Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Szia!
100k-s kártyát nem terveztek vásárolni, tehát akkor marad egy alaplapba integrált megoldás. Ebbe a lapba pl 'Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology'-t ír a Raid-hez. Pontosabb információt nem találtam róla. Ez megfelelő lehet?
B75 Pro3-nál pedig nem ír Raid-ről egyáltalán : Maunaljában is csak úgy említi meg, hogy Win install without Raid.Raid kötetek létrehozása gondolom ennyi lenne csupán.
Mivel ezen a drágább lapon van 10db SATA port, ezért elég lenne ez is. Inkább ezt az 50k-s lapot javasolnád? Esetleg másik ilyen 10 SATA portos lapot? Vagy egy olcsóbb lapot és hozzá egy olcsóbb pár 10k-s Raid vezérlő kártyát? (és ha igen pontosan milyet?) Az i5-3570K proci-t nagyon leterhelnék az ilyen olcsóbb Raid5-ös Intel Raid programok működésük közben?
Persze értem az egésznek a problémáját. Tényleg jobb lenne külön tárolni mindenről másolatot.
Lenne még egy kérdésem erre visszatérve is:"A gond az alaplapi RAID-el ott van, hogy ha alaplapot cserélsz akkor nem lehet formázás nélkül újra összerakni a tömböt."
Ez mit jelent egészen pontosan? Ha tönkre megy az alaplap, amivel a Raid-es köteteket készítettem (Raid 0,1,5-re is vonatkozik?), vagy kicserélem az alaplapot, akkor az adataim elvesznek? Csak úgy tudom használni a winyókat, ha újra formázom őket?

Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Iqos cigaretta
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Wise (ex-TransferWise)
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest