- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #3029 üzenetére
Néha olvasgatom a hivatalos fórumon... ott kb annyi derült ki az X hardveres gyorsításáról, hogy egy (azaz 1) srác küzd vele, több-kevesebb sikerrel, de lényegében nem láttam előrelépést. Ez a legnagyobb baja az összes armos alternatívának is.
Magam részéről a tv vétel és streamelés témában próbálgatok dolgokat, hogy set-top-box (ehhez lehet az 512-es változat lenne célszerűbb) vagy legalább stream szerver célra jó legyen.
Egy ideje nem fordul a media_tree a pi-n (kernel 3.2.27+), jeleztem ezt a linux-media levlistán, de senki se reagált rá. Ez a hátránya, hogy mindig olyan kernelverziót sikerül kiválasztani, amit sehol máshol nem használnak. Mindig valami döglött ággal dolgoznak. A realtek és it9135 chispetesekhez is van már driver benne, csak most még nem tudom kipróbálni, mert nem fordul.
Az általam favorizált olcsó ez100pu olvasónak zárt drivere van, azt nem sikerült az arm-os pi-n beüzemelni (még). Nemrég kipróbáltam egy omnikey 3121 usb csatlakozású smartkártya olvasót a pi-n és gond nélkül kezelik a repoban lévő csomagok (ccid, pcsclite...). Eddig pécén newcs kártyakezelő progit használtam, ami zárt binárisként érhető el, így nem futhat a pi-n. Viszont a nyílt forráskódú OScam szépen fordul vele, de még nem volt időm kipróbálni a működését.
A tvheadend stream progi is szépen fordul, de mintha nem lenne olyan stabil vele a vétel, mint asztali gépen, legalábbis amikor több tunert kötök rá. Viszont ezt most nagyon aktívan fejlesztik.egyébként mire számítottál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Leállítás, Alvó mód és Újraindítás: mit csinál a Windows?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Sweet.tv - internetes TV
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- További aktív témák...
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RTX 5060 / A620M / 16 vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB+1TB M.2 SSD/ Win 11
- Gaming PC eladó-i7-9700K / Nvidia GeForce gtx 1660 Super / 16GB RAM / 1TB SSD
- Extrém teljesítményű gamer PC (AMD Ryzen 7 5700X, Radeon RX 7900 XTX) LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest