- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kroni1 #10806 üzenetére
A legtöbb lapon középkategóriától felfelé van RAID-vezérlő, nem kell külön kártya hozzá, ugyanakkor az esetedben nem javaslom a RAID1-et.
A RAID az magas rendelkezésreállási technológia, NEM pedig backup. Lökjél fel egy Veeam Agent-et (ingyenes) és csinálj a második lemezre backupot vele, akkor jársz a legjobban.
-
sinick
senior tag
Ezek szerint mondjuk a 2x500GB-os vinyómat fel tom osztani a giga p35c lapom ICH9R vezérlőjével ugy h 2x100GB raid0 a maradék 2x400GB pedig raid1 vagy nincs tömbben? Na ez lenne a nekem való! ha mondjuk az egyik vinyót esetleg kiveszem, átrakom másik gépbe akkor a 400GB nem raid-es partició látható és az adatai lementhetők??
Ma jött meg a vinyóm!
A lapom ICH9 RAID vezérlője tud csinálni max. két tömböt (első méretezhető, második a maradék), a Gigabyte RAID max. csak egy (de méretezhető) tömböt kezel.
Ha van maradék hely a vinyón, azt a Windows nem látja. Pedig én is úgy akartam eljárni mint te (lesz 2x400 gigás partíció). Szívás!
[B]Ha ICH9 RAIDban vagyok, akkor a gép nem látja az IDE-s merevlemezt (rack).
Ha Gigabyte RAID-ban vagyok, akkor az XP telepítő CD be sem tud bootolni, mert nem látja a CD-ROM-ot! Ez miért lehet? Nem értem![/B]
Egyébként most ICH9-en van RAID és azon Windows. Iszonyat gyorsnak tűnik minden (eddig egy tiszta Windowson).
-
KTTech
veterán
A lementhetőségben másik gépen nem vagyok biztos (illetve ha ICH9R vagy fejlettebb, akkor felismeri majd a vezérlő, az ICH7R-es RAID tömböt is gond nélkül lenyeli az ICH9R). De ahogy írod: az Intel Storage Matrixnak ez a lényege: rakhatod a HDD elejét RAID0-ba, majd a maradékot akár RAID1-be vagy RAID5-be. A különálló verziót még nem próbáltam, azért abban nem vagyok 100%-ig biztos...
-
KTTech
veterán
A RAID vezérlő BIOS-ában lehet állítni, amikor létrehozod a tömböt. A default egyébként 128K szokott lenni. Azt jelenti, hogy mekkora blokkokra bontsa szét a kapott filet, és mennyit írjon az egyik illetve a másik HDD-re belőle. Kis fileoknál jó a kis stripe size, de nagyobb fileoknál már korlátoz (csökkenti a sebességet).
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
1. Mindenképpen gyorsabb lesz a RAID0 tömb, mint a külön álló 2 merevlemez, kivétel, ha sok adatot másolsz tömbbön belül (nagy méretű fileok megnyitása-mentése nem ez a kategória, ott nem párhuzamosan van az írás/olvasás). Az adatbiztonság felére csökken: bármelyik HDD-vel gond van, minden adat elveszik (ezt küszöbölné ki a RIAD01).
2. NCQ-val tényleg lassulhat a rendszer, de RAIDnél jól jön.
3. Lásd 1. válasz.
4. Oprendszerfüggetlen a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest