- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Java-ban hogy lehet egyszerűen public String getEmailHost() függvényt megírni, ahol azt a karaktersorozatot kell visszaadni, ahol csak a @ és a . közötti rész érdekel engem?
Úgy rémlik van rá egy hatékony beépített függvény, de nem találom. -
ALI_G
veterán
Hogy tudom elérni, hogy egy X algoritmus Y valószínűséggel fusson le?
mod: nem lehurrogni, hogy nem jut eszembe a megoldás
olyan egyszerűnek hangzik.
-
ALI_G
veterán
üdv, megint jsp-s kérdés:
Hogy tudom megoldani azt a form-ot amiben egy foreach-csel íratnám ki így a válaszlehetőségeket?<c:forEach items="${quiz.answers}" var="answers">
<tr>
<td><fmt:message key="epam.quizform.option"/></td>
<td><input type="text" name="answers" value="${answers}" size=40/></td>
</tr>
</c:forEach>na itt a quiz.answers egy kollekció és ez egy <form>-on és egy <table>-ön belül helyezkedik el és szeretném dinamikusan kiíratni és bekérni a form-omat, de ez így ugye mivel nincs semmi az answers-ben először egyetlen egy sort sem jelenít meg.
Sajnos nem tudok példát mutatni, hogy hogy szeretném, de lehet olyat, hogy mondjuk van egy input sorom amibe ha írnak, akkor alatta megjelenik egy új sor amibe írhat és a submitkor annyit küld el amennyit kitöltött?
ja, más megoldásra is vevő vagyok, de valahogy ki kellene küszöbölni, hogy csak fix számú kérdést lehessen felvenni. Ráadásul úgy sem tudom, hogy hogy kell elérni a listát ami a bean-ben vannem találtam példát.
-
ALI_G
veterán
j2ee bean:
String loggedadmin = (String) request.getAttribute("nick");miért kapok nullpointert a loggedadmin stringre?
A request egy httpSession és tuti benne van a nick, mert a JSP-ben átírtam a form-ot "get"-re és látom a fejlécben, hogy nick=akárki&.....stb. -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
Eclipse-ben mit nyomhattam véletlen, hogy nem tudok most már írni & jelet?
Újraindítottam, de továbbra sincs. A billenytűzet kiosztás maradt magyar, szóval nem az
help
most amikor megnyomom akkor jobb alul mutatja, hogy Fix checkstyle markers, szóval valamit csinál a checkstyle, de azt is kikapcsoltam, mert nem hasnzálom. -
ALI_G
veterán
Google Web Toolkit-et használ valaki?
Kellene egy kis segítség, nem tudok egyszerűen rájönni, hogy hogy megy ebben a fejlesztés, már elolvastam nem egy tutorial bevezőt, de telepítésen kívül semmire se jutottam, még az is lehet, hogy mást is kellene telepítenimint a gwt és eclipse.
Még valamit itt írogatott nekem valami ant-ról is, amit persze már felraktam, de hogy minek neki, azt se értem. -
ALI_G
veterán
de hülye vagyok!!! wáááá, hát kézzel nem szabad destruktort hívni!!!!
-
ALI_G
veterán
szóval az a
Csillag::~Csillag();
az nem jó, eredetileg úgy szerepelt, hogy ~Csillag(); ami szerintem jónak kellene lenni, de ilyen hibát ad:
error C2675: unary '~' : 'Csillag' does not define this operator or a conversion to a type acceptable to the predefined operator
ezt találtam rá google-lel: [link], de nekem ez nem segített
mármint nem értem mit akar.
-
ALI_G
veterán
ja igen, és a kimenet:
Csillag.obj : error LNK2019: unresolved external symbol "public: __thiscall Csillag::~Csillag(void)" (??1Csillag@@QAE@XZ) referenced in function "public: class Csillag & __thiscall Csillag::operator+(class Csillag &)" (??HCsillag@@QAEAAV0@AAV0@@Z)
G:\---===Dokumentumok===---\Programozás\C++\Csillag\Debug\Csillag.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externalsnem sokat értek belőle
de legalább észrevettem, hogy 2 hiba is van. A feloldással van valami baj még
mod: bocs, az előbbiben maradt egy komment, meg az első sorba fordított nekem PH smiley-kat is mert nem raktam kódba
-
ALI_G
veterán
üdv.
deklarácio:
friend std:stream& operator<<(std:
stream &os, const Csillag &cs);
std::ostream& operator<<(std::ostream &os, const Csillag &cs) {
os << "A csillag neve: " << cs.name << ", merete: " << cs.m << ", sugara " << cs.r << ", fenyessege " << cs.f;
return os;
}ebben a c++ részletben mi a probléma? A return os; elvileg referencia szerint kellene vissza adódnia, de error-t dob Visual studio, eléggé értelmetlent
Annyira még nem érzem ezeket a cpp-s referenciákat...A másik meg, hogy:
Csillag& Csillag::operator+(Csillag &cs) {
double kcs_m = m + cs.m;
double kcs_r = sqrt(r * cs.r);
double kcs_f = (f + cs.f) / 2;
Csillag *kcs1 = new Csillag( kcs_m, kcs_r, kcs_f, name, true );
cs.~Csillag();
Csillag::~Csillag();
return *kcs1; //referencia szerinti atadas!
}ebben a return *kcs1 helyett eredetileg simán return kcs1; szerepelt, de úgy error volt
A VS javaslatára "dereferáltam", így nem dob hibát, de itt is referencia szerint akarom visszaadni, de ahogy én tudom (pointer dereferencia nélkül) úgy hibás
-
ALI_G
veterán
hi!
ötlet kellene egy minimax algoritmushoz (két személyes játék, felváltva lépnek táblán).
Nagyjából összedobtam, csak még sem.
Röviden annyit csinálok, hogy van a tábla jelenlegi állapota, átadom a függvénynek, ami kiszámolja először a Max, majd az összes lehetséges (abból következő) lépésre a Min értékeket (ez egy táblázatban van).
CSak hogy akkor az állapottér, hogy csillió év múlva érne véget ha végigszámoltatnám. Hogyan korlátozzam, hogy csak pl. 2-3 mélységre számoljon, és abból következtessek a legjobb lépésre? -
ALI_G
veterán
default paraméter-t (konstruktorba és egyéb metódusoknál cpp-ben) csak a header fájlba lehet rakni?
egyébként átírtam és működik, de a return 0; a main végén miért nem eredményezi azt Visual studioban, hogy kér egy billentyűt a futás végén? konzolos program lévén nem látom a kimenetet.
-
ALI_G
veterán
nem értem a kódot, de szerintem arra gondoltak, hogy Sorfejtéssel határozd meg egy Gyök értékét.
Papíron ez nem is olyan nehéz, mi analízisből tanultuk. Nem tudom, hogy mindenhez használható-e, de ha nem haladsz egyről a kettőre, akkor olvasd el ezt: wikipedia Taylor sorfejtés. -
ALI_G
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #3502 üzenetére
de ha ifndef -van, akkor nem mind1? úgyis csak akkor copy-za, ha még nincs ott.
-
ALI_G
veterán
csináltam egy ilyen .headert és a main.cpp-ben includolva van:
#ifndef INC
#define INC
#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;
#include "eloleny.cpp"
#include "ember.cpp"
#endifna most már más hibákat dobál, hogy mintha többször lenne deklarálva egy-egy class.
error C2011: 'Eloleny' : 'class' type redefinition
see declaration of 'Eloleny'
meg ilyesmi marhaságokFeltöltöttem az összes fájlt: [link]
-
ALI_G
veterán
MS Visual studio 2008-ban C++
#include <string>
...
string str1 = "en sztring vagyok";build eredmény:
error C2146: syntax error : missing ';' before identifier 'str1'
error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
error C2440: 'initializing' : cannot convert from 'const char [23]' to 'int'miért nem tudja, hogy az sztring akar lenni?
-
ALI_G
veterán
válasz
DarkByte #3420 üzenetére
neked szántam a reply-t
az adatbázisos témák nem szárazak, a több dimenziós adatmodellek nagyon érdekesek, annyire még senm nehéz megemészteni őket, és nem utolsó sorban nagyon aktuálisak! nagyon-nagyon
akik komoly adatbázisokat használnak, csak ebben tárolják az adatot, mivel lényegében a méret már nem lényeg, az elsődleges szempont ahogy az inteligens adattárházak téma is takarná, hogy könnyű legyen rajta lekéréseket csinálni (bár ez lehet csak nekem triviális, de én tanultam róla). Ebbe a kettőbe főként ORACLE kellene aminek akkora a referencia könyve, hogy szerintem ki se merték adni! nem vicc, pár 10.000 oldal környéki.
-
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
válasz
DarkByte #3417 üzenetére
én PDA-ra is gondoltam, SZTE-n van is ilyen téma, csak nincs annyi megadva, hogy alkalmazás fejlesztése PDA-ra. megint nem vagyok kint a szarból, voltam is bent Tanács Attilánál (igen, nála van ez a téma
), de annyit talált ki, hogy vmi táblás játék írása lenne esetleg a cél, ha nincs ötletem.
Ebből nem akarok szakdolgozni, akkor már legyen vmi értelme is. -
ALI_G
veterán
válasz
DarkByte #3414 üzenetére
na végre lehet találtam valamit a debreceni egyetemen:
-Dinamikus weblapok készítésének lehetőségei
-Információs rendszerek hatékonysági vizsgálatai - kíváncsi lennék mi tartozhat ide, de nem hangzik rosszul
-Intelligens adattárházak - erről már tanultam is, főleg az oracle miatt. Elég érdekes volt, de marha nagy anyag van hozzá és marha bonyolult a progtamjuk
-Multidimenziós adatmodellek - szintén mint az előző, nagyon érdekes téma, annyira nem is nehéz, de az adatbázisok tanárnál elvágtam magam ott, hogy adatb 2-ből csak kettest kaptam
-Aktuális hálózati problémák megoldásainak vizsgálataTe mit gondolsz?
ps: DEgyetem szakdolgozatai, diplomamunkái
-
ALI_G
veterán
Üdv!
nem egészen témába vágó amit kérni akarok, de jobb helyet nem találtam.
Szóval szakdolgozat készítés előtt állok, külső témát tudok vállalni, csak hogy mit is? Nincs ötletünk, a meglévők meg valahogy nem érdekelnek, vagy unalmas, vagy olyan számítástudományi ismeret kell, amihez nekem közöm se lehet.A nyelv akár C# akár java is lehet, ez lényegtelen, ezekben szinte bármit meg lehet már csinálni. Említették, hogy jó lenne ha kissé tudományosabb jellegű lenne, de ez nem kötelező.
az ötleteket előre is köszönöm.
-
ALI_G
veterán
java-ban ez helyes?
List<Integer> myIntList = new LinkedList<Integer>();
nem ez lenne a helyes?
List<Integer> myIntList = new List<Integer>();
-
ALI_G
veterán
A regiszterek értékét mindig incializálni kell, pl nullázod a XOR reg,reg parancsal (reg helyére beírsz egy regiszter azonosítót). Ez után tudod mi van benne. főleg az akkumulátor regisztereket használjuk ugye alapból (hacsak nem vagy hardcore assambly master
), a memória kezelő regisztereket meg úgyis ciklusban állítod be.
Ez alól különböznek a FLAG-ek. Már fogalmam sincs melyik regiszter, de bizonyos üzeneteket tárol a bitjein, na azokat nem szabad babrálni, de szerintem nem is lehet. -
ALI_G
veterán
köszi, bár már kifolyik a szemem, szóval fel se fogtam teljesen, majd még holnap reggel. Most a dinamikus tömb foglalással nyalok:
Graf::Graf(int meret, int csSzam) {
int (*matrix)[meret] = NULL;
matrix = calloc (meret, sizeof (*matrix));
this->csSzam = csSzam;
}6 error
miért? (C2057, C2466, C2070, C2440, C2039 kétszer, de ezek már más sorok, viszont e miatt jöttek elő, hogy tömbre mutató pointerrel akarom)
-
ALI_G
veterán
Átírtam
ostream& operator<< (ostream& os, const Graf& mtx);
-ra, mert csak olyan példákat láttam, hogy a 2. paraméter egy object, vagy struct, de így se működik, de egyébként is így kéne legyen nekem, mert lényegében egy gráfot írnék majd ki (pontosabban az abban tárolt mátrixot, ezért is mtx)
szóval most se működik, ugyanaz az error.
mod: na lefordult. A graf.h-ban megadtam a fejléc elé, hogy friend (bár nem értem miért kell oda, mivel a graf.cpp-ben include-olva van a .h és ott volt felírva)
plussz a graf.cpp-ben ostream& Graf:perator<< volt írva, a Graf::-ot kivettem, de nem értem az miért volt baj ott.
azt még nemtom, hogy jó-e -
ALI_G
veterán
már értem
bár hasznát csak nagyobb rendszerekben látom, amikor egy projekten már több ember dolgozik.
next:
Az operator<< overloadingjába beletört a bicsakom...már kezdek belegabajodni.ostream & Graf::operator<< (ostream & os, const int & mtx)
szóval ő lenne az, too many argument-et kapok. A << egy bináris operátor, nekem ott pedig két paraméterem van.
Az mtx egy két dimenziós mátrix, így deklaráltam:int *matrix;
matrix = (int *) malloc (meret * meret * sizeof(int) );miért nem fordul?
-
ALI_G
veterán
egy operátor overloadingnál mint pl ez:
Polinom& Polinom:perator * (const double n) const {....}
a végén miért van ott a const kulcsszó?
-
-
ALI_G
veterán
válasz
sghc_toma #3208 üzenetére
nem baj
köszi.
apropó, VS-t sose használtam eddig elég idei, hogy rájöjjek, hogyan kell belőni ezt az intellisense nevű cuccot. Szóval én azt vettem észre, hogy eleinte csak nagyon kevés dolgot ajánl fel, aztán egyre többet, de nem látok összefüggést az általam használt szavakkal és a megjelenített listával...A tools/options/text editorban csak be meg ki lehet kapcsolni ahogy észrevettem...
még1: az outputot hogy tudom láthatóvá tenni ott ahol az error list is van? suliban alapból ott van egy tab-ként.mod: ahha, CTRL+J-re előjön az a szép lista, de volt már olyan, hogy írásra előjött a 2. karakter után. Azt hogy lehet beállítani?
-
ALI_G
veterán
hi
Visual studionak meg c++-nak nem találtam aktív topicot, így itt próbálkozom. Újraraktam a VS 8-at, fordítanék egy alap kódot, de iostream.h-t nem találja a fordító, közli, hogy nem létezik. Telepítésnél csak a CPP-t jelöltem ki, minden mást kiszedtem, így is rengeteg helyet foglal.
what is dö megoldás? Mit kellett volna még felrakni?
telepítésnél a C++ -on belül csak az X64-et nem raktam fel, a többi ki van pipálva. -
ALI_G
veterán
ez mit csinál?
int f=1<<n;
-
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #3121 üzenetére
igen, tudom...
while (i<n && j<m) {
if (i+1!=n && j+1!=m && i-1>=0 && jatek_tabla[i][j+1]>=jatek_tabla[i+1][j] && jatek_tabla[i][j+1]>=jatek_tabla[i-1][j]){
fprintf(outfile, "J");
j++;
} else if(i==0) {
fprintf(outfile, "L");
i++;
} else if (i+1!=n && i-1>=0 && jatek_tabla[i+1][j]>=jatek_tabla[i-1][j]) {
fprintf(outfile, "L");
i++;
} else if(i+1!=n && j+1!=m && jatek_tabla[i-1][j]>=jatek_tabla[i][j+1] && jatek_tabla[i-1][j]>=jatek_tabla[i+1][j]){
fprintf(outfile, "F");
i--;
}
}valahol kimegyek, vagy most nem tudom már, de minden feltételt beraktam. Jelenleg nem csinál semmit csak dolgozik ezerrel. Vmi feltétel megint nem oké. Ha az i+1 j+1 i-1 felételeket kiveszem, akkor meg végtelen méretű fájlt akar csinálni.
van a tömb, 3 felé mehetek, fel le jobbra. és fel van töltve a tömb számokkal, és a [0][0] helyről indulunk el és arra kell menni ahol a 3 hely közül a legnagyobb van. Érkezés az n*m pontba.
ja és ha nem lehet elérni az n*m pontba, akkor -1-et kellene rakni a fileba.
Hülyén csinálom?! biztos. help! -
ALI_G
veterán
while (i<n && j<m) {
if (jatek_tabla[i][j+1]>=jatek_tabla[i+1][j] && jatek_tabla[i][j+1]>=jatek_tabla[i-1][j]) {
fprintf(outfile, "J");
j++;
} else if(i==0) {
fprintf(outfile, "L");
i++;
} else if (jatek_tabla[i+1][j]>=jatek_tabla[i-1][j]) {
fprintf(outfile, "L");
i++;
} else {
fprintf(outfile, "F");
i--;
}
}ez vmiért végtelen lesz és kimegy a táblámból.
J jobbra, L le, F felfele menetelt jelentene (de ez látszik)
még annyi, hogy hogy a legegyszerűbb belevenni a legvégére, hogy ha egyik eset sem teljesül, akkor -1-et rakjon a fileba? az utolsó else után még egy feltétel, hogy
if (jatek_tabla[i+1][j]<=jatek_tabla[i-1][j])
elég hülyén néz ki... -
ALI_G
veterán
ez a C csak nem megy nekem.
Azóta egyébként találtam egy jó példát, mostmár vissza fogom tudni követni az optimális megoldást, csak ez a tömbözés meg beolvasás nem az erősségem.
cpp
feladatszóval vki lenne olyan kedves és kijavítaná, vagy megmondaná mi a hiba? (kicsit tele van debuggal jelenleg
de sose azt kapom amit akarok)
-
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #3113 üzenetére
azert nem lep bele :f na mind1, vmit csinaltam,aztan jo lett, vagy legalabb is latszolag.
Most ott vagyok leragadva, h van egy tabla, amiben bal fentrol jobb le kell lepegetni es csak lefele, felfele es jobbra lehet lepni, vissza es balra nem.
Felirtam a rekurziot, at is irnam dinamikusra, csak nem tudom, h mivel kellene feltoltenem az elso sort. Az elso oszlop 1, az tuti, mivel csak egy iranybol johettem, fentrol, de az elso sor?
Ja es meg az sem vilagos, h hogy kell majd visszafejteni ebbol az optimalis megoldast, de erre otletem sincs.
nektek? -
ALI_G
veterán
Azt mondjátok meg, hogy ebben a részben:
for(i=0; i<n; i++) {
for(j=0;j<m; j++) {
if(jatek_tabla[i][j]==1)
{fprintf(outfile, "csapda mezo van itt:\n---------\n%d %d\n", i, j);}
}
}az első for ciklus csak 1x fut let, a második pedig annyiszor, amennyi az m-ben van és a jatek_tabla egy mezője sem egyenlő 1-gyel, pedig azt is megnéztem, hogy 1-et rak bele mindig, n, m, csapdak_szama, csapda_n és csapda_m is mind helyes eredményt kap (kiirattam beolvasas utan a for ciklusban). Szóval miért?
-
ALI_G
veterán
az infile tartalma helyes, azt már leellenőríztem.
n és m rendre 5 és 6 értéket vesznek fel, természetesen lehet ettől hogy mást néztem el.
ennyi az ide tartozó csupasz kód:#include <iostream>
#include <stdio.h>
int main()
{
int n ,m ,csapdak_szama, csapda_n, csapda_m;
FILE *infile = fopen("be.txt", "r");
FILE *outfile = fopen("ki.txt", "w");
fscanf(infile, "%d %d %d", &n, &m, &csapdak_szama);
int jatek_tabla[5][6], i, j;
for(i=0;i<csapdak_szama; i++) {
fscanf(infile, "%d %d", &csapda_n, &csapda_m);
jatek_tabla[csapda_n][csapda_m]=1;
}
for(i=0; i<n; i++) {
for(j=0;j<m; j++) {
if(jatek_tabla[i][j]==1)
{fprintf(outfile, "csapda mezo van itt:\n---------\n%d %d\n", i, j);}
}
}
fclose(infile);
fclose(outfile);
return 0;
}Egyébként azt is szeretném, hogy a beolvasott fájl alapján állítsa be a tábla méretét, de arra hibát ad, ha 5 helyett n-et 6 helyett m-et írok, mert konstanst kér.
-
ALI_G
veterán
hol a bug?
for(i=0;i<csapdak_szama; i++) {
fscanf(infile, "%d %d", &csapda_n, &csapda_m);
jatek_tabla[csapda_n][csapda_m]=1;
}
for(i=0; i<n; i++) {
for(j=0;j<m; j++) {
if(jatek_tabla[i][j]==1)
fprintf(outfile, "csapda mezo van itt:\n---------\n%d %d\n", i, j);
}
}kimeneti fájl 0 byte, pedig annak kellene szerepeljen, hogy a táblában mely mezőkön van 1-es, és ezek indexei kellenének.
-
ALI_G
veterán
uh, ez így kemény lesz. Most néztem meg, hogy 0,3 mp az időkorlátom, és egy sima Hello World-nek kell 0,14 mp (előtte buildeltem). Viszont ha újra futtatom, akkor már csak 0,02, aztán 0,01...Így hogy saccoljam meg, hogy kb. mennyi lesz a futási idő egy 2 magoson (természetesen csak egy szálon futtatható sajna
)?
Vki megtudja mondani, hogy hogy kell megnézni, hogy a progi hány MB-ot eszik RAM-ból?
-
ALI_G
veterán
Épp dinamikus programozást akarom mostmár örökre magamévá tudni
és van itt egy elég alap feladat, amin a kicsi agyam nem megy át, ill. igen,de nem.
[I]7.1 Hányféleképpen lehet egy n lépcsőfokot tartalmazó lépcsö tetejére felmenni, ha egyet, vagy kettőt tudunk lépni?
Rekurzív öf:
lepcso(1)=1
lepcso(2)=2
lepcso(n)=lepcso(n-1)+lepcso(n-2)
Adott n esetén pontosan n értéket kell kiszámolnunk (lepcso(1)-tol lepcso(n)-ig), igy ez elfér egy n méretű tömbben (T).
Az öszefüggések egyszerűen átírhatóak:
T[1]=1
T[2]=2
T[i]=T[i-1]+T[i-2]
Mivel az i. elem az (i-1). és (i-2). elemektől függ, a tömböt a kis indexektől a nagy indexekig kitöltve helyes eredményt kapunk, a megoldás T[n]-ben lesz.7.11 Mint 7.1, de némely fok el van korhadva.
Mint az előző feladat, de ha egy fok el van korhadva, akkor ott az érték 0 legyen, egyébként teljesül az összefüggés. (az alapesetek is az első két fok állapotától függenek triviális módon)[/I]7.1 stimm,semmi extra.
7.11. Ha 0-t rakok minden korhadt helyre, és i-1 + i-2 -es tömbelemeket összeadom akkor nem fog stimmelni,gondolom a szerző (Iván Szilárd) arra gondolt, hogy ahol 0 van,azt ki kell hagyni. Ekkor jó, és i-2 és i-3 elemeket kell ilyenkor összeadni, asszem akkor ez helyes eredményt ad, be nem bizonyítottam.
Rövidebb lenne, ha 0 helyett mindig i-1 -gyel tölteném fel a korhadt fokokat és akkor lehetne az alap "rekurzív", azaz din.programot használni?egyébként kb. ha ezek stimmelnek, akkor kis írással megvan a kötprogom, elég röhej.
-
ALI_G
veterán
köszi a linkeket, új alga könyv meg van, de abban sincs backtrack
és amúgy meg lapozgattam is már egy évvel ez előtt is, de nem futottam bele, és lehet így kellene megoldjam a kötprogimat. (minimális utat kell keresni labirintusban) -
ALI_G
veterán
adjatok már tippeket, hogy hol járhatok utánna a dinamikus programozás csínnyának-bínnyának, meg a backtrace-nek.
van itthon C++ C#, java könyvem, de egyikben sincs semmi róluk. -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
köszi skaccok (kicsit megzavart az avatarotok
)
A 2. megvalósítás nekem magasmég emészteni kéne. jester-ét értem, kicsit még át kell alakítsam.
egyébként ez a little-endian ugye bekavar nekem, hogy 4 byteon van a szám? -
ALI_G
veterán
Adott egy 4 byte-os string változó, benne little-endian formában hexa számrendszerben egy szám. Ennek kellene nekem a fele, azaz osztanom kellene kettővel, és ugyanígy kellene maradjon formátumra. Hogyan? Van rá mód, hogy konverziók nélkül elosszam 2-vel?
gondoltam függvény hex->dec és megfordítom a karaktereket, de csak van rá jobb megoldás.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
Forest_roby #2513 üzenetére
persze, először állóképet kell megtanuld, hogy rajzold, aztán jöhet a mozgó (opengl-ben mozoghatnak maguktól a tárgyak, vagy akár bill lenyomáskor, esemény bekövetkeztekor stb.).
még 1 link: [link] és itt a mozgások, de az egész jegyzet használható. van egy csomó anyagom opengl-hez, kötelező tárgyam volt.
adnál egy mail címet? pl privibe
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
Forest_roby #2506 üzenetére
de nagyon besóztak öreg
Azért azt olvastam, hogy linux alatt (lehet csak bizonyos) néha akadnak az alkalmazások. Az is lehet driver híja volt a dolognak, nem most olvastam, régen meg alig volt rendes driver még alá. Nézz be az openGl topicba. Nekünk suliban tökéletesen be volt állítva asszem red hut alá, de most mintha más lenne fent nekik.
Egyébként simán C-ben lehet fejleszteni opengl-t probléma nélkül.
Itt egy kiindulási link: [link] -
ALI_G
veterán
válasz
Forest_roby #2504 üzenetére
opengl?
-
ALI_G
veterán
pascalban is van ponter
Így utólag tényleg felesleges a pascal. Bár unokatesóm mondta pár éve, hogy van olyan dolog amit pascalban megírnak először (pl egy függvény), aztán átírják más nyelvre. (már akkor is dolgozott az államnak, meg egy nagyobb cégnél Pesten, nemtom melyiknél)
Akkor csak C-t tanulj, aztán C++
muszály ly-vel. -
ALI_G
veterán
válasz
trassher #2479 üzenetére
Én pascalt és sima C-t ajánlom, de attól is függ milyet fogsz tanulni jövőre.
Én ezekből tanultam, ill a ezekkel kezdtem, szerintem jók:
Programozzunk Turbo Pascal nyelven, kezdőknek - középhaladóknak. Computerbooks könyvkiadó
Szintén ez a kiadó, Programozási feladatok és algoritmusok Turbo C és C++ nyelven. Ebben C++ nem nagyon van, vagy azt már nem olvastamEzek ilyen standard nyelvek vagy hogy is mondjam. Egyetemen ezzel a kettővel kezdtünk, aztán jött Java, meg C++. Ha ezzel a kettővel már tisztában leszel alap szinten, akkor tudni fogod már addigra, hogy mi kell neked. De mivel fakt-ra kell neked, így kérdezd meg a tanárt aki tartani foglya.
have fun a nyelvekhez!
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
Jester01 #2475 üzenetére
az yi pedig az lenne (fi(x)={...} résznél), hogy azon y1...yk fiú felsorolva, amelyek az x-edik alatt helyezkednek el? Értem ez alatt, hogy y1 x fia, y2 x fiának a fia, y3 x fiának a fiának a fia...yk
3. minden pontnak legfeljebb egy apja lehet
Ez nem úgy lenne helyes/ebb, hogy minden pontnak pontosan egy apja lehet (kivéve a gyökér elem). Vagy ez pont a gyökér elem miatt lett így megfogalmazva? De a gyökér meg már le van írva az elsőben, hogy az egyetlen elem aminek nincs apja, ill nem fia egy elemnek sem.
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Látom nagy a pangás, de ha másnak nem, up-nak jó leszek.
Kérdésem: A rendezett fa absztrakt adatszerkezet definíciója fi függvényekkel.
Mi a nyavaja az az i index? Bővebben ezen a [link]-en 9. vizsga kérdés. Jó lenne ha felfognám, mert ez így elég száraz, semmi magyarázat.
mod: mellesleg itt van előttem az Új algoritmusok könyv, és ilyet nem találok (meg van pár dolog ami trükkösen más néven van benne) Egy oldalszám is nagy segítség lenne.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest