- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Október 13. a Vivo X300-ak napja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
Nem tudom, milyen project-et hoztál létre, de szerintem ott lesz valami gebasz.
Csináld így:
File -> New -> Project -> General -> Empty project
Ha ez megvan, Project -> Add new item -> C++ code, és a file-nak adj meg .c kiterjesztést. Igazából ez nem is szükséges, de kényelmes, mert a cl (a VS compilere) a .c kiterjesztésű file-okat automatikusan C kódként fordítja. Ha nem .c kiterjesztést adsz meg, akkor a Project Properties -> C/C++ -> Advanced -> Compile As -t beállíthatod "Compile as C Code (/TC)"-re, amivel mindenféle kiterjesztésű forrást C-ként fordít.cucka (#3624): egy C++ compiler-nek nem lehet gondja plain C kóddal...
-
lakisoft
veterán
Szia!
így nem jó neked?
// hello_world.cpp : Defines the entry point for the console application.
//
#include "stdafx.h"
int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
for (;;)
{
printf ("Hello World!\n");
}
return 0;
}Esetleg még mit próbáljak ki C-hez? Amit csak fel kell tennem és babán működik - eclipse én ezt is ajánlom.
üdv, lakisoft -
amargo
addikt
Nekem Thomas H. Cormen Algoritmusok könyv bevált.
-
Tv
senior tag
Cső! Én meg pont fordítva vagyok. Általában összeáll a fejemben az egész algoritmus, aztán kinlódok a szintaktikával egy csomót. Egyszerűen nehezen tudom megjegyezni a "bonyolultabb" szerkezeteket. Ez főleg vizsgákon szopó, mert ott paríron kell programozni, ami ugye nem dobja ki a hibát
. Egyik java vizsgámon pl. egy totálisan alap dolog miatt buktam meg: tomb[x] helyett tomb(x) -et írtam egyszerű figyelmetlenségből meg kapkodásból
A tanár se gondolta, hogy ennyire hülye lennék, hogy tényleg ( ) -el jelölöm a tömböt, dehát mivel a papírra azt írtam valamiért, kénytelen volt megbuktatni .
-
orbano
félisten
A legjobb, ha leülsz valakivel feladatokat megoldani, aki elmagyarázza, hogy mit miért úgy kell, ahogy. Sőt, talán még az sem kell. Én is így tanultam meg gimiben, leültetett a tanár qbasic elé, és hajrá. Ha elakadtam szóltam és adott egy megoldást, ötletet. HA nem értettem, elmagyarázta. Egy idő után volt már a fejemben egy olyan mintahalmaz, hogy egy adott bonyolultságig minden feladatot meg tudtam oldani. Furcsa, hogy egyetemen ráeresztenek titeket úgy egy implementációra, hogy elméleti elképzelésetek sincs egy program felépítéséről.
-
Benmartin
senior tag
Hello!
Persze rengeteg, neked, mint egyetemistának szinte kötelező, az Algoritmusok vagy az Új algoritmusok (ugyanaz, mint az előző, csak újabb kiadás).
Esetleg szokták ajánlani Donald E. Knuth: A számítógép-programozás művészete c. sorozatát, ami elég nehéz olvasmány. Híres könyv még Robert Sedgewick szerzeménye az Algorithms in C, valamint a Wrox kiadónak nem is olyan rég megjelent egy könyve: Beginning Algorithms.
Bírálni ugyan nem szeretnélek, mert nincs hozzá jogom, de ha egyetemen programozást tanulsz, akkor azt gondolná az ember, hogy azért hozzá tudsz szagolni az algoritmus részéhez, ha még egyedül nem is megy zökkenőmentesen.
Linkeket azért nem írtam a könyvekhez, mert ha rákeresel a címükre, akkor könnyedén megtalálhatod őket akár elektronikus formában is.
-
amargo
addikt
. == dot (angolul)
Jók a megérzéseid ;)
Köze van hozzá c# hatékonyan, de előtte egy step by step-et is elkezdhetnél, kezdőnek főként érdemes mert bemutatja a környezetett is. Hajrá!Azaz AspDotNet, AdoDotNet, C#DotNet, C++DotNet, VbDotNet..
Hehe most látom, hogy Tocsi tartja, érdemes meghallgatni
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Lenovo Tab P11 Pro 2. Gen. Billentyűzet és Tok - Szürke
- GLORIOUS Aura 145-KEY Mechanical Keycaps - White
- Asus FX516PE 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Logitech G Pro X Superlight vezetékes Gaming Egér!
- Google Pixel 10 256GB - Törött kijelzőüveg - szept. 30-i vásárlás
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest