Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kolosszális teleppel hajt lapot a Magic V6
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
Én végül NAS-t építettem egy 4 GB-osból, de egy rövid ideig használtam a Raspberry Pi OS-t rajta. Office-ból én Libre-t próbáltam, az teljesen flottul működött, ha a VLC rajta van, nincs videó amit ne enne meg. Böngészésre én Chromium-ot használtam, macOS/Safari után nem éreztem túl fluid-nak, főleg youtube videó teljes képernyő és kis ablak közötti váltásoknál voltak érdekes átmenetek. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy ekkor még SD kártyáról ment az operációs rendszer, így ez és a 4 GB RAM is hozzájárulhatott ehhez. Később pár órára még felkerült rá a Raspberry Pi OS, az SSD elképesztően sokat dobott az általános sebességérzeten.
Szerintem ha egy egyszerű irodai felhasználásra/media fogyasztásra szeretnéd használni és 60.000 Ft alatt be tudsz szerezni egy neked megfelelő x86-os gépet, akkor azzal talán jobban jársz. Viszont ha tervezel mást is a Pi-vel (0-24-es használat vagy valamilyen céleszközt építeni később) és a Linux-al elvagy, választasz egy 8 GB-os verziót, az SD kártyát kiváltod egy SATA-USB-s vagy M.2-PCIe-es SSD-vel, akkor egy hibátlan gépet kapsz ezen az áron (8 GB-os Pi 40.000 Ft + adapter 5.000 Ft + ház 5.000 Ft + HDMI 2.500 Ft + I. 480 GB-os SSD 22.000 Ft + SATA-USB átalakító 2.000 Ft vagy II. 500 GB-os NVMe SSD 25.000 Ft + NVMe HAT 6.000 Ft).
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC félkonfig i5-8400 16 GB DDR4 512 GB NVME SSD
- Összeszerelve vagy darabjaiban eladó Ryzenn9900X új gamer setup..
- Új Mac Studio M4 Max 2025 14C CPU /32C GPU / 36GB RAM / 512GB
- Eladó Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Számítógép, Dell OptiPlex 5050, i5-7500, 8GB DDR4, 256 GB SSD, Win 10 Pro
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Natúr Titán - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártyafüggetlen, 86% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Adata DDR5 5600 RAM 2x8 GB
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow switch/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
wassermann