Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz __Zs__ #19342 üzenetére

    Kezdetektől van pi-m, ez már legalább a harmadik nekifutás. A korábbi két alkalommal nem volt elég stabil még a szoftveres környezet hozzá (2012-14). A rpi2 óta próbáltam újra és most némi kompromisszummal (kártyaolvasó) már egészen használható. Igaz nem set-top-boxként használom, mert wifin át csatlakoznak hozzá a többi klienseim. Jópofa dolog a konyhába kivinni telefonon a tévét :DDD

    A tévézés még korábbi hobbi, azelőtt egy régebbi laptop szolgált házi médiaszerverként.

    Természetesen lan-ra van kötve mindkét pi. A tvheadend és oscam is hálózaton át kommunikál, nem kötelező ugyanazon a gépen futniuk. Elvileg lehetne máshogy is varázsolni, múltkor láttam gpio-n keresztüli hálózatot, de így a legegyszerűbb. Mondjuk, ha a pi zero-t teszem a helyére, akkor lehet, hogy megpróbálom azt a megoldást.

    Nem olyan vészes összeállítani ma már. Főleg, hogy csomó dolog készen van... nameg belinkeltem már többször például azt, hogy raspbian alatt hogyan kell fordítani forrásból a tvheadendet és oscam-et, meg példakonfigot is linkeltem.

    Összességében azért biztos elment már jópár ezres erre. De ez a tévés és arm boardos hobbi része nálam.
    A tunerek 8 dolcsi körül jönnek kínából, a kártyaolvasó 10 dolcsi körül. A hub 5-15 dolcsi közt. Sd kártya már 4 dolcsiért is van. Tápegység a raspival együtt beszerezhető strongstronics (vagy a pi3 kapcsán is van, lehet az is az, csak erősebb változat). Meg maga a pi. Szóval fel tud szaladni 30-40 ezerig, ha mindent meg kell venni hozzá. Persze, az okosabb set-top-box-ok sem olcsóbbak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák