Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Az iPhone 17 gáncsolta el a Galaxy S26 Prót?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klusi86
tag
válasz
bambano
üzenetére
Igen, pontosan így akartam én is megcsinálni láthatod a #21522 hozzászólásomban, bár nem fejtettem ki ennyire. A gond csak ott van, hogy még nem tudom befejezni azt a python kódot, hogy működő képes is legyen, mert nem tudom lezárni. Így meg állandóan fut és csak ctrl+c-vel tudom befejeztetni a futását. Nyílván még sokat kell tanulnom, most kezdtem a pythonnal illetve az egész programozással ismerkedni. A legnagyobb gond ezzel a módszerrel amivel "megoldottam" most az, hogy hiába kapcsolom ki a relét, mert mondjuk manuálisan úgy akarom, nem marad kikapcsolva, mert a crontab a következő percben visszakapcsolja. Ez ha valami vészhelyzet van nem túl ildomos megoldás, mert mászhatok gyorsan a crontab-ba elsőnek "hatástalanítani" ezt a sort.
A cél majd az lesz, hogy távolról telefonról, GUI-ról lehessen vezérelni az akváriumot, hőfokot, vízparamétereket ellenőrizni, illetve ha valami gond van emailban értesítsen pl ereszt a szűrő és a szekrény aljában lévő érzékelő bejelez. De ennek megvalósításától még nagyon messze vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER!! 2/3 áron és e-bike dobozban, 1 év garanciával:
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann