- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3031 üzenetére
Az xbmc azért szenved annyira, mert kevés neki a gpu memória. Újabban úgy trükköznek, hogy a grafikus felület csak 720p felskálázva 1080p-re, így elfér benne. A videó attól 1080p marad. Ezen kívül már működik a zoom funkció is, így lehet képarányt váltani xbmc-ben. A legfrissebb firmware-ben pedig már bob deinterlace is van (ez még csak githubon van fenn).
Újabban hivatalosan is engedik 1000/500 beállítás mellett hajtani a pi-t, ami megint csak dob a teljesítményen. A samsung ramosok valsz bírják is. Az xbmc meg egyébként is bugos, mert eszi a cpu időt a kezelőfelületet nézve, ezt valamennyire már javították, de még mindig nem tökéletes.Ahogy írtam a kis monitorommal probléma van natív felbontásán. 1280x720p -re álíltottam be és így meg kihúzta függőlegesen is - rossz lett a képarány - ezt korrigáltam az xbmc felületén a felbontás rész alatt lévő kalibrációval
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.
Ja igen, korábban kipróbáltam a video kimenetet. Egy tévé tunerrel rögzítettem róla videót. Azon egész korrektül nézett ki. Először csak zajt mutatott, de aztán rákeresve kiderült ,hogy az xbmc egyik konfig fájlában ki kellett vennem egy értéket - ha jól emlékszem a CEC támogatást. Annó írtam is ide erről. Pal módban egész korrektül nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged