Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vasjanos
újonc
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Raspberry-vel (illetve, magával a debiannal is). A következőben szeretném a segítségeteket kérni, mert elakadtam. Adott egy Linksys AC1200-as router, amire rákötöttem egy 1TB-os külső HDD-t USB porton keresztül (fut rajta egy miniDLNA, így TV-ről, bármiről elérem a filmjeimet hálózaton keresztül). Hálózaton van még egy Raspberry Pi 2 (model B + Raspbian 9) amit kizárólag arra szeretnék használni, hogy egy torrent kliens fusson rajta és a hálózatra kötött HDD-re mentse a letöltendő filmeket. Odáig eljutottam, hogy megtalálom IP alapján az FTP szervert, fel is tudom mountolni minden működik rendesen, viszont újraindítás után ezt újra el kell végezni, mivel magától nem csinálja meg. Ez az egyik problémám, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy automatikusan felcsatolja. Jelenleg ezt a következő paranccsal oldottam meg:
curlftpfs myuser:mypassword@myftpip/ /mnt/HDD
Ezután az etc/init.d mappában létrehoztam egy saját kis scriptet, ami automatikusan futtatja a fenti parancsot és mountolja a HDD-t (vagy unmountolja, ha a stop parancsot adom ki neki) Több helyen is próbálkoztam és a logokból azt látom, hogy próbálja felcsatolni rendszerinduláskor a HDD-t, viszont hamarabb, mint ahogy maga a hálózati szolgáltatás elindul, így hibára fut.Van ötletetek, hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Továbbá ami még probléma, hogy hiába van felcsatolva, a torrent kliensek nem tudnak a hálózatra kötött HDD-re menteni. Hiába adom meg az elérési utat (/mnt/HDD) hibára fut. Fájlkezelőből, Terminálból simán tudom szerkeszteni a vinyó tartalmát. Ez jogosultság probléma?
Van esetleg valakinek ötlete, hogy hogyan tudnám ezt megoldani? Elég kezdő vagyok ezen a területen szóval nem baj, ha szájbarágósan írjátok le az ötleteiteket. Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Éjszakai műszak
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- DELL Optiplex 3060MT eladó
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann