- Fotók, videók mobillal
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Alcantara és „fa” hátlappal várható a Razr 70 Ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasjanos
csendes tag
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Raspberry-vel (illetve, magával a debiannal is). A következőben szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy Linksys AC1200-as router, amire rákötöttem egy 1TB-os külső HDD-t USB porton keresztül (fut rajta egy miniDLNA, így TV-ről, bármiről elérem a filmjeimet hálózaton keresztül). Hálózaton van még egy Raspberry Pi 2 (model B + Raspbian 9) amit kizárólag arra szeretnék használni, hogy egy torrent kliens fusson rajta és a hálózatra kötött HDD-re mentse a letöltendő filmeket. Odáig eljutottam, hogy megtalálom IP alapján az FTP szervert, fel is tudom mountolni minden működik rendesen, viszont újraindítás után ezt újra el kell végezni, mivel magától nem csinálja meg. Ez az egyik problémám, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy automatikusan felcsatolja. Jelenleg ezt a következő paranccsal oldottam meg:
curlftpfs myuser:mypassword@myftpip/ /mnt/HDD
Ezután az etc/init.d mappában létrehoztam egy saját kis scriptet, ami automatikusan futtatja a fenti parancsot és mountolja a HDD-t (vagy unmountolja, ha a stop parancsot adom ki neki) Több helyen is próbálkoztam és a logokból azt látom, hogy próbálja felcsatolni rendszerinduláskor a HDD-t, viszont hamarabb, mint ahogy maga a hálózati szolgáltatás elindul, így hibára fut.Van ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Továbbá ami még probléma, hogy hiába van felcsatolva, a torrent kliensek nem tudnak a hálózatra kötött HDD-re menteni. Hiába adom meg az elérési utat (/mnt/HDD) hibára fut. Fájlkezelőből, Terminálból simán tudom szerkeszteni a vinyó tartalmát. Ez jogosultság probléma?
Van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám ezt megoldani? Elég kezdő vagyok ezen a területen szóval nem baj, ha szájbarágósan írjátok le az ötleteiteket. Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Előzetes élménybeszámolókon a Forza Horizon 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- PlayStation 5
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- PC i5-7400 32GB RAM GTX 1650 1TB SSD be quiet! ház
- Gamer PC i5-13400F + RTX 4070 12GB I 16 GB DDR5 I vízhűtés I RGB
- MeLE PCG35 APO mini PC fanless, újszerű, eredeti doboz, Debian 13 LXQt, SSD-vel is kérhető
- Gamer PC, Ryzen 5 5500, RTX 3060 Ti, 16gb RAM
- DELL Mini PC - Core i7 7700T (90k) + 8700T (100k) +gyári wifi! 16GB vagy 32GB ram - 256/512GB SSD
- LG 65QNED87A / MiniLED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann