- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jó rég jártam erre. Tudtok valami jó könyvet Pythonhoz? Kedvem lett egy Raspberry projekthez, és kipróbálnám a Pythont is.
-
Egy gyors kérdés: melyik a legfrissebb IDE, ami még támogat Windows CE-t? 0, azaz 0 tapasztalatom van vele. Nem is kellene bonyolult progi, pár adatot beszkennelek, aztán kitolom CSV-be.
-
Hát a kettő közül mindenképp a proginf, azért az sokkal nívósabb. Ez azért elég ROTFL. Mivel a kettő mást terület, elég marhaság összehasonlítani, mi a nívósabb. A mérnökinfós a villamosmérnökhöz hasonló, kevesebb villanytan, több programozás. A programtervező kizárólag matek/programozás. A kettő szakma nem egyértelműen összevethető, arról nem is beszélve, hogy könnyebb felszívni magad programozásra, mint elektronikára, és általában jobban kenik az alacsonyabb szintű dolgokat. Emiatt gyakran a villamosmérnökök a legjobb C-sek.
Egyébként ha annyira bele akarsz menni a nívósabb kérdésbe, nyugaton a mérnök neve elé odakerül, hogy Dipl.-Ing., ami igen jól cseng kint. -
Ne viccelj már...
UML-t mióta készít egy megrendelő?Azt a fejlesztőnek kell tudnia, milyen egy jó felhasználói felület, de fel is vázolhatod. A fejlesztés közben is lehet róla egyeztetni. Sokkal jobb ott felvázolni, átbeszélni, mint beadni valamit az elképzeléseidről, amit vagy megértenek, vagy nem. Eleve meg kellene nekik adni a bizalmat. Felvázolni a megoldandó problémát, és hagyni, hogy a legjobb tudásuk szerint megvalósítsák. Valamiért nem Te csinálod, valamiért őket választottad...
Azt mondanám, túlliheged a dolgot, de nem ismerem a projektedet.
-
Tippem szerint ezek nem memóriacímek lesznek, hanem egyszerű utasítások, melyekre reagál az ECU.
A dinamikus adatok valószínűleg diagnosztikai adatok. Egy mai autóban rengeteg szenzor van, dokumentáció nélkül nehéz kitalálni, mit is olvastál ki éppen. Sajnos a legkönnyebb megoldás is rengeteg szívás lenne, ez pedig a gyári program visszafejtése lenne. Ráadásul ez jogilag is aggályos lenne.
Hacsak nem vagy matematikai félzseni, esetleg nem látsz óriási üzletet a dologban, akkor ez a projekt nem éri meg a beleölt fáradságot. -
Egyébként a válasz: nekiállhatsz tesztelni, aztán megpróbálni kitalálni, mit tartalmaz a kinyert adat, de mivel azt sem tudod, mit olvastál ki, és azt sem, hogyan alakítsd értelmezhető számmá, ezért ez egy jó hosszú fejtörés lesz. Másik lehetőséged, hogy szerzel egy dokumentációt. Harmadik, hogy visszafejtesz egy gyári programot.
-
Mondjatok egy jó könyvet, ami beágyazott rendszerek programozásával foglalkozik. Vagy azt is írhatnám, mondjatok egy jó C könyvet, amiben van szó ilyen rendszerekről. Nem lenne rossz, ha létezne elektronikus formában. Köszi.
-
válasz
bambano #7041 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy a webről is az optimalizálatlansága miatt szorulna szorulna ki. Egyszerűen, ahová teljesítmény kell, ott sokan kritizálják. Tény és való, hogy pl. egy játékprogramot komoly kompromisszumokkal tudnál benne megírni. Ugyanakkor az is igaz, hogy az SAP app serverei JAVA-ra (is) épülnek. Webre eléggé terjed a .NET, a LAMP meg inkább az egyszerűsége miatt kedvelt. Hozzáteszem, én csak desktopra dolgoztam JAVA-val. Érdekes nekem anno a suliban a JAVA-t kellett ész nélkül tolnom, talán ezzel a nyelvvel foglalkoztunk a legtöbbet, de nemrég meglepődtem, hogy az egyik egyetemen mérnök infón alig esett róla szó BSc.-n.
#7040: A GUI tenyleg lassu, de ez a platformfuggetlenseg ara, nem kell benne desktop appot irni es kesz. Erről van szó, azaz mégsem jó feltétlenül ezt ajánlani kezdőknek.
-
válasz
skoda12 #7036 üzenetére
Ez nem flame, erre való a topik.
Manapság sokan félnek az Oracle miatt tőle. Az rendben van, hogy tömegével vannak hozzá library-k, azonban a Java alapban optimalizálatlan, lassú, nagy bájthalmaz, ami sok (egyre több helyen) elfogadhatatlan. A webről egyes jóslatok szerint kiszorítja a LAMP és a .NET.
Persze nehéz megmondani, mi lesz a valóság, de még régen magam is határozottan a JAVA-t ajánlók közé tartoztam, ma már nem így van. -
válasz
Peter Kiss #7027 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy az Androidra fejlesztés helyett válasszon valamilyen általánosabb célú megoldást elsőre, csak rosszul fogalmazta meg. Nekiugrás helyett jobb lenne javító szándékkal helyesbíteni.
Ha kötözködni akar az ember, Te is hülyeségeket írtál:
Milyen az az általános célú programnyelv? -> Ilyen.
Érted, Java csak "3 billion devices" szöveggel nyomul, és nem általános. Nem attól lesz általános, hogy mennyi eszközön fut. Egyébként a Java érzésem szerint az Android nélkül (ami nem is Java) komolyan kezd veszíteni a vonzerejéből. Még 5-10 éve az abszolút sláger volt, én sem feltétlenül ezt tanácsolnám. Jó lenne tudni, hogy az a 3mrd miből jön össze. -
válasz
Sk8erPeter #7019 üzenetére
[Gonoszság ON]: Olyat szeretett volna, ami a genetikai térképéhez passzol.
[Gonoszság OFF]
Viccet félretéve, Freelanced, ha beírod a keresőbe, hogy "milyen nyelv, melyik nyelv", tonnányi válasz lesz. Könyvekkel, tanácsokkal, mindennel. Ám nekem mindig az a meglátásom, hogy ha Te komolyan érdeklődsz a programozás iránt, akkor konkrét elképzelésekkel érkezel a topikba, aztán megkérdezed a többiek véleményét a tervedről. Ne vedd bántásnak, de tényleg így van, szvsz. -
-
Jut eszembe. Tudtok mondani egy jó beágyazott rendszerekről szóló könyvet? Lehet angol is, csak meg tudjam venni. Lehet e-book is.
-
Most viszont azt hallom több ismerőstől is, nem csak prog szakmába dolgozóktól, hogy szinte sehol nem kérik már a papírt, kb. mindenütt az van, hogy bemegy az ember interjúra, elé tolnak valamilyen tesztet, ha megtudja csinálni ok, ha nem akkor viszlát.
ROTFL. Ennél többet nem is tudok hozzáfűzni. De mondok egyszerűbbet. Ha egyformán oldjátok meg a feladatot egy mérnökkel szerinted kit fognak felvenni? Ezen felül jó neked, ha Te úgy érzed, hogy Te már többet nem tanulhatsz.Külföldön kimondottan jól fogadják a magyar diplomát. Nem tudom, írtam-e már, de pl. az anyacégnél a szoftverfejlesztők között ketten vagyunk Dipl.-Ing, ebből az egyik az osztály főnöke (sajnos nem én
). Szóval elég jól cseng náluk.
#Bucsupeti: Nem rossz ez így. Én is újra egyetemre járok (MSc.), második diplomát szerzek másik szakmában. Én 34 leszek, egy gyerek már nálam is van, tervben a második. Nehéz, de én élvezem. Mondjuk a rengeteg matekkal lehet szívni bőven.
Amúgy MSc.-re egyre nehezebb bejutni. Én 4,47-tel végeztem korábban, és éppen átléptem a ponthatárt. Egyre többen jelentkeznek. Elég kemények lettek a feltételek, 3 karó egy tárgyból, és annyi volt, 15 karó összesen, és szintén annyi volt. Ez persze mind pozitív, legalább újra emelkedik a színvonal. -
válasz
martonx #6908 üzenetére
Nem kell őket bemutatni, én ezen a területen dolgozom.
Nálunk ezért lett kuka az SAP-projekt. Annyira egyedei a cég felépítése, hogy jobb volt olyan rendszert venni, amihez jár IDE, és úgy alakítod/bővíted, ahogy a körülmények megkívánják.
Ettől függetlenül, ha megvették az SAP-t, nem illik mellette dolgozni. Egyrészt illik mindent egy helyen tárolni (sok szempont miatt), másrészt a szükséges törzsadatok már egyszer szerepelnek elvileg, és azoknak sem kell ellenőrizni az aktualitását. -
-
válasz
phanfantom #6877 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok, hogy vagy nagyon jó a tanárral, vagy rengeteg gyakorlattal tudod megtanulni, de leginkább rengeteg agyalással gyakorlat közben. Szerintem Modder is erre célzott.
-
-
-
-
válasz
sztanozs #6721 üzenetére
Közben magam is megírtam Excelben, ott jól működik.
A form frissítése megtörténik (nem egy olyan szubrutinban van a progressbar frissítése, ahol nem kap az form lehetősélget a frissítésre)? Ez így van, de Progressben is feldobtam tesztnek egy nyomógomb + OCX megoldást, ott meg nem működik. Plusz írtam is, hogy pl. simán beállítható a láthatósága, de a sáv meg sem mozdul. -
válasz
sztanozs #6719 üzenetére
Konkrétan nem bírom megmozdítani a ProgressBart. Egyelőre nem tudom, hogy az Open Edge okozza, vagy valami egyéb. Találtam refresh() metódust, de attól sem indul meg. Egy oldalon találtam increment metódust is (ezt máshol meg sem említették), de arra sem reagál.
Röviden: hiába lövöm be a Value-t, nem történik semmi. -
Én is ezt akartam tanácsolni elsőre. Aztán körbenéztem a Firefoxnál, és nem találtam ilyesmit, így aztán nem is válaszoltam. Ettől még az lehet a legjobb megoldás, ha magad csinálsz egy ilyet. A history jó alap ehhez, csak nézned kellene ugyebár, hogy egy-egy tab meddig aktív.
-
válasz
sirszevenap #6710 üzenetére
Már megoldották helyetted, csak nem akarod elolvasni.
Más: használja valaki -mondjuk Visual Basicben (én Progressben)- az MSCOMCTL.OCX nevű ActiveX csodát? Megnéztem a doksiját az MSDN-en, megnzitottam Object Viewerrel is. Próbálom beállítani a Value property-t, de meg se mozdul. Simán reagál pl. a láthatóságra(Visible), csak a lényeget nem csinálja.
-
válasz
Sk8erPeter #6689 üzenetére
Ezzel semmi gond, de leírhatod finomabban is, és akkor a lebaltázáson kívül esetleg érdemes berakni a kódot, hogy hogyan oldottad volna Te meg. És akkor lehet beszélgetni arról is.
-
válasz
martonx #6687 üzenetére
Azért kérdezi, mert nem tudja. Hová menjen vele? Ez nem "mély víz" topik.
Mindenkinek más-más triviális, és csak a normális válaszokból lehet tanulni.Más, egyre több helyen jelenik meg összefoglaló. Kérhetnénk mi is egyet, ahová összeszednénk a legjobb magyar és idegen nyelven íródott könyveket. Ezzel elkerülhetnénk a mivel érdemes kezdeni kérdéseket. Vélemény?
-
Csak OFFban jegyzem meg, de tényleg lassan olvashatatlan lesz a topik. Valaki bejön segítségért, és állandóan a lehurrogás megy. Jó lenne, ha konstruktív segítség/hibajavítás lenne a válasz mind az betévedők, mind a szakmabeliek részére. Fikázásból senki nem fog tanulni.
-
Véleményem szerint a szoftveres komponensek az előírt végeredményt állítják elő, akkor nem beszélhetünk inkompatibilitásról. Az, hogy nincs megfelelően optimalizálva, a sebessége nem elfogadható, még nem jelenti azt, hogy nem működik. Más kérdés, hogy játékként ilyenkor használhatatlan, de az a mondatod nekem kicsit sánta. Annyira azért nem, hogy aláírásba kellene tenni.
Az FSB kérdése ugyanez. Pongyola fogalmazásban elmegy, de szakmailag valóban helytelen. -
-
Ausztriában pl. rengeteg szoftverfejlesztő van, akinek felsőfokú végzettsége van, de nincs diplomája. Sőt, kint van egy fokozat, ami nálunk nincs: mérnök, de nem diplomás. Tapasztalatom szerint pl. Ausztriában sokkal kevésbé ugranak a papírra, annál inkább a tapasztalatokra.
A csoportban, ahol én szoktam dolgozni, a főnök Dipl.-Ing., a vezető fejlesztő Ing., a többieknek pedig felsőfokú végzettsége van.
-
Nem, nem erre gondoltam. Hanem hogy a piacon jobban eladható, ha nulláról indul, és semmi előélete.
Egyébként több helyen is megkövetelik a mérnöki diplomát a hirdetésekben, de a felvételinél már mégsem annyira ragaszkodnak hozzá.#6554: azt nem mondanám, hogy szögre akaszthatod. Ahogy írtad, nem vagy versenyképes a komolyan fizető helyekre, ha nincs szakmai előmeneteled.
-
válasz
DiabloCorsa #6544 üzenetére
Ja, igen. Sk8erPeternek tökéletesen igaza van. Iskolában nem lehet megtanulni programozni. Többet ér sokszor egy jó angol könyv, mint az egész tantárgy. Mellé kell az elhivatottság.
-
válasz
DiabloCorsa #6544 üzenetére
Excelben oké ez a név, de az elem az ott is sort jelent. Röviden kb. így néznek ki az elnevezések.
Excel -> relációs adatbázis:
munkalap -> tábla
sor -> elem, rekord
oszlop -> attribútum, tulajdonság
cella -> mező -
válasz
DiabloCorsa #6534 üzenetére
Azért örülünk, hogy benéztél. Az feltűnt, hogy Jester sem privátban küldte el?
-
-
válasz
sztanozs #6491 üzenetére
Még is elég bénán hangzik Még a yes-no páros elmegy, de mivel egy checkbox általában boolean, értelmesebb lenne a true-false használata. Semmi jóra nem tanít az ilyen buta megoldás. Igen-off. Csodás.
Persze értem a gondolatmeneted, hogy így legalább kimarad a lokalizálás, de valami hihetetlenül béna az egész. -
válasz
Sk8erPeter #6479 üzenetére
Teljesen egyértelmű. Én voltam bamba. Persze, hogy szebb/jobb az eredeti.
Mondom, én is azzal csináltam, aztán valamiért kiesett, hogy csak 1-7. Csak poénból írtam a javítást.
Hat hónapos a kisfiam, jön a foga. Ilyenkor az ember erősen alváshiányos.#6480:
Tied a pont.
-
válasz
Sk8erPeter #6475 üzenetére
Ja, elfelejtettem beleírni, mert rohangálok a gyerekhez, de nekem eszemben volt. Közben a hszt-t is szerkesztettem.
Ja, igen, a 8-9, sem jó. Fáradok, asszem. Jobb lesz, ha a gyerekkel foglalkozok.OFF kérdés: Tudtok megoldást Androidra, amivel láthatok hálózati mappákat? Beszerzek egy tabletet, és nem tudom, hogyan láthatnám a szerveremen található fájlokat.
-
Ma egyébként lesett az, amit szoktak mondani a programozásról. Minél jobb vagy, annál több sorban fogod megoldani ugyanazt a feladatot.
Kb. ennyi lett volna a megoldás.
List<String> lista = new ArrayList<String>();
for (int i = 1111; i<=7777;i++)
{
lista.add(i.toString());
}Annyi, hogy a 0-t tartalmazók átugrandók, tehát egy if sor kell bele.
Excelben meg auto fill...
-
Elküldtem ma reggel privátban.
szerk.:
Ha már megírtam, bemásolom, hogy néz ki ez Progressben, abból még úgy sem volt itt kódrészlet.
define variable i1 as integer no-undo. /* roviden def var i1 as int */
define variable i2 as integer no-undo.
define variable i3 as integer no-undo.
define variable i4 as integer no-undo.
/* ideiglenes tabla */
define workfile wf_lista
field variacio as character.
do i1 = 1 to 7:
do i2 = 1 to 7:
do i3 = 1 to 7:
do i4 = 1 to 7:
create wf_lista.
wf_lista.variacio = string(i1) + string(i2) + string(i3) + string(i4).
end.
end.
end.
end.
/* kimentes CSV-be */
output to value('c:\lista.csv').
for each wf_lista:
export delimiter ';'
wf_lista.variacio.
end.
output close.A workfile lényegében egy adattábla. Annyiban kevesebb, mint egy temp-table (hash table), hogy nem indexelhető. Illetve, ha jól tudom, a workfile mindenképpen a RAM-ban tárolódik, míg a hash táblánál paraméterezhető, hogy mekkora méretnél kerüljön át a merevlemezre.
-
válasz
M4tth3w.1992 #6380 üzenetére
Felviszel egy beviteli mezot es ket nyomogombot, mondjuk.
Definialsz egy konstanst, ez lesz 100. Nem kotelezo, de talan elegansabb. Definialsz egy integert, ez lesz az aktualis ertek, ezt inicializalod a konstansra.
Az egyik nyomogomb az A jatekos. A nyomogomb esemenykezelojebe beirod, hogy mindig eggyel csokkenti az integert. A masik nyomogomb a beviteli mezo erteket vizsgalja meg, a mar leirt modon, majd csokkenti az integert.
Ha elegansan akarod megoldani, mindket gomb ugyanazt a metodust hivja meg, parameterkent az egyik 1-et ad at, a masik pedig a beirt szamot (amit mar elotte megvizsgaltal). A metodus megvizsgalhatja azt is, hogy az integer erteke lecsokkent-e 0-ra.
A beviteli mezo erteket mindig vissza kell allitani 0-ra. Kell egy ujraindito gomb, ami visszaallitja a valtozot a konstansra. Jo, ha irsz felbukkano ablakot arra, hogy ki nyert, valamint arra, ha hibas a bevitt adat.Igen, ketszer is Basic-et irtal.
-
válasz
M4tth3w.1992 #6377 üzenetére
Itt van némi ellentmondás: C++ nyelven Visual Basic 2010-be
Nem írtad, hogy a játékos az valós vagy a gép.
A program egyszerű.
A: Csökkented száz értéket eggyel, majd egy random értékkel. A random maximális értéke az (100 - aktuális érték) * 2.
B: Ha a játékosok valósak, akkor a random sem kell, egyszerűen figyeled, hogy a beadott érték nem lehet nagy mint (100 - aktuális érték) * 2.
Igazából bazira egyszerű, és csak reménykedek, hogy nem a kódot vártad. -
válasz
Sk8erPeter #6368 üzenetére
Nálunk 10-ből 1 gépíró van. A többiek saját taktikán vannak. Az pedig 1-2 hónap alatt kialakul, és megfelelően felgyorsul.
-
Én sem tanultam gépelni, bár nem lett volna rossz. Én is kb. 8 ujjal tolom, esetleg kevesebbel, a kisujjak pl. biztosan kimaradnak.
Az angol csakugyan jobb programozni, de levelet írni nehéz vele, így aztán én magyarral tolom. Bár ez sem igaz, mert német a rendszer, a billentyűzet is az, de magyarra állítottam. Szerencsére azért kívülről tudom.Szerintem sem kell villámgyorsan tudni írni a szakmához. Az nem árt, ha nem kell folyamatosan lenézned. Viszont nagyon fontos a billentyűkombinációk teljes ismerete, illetve használata.
-
válasz
Sk8erPeter #6352 üzenetére
Így van, teljesen egyetértek.
Az ismerősöd esete sem ritka. Sokan azért, mert mindenhol az infósokat említik jól fizetőnek, illetve keresettnek, vagy azért, mert szeretett játszani/számítógépezni, elmentek mérnök infóra. Aztán rájött, hogy utál programozni. Szerencsére még lehet belőlük jó rendszergazda.
Én egyébként szeretem a munkám, de 10 év után most mást is kipróbálnék.És ezzel el is értünk egy témához, amit fel akartam már korábban hozni. Bár még csak a harmincas éveim elejét taposom, azon gondolkodtam, hogy egy informatikus hogyan megy nyugdíjba? 4x évesen még jó esélyeim vannak, de utána? Maximum infós vezető lehet az ember, de abból sokkal kevesebb kell, mint programozóból. Mi lesz a többiekkel?
-
A GDF felejtőst már annyira nem mondanám igaznak. Több tapasztalatom is volt velük nem rég. Nagyon kellemes meglepetést okoztak. Találkoztam velük egészen meredek helyeken is, mint robotok programozása (mármint vezérlő szoftver megírása), termelésvezető, de ismerek egy gyárigazgatót is. Sőt, van egy webfejlesztő ismerősöm is, ő díjat nyert, el is vitte egy cég Közel-Keletre. Nagyobb csalódás volt pl. a SZE infósainak egy-két diákja, de a Pannonon is vannak érdekes arcok.
Azt hiszem, hogy pl. most pont a GDF-en van a Hertfordshire MSc képzése.
Ettől még az tény, hogy a legjobb papírok az említett egyetemekről jönnek (és általában a legjobb szakemberek is). Azonban a hétköznapibb sulik diákjai nagy általánosságban egy szinten vannak. Ismerek pl. olyan friss kandós villamosmérnököt, aki... (rosszabb villamosmérnök, mint amilyen infós egy friss GDF-es).
-
Nyilván nem lehetetlen, de nem a legjobban fizető helyeken fogsz kezdeni, és később is kétséges. Ha elég jó vagy, akkor nem kell papír, ez tény.
dorten: az valamilyen diplomát ad, vagy OKJ-s? Ha utóbbi, szerintem ne erőltesd. Helyette menj levelezőre valami felsőoktatási intézménybe.
Most azt ajánlom, hogy add be az önéletrajzod webfejlesztő cégekhez. Kisebb cégeknél jó esélyed lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest