- Magisk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muton
addikt
válasz
lakisoft #5929 üzenetére
mit értesz sql script alatt? a pl "insert into .... akármit?
és mi lenne a megoldás? berakom az adatbázis módosító parancsokat egy textfájlba és írok egy .bat-ot ami beolvassa soronként a fájlt (azaz a parancsokat) és futtatja megfelelő userként? vagy mehet az adat is magába a .bat-ba?
-
amargo
addikt
-
ArchElf
addikt
válasz
lakisoft #5889 üzenetére
Nézz be a batch topicba, és próbálok segíteni, ha van egy kicsivel több infód...
AE
-
Jester01
veterán
válasz
lakisoft #4598 üzenetére
Persze, mert ténylegesen meg is csináltad a joint (az optimizer meg ezek szerint buta és nem veszi észre, hogy nem is kell).
Egy lekérdezéssel nem tudom hogy lehet megkerülni, de ha egyesével lekéred a táblák rekordszámát és utána azt tetszőleges nem-sql módon összeszorzod az valószínű gyorsabb leszVagy persze írhatsz rá tárolt eljárást.
-
blaces
tag
válasz
lakisoft #3617 üzenetére
Hát igen, remélem visszajön. Pont amikor komolyan veszem ezt az egész programozást, és elkezdem a C-t tanulni...
Tényleg nagyon hasznos kis oldal, a Prohardver mellett még azt tartom az egyik leghasznosabbnak. Szerintem egy ilyen oldal, nem tűnhet el csak úgy. Túl sok szellemi érték halmozódott fel a Prog.hu-n, nagy kár lenne érte. -
amargo
addikt
válasz
lakisoft #3584 üzenetére
Szia,
Több verzió követőt használtam, ami ingyenes, de most fizetőst használok, az pedig a TFS (Team Fundation Server). Studióba integrált
Az ingyenesek:
- pvcs tracker (konzolos)
- egy másik cvs-t (ott valami teknős volt a logója? már nem emlékszem rá) ez nem csak konzolosÉs eclipse alá próbáltam ki még pár ingyenest, de aminél maradtam a
subversion.Milyen rendszeren kellene, mert azt nem írtad, hátha tudok ajánlani mást is
üdv
amargo -
amargo
addikt
válasz
lakisoft #3036 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, matematikai jelölésekkel adjuk meg, a linkeden szereplő a végletegik le van egyszerűsítve.
Programozási tételek -
amargo
addikt
válasz
lakisoft #3010 üzenetére
Azért emeltem ki a végére a fontos sort
(local) hogy éppen lokálisan megy, MyDatabase <- ezt már rád bízom ;)
Amint látom ebből neked rendessen nyomlálnod kell, mert hibakezelés is van benne.. a példa meg tényleg csak példa, egy többnyelvü decode visszaadására.. tényleg csak kiindulási alap. tehát nem copy&paste, kód!DataSet-hez meg, inkább adok egy linket, hogy megismerd
DataSet
És amintlátom van itt példa kód is, amit én fentebb mutattam más, mert ha te össze kapcsolva akarod hazsnálni adattáblával, akkor jön jól a DataSet. -
amargo
addikt
válasz
lakisoft #3002 üzenetére
static public class DecodeDatabase
{
private static SqlConnection m_DecodeConn;
public static SqlConnection DecodeConn
{
get { return DecodeDatabase.m_DecodeConn; }
}
public static void InitializeDecodeConnection()
{
m_DecodeConn = new SqlConnection();
try
{
m_DecodeConn.ConnectionString = @"Data Source=(local);Initial Catalog=MyDatabase;Integrated Security=True";
m_DecodeConn.Open();
}
catch (Exception e)
{
string s = e.Message + Environment.NewLine + m_DecodeConn.ConnectionString;
m_DecodeConn = null;
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(s, System.Windows.Forms.Application.ProductName, System.Windows.Forms.MessageBoxButtons.OK, System.Windows.Forms.MessageBoxIcon.Error);
throw e;
}
}
}
static public class Decode
{
static Decode()
{
//Inicializálja a dekód adatbázis kapcsolatot
DecodeDatabase.InitializeDecodeConnection();
}
static public string CTGetDecode(string sKey, string sTable, Languages cLanguage)
{
using (SqlCommand command = new SqlCommand())
{
command.Connection = DecodeDatabase.DecodeConn;
command.CommandType = CommandType.StoredProcedure;
command.CommandText = "dbo.GetDecode";
//command.Parameters.Add(new SqlParameter("@RETURN_VALUE",SqlDbType.Char,60));
command.Parameters.Add(new SqlParameter("@TableName", sTable));
command.Parameters.Add(new SqlParameter("@id", sKey));
object obj = command.ExecuteScalar();
if (null != obj)
{
return obj.ToString();
}
else
{
throw new ErrKeyNotFound(sKey);
}
}
}
}Így hirtelen, csak bekopiztam.. meg kicsit átírkáltam a neveket.. remélem nem felejtettem ki semmit..
Ez a lényeg.. alatta csak egy példa lekérdezés
m_DecodeConn.ConnectionString = @"Data Source=(local);Initial Catalog=MyDatabase;Integrated Security=True";
m_DecodeConn.Open();
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged