- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android Autót minden mobilra!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Vision #19007 üzenetére
Az SAP egy olyan őrültekháza világ (eufemizmus a krónikus korrupcióra), hogy ha azoknak a kódereknek egy jó pszichológusra van szükségük, azon nincsen mit csodálkozni
IT-közeli dolgok: grafika, design, színkorrekciók, dokumentum szerkezet tervezés, felhasználói élmény tervezés, seo, marketing, modellezés / 3d, és biztos lehetne még sorolni cudar hosszan. Egyikhez sem kell egyetlen sornyi kódot sem írni. Az egykori átkos világban egy szoftver fejlesztése úgy nézett ki, hogy a user sztorit nekiestek szétkapni üzleti, technikai, társadalmi paraméterekre, és egy megvalósíthatósági tanulmány kiderítette róla, érdemes-e invesztálni az elgondolásba, vagy sem. A user sztori után létezett tervdokumentáció. Arra volt jó, hogy kiszűrje az összes olyan deklarációt, ami nem implementálható. Aztán volt implementáció terv, ami definíció szintjén írta le az elgondolást, mint memória model, és állapotgépek fázisai, azok kapcsolódása egymáshoz. És végül a tényleges implementálás már csak "rabszolga-kóder" munka volt. Azóta a miértek és hogyanok a köztudatban mind a rabszolga kóderre lettek ráhajítva, és most egyben kell érteni a tervezési lépésektől kezdve mindenhez (#érteni-mindenhez-is). Átlag. De attól még lehetnek oldschool berkek itt-ott, ahol nem annyira eszelős az ügyvitel, és ott bőven lehet IT-közeli dolgokat csinálni (akár "fejleszteni") anélkül, hogy valaki valaha egyetlen sor kódot írna, vagy valaha látott volna fejlesztői környezetet életközelből.
Ami a közgázosok programozóvá képzését illeti, én inkább az ellenkező irányra láttam példát. Nem kevesen végeznek mérnök infón, majd szembesülnek vele, hogy "ejj, én nem ilyen lovat akartam", végül rámásznak egy mérlegképes könyvelő képzésre, és abban maradnak. Az egészen jelenkori állapotokból nem vagyok up-to-date, nem tudom könyvelőből most mennyit keresnek, vagy rugdalják ki őket mindenhonnét.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Borderlands 4
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- VGA kibeszélő offtopik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Microsoft Excel topic
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- További aktív témák...
- Kellys Gate 50 MTB - M méret
- Xbox Series X+Nacon Rig 700HX+Play&Charge Kit
- Új Gamer PC Ryzen 7 5800X/RTX 5060 + 11 Féle VGA/16-32Gb DDR4/500-1Tb SSD/600-850W 2-4Év gari
- ROG Strix G713PV 17.3" QHD IPS Ryzen 9 7845HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- 24 GB-os RTX6000 HP - garanciával
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest