Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz vzoltan #3029 üzenetére

    Néha olvasgatom a hivatalos fórumon... ott kb annyi derült ki az X hardveres gyorsításáról, hogy egy (azaz 1) srác küzd vele, több-kevesebb sikerrel, de lényegében nem láttam előrelépést. Ez a legnagyobb baja az összes armos alternatívának is.

    Magam részéről a tv vétel és streamelés témában próbálgatok dolgokat, hogy set-top-box (ehhez lehet az 512-es változat lenne célszerűbb) vagy legalább stream szerver célra jó legyen.
    Egy ideje nem fordul a media_tree a pi-n (kernel 3.2.27+), jeleztem ezt a linux-media levlistán, de senki se reagált rá. Ez a hátránya, hogy mindig olyan kernelverziót sikerül kiválasztani, amit sehol máshol nem használnak. Mindig valami döglött ággal dolgoznak. A realtek és it9135 chispetesekhez is van már driver benne, csak most még nem tudom kipróbálni, mert nem fordul.
    Az általam favorizált olcsó ez100pu olvasónak zárt drivere van, azt nem sikerült az arm-os pi-n beüzemelni (még). Nemrég kipróbáltam egy omnikey 3121 usb csatlakozású smartkártya olvasót a pi-n és gond nélkül kezelik a repoban lévő csomagok (ccid, pcsclite...). Eddig pécén newcs kártyakezelő progit használtam, ami zárt binárisként érhető el, így nem futhat a pi-n. Viszont a nyílt forráskódú OScam szépen fordul vele, de még nem volt időm kipróbálni a működését.
    A tvheadend stream progi is szépen fordul, de mintha nem lenne olyan stabil vele a vétel, mint asztali gépen, legalábbis amikor több tunert kötök rá. Viszont ezt most nagyon aktívan fejlesztik.

    egyébként mire számítottál? ;]

Új hozzászólás Aktív témák