- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- iPhone topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Szia!
Reklámblokkolós DNS szervernek én is megcsináltam már egyszer.
Futott pár hétig, majd a PiOS kernel hibával nem indult el. Illetve gondolom előtte valamikor le is állt.
Szerencsére hamar vissza tudtam állítani a router DNS szerver címét.
Gondoltam, hogy esetleg az SD kártya nem okés, így vettem újat. Az új kísérlet meghiúsult, mikor az LG monitoraim közül egyiken sem jelent meg a Pi képe, hogy beállítsam. Gyanakodtam, hogy esetleg maga a Pi halott és ezért volt kernel hiba. De rádugtam a TV-re, kettőre is és ott meg van kép.
Viszont ekkor már 3D nyomtatóhoz akartam használni, így felkerült a PiOS, Mainsail, Klipper, meg nagy nehezen felvarázsoltam egy 5GHz-es TP-Link USB adaptert is. És a 16 GB-os SD kártyán maradt úgy 300 MB hely. De működött, igaz, hogy nem 7/24-ben.
Most megint parlagon hever, mert lecseréltem a nyomtatót és még nem volt időm és energiám ismét reklámblokkolót csinálni belőle.Próbáltam win-ről távoli elérést, de nem akart összejönni. Először fekete kép, majd az USB wifi-vel már nem fekete volt a gép, de még mindig nem tudtam használni.
A Mainsail-t webes felületről gond nélkül elértem.Házi szerver-médialejászó gyanánt egy miniPC van a TV alatt W10-zel. Fájlokat elérek mindenhonnan a lakásból. Direkt a TV-re van kötve, így mindenféle kodekprobléma is megoldva.
A Pi-n természetesen kipróbáltam a youtube-os 4K videót, LAN kábeles csatlakozással. Ez egy 4B 4GB modell. Sajnos rettenetes volt. Így a PC és W10 leváltására nincs esély. -
xPx
csendes tag
nálam fut rajta:
-smb, ftp szerver
-filebrowser, hogy akár böngészőből is egyszerűen tudjam kezelni a fájlokat, meg megosztani hálózaton belül
-jellyfin a zenék, filmek, sorozatokat fogyasztásához
-qbittorrent a torrentekhez
-pyload-ng az egyéb böngészős letöltésekhez
-heimdall, a raspberryn futó programok könyvjelzőzéséhez és minimális infózásához
-zerotier, hogy mindez bárhol elérhető legyen telefonról is
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Gamer PC garanciás alkatrészekkel I9-13900K / NVIDIA RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 2TB+ tárhely
- Új PC - i3-10105/8GB DDR4 RAM/256GB NVME
- Új PC - AMD Ryzen 5 3400G/8GB DDR4 RAM/256GB NVME/
- AMD Ryzen 7 5800X/Radeon RX 6800 16GB/2TB SSD/32GB RAM konfig eladó
- Ryzen 9 5900X/ Rx 5700XT/ 32GB RAM/ 1TB SSD/ 240Hz monitor teljes setup
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3511
- iPhone Air 256GB Asztrofekete 3 ÉV kiterjesztett garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest