- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17918 üzenetére
Látom, hogy néha példával válaszolsz. De pl.: ehhez hasonló kaliberű megoldás(ok) hol van(nak)? Mondjuk nem hiába ott nem noname nick-ek szerepelnek. Na mind1. Mindenki maga dönti el, hogy hogy teszi tönkre az életét... Viszont én megteszem, amire lehetőségem van. Mégpedig, hogy felhívom az emberke figyelmét, hogy legalább tájékozódjon, mielőtt fórumozni kezd...
De mondjuk nekem ez az "tegyünk magasról a magyar nyelvre", és a "tegyünk magasról a magyar ügyfelekre" felfogás sem tetszik. De persze ti tudjátok... Az biztos, hogy az angol nyelvtudás közepes szint felett nélkülözhetetlen. De érdekes módon magyar fórumon hangoztatják az érintettek az álláspontjukat. Miért nem tudják az érintettek angol fórumon hangoztatni a véleményüket? Szóval bort iszunk, és vizet prédikálunk, vagy mi? Vagy talán magyar fórumtól kapják a fizetést(vagy annak 1 részét)? Vagy angol fórumon túl gyengék lennének? -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17914 üzenetére
Vegyük ezt az esetet. dqdb a "nagykönyv" szerint mind igaz dolgokat írt. Ezekből kritikus hibának ezt lehet nevezni(legalábbis sztem.):
>sikertelen foglalás esetében a GlobalAlloc visszatérési értéke NULL, míg az INVALID_HANDLE_VALUEGyakorlatban hasznos dolognak ez mondható:
>hol vannak a const módosítók azon paraméterek elől, amelyek értékét nem módosítja a kódCsak 1 valami hiányzik a válaszból: történetesen, hogy hogyan kellene megoldani a feladatot. Pedig elég sok időt rá áldozott így is a válaszra(na meg elég hamar válaszolt is). Tehát a ideje is lett volna megválaszolni. Na, az ilyen hozzáállást nem szeretem. Ettől függetlenül végigolvastam/nyugtáztam/módosítottam a leírtak alapján a kódot(mert engem nem az érdekel, hogy milyen stílusban válaszolnak). Ennél többet én mit tehetnék(tehettem volna)? De sztem. ő(vagy pl. te
) nyugodtan tehetett volna többet is...
Én senkinek nem javaslom a förumozást. Mindenki induljon ki az én példámból. Legyen intő példa, hogy hogy bánnak az emberkékkel a fórumokon(nem csak itt). Én már benne vagyok a közepében, ezért én még néha irogatok majd(de lehet, hogy idővel még ezt is abbahagyom - ki tudja?). De senkinek nem javaslom.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17914 üzenetére
Honnan tudod, hogy pl. az olvasók közül nem-e?
De ti nézzetek csak "személyiségzavaros hülyegyerekeknek" mindenkit.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17912 üzenetére
Na jó. Én sem vagyok "álszent". Tényleg vannak olyanok, akiknél sem az egyenes beszéd, meg úgy általában semmi nem használ. Pl. 1 okmányirodában/kormányablakban/banknál stb...(még 1 csomó helyen) én is "hülyének" számítok. De ilyen helyeken azt várom el, hogy(nekm, mint az adott dologban hülye) türelmesen elmagyarázzák a dolgokat. Hogy mi miért és hogyan történik. Na meg azt, hogy:
1.: Vagy megfelelő tudással rendelkezzen
2.: Vagy kérdezzen olyan kollégától, aki ért az adott dologhoz.
Tehát magyarul: azt várom el, hogy meg akarja oldani a problémám(lehetőleg minél rövidebb idő alatt), és ne arra használja pl. a szaktudását, hogy minél előbb lerázzon...A másik dolog meg az, hogy igaz, hogy vannak ilyenek, akiknél falra hányt borsó minden, de a programozó/eladó,ügyintéző stb.. mindennapi cselekvéseit ne ez befolyásolja. Pl. ha 1 tankönyv(szakkönyv) író emberke abból indulna ki, hogy pl. "deviáns" emberkék is olvassák a munkáját, akkor nem lenne 1 tankönyv/szakkönyv sem... Azért ettől is óva intenék. Remélem, hogy "átment" a mondanivalóm.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17896 üzenetére
Ez is 1 rész megoldás. De:
1.: Sztem. 1 átlagembernek 2 telefonnal mászkálni nem életcélja.
2.: Ilyen kívánsága "ügyfélfogadási időben" is lehet az ügyfélnek:
>Csipp-csupp ügyekkel is a programozót baxxtatja. Pl. "ez a gomb legyen zöld" .. - átállítja - majd: nem, nem mégsem jó, legyen sárga.
3.: Azért nekem az is furcsa, hogy "10-ből legalább 5 privát ügyfél ilyen."Sztem. a legrövidebb út az egyenes beszéd. Nem bujkálni kell az ügyfél elől. Bár az is egy felfogás lehet, hogy "csak az a fránya ügyfél ne lenne, csak adja ide a lóvét, 'oszt jó napot!". Végül is ez is 1 felfogás. De az is biztos, hogy nem az én álláspontom tükrözi.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17876 üzenetére
> a legtöbb nagy cégnek van bounty programja és hackeroneon zártkörűen tudtukra tudja adni az ember ha talált valamit, cserébe busás pénzösszeg és mindenki boldog
Nem tudom, hogy van-e ilyen. De ha van, akkor az sem jó. Mert "szent"-eknek tünteti(tüntetné) fel a programozókat(holott csak a szőnyeg alá söprik a dolgokat), pedig csak álszentség(lenne).
>nekem nagyon ellenszenves volt ez a fajta vagánykodás amit az ekréta cég slackjén is betoltak hogy na csőő lúzerek jöttünk mi nagy hekkerek (phishing != hacking) és jól megsz*pattunk titeket....
Az a helyzet, hogy mindenki saját magát tartja okosnak. Ez emberi tulajdonság. Az agy védekezési mechanizmusa. Ti is vérpistikéztek, meg szemiségzavaros hülyegyerekekről beszéltek. Ők meg titeket vérpistikéznek le, meg vagánykodnak... Így működik a világ. Sajnos, vagy nem sajnos, ez így van.
-
pmonitor
aktív tag
Gyerekek. Én főleg a hálózatokról(de a webről sem) nem tudok sokat, de azt azért biztosan vélem tudni, hogy tényleg csak akkor van 100%-os védelem, ha nem kapcsolják be a számítógépet(mint ahogy azt a #17640-ben, és a #17644-ben is írtam). Csak azt is biztosan vélem tudni(de javítsatok ki, ha tévednék), hogy ezt nyom nélkül nem lehet megtenni. Legalábbis, ha látótérbe kerül az a gép, amiről a műveletet csinálták. Ha ez a feltételezésem igaz, akkor esetleg csak erőfeszítés kérdése, hogy mikor kapják el az illető(ke)t. Bár az is lehet, hogy túl nagy energiába kerülne kideríteni, és inkább abbahagyják a keresést.
Szerk.: bár pl. itt is önként jelentkezett az illető.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17871 üzenetére
Nekem majdnem mind1, hogy milyen kommenteket* látok. Pl. az egyik példakódom ezen kód alapján készítettem. Az első dolog volt, hogy a kommenteket kiszedtem belőlük(csak felhigítják a kódot).
* a "kommenteket" kifejezés sem jó, hiszen vagy comment-eket, vagy megjegyzéseket. A komment olyan semmilyen nyelv...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
fatal` #17870 üzenetére
Phisingről az elején beszélt. De ezt is írta:
>bőven túlmentek az etikus hekkerkedésen, szerintem.Szóval döntsön az olvasó!
Ettől függetlenül vminek csak lennie kellett, hogy "1 nem illetékes" HW-re kerüljön a dolog.
#17689(martonx):
Egyrészt én dolgoztam a verseny- és a köz szférában is. Fizikai- és szellemi munkát is. Sztem nem ettől függ a dolog. Hanem az ember(dolgozó) felfogásán/hozzáállásán. Igazából nagyon kevés objektív dolog van(mondjuk a fizikai munkakörökben vmivel több, de ott is van szubjektív dolog is rendesen).
>eszembe jutott, hogy tudok neked kódot mutatni.
Ugye, hogy nem fájt? Csak ennyi az egész. Még jobb lenne, ha csak az adott szmély(jelen esetben a Te) által írt kódot mutatnának be az itt levő szereplők. -
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17865 üzenetére
Én meg senki pártján nem állok. Sem a "hivatalos" programozók, sem a hacker-ek pártján. És én igazán egyik csoporthoz sem vallom tartozónak magam. De jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy hacker-ek - programozók meccs eddigi állása: sok : 0. Azaz a hacker-ek nyerésre állnak. A programozók még nem nőttek fel a feladathoz. Én kívülről így látom.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17639 üzenetére
>A legtöbb EDR cucc alapból tud riasztani ilyen dll injection tevékenységre...
Én is be tudtam állítani, hogy beriasszon. Csak ezzel 2 probléma van:
1.: Ilyen beállítás esetén nagyon sok más "veszélytelen" dologra is beriaszt.
2.: Semmit nem érsz el a riasztással, ha a user bejelöli, hogy megbízható a cucc. Mint ahogy a prog.hu-n is ezt ajánlotta(erre ösztönöz) 1 fórumozó programozó.
3.: Elég sok app van, ami hozzájárulást kér ehhez-ahhoz(általában mindenhez). Szélsőséges eset a cookie-k elfogadása. Szerintem a userek min 95%-a hozzájárul mindenhez. Sőt, van olyan oldal, ami be sem töltődik, ha nem fogadod el.Szóval a dolog nem olyan 1szerű. Legalábbis, ha a biztonságot nézzük.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17856 üzenetére
Na látod. Itt van a nagyon nagy különbség köztünk. Akiket ti "fórumos vérpistikéknek", "személyiségzavaros hülyegyerekeknek", stb... neveztek, nekem határozott véleményem, hogy nekik is joguk lenne példakódokat látni. Sőt! Nem csak nekik, hanem pl. az enyhén értelmi fogyatékosoknak is(akik erre még képesek).
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #17843 üzenetére
Én nem vagyok programozó, így ezt nem valószínű, hogy meg tudnám oldani.
Nem véletlenül írtam ittenke:
>Azt hiszem, hogy régebben már írtam, hogy ha most kezdenék programozni desktop-ra, akkor az ASM, C, C++ nyelvekre állnék rá nagyon.De ha nem értetted meg, akkor szívesen lefordítom.
Nekem ilyen tapasztalataim vannak, ha nem a webprogramozást nézzük: Kevés ASM, C++, Pascal, közepes Vb6/Vba, C, viszonylag sok Vb.net, C#.
Ez helyett, ha most kezdenék, akkor sztem. ez lenne az ideális: Nagyon sok ASM és C, erősen közepes C++.Ez tehát azt jelenti, hogy sajnos nem tudok annyira ASm-ul, C-ül.C++-ul főleg nem. De ha neked nagyon megy, akkor példakódnak elfogadnám. Sőt, azt hiszem, hogy más nevében is írhatom, hogy elfogadnánk. Tudomásom szerint ASM topic meg nincs is(vagy ha van is, akkor sem aktív).
Egyébként C-t azért közepesen használtam, mert Vb.net/C# -ban van amit vagy nem lehet megoldani, vagy meg lehet ugyan, de nagyon lassú. Ezért muszáj volt néhány esetben C-ben natív .dll-t írnom. De ezért is bántam meg, hogy nem sok C-vel kezdtem. Ugyanis így megtanultam a C#-ot, viszont a C-re is szükségem volt. De akkor minek tanultam ilyen szinten C#-ot, ha nem tudom/tudtam a C-t kikerülni. Miért nem foglalkoztam majdnemhogy kizárólag C-vel.
De egyetértek azzal, amit ittenke írtál:
>Segítség:: Ezt csak ASM-ban, vagy C/C++ lehet megvalósítaniPontosan ezért bántam meg, hogy nem ezekre álltam rá...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17832 üzenetére
> biztos tudsz nyitni egy "C/CPP optimalizálás sebességre" topikot
Nem ilyen topic-ot hoztam létre, hanem A WIN API haszálata címűt. Örömmel várok oda kritikákat/kiegészítéseket. És persze az sem lenne baj, ha vki. szaki is írna példakódo(ka)t, mert azért én mégiscsak hobbiból kódolok/programozom.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
axioma #17838 üzenetére
Utolsó hsz-ek egyes témakörökben:
C# programozás: 2022-10-01
C++ programozás: 2022-09-25
C programozás: 2022-09-03Komoly forgalom megy más topic-okban...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17836 üzenetére
>azota nem olvasom ezt a topicot miota letezel
Azóta lehetsz boldog ember, amióta nem olvasod. Amíg olvastad, addig elég boldogtalan lehettél...
>mindig rajtad megy a frocsoges
Hát igen. Jobb lenne, ha a programozók nem velem foglalkoznának, hanem mondjuk minta/példa kódot adnának/tennének közzé. Mert ugye a programozás kimenete kétféle lehet: az elkészült bináris file(.dll, .exe), vagy forráskód(script nyelvek esetén nyilván csak ez utóbbi). De ehelyett csak rizsa megy. Ahhoz meg nem kell programozónak lenni. Rizsázni még én is tudok. De amikor pl. azt a kódot kellene optimalizálni, mint amit betettem ide, akkor meg csak nézegetnek. Mondjuk azért így is lehet tanulni némelyikből. Pl. dqdb hozzászólásából is. Még akkor is, ha csak kötekedés volt a célja(nekem teljesen mind1, hogy milyen okból ír valaki, csak hasznosat írjon). Amiket martonx írt, azok is hasznosak voltak(bár ha odafigyeltem volna, akkor ezek nekem kapásból mentek volna, de hagyjuk meg neki az örömöt). Aztán Fire/SOUL/CD hozzászólásából is lehet tanulni(mivel problémamegoldó gondolkodást tükröző hozzászólás volt). Szóval sztem. ehhez hasonlóknak kellene lennie a hsz-eknek/diskurzusoknak. Mert amikor arról megy a vita, hogy mindenképp ragaszkodni kell-e a "prof" által mondottakhoz, vagy a "nagykönyvben" leírtakhoz, vagy pedig a gyorsaság érdekében áthághatunk-e 1(esetleg több) ilyen szabályt, az sztem. jó vita. De amikor olyant ír vki., hogy 1 programozónak nem muszáj produktumot adni - na akkor tudnám lekaparni a falat(persze idézőjelesen - mert természetesen ettől még tudok aludni). Vsz. 1 magát fórumozó programozónak természetesnek kellene, hogy legyen, hogy minta/példa kódot adjon(hogy helyes utat mutasson az általad ugyebár csak "fórumos vérpistikék" -nek nevezett emberkéknek - is). De ki tudja miért nem foglalkoznak vele? Talán csak egyszerűen félnek attól, hogy vki. kritikát mond/tanácsot ad nekik az esetleges kódjukhoz? Pedig az én példámon is látszik, hogy ez a programozás velejárója.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17834 üzenetére
Buffer overflow esetén, ha a program nem száll el, akkor lehet a kód lassulása nélkül is detektálni az overflow-t, mégpedig a hívó(buffer-nek memóriát foglaló függvényben). Iteráció esetén, ha mindegyik bufferben max. a bufferek végéig találok L'\0' -t, akkor tuti, hogy nincs overflow, egyébként tuti, hogy van. Ezzel ki tudnám szűrni a #17829 - dabadab által említett viccben emlegetett hibát. Valamint még olyant is lehet csinálni, hogy lehetőséget adok a bufferek méretének manuális megadására. Pl. parancssori paraméterekkel... Ha a program elszáll, akkor esetleg ezek beállításával lehet módosítani...
Több használható 5letem nincs. -
pmonitor
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #17833 üzenetére
buffer overflow-ról volt szó, nem stack overflow(
) -ról. Ezt azért simán meg lehetne oldani. Csak az említett okok miatt nem érdemes. Sztem. legalábbis. Én hagyom, hogy false adatot írjon ki, vagy elszálljon a program...
@sztanozs:
>szóval fogalmam sincs, honnan vagy (vagy nem vagy) kitiltvaEzt 2lem. De ha teljesen őszintén írtad, akkor én meg teljesen őszintén elnézést kérek tőled...
De akár tudtad, akár nem, ez is azt mutatja, hogy semmiképpen nem jó, ha egyes topikokbó véglegesen kitiltanak valakit. Mert semmi nem jelzi ezt. Esetleg abban a speciális esetben, ha lejjebb lapoztál volna, akkor láthattad volna, hogy a nick-em szürke... -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17830 üzenetére
Annyit lehet csinálni, hogy ha detektálná az overflow-t, akkor kiírja, hogy "sorry, nem jutottam semmire...". De ez egyrészt hajszálvékony jég, másrészt végeredmény attól még nem lesz. Az egyetlen helyes út, ha megfelelő buffer méretet állít be a hívó függvény. 64 bites app esetén azért ez sztem. megoldható...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17824 üzenetére
Szted. 1 figyelmeztetés és 2 kitiltás(amelyek ráadásul nem is a C topic-ból való kitiltások voltak) után jogos volt a C topicból való végleges kitiltás?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17822 üzenetére
A kitiltásnak igen. A végleges kitiltásnak sztem. nem. Már csak azért sem, mert(ahogy már 1-szer írtam) a végleges kitiltást véglegesen megszüntetném. Tiltsanak ki vkit. 1 hétre, 1 hónapra, de véglegesen(főleg csak 1 topic-ból) nem. Úgyhogy ezt már csak ezért sem tartom jogosnak. A moderátornak sztem. az a dolga, hogy a trágár dolgokat kigyomlálja. És nem az, hogy egyes topicokból véglegesen kitiltson vkit. De biztos csak kissebségi komplexus-om van. Na meg az a gondom, hogy "nem vették fel valahova programozónak,". Holott az igazság az, hogy sosem jelentkeztem programozónak sehova... Csak az a helyzet, hogy a szövegelés hatalom nélkül semmit nem ér... Hatalma pedig a noname moderátoroknak van...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17818 üzenetére
Sztem. ez a szakasz eléggé megmutatja, hogy én hogy képzelem el ezt a fórumot. Nem muszáj pmonitor-nak nyernie(nem ez a lényeg). Látod, hogy amit javasoltak, azt módosítottam. De sztem. ezekből a hozzászólásokból/javaslatokból az esetleges olvasók is tanulhatnak.
Viszont ami ez után a szakasz után jött - na az már tényleg nem "szakmai". -
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17809 üzenetére
Módosítottam a dolgokat.
Hogy ne kelljen mindig ezt a viszonylag hosszú kódot bemásolgatnom, ezért ide tettem fel a file részletet.Az overflow aknákkal szándékosan nem akar(tam/ok) foglalkozni. Tegyük fel, hogy elég a lefoglalt memória...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #17791 üzenetére
>de ez elvileg nem terápiás-, hanem szakmai topik.
Na akkor 1 kis "szakmai" probléma. Ezt kellene optimalizálni. Bármilyen kis optimalizálásnak örülnék, de az sem ártana, ha jelentős optimalizálás lenne...
...
typedef struct FAJLKERESESEREDMENYE
{
int Fajldarab;
int Mappadarab;
long long Fajlhossz;
wchar_t* Fajlok;
wchar_t* Mappak;
} FAJLKERESESEREDMENYE;
...
void search(wchar_t* sPath, wchar_t* sFileMask, FAJLKERESESEREDMENYE* pFke, char almappae, char mappae, char fajle)
{
if (!out)
{
int i = 0, n = 0;
wchar_t* aktFolders = tempFolders;
WIN32_FIND_DATA WFD;
HANDLE iSearchHandle = NULL;
int bContinue = 1;
wchar_t* sPath_1 = (wchar_t*)GlobalAlloc(LMEM_FIXED, (wcslen(sPath) + wcslen(sFileMask) + 1) * sizeof(wchar_t));
if (sPath_1 == INVALID_HANDLE_VALUE) MessageBox(0, L"memória", L"Üzenet", 0);
if (almappae)
{
wcscpy(sPath_1, sPath);
wcscat(sPath_1, L"*");
iSearchHandle = FindFirstFile(sPath_1, &WFD);
if (INVALID_HANDLE_VALUE == iSearchHandle)
{
}
else
{
while (bContinue)
{
if (wcscmp(WFD.cFileName, L".") && wcscmp(WFD.cFileName, L".."))
{
int s;
if ((WFD.dwFileAttributes & 16) == 16)
{
wcscpy(tempFolders, sPath);
wcscat(tempFolders, WFD.cFileName);
wcscat(tempFolders, L"\\\0");
s = wcslen(tempFolders);
tempFolders += s;
++tempFolders;
++n;
}
}
bContinue = FindNextFile(iSearchHandle, &WFD);
}
bContinue = FindClose(iSearchHandle);
}
}
bContinue = 1;
wcscpy(sPath_1, sPath);
wcscat(sPath_1, sFileMask);
iSearchHandle = FindFirstFile(sPath_1, &WFD);
if (INVALID_HANDLE_VALUE == iSearchHandle)
{
}
else
{
while (bContinue)
{
if (wcscmp(WFD.cFileName, L".") && wcscmp(WFD.cFileName, L".."))
{
int s;
if ((WFD.dwFileAttributes & 16) == 16)
{
if (mappae)
{
wcscat(WFD.cFileName, L"\r\n");
wcscpy(pFke->Mappak, sPath);
wcscat(pFke->Mappak, WFD.cFileName);
s = wcslen(pFke->Mappak);
pFke->Mappak += s;
++(pFke->Mappadarab);
}
}
else
{
if (fajle)
{
wcscpy(pFke->Fajlok, sPath);
wcscat(pFke->Fajlok, WFD.cFileName);
wcscat(pFke->Fajlok, L"\r\n");
s = wcslen(pFke->Fajlok);
pFke->Fajlok += s;
++(pFke->Fajldarab);
}
}
}
bContinue = FindNextFile(iSearchHandle, &WFD);
}
bContinue = FindClose(iSearchHandle);
}
GlobalFree(sPath_1);
if (almappae)
{
for (; i < n; i++, aktFolders += (1 + wcslen(aktFolders)))
{
search(aktFolders, sFileMask, pFke, almappae, mappae, fajle);
}
}
}
} -
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17780 üzenetére
>A Google keresés pedig nem a te géped, vagy a Google optimalizálatlansága miatt lassú,
Miért? Szted. lassú a google keresés? Sztem. a kiírás alapján nem lassú. Éppen azért írtam az adatbázis példát, mert az ezek készítői dicsekednek azzal, hogy mennyire gyorsak. Ha nem lenne fontos a sebesség, akkor miért is dicsekednének azzal, hogy milyen gyorsan van találati lista a nagy méretű adatból is.
Itt írtam, hogy a FindFileC.exe 64 bites lett. Csak sajnos tele volt bug-al, ami abból adódott, hogy a karakterkódolást unicode-ra állítottam, viszont elég sok helyen maradt char típus a wchar_t helyett. Bár úgy látom, hogy "csak" 1 letöltés történt azóta, de nekem 1 ember is fontos. Elnézést kérek a hibáért.
Egyébként ez hasít a TC-hez képest. De találtam 1 FreeCommander programot, ami ugyebár hivatalosan is free a TC-vel ellentétben. És ránézésre nem tud kevesebbet. Csak azt nem értem, hogy az ilyen programokat miért kell telepíteni? De mind1.
-
pmonitor
aktív tag
Az itt levő .rar-ban a FindFileC.exe 64 bites lett.
Jó programoz(gat)ást kívánok!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17790 üzenetére
>Szépen megfér ez itt a viszgaidőszak alatt azonnal fizetős főiskolások, meg a "tanulj meg bármit 24-óra alatt"-on növekedett, konkatenálós sql huszárok melett...
Ez a mondat mindent elárul, hogy mi a véleményed a nálad kevesebb tudással rendelkezőkről.
Sztem. meg 1 "fórumozó programozónak" közel sem így kellene hozzá állni a dologhoz. De ti tudjátok...
-
pmonitor
aktív tag
Ha elmész 1 autóvillamossági szerelőhöz, akkor a neve ott van a háza falán, vagy a kerítésen...
Ha hívsz 1 villanyszerelőt, akkor azzal kezdődik a beszélgetés, hogy mondja: "Jó napot kívánok, X Y vagyok"...
A programozók persze név nélküliek...De a tapasztalatom alapján egyre inkább nem is azzal van a gondom, hogy noname nick vki*(bár azért illene bemutatkozni is), hanem hogy semmilyen referenciája/produktuma/programozói kimenete nincs. Nemhogy több, hanem 1 sem... Tehát a nagy semmire nevezi magát programozónak...
* én hobbi programozó létemre megadtam az adataim, és nem bántam meg.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17775 üzenetére
>mert a video/audio kódolás kifejezetten megigényli az optimalizációt (ellentétben a desktop-alkalmazások javával).
Desktop alkalmazáson a nem web programozást értettem. De egyébként még ott is igénylik az optimalizációt. Meg sokkal több alkalmazásnál is elkelne, ha gyorsabb lenne. Pl.:
1: A google miért is írja ki, hogy hány sec-ig tartott a keresés?
1: Az adatbázisok miért is írják ki, hogy mennyi ideig tartott a lekérdezés?Csak hogy a jéghegy csúcsával foglalkozzak. De ki ne érezné jobban magát, ha pl. a mappák másolása is sokkal gyorsabb lenne? Pl. a TC másolása sokkal gyorsabb, mint a win másolása. És még valszeg. ezt is lehetne gyorsítani. Szóval sztem. sokkal több helyen elkelne az optimalizálás, mint ahogy azt gondolod. Én(ahogy azt már többször is leírtam) pl. a Vb.Net-ben/C#-ban azt hiányolom a legjobban, hogy még az optimalizáció lehetőségét sem adja meg. A C++ is lassú a C-hez képest, de ott legalább adott az optimalizáció lehetősége.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17772 üzenetére
Sztem. ez 1szerűbb:
Waveditf.exe /del2 "d:\a.wav" 200000 200000
Ennél:ffmpeg -i audio.mp3 -af "volume=enable='between(t,5,10)':volume=0
>és nem kell számolgatni a bitrátából a bájtokat, csak meg kell adni a kezdő és végpontot másodpercben...
Azt elvileg az enyém is tudja. Át lehet állítani a mért. egységet Byte-ra, vagy Sec-re. Úgyhogy az én programomnál sem kell számolgatni, ha nem akarsz... Egyébként ha sec-ben adod meg, úgyis elég nehéz ki totózni, hogy milyen értékek kellenek. Ezért a GUI a fő irányvonalam. Ott közvetlenül vissza lehet hallgatni, és változtatni a kijelölést, ha szükséges(és a legtöbbször szükséges
).
De ahogy látom, az ffmpeg is C-ben és asm-ben készült. Sztem az ASM, C megkerülhetetlen, ha valaki komolyabban szeretne desktop alkalmazásokkal foglalkozni. Mondom ezt annak ellenére, hogy:
Ad 1: nem vagyok programozó, csak 1 1szerű rokkant(pontosabban megváltozott munkaképességű)
Ad 2: az én programom Vb.Net-ben(!!!) készült. Tehát ebben is meg lehet csinálni. Csak az optimalizálás hagy némi kívánnivalót maga után...
Ad 3: ez 1 hobbi projektAzt hiszem, hogy régebben már írtam, hogy ha most kezdenék programozni desktop-ra, akkor az ASM, C, C++ nyelvekre állnék rá nagyon. Vmint. a win api függvényeire... Na jó, azért a C#-ba(Vb.Net-be) és a Pascal-ba is belekóstolnék, de csak nagyon felületesen...
-
pmonitor
aktív tag
Úgy látszik, hogy meg lehet, csak egy kicsit bonyolultabban.
Waveditf.exe /del2 "d:\a.wav" 200000 200000
Ez a "d:\a.wav" file 200000-ik byte-jatól 0-ákkal tölti fel 200000 byte hosszban. Tehát teljes csend van ebben az intervallumban. Ezt sztem. nem tudja még bonyolultabban sem. Esetleg úgy, hogy van 1 olyan file-od, ami nagyon hosszan tele van 0-ákkal, és azt használod forrásnak.
De legalább valami van. Mondjuk az nagyon nagy előnye, hogy több típusú file-okat is kezel. Ez az enyémből nagyon hiányzik.
-
pmonitor
aktív tag
Az itt levő .rar-ban a Waveditf.exe-t alkalmassá tettem parancssori használatra is. A következő formulákkal használható jelenleg:
Waveditf.exe /copy|/coy2|/cut|/cut2|/del|/del2 fajl_neve kijeloles_kezdete kijeloles_hossza
Waveditf.exe /paste|/paste2 fajl_neve kijeloles_kezdete
Ha a kijeloles_hossza=-1, akkor a kijeloles a file vegeig tart
Paste eseten ha a kijeloles_kezdete=-1, akkor a beillesztés a file végére történikA programnak az az egyetlen nagyon nagy hiányossága, hogy konvertálni nem tud.
Jó lenne, ha lenne olyan audio(nem csak .wav) szerkesztő, amit így parancssorból is lehetne használni. De sajnos tudomásom szerint nem létezik ilyen(legalábbis free, vagy OS nem). -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17755 üzenetére
Ebben sok igazság van. Viszont ezt így is lehet fogalmazni:
Ha azt hiszed, hogy ha (fél)kész(szádba repülő) kódok "azt csinálják, amit te akarsz vagy amit te hiszel"*, akkor engedd meg, hogy kiröhögjelek.* és akkor még az optimalizálásról nem is beszéltem.
@#17750 JoinR:
>a többség meg hát mégse csak unalmában foglalkozik ezzel.Jó lenne, ha sok unalmas, érdemben felhasználható időm lenne. De sajnos a betegségem miatt nem vagyok képes még csak közepes időtartamra sem koncentrálni/figyelni. A megosztott figyelemről, valamint a fizikai fáradékonyságról nem is beszélve. De tisztában vagyok vele, hogy ez egyéni szoc. problémám, ami valszeg senkit nem érdekel...
-
pmonitor
aktív tag
>Annyi, hogy elég melós így pénzt csinálni belőle,
Az nem olyan biztos. Éppen itt írtam le 1 példát, hogy hogyan lehet meló nélkül pénzt keresni. Na meg elég sok programot csak simán újra kell fordítani. Vagy ha nem is így van, akkor sem kell sokat módosítani. Pl. az én Cutter programom sztem. bármikor le lehet fordítani bármelyik .net verzióra(nem muszáj a 3.5-nél leragadni.
Szerk.: persze ha fizetős lenne, és pénzt szeretnék vele keresni, akkor külön fordítanám le minden verzióra, és külön-külön jól megkérném az árát..
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17748 üzenetére
>ahelyett, hogy a programozó tanult volna meg rendesen dolgozni?
És ki dönti el, hogy egy programozó hogyan dolgozik "rendesen"?
Nekem van egy sablon mondásom az ilyen esetekre. Mégpedig a következő:
X annyira objektív, hogy az már szubjektív.Az X="A programozás" helyettesítéssel ez így néz ki:
A programozás annyira objektív, hogy az már szubjektív.Sztem. ez megállja a helyét. Ezért lehet ilyen hosszú vitát folytatni 1 bizonyos dologról. Mert ugyebár, ha objektív lenne, akkor senki nem vitatkozna.
-
pmonitor
aktív tag
Én portable párti vagyok(lennék). Kivéve ott, ahol nagyon indokolt a telepítés. Pl. driverek világa. De ott is már van olyan, hogy érzékeli az op. rendszert, és az ahhoz való drivert engedi letölteni. Danában haj 1 időszámítás előtti nyomtatót akartam használni win10-en. A webhely észlelte, hogy win10 van fennt, így nem engedte letölteni a drivert. 1 laptopon win7 volt fennt. Arra töltöttem le a win7-es drivert. Majd telepítettem win10-re. Működött(mondhatnám, hogy ment mint a zsír
). Na ilyenek miatt én bizonyos témakörökben nem is akarok haladni a korral. Ilyen szempontból maradi vagyok, elismerem. És bizonyos témakörökben azt vallom, hogy igenis "az informatika a totális csőd felé halad manapság." - hogy 1 klasszikust idézzek. Én ezt vállalom. De ebből is látszik, hogy az egyes "programozók" mennyi mindent bevetnek, hogy lóvéhoz jussanak. Ennek a nyomtatónak a driverével konkrétan semmit nem kellet csinálni, hogy működjön win10-en is. De ha publikusan is elérhető lett volna win10-re is, akkor is annyit "kaszáltak" volna, hogy csak na(a semmiért...).
-
pmonitor
aktív tag
Jó kis diskurzus alakult ki...
@bambano:
Az aláírásodról jutott eszembe egy mérnöki "csúcs produktum".A kép jobb alsó sarkában a hét napjának száma van. Hétfőn 1, szombaton 6, vasárnap 8.
Sosem gondoltam volna, hogy a vasárnap a hét 8. napja... Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon forgalomba hozott terméknél a nap van elöl, utána a hónap.
-
pmonitor
aktív tag
Az itt levő .rar-ban van egy Waveditf.exe. Ez a UI ugyanaz, mint a Wavedit.exe UI-ja. De egy lényeges változás van benne: nem a memóriában "dolgozik", hanem a meghajtón lévő temp fájlt szerkeszti, majd mentéskor írja ki az adatokat a megnyitott file-ba. Valamikor danában hajj ettől az UI-tól eljutottam eddig. Most a "szívét" is módosítottam. Most már csak a Waveditf.exe-t fejleszt(get)em tovább. Szokásom megtartva ezt sem kell telepíteni. Csak kicsomagolod és használod.
Nem is értem, hogy miért kell minden kis alkalmazást telepítgetni. Egy office esetén még indokoltnak tartom(bár ott sem szükséges), de a legtöbb app esetén teljesen felesleges.
Még elég sok bug és hiányosság van benne, de a "lelke" használható.
Kellemes időtöltést a programmal! -
pmonitor
aktív tag
Az itt levő .rar-ban a dll injection esetében már a 32 bites binárisok is benne vannak.
Jó programoz(gat)ást kívánok mindenkinek!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
cattus #17698 üzenetére
Kaptam egy figyelmeztetést, amit nem pontosan értek. De a kapcsolat oldalon a TAJ számom kivételével publikussá tettem az adataimat erre a hsz-edre. Remélem ez nem baj(bízom benne, hogy ezért nem kapok sem figyelmeztetést, sem kitiltást, mert sztem. nem tilos). Azért mások is követhetnék a példámat...
-
pmonitor
aktív tag
Na végre vkitől egy kódot is lehet látni egy programozás topic-ban. Ilyenekért koptattam a lepénylesőm...
Egy megjegyzésem azért lenne: Sztem. a delegate-et nem erre találták ki, hanem pont az ellenkező esetre(sztem. az OOP guru-k kiakadnának egy publikus control láttán). Tehát pl. egy objektum eseményénél. Pl. ilyesmire. Ebben ugyan nincs IDisposable, de azt köré lehet tenni. itt már C#-ban valósítottam meg. Itt már megvalósítja az "IComponent" interface-t is, de ez már csak hab a tortán.
De azért kösz, hogy megosztottad. -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17643 üzenetére
Hát én sem látom értelmét a vitatkozásnak, mert teljesen más a felfogásunk. Egyszer belinkeltem ezt. És ezt a választ kaptam rá. A fekete doboz(amit nevezzünk csak elméletnek) tartalma érdekelje csak a "szakikat". Engem, mint laikust a kimenet érdekel(vagyis a gyakorlat). De ebben a témakörben programozói kimenet gyakorlatilag nem is létezik(ill. gyakorlatilag csak annyiból áll, hogy izolálni kell a gépet). A nem létező kimenet == zéró teljesítmény.
Információbiztonság!? Miért? Van olyan is? Sztem. csak akkor, ha valaki nem kapcsolja be a számítógépet.
>hogy majd biztos emiatt is lenézlek...
Nem pályázom a kegyeidre.
Az én "programozói" kimeneteimet meg lehet többek között itt, valamint itt nézni. Ahogy látom neked nincs olyan, amit meg lehet nézni, úgyhogy én ez miatt nézlek le. De ez meg gondolom téged nem érdekel(holott te lennél a "szaki"). Szóval zsákutca... Teljesen más az értékrendszerünk.
Ehhez a témakörhöz mostanában nem szólok hozzá. Inkább csak ilyen témaköröket érintően szólok hozzá. Vagyis, ha valami újat készítek, vagy frissítek. Mert laikus létemre engem csak a gyakorlat érdekel.
Na pá!!!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17641 üzenetére
Sztem. nem trollkodás. De ezen nem veszünk össze...
Igen. Azért emeltem ki ezeket a részeket, mert úgy gondolom, hogy ezekre minden "szakértőnek" tudnia kell a választ. Ekkora baj, hogy elvárom, hogy a "szakik" értsenek ahhoz, amit csinálnak? Ha így van, akkor nagyon távol áll egymástól a felfogásunk. Egy kőművestől nem azt várom el, hogy elmondja, hogy miket, milyen arányban kell összekeverni, hanem hogy felépítse a házat.
Egyébként örülj neki, hogy munkaidőben tudsz válaszolni a trollkodásnak vélt dologra. Én már vén "nyugger" vagyok. Vasárnap olvastam bele a válaszodba, és most írom ezeket a sorokat. Pedig az ember fia azt hinné, hogy mer' a nyuggereknek mennyi idejük van...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17639 üzenetére
Nem beszéltem eggyel sem. De idézetek az egyik cikkből:
"
A 4iG SOC szerint a Play Ransomware által zárolt fájlok visszafejtésére egyelőre nincs hatékony megoldás, a .txt fájlban megadott e-mail-címről pedig sok áldozat még csak választ sem kapott. Az sem ismert még, hogy a vírus miként jut be egy-egy kiszemelt végpontra, vagyis számítógépre. Az viszont már biztos, hogy egy-egy, több gépből álló belső hálózaton belül tud mozogni a vírus,EZÉRT AZ ÁLTALA FERTŐZÖTT SZÁMÍTÓGÉPEKET AZONNAL IZOLÁLNI KELL, HOGY NE TERJEDHESSEN TOVÁBB A HÁLÓZATON BELÜL.
Ha több szerver van egy hálózatban az elsőként megfertőződött végponttal összeköttetésben, akkor a vírus könnyedén átterjedhet más szerverekre, és ott zárolhat minden fontos adatot, köztük a helyi mentéseket is.
"Azt hiszem, hogy amiket félkövéren kiemeltem, azok a részletek egyértelműen elárulják, hogy mennyire ismerős nekik ez a vírus. Ezekért írtam, hogy csak pilláznak(na persze, ez nem csak a magyarokra vonatkozik). Én ingy'é tudok adni 1 jó tanácsot az összes vírus ellen: Nem kell bekapcsolni a számítógépet!!! És még csak (több) misis fizetést sem kérek ezért a tanácsért...
>A legtöbb EDR cucc alapból tud riasztani ilyen dll injection tevékenységre...
Miért csak a legtöbb? Miért nem az összes? Ilyen alap dologra!?...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
#20238798 #17635 üzenetére
>lehetséges egyáltalán?
Ehhez a részhez kapcsolódik, hogy gyakorlatilag olyan dolgokat is meg lehet csinálni, amire egy 1szerű halandó(ahová részben én is tartozom) még csak nem is gondol. Pl. az aktuális dolgot vagy itt, vagy pl. itt lehet megnézni. A (több) milláért "dolgozgató" kiberbiztonsági szakértők is csak alap dolgokat tudnak mondani. Érdemben hozzá sem tudnak szagolni.
De ne felejtsük el, hogy az ilyen dolog, mint ez is, csak a jéghegy csúcsa. A legtöbb eset nyilvánosságra sem kerül.
Amit én itt bemutattam, azzal is elég sok mindent meg lehet csinálni(csak megfelelő fantázia kell hozzá). Pedig ez csak egy alap dolog. És még mennyi olyan dolog van(lehet), ami azt átlagos ember számára nem hozzáférhető(sőt, még a kiberbiztonsági "szakik" is csak pilláznak velük kapcsolatban). -
pmonitor
aktív tag
>Felesleges személyeskedésbe kezdtél, amit fejezz be.
Utolsó hozzászólásom:
#17607 pmonitor dabadab #17604 Új Válasz 2022-07-20 15:38:24Azóta nem szóltam hozzá. A Te hozzászólásod:
#17608 mobal pmonitor #17607 Új Válasz 2022-07-30 19:18:21Végül is csak 10 nappal később szólítottál fel, hogy fejezzem be...
Objektivitás az van... Főleg időben... De mind1. Befejeztem ezt a témát(legalábbis itt...).
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17604 üzenetére
Nem is tudom, hogy ki képzeli magát helikopternek...
Lehet kritikát megfogalmazni, de 1 fórumozó programozónak(tehát aki fórumozik is, és programozónak is tartja magát) illene megfogalmazni/megindokolni, hogy miért is az a véleménye az illetőről, ami.. Sztem. ez hozzá tartozik az alap műveltséghez. De az ilyennel:
>Ismét el lehet mondani, hogy mindenki tökre ostoba, csak te vagy helikopter.
nem tudok mit kezdeni. Ez nem 1 művelt ember írása, mert indoklás nélkül van.Pl. nekem erről is megvan a véleményem. Én szorítok, hogy NE vegyék fel, vagy remélem, hogy nem vették fel senior pozícióba(legalábbis, ha nem változott meg jelentősen az utóbbi 1 évben).
De én meg is indoklom, hogy miért ez a véleményem. Meg kell nézni ezt a hozzászólását. Én vmi. ilyesmit várném el egy senior programozó jelölttől:
>Ezt a feladatot így és így lehetne megoldani goto nélkül, de ez a megoldás rosszabb, mint goto-val ezért és ezért és ezért stb... stb... stb...Ehelyett azt várta el tőlem, 1 nem programozótól, hogy én mondjam meg, hogyan lehet goto nélkül megoldani.
Itt meg többek között ezt írja:
>A laposföld-hívőkkel nem tudok mit kezdeni így feladom. Ezzel együtt felveszem az interjú kérdéseim közé a goto kérdéskört, mert többet ér az idegrendszerem ennél.Ezek szerint az ilyen emberke még interjúztat is(tehát ő döntötte el, hogy kit vesznek fel, és kit nem). Most meg senior akar lenni (több) milláért, és azon aggódik, hogy lecsúszik a zsíros állásról(hát nem tudom sajnálni...)
Mondjuk attól megpróbálom tartóztatni magam, hogy valakit beskatulyázzak(ezért írtam az előbb is, hogy "legalábbis, ha nem változott meg jelentősen az utóbbi 1 évben").
Bocs a hosszú(és sokak számára nem szimpi) post-ról. De ezt meg kellett írnom még akkor is, ha ezért kitiltanak 1/2/3 hétre, vagy 1 hónapra(esetleg véglegesen - erre szerintem nem adtam okot). Bár azt sem bánom, ha véglegesen kitiltanának. Ebben az esetben csak az oldalamon írogatnék. Esetleg erre az oldalra néha. -
pmonitor
aktív tag
Az itt lévő programot kiegészítettem egy dll injection példával. Lényege, hogy a megadott HWND menüjében hozunk létre 1 új menüpontot, és ennek almenüire kattintva a főprogram konzoljában megjelenik ez.
--------------------------------------------------------
Nem ezzel kapcsolatos, de ennél az alkalmazásnál jött ki. Ha létrehozunk 2 Windows Desktop Application-t(az egyiket C-ben, a másikat C++-ban), és a "szűz" appokba a következő kódok vannak:
C esetén:hwndtextbox1 = CreateWindowEx(0, L"edit", L"", WS_CHILD | WS_VISIBLE | ES_LEFT, 100, 10, 480, 17, hWnd, (HMENU)100, hInstance, 0);
WCHAR wstr[256];
wsprintf(wstr, L"%llu", hWnd);
SetWindowText(hwndtextbox1, wstr);C++ esetén:
hwndtextbox1 = CreateWindowEx(0, L"edit", L"", WS_CHILD | WS_VISIBLE | ES_LEFT, 100, 10, 480, 17, hWnd, (HMENU)100, hInstance, 0);
std::wostringstream wss;
wss << (unsigned long long)hWnd;
std::wstring wstr = wss.str();
SetWindowText(hwndtextbox1, wstr.c_str());Tehát mindegyik app 1 64 bites alkalmazás HWND-jét írja ki dec. formában a textboxba. Ebben az esetben a C++ app kb. 10K-val hosszabb a C app-nál. A C++(pontosabban a C++ stl) közel sem optimalizál annyira, mint a C. "Szűz" app-ok esetén ugyanakkora hosszra fordul mindegyik. Nem értem, hogy a C++-t miért nem tudják optimalizálni, hogy ne legyen ekkora méretkülönbség a C-hez képest. Miközben meg már a csapból is az MI folyik... Hol vagyunk még attól, hogy egy multinál megjelenjen az MI-nek még csak az árnyéka is!?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
Con Troll #17593 üzenetére
>Szóval ha valakit esetleg ez tartana vissza: minőségre megyek,
És hogyan állapítod meg(főleg előre), hogy valaki milyen minőségben oktat? Egy példa:
1D vágás témakörben valaki ilyen szöveget ejt el:
"Írtam VBA-ban (Excel) egy gyakorlatban is használható (eddig bevált) optimalizáló rutint (rekurzív hívásokkal, mohó sorbarendezéssel, maximalizált számú és -idejű függvényhívással, 5-szörös optimalizálás futással), amit a szakemberek használni tudnak csövek, nyílászáró alapanyagok, stb darabolására, minimalizálandó a darabolási selejteket (matematikaiul: egydimenziós FFD algoritmus aszimptotikus versenyképességi hányados minimalizálás"Ugye milyen szakszerűnek látszik? Az 1szerű halandó számára tele van káromkodásokkal. Az ember azt gondolná, hogy ez az emberke aztán keni-vágja a témát. Ami gyakorlati feladatot bemutatott, annál meg 1 szállal kevesebből is ki tudtam hozni(már akkor, program nélkül!!). És gondolom nem voltam egyedül.
Konklúzió: Ha valaki olyan szöveget ejt el, amiben csak úgy röpködnek a szakkifejezések, az az emberke korántsem biztos, hogy tudja mit beszél. Persze lehet, hogy igen. De a dolog mindenképpen 2 esélyes. Itt csak egy biztos: szövegelni tud.
Ui.: Ezt nem tudom eldönteni, hogy off-e. Ha az, akkor kérek egy modit, hogy tegye off-ba. Köszi.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17592 üzenetére
>meg hasonló kifejezések úgy olvasódnak, hogy "kevés pénzért".
És ezzel mi a baj? Az árat a kereslet/kínálat határozza meg. Magyarul: ha mind a 2 félnek megfelel az általad "kevés pénz"-nek mondott ár, akkor létrejön az üzlet, egyébként nem. Saját szubjektív véleményem a "könyv + aktív tanulás" szisztéma(legalábbis, ha nem szükséges papír). Tehát speciel én kidobásnak tartom az óránként 30-40-et. Úgyhogy velem biztos nem jön létre ilyen üzlet...
-
pmonitor
aktív tag
Ezen a linken letölthető egy gyakorlatilag nagyon lebutított hex olvasó, amivel olvasható és írható lemezeket lehet olvasni szektoronként binárisan. Az 5letet ez a kód adta. A .dll C-ben készült bináris, amit felhasznál a C#-ban készült .exe. A futáshoz a .exe miatt .Net 3.5 szükséges. A forráskódokat mellékeltem a .rar-ban. A forráskód módosításával a lemezek bináris írása is megvalósítható, de ezt csak SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE TEHETED, és nem ajánlom a rendszer meghajtó ilyen módon történő írását!
-
pmonitor
aktív tag
Hogy valami kódszerűség is legyen(még ha nem is teljesen saját), ne csak duma...
Az itt lévő kódot (részben) módosítottam, így a Hook-okat(pontosabban az egér és billentyűzet hook-okat) C++-ban is megcsináltam. Sajnos a többire még nem jutott időm. A módosításhoz az itt lévő kódot is felhasználtam. A C++ forráskód, és a lefordított program is megtalálható itt. Ha érdekel a téma, akkor az eredeti, vagy az általam módosított kód is adhat ihletet valami új létrehozásához. Csak érdekességképpen említem meg, hogy a C++ kód egy részét C#-ban generáltam.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17531 üzenetére
De ebben az esetben ugyebár egy fontos dolog hiányzik: mégpedig az input. Mert ugye ebben az esetben nem tartod nyilván, hogy miből mennyi van! Így nincs mit le ellenőrizni. Ez a legfontosabb, amit eddig írtam. Az már egy nem olyan fontos, de azért megemlítem, hogy ezt a döntést csak megerőszakolva lehet üzletinek nevezni.
-
pmonitor
aktív tag
Képzeld, van olyan webshop, ahol ha utánvétes fizetést választasz(nem átutalásost, bankkártyást), akkor a tulaj ügyintézője az általam megadott telefonszámon felhív, és közli, hogy a csomagot feladják, másnap megérkezik. Gondolom ez azért van, mert "elég sokan" false nevet, címet adtak meg. És én természetesen ezért nem kapom fel a vizet. Tehát az általam írt esetben is be lehet kérni több infót(pl. nagyker neve, számlaszám, kapott darab stb...). És ha ez a több infó megvan, akkor már ki lehet zárni pl. azt, hogy ugyanazt a számlaszámot többször beüssék. És ez független attól, hogy egy egyszerű .csv-ben, vagy komolyabb adatbázisban tárolják az adatokat.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17520 üzenetére
>nem látod át az üzleti folyamatokat, döntéseket, és az ezeket támogató rendszerek működését, programozását.
Milyen üzleti folyamat, döntés az, amelyik azt mondja, hogy NE ellenőrizd le a user által megadott inputot? Akkor ne ellenőrizzétek le a nick-neveket, e-mail címeket stb... Ez ám a komoly üzleti folyamat!!!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
fatal` #17517 üzenetére
Abban igazad van, hogy a szarvashibá(ka)t az üzemeltető követte el(több alkalommal):
1.: elcseszte, hogy mennyi van készleten
2.: 11 nap kellett, hogy ez kiderüljön ennél a "cég"-nél nevezett valaminél?
3.: közben kiküldtek egy olyan e-mailt is, amiben múlt időben szerepel, hogy a "sz. megrendelését előkészítettük". Azért nem semmi, hogy a készleten nem lévő terméket 5 nappal a rendelés után előkészítették(ismétlem: múlt időben!).Hogy az első pont megtörténhetett, az igenis a programozó(k) hibája. Valós teljesítmény nélkül engedi a rendszer bevételezni a terméket. Miért engedi a rendszer, hogy random számot üssön be a user, hogy miből mennyi van készleten? Sztem ez egyértelműen programozói hiba.
-
pmonitor
aktív tag
Lehet, hogy igazad van. De akkor ezt kell mondani(írni). De itt olyanokat írtak, hogy:
"Remélem magadtól is rajossz, hogy van olyan korrekt működés, ami ilyen kimenetelhez vezet."
"Kurvára nem az ő hibája, előrendelésről hallottál már?"...
"Biztos egy bunkerben élsz."
"Nem akar ez megérteni semmit, trollkodni jött."Szóval engem fikáztak ahelyett, hogy azt mondták(írták) volna, amit te.
Sztem. az, ha egy "webprogramozó" rendszer szinten lehetetlenné teszi azt, hogy a user-nek lehetősége legyen közölni a leendő vásárlóval azt, hogy az áru raktáron van-e, vagy várhatóan x-y nap/hét múlva érkezik, vagy hogy nem rendelhető, ez egyértelműen a webprogramozó hibája. Az, ha az admin rosszul/tévesen adja meg az adatokat, vagy egyéb dolog miatt jelennek meg tévesen az adatok, az természetesen nem a programozó hibája. Bár hozzá kell tennem, hogy amit én a programozó hibájának mondok, az (sajnos) nem szabály/törvény sértő. De erre nem annak kellene a válasznak lenni, hogy engem fikáznak, hanem annak, hogy be kellene ismerniük azt a folyamatot, amit te írtál. -
pmonitor
aktív tag
válasz
nevemfel #17512 üzenetére
Ha igaz lenne, hogy trollkodni jöttem, akkor miért linkelnék be pozitív példát is? pl. itt? Az itt belinkelt oldalt készítő programozókkal szemben miért nem trollkodtam? Talán azért, mert nem olyan oldalt raktak össze, mint amit az elején írtam. Ha trollkodni jöttem volna, akkor nem hoznék pozitív példát.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #17510 üzenetére
És itt vajon miért tudják írni, hogy: "Nem elérhető
A termék jelenleg nem vásárolható meg webshopunkban"Sztem ez a korrekt. Még akkor is, ha nem szabály/törvény sértő, ha nem írják ki.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17505 üzenetére
>Miért lenne hiba, hogy valamit úgy lehet rendelni, hogy nincs készleten?
Az önmagában nem hiba akkor, ha ezt jelzik az ügyfél részére. De itt 11 nap múlva jött egy olyan e-mail, ami leírta, hogy "a termek nincs raktaron nem tudjuk szallitani Onnek.". Tehát nem csak hogy nincs raktáron, de még rendelni sem tudnak. Tehát korán sem arról van szó, hogy majd gyorsan beszerzik a nagyklerből.
-
pmonitor
aktív tag
Egy webshopban leadott rendelés története:
1.: X-edikei e-mail:
" sz. megrendelése sikeresen megérkezett.
Megrendelése véglegesítése céljából operátorunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot."2.: X+1-edikei e-mail:
" sz. megrendelését visszaigazoltuk és feldolgozását megkezdtük.
A megrendelt terméket a következő munkanapokon belül előkészítjük és a megrendelés leadását követő 10 napon belül leszállítjuk, erről e-mailben tájékoztatjuk.
Köszönjük eddigi bizalmát és megrendelését!"3.: X+5-ödikei e-mail:
"sz. megrendelését előkészítettük és hamarosan átadásra kerül a Royal Futár társaság futárszolgálatának.
A küldemény futárszolgálatnak való átadásáról e-mailben tájékoztatjuk."4.: X+11-edikei e-mail:
"Hello ,
New order note has been added to your account:
"Jo napot kivanok
a termek nincs raktaron nem tudjuk szallitani Onnek.
Elnezest a kellemetlensegert."."Komoly webprogramozó készíthette ezt a webshopot. Na meg az ott dolgozók is komolyak lehetnek...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17330 üzenetére
A (nem csak itt) fórumozó arcokról, és főleg a fórum(ok) szerepéről úgy általában más a véleményünk.
Arról, hogy ez nem C topik, az engem nem zavar. itt van pl . egy Vb.Net-es és 1 C# kódom is. Mivel nem törölték, ezért gondolom, hogy nyugodtan elférnek egymás mellett a C, Vb6, Vba, Vb.Net, C# meg mit'tomén milyen kódok is. De a C(vagy egyéb) topikokban sem látok túl sok kódot). Másrészt (főleg algoritmusos, de egyéb probléma esetén is) szóba jöhet(ne) a pszeudo kód is. Szóval a nyelv nem akadály!Egyébként a ti "közösségetek" mit tart értéknek? Mik a prioritásai? Mi a (szakmai) fórumról alkotott egységes véleménye? Mert az én véleményem ismerhetitek egyrészt innen, másrészt a webhelyemről - de szívesen összesítem itt is, ha kérnétek. A ti álláspontotokkal azonban nem vagyok tisztában. Így kívülről úgy látszik, hogy a fő irányvonalatok csak a rizsa(de meg lehet cáfolni, ha tudjátok).
-
pmonitor
aktív tag
Nem kellene, hogy minden programozó reggeltől estig az atoi-t(itoa-t) optimalizálja. De pl. az alap STL függvények optimalizálására eddig is több évtized állt rendelkezésre. Én mindenesetre büszke vagyok, hogy sikerült optimalizálnom, annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ezzel nem váltottam meg a világot. De nagyon könnyű lebecsülni a szerepét. Főleg utólag. Nézzük, hogy mobal(tudomásom szerint az egyetlen, aki felvállalta magát, valamint több régi projektjét is megosztotta a nyilvánossággal) itt ezt írta:
>Vergődhetünk még itt de az atoi implementációnál 99%, hogy nem csinálsz jobbat
Nos, az 1% jött be. Én sem tudtam biztosan, hogy meg tudom csinálni, de nem adtam fel. És kovisoft konstruktív kritikáinak a segítségével végül is sikerült. De ezzel rámutattam arra is, hogy az STL függvények nem kőbe vésett, szent és sérthetetlenek. Legalábbis nem lenne szabad, hogy így tekintsünk rájuk. Jobb lenne, ha az STL függvényeit nem lehetne 90% futásidő alá optimalizálni. De ez az optimalizálás sem jelentené azt, hogy nem készülnének szoftverek. Mert az STL optimalizálásával csak pár (rendszer) programozót kötne le. A programozók több mint 99%-a nem ezzel foglalkozik/foglalkozna.
Egyébként én jobban örülnék, ha ez a "közösség"(ahogy sztanozs nevez titeket) több ilyen diskurzus eredményeképpen létrehozna új dolgokat. Olyanokat, ami szerintetek nem 120-ad rangú téma. Mert a kovisoft-al való diskurzusunk következtében létrejött 1 új dolog(produktum). És az általatok létrehozott(fontosabb témában alkotott) új produktumokat tudná alkalmazni más olvasó is. De sajnos a ti "közösségetek"(is) kódolási impotenciában szenved. Nemhogy új produktumot tudna létrehozni(nem 120-ad rangú témában).
Egy másik aspektusa a dolognak meg az, hogy ugyan szívesen emlegetitek az én atoi optimalizálásomat lekicsinylően, de pl. a Cutter programomat nem reklámozzátok így(a többi produktumomról nem is beszélve). Szóval jó lenne, ha ez az állítolagos "közösség" megmutatná, hogy nem csak rizsázni tud, hanem képes lenne vmi. új megalkotására. Ha ezt látnám, akkor hidd el, hogy nem hátráltatnám a "közösség" munkáját. -
pmonitor
aktív tag
Csak ezekben az esetekben azok, akiket lehülyézel, ők a Samsung-nál, Nvidia-nál stb... jelszóval rendelkező emberkék. Szóval akkor vagy mégsem olyan kvalifikáltak, vagy nem tudom... Meg a tiniknek amúgy is tudni kellene, hogy kiknek kell email-t küldeni, ráadásul még a munkahelyüket is...
-
pmonitor
aktív tag
Egyetértek Veled, és köszönöm a pontosítást.
#17305 sztanozs:
Tényleg nem olvastam utána. De ez az én feladatom lenne, vagy a Samsung Nvidia stb... fejlesztőinek(biztonsági szakembereinek) feladata lenne? Biztos vagyok benne, hogy az utóbbiaknak kellene/kellett volna... Másrészt meg a 16-17 éves tinik(!) törik fel azokat a rendszereket, amiket állítolag magasan kvalifikált, felnőtt "szakemberek" alkottak. Úgy látszik, hogy a tinik jobban utánaolvastak náluk(vagy többet/jobban használták a szürkeállományukat).
1.: Ahhoz képest lassú, mint amit a HW indokoltá tesz.
2.: Igen, van úgy. De nem 1 példát tudnék hozni a rendszer lassúságára. Pl. amikor a boltban kb. 1 percig(!) "gondolkodik" kártyaolvasás után, majd a végén kiköp valamit(van úgy, hogy végül is elfogadja a tranzakciót, de van úgy, hogy nem). Vagy EÜ. szakrendelésen sorszám kérésnél a hölgyek azt mondják, hogy lassú a rendszer, és erre várunk. Vagy a patikában... stb... stb... stb...
3.: "Minél távolabb van az üzleti logika a felhasználótól (minél több rétegen keresztül elérhető), annál biztonságosabb." -> De csak biztonságosabb, és nem biztonságos. Nagy különbség! Valamint lásd, amit fentebb a tinik esetéről írtam.De végül is coco2 jól összefoglalta a dolgot.
-
pmonitor
aktív tag
A web-el kapcsolatban én(mint általában user) csak 1 előnyt tudok "felsorolni". Mégpedig azt, hogy hasznos funkciók vannak benne. Az összes többi csak hátrány:
1.: Lassú
2.: Van, hogy nem működik
3.: Nem biztonságos. Ha 1 gép rá csatlakozik a hálózatra, onnantól kezdve feltörhető(legalábbis, ha hasznos funkciója van). Arról nem is beszélve, hogy mindig akadnak okosabbak, mint a webfejlesztők(lásd pl. itt. Gyakorlatilag csak azt nem törik fel egyesek, amit nem akarnak. Az más kérdés, hogy ezt nyom nélkül nem tudják megtenni(mindennek nyoma van). Csak van, hogy nagyon sokáig tartana a "nyomozás". -
pmonitor
aktív tag
válasz
sztanozs #17222 üzenetére
A sok pénzt a sok pénz alatt értettem.
A "határ a csillagos ég" alatt pedig a hivatalos végzettséget(és utána a betöltött munkakört).
>valószínüleg azért nem vagy programozó, mert a mások által feltett kérdéseket sem tudod megérteni és/vagy azokat megválaszolni
Kérlek, tekintsd meg az itteni megoldásaimat. Szerinted ennyit meg tudtam volna oldani, ha a "mások által feltett kérdéseket sem tudnám megérteni és/vagy azokat megválaszolni"? Ezt tényleg komolyan mondod(illetve írod)?
>Folyamatosan ömlik belőled a sértődöttség, és nem tudsz másról beszélni, mint, hogy kitöröltek ezt, vagy xyz nem ért semmihez, vagy hogy most valakit rajtakaptál valami inkonzisztencián.
Sajnos ez nagy vonalakban igaz. De úgy gondolom, hogy nem ok nélkül. Pl. ha valaki konzisztens, őt nem tudnám rajta kapni az inkonzisztencián. Ha nem törölnének ki mást, csak az erősen trágár szavakat/kifejezéseket tartalmazó hozzászólásokat, akkor nem írnám, hogy ezt, vagy azt kitöröltek, stb...
>Jó volna, ha belátnád, hogy itt nem vagy szívesen látott személy, mert:.......
Nem is akarom, hogy szívesen látott személy legyek. Én nem közétek tartozom, és ezt sohasem tagadtam le. De nem is akarok közétek tartozni, mert túl sok embert vertek át a palánkon. Azt ugyan nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy sírok, de milyen közösséget is kellene "építenem"? Egy virtuális, nevesincs nick-ek közösségét/gyülekezetét? Na meg hogyan?
>Nyugodtan rendezkedj be a prog.hu-n
Onnan rúgott ki az újságíró Sting, de nem is bánom. Sőt, azt bánom, hogy valaha is regisztráltam oda. Hasonló a véleményem erről a fórumról is. Na meg a stackoverflow-ról is. Mindenhol csak a rizsa. Ennek a topiknak is "Programozás topic" a címe, és inkább olyan "szoftverfejlesztési egyveleg(rizsa)" az egész. Programozás szinte semmi. Húúú, még sok mindenről tudnék írni, de inkább nem. Aki többet szeretne tudni rólam, Ő legyen szíves felkeresni a webhelyem(bár sajnos ott is csak a töredéke van annak, amennyit szeretném hogy lenne). A lényeg az, hogy a prog.hu-ra nem megyek vissza a fentebb említett okok miatt. Itt meg addig írom le a véleményem, amíg ki nem rúgnak/rúgtok ezért. Bár igazából sztem. okot nem adok rá. Sőt, ha megteszed, hogy visszanézed, akkor láthatod, hogy kb. 2 hónapig nem írtam. Így is el voltam én is, ti is. Sok minden nem változott, mert 99%-ban úgyis csak rizsa megy(velem, vagy nélkülem, mind1). Szóval igazából nélkületek is meglennék. Nincs feltűnési viszketegségem. A prog.hu-ról 2013 végén rúgtak ki, ide meg 1 vagy 2 éve regisztráltam. A kettő közötti időben is el voltam fórumozás nélkül is.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #17219 üzenetére
>nem megy
Lehet, hogy igazad van. Te, mint rizsázó, lehet, hogy jobban tudod...
Hasonlítsd össze ezt a hozzászólásod, és az itt lévő elfogadott megoldást! Te csak rizsázol/dumálsz/szövegelsz a dijkstra algoritmusról, míg a másik nick egy példán mutatja be a gyakorlati alkalmazását. Melyikőtöknek milyen a hozzáállása? Ki is rizsázik? Bővebben a webhelyemen írtam erről. Nem linkelem be, azt az írásom, mert úgyis törölnék. De meg tudja akárki nézni(te is, ha egy kicsit is kíváncsi vagy rá), hogy miről beszélek(illetve írok). Te a nyomába sem érhetsz annak a nick-nek!A másik meg az, hogy 5 percen belül válaszoltál. Nem tudom, ti folyamatosan a gép előtt ültök állandóan frissítgetve? Munkaidőben! Mikor én(vagy valaki más) kérdez, akkor meg órákig, napokig nincs válaszotok. És azután is csak esetleg rizsa.
sztanozs: Csak a kérdezőnek válaszoltam. Nem kérdeztem semmit.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
stellaz #17213 üzenetére
Bár én nem vagyok programozó/szoftverfejlesztő/informatikus, de ha Nektek(szülőknek) van sok pénzetek, valamint a gyermeketeknek egészsége, tehetsége és érdeklődése a téma iránt, akkor sztem. a határ a csillagos ég!
A rizsázás nekem is megy ám(ha akarom), mintha programozó lennék! Ehhez nem kell egyetem!
-
pmonitor
aktív tag
válasz
martonx #17202 üzenetére
>ahol ha értetted megint nem az itoa volt lassú
Ebben a hsz-edben még nem kicsinyítetted le az atoi szerepét. Viszont ahogy optimalizáltam, egyből lekicsinyítetted az atoi-t. Ugye milyen konzekvens vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest