Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Passzív aktivitáskövetőt mutatott be a Polar
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van egy Pi 3 B+ masinám 7"-os "official" kijelzőre építve, a hozzá való házban.
Évek óta zenelejátszónak használom. A múlt héten szét kellett szednem, mert frissítés után fejre állt rajta a Volumio, a memóriakártya meg ugye csak a burkolat levétele után hozzáférhető. Már sokszor szétszedtem, volt rajta más rendszer is, cseréltem kártyát gyorsabbra stb., legalább 10x az évek során...
De most valami meghalt benne. A Pi működik, a Volumio fut, szól a zene, csak éppen a kijelző sötét (illetve mintha háttérvilágítása lenne, meg kellene néznem sötétben)
Az sem látszik rajta, hogy bootol a Pi, és utána is üres... Azért tuti, ami fic telepítettem az érintőkijelző plugin-t, de persze ugyanúgy semmi.
Szétszedtem újra, minden kábel a helyén van.
Próbáltam másik táppal, a kijelzőre dugott táppal, újra széthúztam - összedugtam mindent, a helyzet változatlan.
Itt el is fogytak az ötleteim :-(
Kinyírhattam pl. statikus feltöltődéssel a kijelzőt? Vagy a Pi-t?
Az a gáz, hogy rendelnék egy másik kijezőt, de ha a Pi ment tönkre, akkor lesz két jó kijelzőm, és egy rossz Pi-m.
Le tudom tesztelni valahogy a Pi-t, hogy jó-e a kimenete?
Gondolom nem... De gondoltam azért megkérdezem ;-)
Előre is köszönöm az ötleteket, üdv: Vasti
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Asztali PC , i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Intel i3-10100F + RX 5500 XT 4GB + kingston hyperx fury 32gb 2x16gb + B460M-DS3H Félkonfig eladó
- HP ProDesk 600 G4 SFF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest