- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Magisk
- Apple Watch
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
huliganboy #12795 üzenetére
A régi raspivel mindig kijött valami baj, először a tunerek adatcsomagjai vesztek és ezért szétesett a kép, aztán amikor azt javították, az usb kártyaolvasótól dobta el az usb alrendszert. Azóta szereztem én is raspi2-t, csak annyi munkám volt mostanában, hogy nem tudtam még betenni a t61es noti helyére. Az biztos, hogy a raspi2 4 maggal már nem szűkölködik proci erőben. Annyit ki tudtam próbálni, hogy a rajta futó tvheadend 1 tunerrel alig terhel procit. A kártyaolvasót nem próbáltam vele még. Persze ha digihez kell, vagy más kódolatlan szolgáltatóhoz, akkor egy gonddal kevesebb. Az openelec-et is próbáltam futólag, az is szépen ment a pi2-n. Szóval jó eséllyel az openelec és a tvheadend megfér egy pi2-n és elég teljesítményt ad alá.
Egyik kollégám úgy emlékszem dvb-c tunert is használ vele. Ahhoz kevés volt a pi1 procija, de pi2-vel szépen működött neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest