- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3031 üzenetére
Az xbmc azért szenved annyira, mert kevés neki a gpu memória. Újabban úgy trükköznek, hogy a grafikus felület csak 720p felskálázva 1080p-re, így elfér benne. A videó attól 1080p marad. Ezen kívül már működik a zoom funkció is, így lehet képarányt váltani xbmc-ben. A legfrissebb firmware-ben pedig már bob deinterlace is van (ez még csak githubon van fenn).
Újabban hivatalosan is engedik 1000/500 beállítás mellett hajtani a pi-t, ami megint csak dob a teljesítményen. A samsung ramosok valsz bírják is. Az xbmc meg egyébként is bugos, mert eszi a cpu időt a kezelőfelületet nézve, ezt valamennyire már javították, de még mindig nem tökéletes.Ahogy írtam a kis monitorommal probléma van natív felbontásán. 1280x720p -re álíltottam be és így meg kihúzta függőlegesen is - rossz lett a képarány - ezt korrigáltam az xbmc felületén a felbontás rész alatt lévő kalibrációval
A legfrisebb build egyébként elég vacakul működött, megint egy bugosabb időszakuk van.
Ja igen, korábban kipróbáltam a video kimenetet. Egy tévé tunerrel rögzítettem róla videót. Azon egész korrektül nézett ki. Először csak zajt mutatott, de aztán rákeresve kiderült ,hogy az xbmc egyik konfig fájlában ki kellett vennem egy értéket - ha jól emlékszem a CEC támogatást. Annó írtam is ide erről. Pal módban egész korrektül nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest