcsók.[ Szerkesztve ]
-
Megjött a Wingsung 630-asom, amire már 2 hónapja várok. Fillérekért olyan minőséget adnak, hogy az hihetetlen. Már megint egy tollhegycsiszolás, aminél jobbat nem tudok csinálni. Tökéletes. Ha magamnak csinálnám, pont ilyet szeretnék elérni. Minden pontján, bármilyen szögben tartva is finoman ír, még a fordított írásnál is nagyon kellemes érzés. Finoman rugalmas, mint a legjobb arany hegyek. Kínaiak csodákat művelnek acél heggyel. Pelikan M600 hegy egy vacak hozzá képest.
-
Ubulhun
tag
Számít, természetesen, de mondjuk úgy inkább, hogy kevésbé fontos. Jó érzés egy szép tollat kézbe venni, és írni vele, de sokszor "túlféltem" a drágább tollaimat (nálam ezek maximum a középkategóriát jelentik), és ezért sokszor inkább az egyébként szintén nagyon jó írásélményt nyújtó olcsó tollakat (Platinum Preppy, Pilot 78G, Kakuno, Kaweco Sport, Majohn Wancai Mini) hordom magamnál.
Már az dilemma nálam, hogy az a toll a legjobb, amit a legtöbbre értékelek, vagy amit a legtöbbet használok.
Ezért is érdeklődtam az értékelési szempontjaid után."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ubulhun
tag
-
Ez nagyon jó kérdés. Egyszerre esztétikum, működés és írás. A Delta pl szerintem a legszebb, nagyon jól működik, szuper a végcsavarkupakos-dugattyús megoldása a kuplunggal, mégsem lehet első, mert szarul ír. Sokat melóztam vele, így most már nem botrányosan, használhatatlanul szarul, hanem csak amolyan középszar. Száraz, kemény, átvezeti a vibrációkat a tollba. Nesze neked arany hegy. Bármelyik "márkás" kínai jobban ír. Így lehetett második a Delta.
Második legszebb a Majohn P139, kiváló minőségű kidolgozás, szuper finoman jár a dugattyúja, és némi munka után nagyon jól ír, így összesen nekem a legjobb toll.
A 146 hegye fantasztikus, finom puha, hozzá sem kellett érnem, és így is a legjobb vele írni, nagyon jó a OM csiszolás, minden szögben nagyon jól ír, de a kinézete nagyon business stardard, ami nem baj, de nem is extra, a dugattyúja so-so, de nagyon nehezen szétszedhető, házilag szinte lehetetlen szervizelni, így lett a 3.
A Hongdian nagyon szép, nagyon szépen kidolgozott, a hegye fantasztikusan jó, ahhoz sem kellett hozzányúlni, viszont kicsit merev, és a standard konverter sem világverő, viszonylag kevés tintát tud tárolni, ezért csak 4. lehet.
A Ferris szép, de, de a hegye közepes, nagyon kemény, sokat kellett rajta melózni, hogy jól írjon, és a konverter itt is vacak.
Az M200-as Pelikan M600-as hegye nem rossz, de rajta is sokat kellett melózni, és azzal fel tudtam hozni egy átlagos kínai minőségre, de a dugattyú szétszedhetetlen, csak roncsolással, és kinézetre sem valami extra, inkább közepes.
Az FPR Himalaya hegye gyárilag nagyon karcolt, nagyon-nagyon sokat melóztam vele, így viszont most szuper jó lett. Nagyon jól flexel, nagyon simán ír, nagyon puha, a feed fantasztikus, de a tollház anyaga (ebonit) nagyon jó, de a kidolgozás indiai szintű, nem ér fel a kínai, európai vagy japán gyártók szintjére. A konvertere egyedi és jó nagy, de nagyon gyenge anyagminőségű, minden tinta befogja, elég idegesítő tisztítani, ráadásul a dugattyú szorulós.
A Majohn A1 nagyon szépen kidolgozott, de nehéz, a kupaknélküli volta miatt a szivárgásra nagyon vigyázni kell, a konvertere nagyon kevés tintát enged. A gyári hegye botrányosan szar volt, a csere arany hegy viszont tényleg szuper, élvezet vele írni.
Pilot Custom 74 megint sima business kinézet, kellett rajta melózni, a konvertere pici, semmi kiemelkedő, viszonylag jól használható munkaerő.
Az Elite nagyon vintage, nagyon nehezen szervizelhető, a hegye kemény, nagyon sokat kellett ratja dolgozni, hogy ne karcoljon és tegyen is tintát a papírra. Kinézete business, de mégis valamiért szebb, mint a többi, így azért még befért a 10-be.[ Szerkesztve ]
-
-
Szoktam vadászni hegyeket csak úgy. Olcsón lehet venni. Két 18k hegyért fizettem 99 eurót. A Waterfordot (a másikat) a wingsung 601 demonstratorom kapta. Nem rossz az a hegy sem, de azért azon sokat kellett dolgoznom. Száraz volt és durva. De végül jobb lett, mint a gyári, szóval megérte. Vehettem volna arany heggyel is a wingsungot, de úgy 50 pénz lett volna, nekem annyit nem ért. Így tulajdonképpen megúsztam 30-bòl (10+20) és valószínűleg jobb a Bock gyártmányú Waterford hegy, mint a kínai Wingsung.
[ Szerkesztve ]
-
Maga a személy, akiről a márkát elnevezték az orosz volt, és a 19. században élt. Maga a márka egy neves töltőtoll készítő ékszerész, David Oscarson márkája volt Angliában. Azóta is készít tollakat, de saját márkanév (David Oscarson) alatt.
-
Ubulhun
tag
-
Nem tudom
Nekem nagyon tetszik. Épp azért kezdtem utánanézni, mert meglepett, hogy milyen jó a hegy. Addig a logóból azt hittem, hogy valami random indiai hegy. De aztán, amikor kipróbáltam egyből sejtettem, hogy ez valami komolyabb.A Wancher kb két-három hét múlva érkezik, tűkön ülök.
[ Szerkesztve ]
-
Itt van a hegy velem, fantasztikusan jó. Finom lágy és nagyon puhán ír. Biztos, hogy köröket ver a Wancher hegyére. Sima kutyaközönséges, vacak JOWO.
Ez a Perchin hegy jobb, mint a 146-os, az M800 vagy a Delta hegyem. Pedig ezeken sokat dolgoztam (csak az MB-n nem kellett), hogy egyáltalán szeretni tudjam őket.
[ Szerkesztve ]
-
Be kell vallanom, a Michel Perchin névvel sem találkoztam eddig.
Mit érdemes tudni róla?Én se hallottam még róla. Nem az én ligámban játszott. De ha abban játszana se tudnám hasznát venni, túl magas a bling faktora. Gyémántokkal, meg dágakövekkel kirakott tűzzománcozott, színezüst csodákat készített. Nem íróeszközöket, hanem íróeszközként is azonosítható ékszereket. De kb 15 éve bezárt, a 2008-as gazdasági válság kinyírta. David Oscarson készítette a tollakat, de most már saját márka alatt létezik.
[ Szerkesztve ]
-
Wow, megjött az ebayről gombokért vásárolt arany hegyem, amit a Hongdianba szántam. Na, az biztos, hogy nem kerül bele, mert kiderült, hogy ez egy kibas..tt drága Michel Perchin hegy.
-
A '70-es évek zsebtollai közül a legkisebb (Platinumnál #5-ös számmal jelzett) 14K-os hegy megy rá. Képekről nem könnyű, hiszen a hegy számozása el van takarva. Arról lehet felismerni, hogy nem férnek már el rajta a hegy típusához tartozó japán karakterek, az új (P betűs) logó van rajta, és nincs az oldalán sem Platinum felirat. Nekem úgy tűnik, hogy ezek pl jók rá:
[link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
Szép, érdekes sor! Gratulálok hozzá!
És tintákra is van hasonló módon listád?
A Majohn A1-et miféle vintage Platinum heggyel sikerült kombinálni?
Én most egy M2-t tervezek keresztezni szintén egy öreg Platinum hegyével.
Én is megpróbálom magamnak néha rangsorolni a tollaimat, de mindig meg kell állapítanom, hogy inkább toll-tinta párosításokban lelem örömem.
Éppen tegnapi nap örömteli felfedezése volt, hogy egy, már "leírt" Sailor Profit Casual medium mennyire tetszik a karacsonyra kapott Sailor Manyo Yomogi tintával. Új életet lehelt egy esztétikailag kedvelt, de egyéb tulajdonságai miatt hanyagolt tollba ez a tinta.[ Szerkesztve ]
-
2024 top 10 tollam (fordított sorrendben):
Fentről lefelé:
10. Pilot Elite 18k Medium (vintage)
9. Pilot 74 14k Broad
8. Majohn A1 14k Soft Fine (vintage Platinum hegy)
7. Fountain Pen Revolution Himalaya acél Ultraflex
6. Pelikan M200 14k Medium (vintage, új Pelikan M600 hegy)
5. Ferris Wheel Press Joule acél Fine
4. Hongdian N8 acél Fine (holnap érkezik meg hozzá a 18k Double Broad hegy)
3. Montblanc 146 14k Oblique Medium (vintage)
2. Delta Dolce Vita Federico Stantuffo 14k Fine
1. Majohn P139 Expedition acél Medium[ Szerkesztve ]
-
-
Kib draga. Csak komoly akció esetén vagyok hajlandó megvenni.
Ha most rendelném, a toll és a tinta együtt magyar áfa különbözttel 232 euró lenne, én 107-ért tudtam megvenni szállítással.
A toll épp 50%-os kedvezménnyel ment, a korábbi vásárlásom után kaptam 25 euró extra kedvezményt és épp leszállították az ingyenes szállítást 100 euróra.
Így viszont szinte lopásnak érzem, hogy ennyiért elvittem tőlük ezt a párost. Komolyan rossz érzésem volt ennyiért megvenni. Szerintem gyártási költség alatt kaptam meg. A Ferris Wheel Press dobozok önmagukban egy vagyon.
A másik két tintát is nagyon akciósan vettem. 43 eurót fizettem szállítással két 80 ml-s tintáért. 2-t egyért kombó ajánlat mellé kaptam egy új vásárlóknak járó 20 vagy 25 eurós kupont. Így pedig baromi olcsón kaptam. Csodaszép gömb alakú üveg forgácsolt réz kupakkal, színhez illeszkedő bársony szütyőben és nagyon szépen kidolgozott egyedi henger alakú dobozban. A doboz a nappali dísze lehet. A körítés sokkal többe kerülne egy lakberendezési áruházban.
Az pedig szinte külön extra, hogy tegnap azt vettem észre, hogy a Peppermint Drop lett a kedvenc tintám. Két-három hetente kiírom az összes feltintázott tollamat (tegnap 47 volt), hogy ne süljenek be. Az aktuálisan elsődleges használatra kijelölt 16 tollam közül 5-ben vagy 6-ban van Peppermint Drop. Ez engem is meglepett, mert korábban a Diamine Polar Glow volt a kedvencem, de most a FWP-sért nyúlok gyakrabban, ha kifogy valamelyik.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
Tintáik ár-érték arányban milyen kategóriába sorolhatók?
S a másik kettővel mi a tapasztalatod? (Mondjuk nincs túl sok tintám, de így is egy egész életre - vagy két rövidre is 🙃 - elég volna, de sokszor nem tudok ellenállni egy-egy új üvegnek."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Az FWP egy viszonylag új (15 éves) kanadai tintagyártó, akik néhány éve próbálkoznak tollakkal is. 3 tintám van tőlük, ez az egy csillámos.
A csillámos tinták időnként be tudnak dögleni a tollba, ilyenkor kicsit megmozgatom a konverter vagy a toll saját dugattyúját és azzal igyekszem kiszedni a megtapadt szemcséket. Ha nagyon besült, akkor ki kell kapni az adagolót és kipucolni. Szerencsére ez azért nem mindennapos eset.
Ez a toll viszont (ígéret szerint) csillámos tintáknak van kitalálva. Eddig tényleg nulla probléma, folyik, mint az álom.
Azt hozzáteszem, hogy annyira azért nem vagyok nagy csillámos tinta kedvelő, 5-6 ilyen tintám van csak, és ezeket nem teszem drága tollba. Kínaiakat szoktam ilyenre használni, mert azok könnyen szétszedhetők. Ebben sem sokáig lesz, hiszen ha megjön az arany hegy bele, akkor a mostani adagoló és hegy távozik, onnantól pedig lőttek a csillámos tinta barátságnak. Ez a hegy meg majd megy valamelyik kínaiba, azért ki nem dobom, megérdemli, hogy kapjon egy donor testet.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
"Ez a toll erről a markolatról szól"
Tény, hogy abszolút a markolaton van a hangsúly, vonzza a szemet nagyon. Nyilván ha élőben látnám, alkothatnék reális véleményt.
A tinta kijelzőn nézve is érdekesnek tűnik.
Bevallom, korábban sem a toll, sem a tinta gyártójaként nem hallottam a cégről.Az ember mindig tanul.
Csillámos tinta nem jelent veszélyt a tollra?[ Szerkesztve ]
-
Karácsonyi szerzemény: Ferris Wheel Press Joule "teal" színben
Egy igazi gyönyörűség. Nagyon szép kidolgozás. Hatalmas darab. Referenciának néhány ismert (146, Custom 74 és M400). Mindegyiknél sokkal nagyobb. A hegye elmegy, de nem fantasztikus. Kicsit kemény, de nagyon jól engedi a tinát. De ez a toll jobbat érdemel, már érkezik hozzá egy Bock gyártmányú 18k-os dualtone B-s hegy.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Ubulhun
tag
Szia! Nem nagyon pörög ez a topik, sajnos.
Esetleg javaslom Index megfelelő fórumon is feltenni a kérdést. Különös tekintettel ott Minarik Laci nicknevű fórumtársra. Neki komoly gyűjteménye van, bár inkább régi magyar gyártású tollakkal foglalkozik. De hátha."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
arta
csendes tag
Sziasztok! Most járok itt először, hosszú évek óta foglalkozom töltőtollakkal, én készítem a https://tompens.com/ oldalt, és a segítségeteket kérem, ugyanis egy viszonylag spéci tollat keresek. Kínai gyártmány, Rockman's a márkaneve, amúgy jó kis tollakat gyártott az 50-es években, és mint testvéri ország (most is az...), lehetett itthon is kapni. Szóval ha esetleg valakinek lenne eladó, cserélhető darabja, akkor ne álljon ellent
Van pár darabom, ezért inkább azok a darabok érdekelnek, amik nekem nincsenek meg. Hála és köszönet, és további kellemes tollászkodást mindenkinek!
-
Ubulhun
tag
Hétfőn meg is érkezett a három tömb, örömmel vettem.
Már ki is ötlöttem, egyiket mire fogom felhasználni.Viszont közben erőt vett rajtam a "gusztustalan mohózás" (by Mrs. driv4r. - Sorry!), melynek következtében az imént Shirokuma webáruházban megrendeltem egy 50 ml-es palack Pilot Iroshizuku Syo-ro tintát... Ebből kaptam 15 ml-t (egy hasonló mennyiségű Kon-pekivel együtt) karácsonyra egyik fiamtól. Az említett webáruházban igen jó áron lehet hozzájutni. (Másutt több, mint ötven százalékkal drágább.) És igazából nem is a mohóság a vásárlás oka, hanem teljesen logikus rettegés fogott el, (
) miszerint:
A) Kifogy a készlet a Shirokumánál, és nem pótolják;
B) Kifogy a készlet, és drágábban tudják csak pótolni és ez által forgalmazni;
C) Pilot kivonja a forgalomból (mint tette már más tintával is a sorozatból) és emiatt semmi módon, semmilyen áron nem lehet majd hozzájutni.Muszáj voltam lépni, mivel szerelem lett első látásra a tinta, és úgy gondolom, megéri lezsírozni egy egész palackot az ínségesebb időkre. Muszáj, hogy bármikor rendelkezésemre álljon.
Ugye abszolút logikusan cselekedtem..?"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ubulhun
tag
Ez mondjuk tényleg nagyon durva, tényleg inkább UEF méretnek tűnik.
Grafikusnak aranyat érhet.
Érdekes, kereskedők oldalán 0,4 mm (néhánynál 0,39) van hegyméretnek megadva. Gondolom, az a névleges gyári adat. De ez nem az, az biztos.
Minden példány, amivel találkoztál, ennyire vékony vonalat tesz le?
Az Extra Fine előtte milyen toll? Azt nem bírtam elolvasni, bocs. És milyen tinta. Képen elég sötét zöldnek tűnik."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Ubulhun
tag
No, rendeltem három tömböt, így fajlagosan a szállítási költség is emészthetőbb.
Kíváncsiságból ránéztem több helyen is Alin a tollnak, de mindenhol csak EF heggyel látom. Az pedig, igen szemléletes leírásod () alapján semmiképpen nem az én esetem. Egy M-es verziót kíváncsiságból még lehet rendeltem is volna, minden ellenérzésem dacára. Hátha élőben mégis megkedvelem. De úgy tűnik, nincs esélyem nyitottnak mutatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Netflix
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest