Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mint írtam, viszonylag kevés beleszólásod marad olyan szintű dolgokba, amiről beszélsz, mert azt a fordítóid végzik, illetve, ha van, akkor az operációs rendszer is közbeszól. Programozhatsz assembly-ben, direkt a hardverre, akkor tényleg nagyon gyors kódot kapsz, de akkor processzoronként megtanulhatod az architektúrát. Általánosságban elég, ha kellően alacsony szintű nyelvet választasz (C, C++, Pascal, stb.), és odafigyelsz a kódodra, de ehhez nem nagyon lesz szükséged mélyebb hardverismeretre.
Tippnek annyit adnék, hogy programozz mikrokontrollereket. Ha perverz vagy, minél kevesebb beépített könyvtárt használsz, megírhatod pl. az I2C vezérlését magad, ha elolvasod a dokumentációt. De alapvetően a mikrokontrollerek programozása C vagy Pascal nyelven már érdekes feladat.Én egyébként megértelek, és infómérnök után villamost is kijártam, mert hasonló dolgok vonzottak. Ott jóval többet tanulsz hardverekről. Az alapoktól megtanulod, kapuk, digit hálózatok, digit rendszerek, VHDL, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Csúcskategóriás gamer fenevad: ASUS ROG Strix Scar G733QS (Ryzen 9, RTX 3080, 32gb ram/1tb ssd)
- Huawei Watch GT5 Pro 2027.04.15.-ig Garis!
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 1 év garancia
- újszerű Apple Watch Series 10 GPS 42mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo Ideapad Flex 5 - 14"FHD IPS Érintő - Ryzen 3 5300U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest