- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3031 üzenetére
Az xbmc azért szenved annyira, mert kevés neki a gpu memória. Újabban úgy trükköznek, hogy a grafikus felület csak 720p felskálázva 1080p-re, így elfér benne. A videó attól 1080p marad. Ezen kívül már működik a zoom funkció is, így lehet képarányt váltani xbmc-ben. A legfrissebb firmware-ben pedig már bob deinterlace is van (ez még csak githubon van fenn).
Újabban hivatalosan is engedik 1000/500 beállítás mellett hajtani a pi-t, ami megint csak dob a teljesítményen. A samsung ramosok valsz bírják is. Az xbmc meg egyébként is bugos, mert eszi a cpu időt a kezelőfelületet nézve, ezt valamennyire már javították, de még mindig nem tökéletes.Ahogy írtam a kis monitorommal probléma van natív felbontásán. 1280x720p -re álíltottam be és így meg kihúzta függőlegesen is - rossz lett a képarány - ezt korrigáltam az xbmc felületén a felbontás rész alatt lévő kalibrációval
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.
Ja igen, korábban kipróbáltam a video kimenetet. Egy tévé tunerrel rögzítettem róla videót. Azon egész korrektül nézett ki. Először csak zajt mutatott, de aztán rákeresve kiderült ,hogy az xbmc egyik konfig fájlában ki kellett vennem egy értéket - ha jól emlékszem a CEC támogatást. Annó írtam is ide erről. Pal módban egész korrektül nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Kompakt vízhűtés
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magisk
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest