Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- iPhone topik
- Apróbb változással jön a Pixel 11 az első képek szerint
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Netfone
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy kellemes feladatot... Raspberry PI4 szerkezeteken futnak raktárkezelő alkalmazásaink évek óta hibátlanul. Most azonban jött egy olyan igény, hogy a raktárkezelőnek egy elektromos zárat kellene működtetnie. Mechanikai, elektronikai részét megoldottam.
A pi-vel való összekapcsoláshoz vettem egy relé modult, amit kifejezetten ehhez ajánlottak, ahogy a neten olvasgattam.
A panelen van 1 VCC, 1 GND, és 4 db IN tüske. Raktam a pi-re egy relés progit, amit a málnasuliról töltöttem le, összesen 8 kimenetet lehet vele ki-be kapcsolgatni. A program jól működik, a megfelelő lábon tudok 3,3 Voltot mérni, azonban a relé modulom nem működik. Ha a relé modul bármely bemenetét a testtel zárom, akkor behúz a relé. Először arra gondoltam, hogy hibás a relé modul, ezért rendeltem másikat, de ugyanez a helyzet. A megfelelő GPIO kimeneteket összekötve a relémodul bemeneteivel, az adott relé állapot visszajelző ledje halványan világít.
Végigolvastam már minden magyar nyelvű leírást erről a relé modulról, de mind szerint működnie kellene így, de mégsem működik...
Rosszul kötöm össze, vagy kellene még valami a pi és a modul közé? Vagy esetleg programozható, hogy a kimeneten mit adjon ki?
Köszönettel:
T. Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Eredeti játékok OFF topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- ASUS notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- 2TB - 2,5" SAS - HDD - HP MM2000JEFRC 2Tb HDD - új dobozos
- HP UPS R5500 XR intl (326528-002) - Szünetmentes tápegység
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Asztali PC , i7 6700K , 1660 Ti , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Samsung Galaxy Z Fold6 12/256GB Silver Shadow használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy Z flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- ÚJ/BONTOTT Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann