- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Az SAP egy olyan őrültekháza világ (eufemizmus a krónikus korrupcióra), hogy ha azoknak a kódereknek egy jó pszichológusra van szükségük, azon nincsen mit csodálkozni

IT-közeli dolgok: grafika, design, színkorrekciók, dokumentum szerkezet tervezés, felhasználói élmény tervezés, seo, marketing, modellezés / 3d, és biztos lehetne még sorolni cudar hosszan. Egyikhez sem kell egyetlen sornyi kódot sem írni. Az egykori átkos világban egy szoftver fejlesztése úgy nézett ki, hogy a user sztorit nekiestek szétkapni üzleti, technikai, társadalmi paraméterekre, és egy megvalósíthatósági tanulmány kiderítette róla, érdemes-e invesztálni az elgondolásba, vagy sem. A user sztori után létezett tervdokumentáció. Arra volt jó, hogy kiszűrje az összes olyan deklarációt, ami nem implementálható. Aztán volt implementáció terv, ami definíció szintjén írta le az elgondolást, mint memória model, és állapotgépek fázisai, azok kapcsolódása egymáshoz. És végül a tényleges implementálás már csak "rabszolga-kóder" munka volt. Azóta a miértek és hogyanok a köztudatban mind a rabszolga kóderre lettek ráhajítva, és most egyben kell érteni a tervezési lépésektől kezdve mindenhez (#érteni-mindenhez-is). Átlag. De attól még lehetnek oldschool berkek itt-ott, ahol nem annyira eszelős az ügyvitel, és ott bőven lehet IT-közeli dolgokat csinálni (akár "fejleszteni") anélkül, hogy valaki valaha egyetlen sor kódot írna, vagy valaha látott volna fejlesztői környezetet életközelből.
Ami a közgázosok programozóvá képzését illeti, én inkább az ellenkező irányra láttam példát. Nem kevesen végeznek mérnök infón, majd szembesülnek vele, hogy "ejj, én nem ilyen lovat akartam", végül rámásznak egy mérlegképes könyvelő képzésre, és abban maradnak. Az egészen jelenkori állapotokból nem vagyok up-to-date, nem tudom könyvelőből most mennyit keresnek, vagy rugdalják ki őket mindenhonnét.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Téli Olimpiai játékok Milano - Cortina 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Assetto Corsa EVO
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4516, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest